Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(Blyksnis @ 2011 11 28, 10:27)
nu ir ka jūs tuo norit pasakyt,kad trešimas mėšlu lygus trešimui visokiom chemijom.

Tik tiek , kad mėšlas taip pat yra trąša tik organinė. Beje ir mineralinės ne visos trąšos toks jau baisus dalykas. Pvz. kalio trąša (pamiršau kaip ten tiksliai vadinasi blush2.gif , tokie rausvi trupinėliai) tiesiog sumalta uoliena.
Manau daug svarbiau yra naudojamas bet kokios trąšos kiekis. Čia kaip su druska: be jos neskanu, padaugini - irgi nekas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dailele @ 2011 11 28, 11:06)
Manau daug svarbiau yra naudojamas bet kokios trąšos kiekis. Čia kaip su druska: be jos neskanu, padaugini - irgi nekas  smile.gif

Tikrai taip.Onetrešiant visai,tai tikrai vargu ar ka užaugintume.Jei jau mėšlas naudojamas ir ekologiniuose ūkiuose,tai matyt nėra jau jis kažkokia blogybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blyksnis: 28 lapkričio 2011 - 11:00
QUOTE(Blyksnis @ 2011 11 28, 10:57)
Tikrai taip.Onetrešiant visai,tai tikrai vargu ar ka užaugintume.Jei jau mėšlas naudojamas ir ekologiniuose ūkiuose,tai matyt nėra jau jis kažkokia blogybė.

Ekologiniuose ūkuose naudojamas anaiptol ne tik mėšlas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 11 28, 22:49)

yra ir ekologiškos trąšos smile.gif
Atsakyti
sakykit kur Vilniuje galima nusipirkti ekologiskos vistienos, bet tikrai ekologiskos ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 11 28, 21:49)

Aš ir nesakau kad TIK,sakau,kad yra naudojamas.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2011 05 27, 10:55)
Via Naturalis, Eko skyrius darzoviu turguje Urmo bazeje.  Vakar pirkau salotu Urmo bazes eko - sviezuteles , privalgiau kone vienu is to gerumo  biggrin.gif

Gal galit tiksliau pasakyti, kuriam sandėly tas eko skyrius? Ir ar tikrai produktai ekologiški, ar kaip turguose? Nes aš labai nepasitikiu turgaus prekeiviais blush2.gif
Gal kas pirkot iš www.ekologiškiproduktai.lt ? kaip daržovių kokybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuk: 30 lapkričio 2011 - 14:13
Sveikos,

Labai džiugu, jog radau forumą, kuriame dalijatės informacija apie ekologiškus turgelius ir parduotuves. smile.gif Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Mūsų šeima stengiasi maitintis tik natūraliomis, kokybiškomis daržovėmis. Čia pasidomėjau internete ir poto per tv rodė apie nitratus, išvada - kuo mažiau nitratų, tuo daržovė sveikesnė. Pradėjau domėtis ir tirti, tad turgumi likau nepatenkinta. Poto draugė papasakojo apie gamtinės žemdirbystės augintojus ir ūkininkus, kurie parduoda savo produkciją. Pasidomėjau, kainos jų pagrindiniame puslapyje pasirodė kosmiškos, viskas labai brangu, nors suprantama, jog ten aukščiausia maisto kokybė kokia gali būti, bet mūsų šeimai tai vis tiek buvo per brangu. Tačiau vasaros viduryje radau labai smagų puslapį www.viskoko.lt susikambinau su augintojais ir išsiaiškinau, jog jie daržoves parduoda visai pigiai. Nusprendžiau surizikuot ir užsisakau. Ką galiu pasakyti - fantastika! Daržovių kvapas ir skonis - su niekuo nesulyginsi ir nitratų juose tikrai labai mažai. Likau labai patenkinta. O dabar sužinojau, jog kitais metais jie pardavinės dar pigiau. Tik 35litai visa dėžė daržovių ir gamtoje augančių augaliukų. O dar jie mėgėjai dovanų įdėt. lotuliukas.gif Vienu žodžiu, aš jais labai patenkinta ir perku iš jų viską, ką tik pasiūlo smile.gif Va tokia mano patirtis ir parduotuvių išvis atsisakiau. smile.gif kartais jei ko pritrūkstu nubėgu į turgų, bet jau labai retai. smile.gif
Atsakyti
Eglėmiti, labai įdomi svetainė bigsmile.gif Aš ieškojau, kas 'daržovių prenumeratos' paslaugą teikia, bet taip ir nepavyko rasti. Dėkui, už pasidalinimą informaciją 4u.gif Reikės susisiekti su sodybėlės šeimininkais.
Atsakyti
QUOTE(Nuk @ 2011 12 01, 15:36)
Eglėmiti, labai įdomi svetainė  bigsmile.gif Aš ieškojau, kas 'daržovių prenumeratos' paslaugą teikia, bet taip ir nepavyko rasti. Dėkui, už pasidalinimą informaciją  4u.gif Reikės susisiekti su sodybėlės šeimininkais.

Nėr už ką smile.gif kiek žinau jie dabar renka žmones, kurie nori abonimentų kitiems metams smile.gif mes jau užsisakę ir su nekantrumu laukiam pavasario kai jie pradės dalintis visomis gėrybėmis smile.gif
Nežinau kodėl, tačiau labai jie man patiko ir esu įsitikinusi, jog savo šeimą aprūpinu pačiu sveikiausiu maistu, o dar ir už patrauklią kainą smile.gif
Atsakyti
atėjau pareklamuoti naminę duoną. Vilniuje, prie Žemės ūkio ministerijos, kioskelyje moteris prekiauja ta duona. Prekiauja tik antradieniais. Skanesnės duonos nesu valgiusi bigsmile.gif . Kepa su raugu. Tikra namine duona. Kilogramas kainuoja 10 Lt. Tikrai verta paragauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prokruste: 01 gruodžio 2011 - 16:57
QUOTE(Eglėmiti @ 2011 12 01, 16:21)
Nėr už ką smile.gif kiek žinau jie dabar renka žmones, kurie nori abonimentų kitiems metams smile.gif mes jau užsisakę ir su nekantrumu laukiam pavasario kai jie pradės dalintis visomis gėrybėmis smile.gif
Nežinau kodėl, tačiau labai jie man patiko ir esu įsitikinusi, jog savo šeimą aprūpinu pačiu sveikiausiu maistu, o dar ir už patrauklią kainą smile.gif

Na ką pastudijavau. Gamtinės žemdirbystės puslapyje kainos tikrai kosmiškos blink.gif
Gal galėtumėt plačiau parašyti, kokio dydžio maisto krepšeliai, pvz., 1 kg bulvių, 1 kg morkų ir pan. Parašiau aš ir augintojams lašką, laukiu atsakymo, bet būtų labai įdomu išgirsti ir iš jūsų - valgytojų 4u.gif
Atsakyti