Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(Mylimukeee @ 2011 11 08, 13:27)
Na žinote, sukčių visur yra, nuo to nepabėgsi, bet yra ir tikrai ekologiškai ūkininkaujančių žmonių, kurie kenčia per tuos ale eko. Praeitą žiemą pas ūkininkus daržoves eko pirkau- morkytės pakirmiję, burokėliai nedidučiai - tikrai tikiu, kad ten eko bigsmile.gif Šiemet pati sau auginaus, tai lygiai tokie patys susisukę užaugo biggrin.gif

Tik nesakykit kad bechemijos negalima normalių daržovių užsiaugint.Aš niekad netrešiu daržo jokiom trašom,tik va rudeni mėšlo uzveza ant tos žemes kur daržas bus.Ir daržovės oho kokios užauga.
Atsakyti
Aisku, kad galima, bet visko visktiek nepavyksta uzauginti, man nuolat tenka ir pasternoka nusipirkti, kurio auginti net nebuciau sugalvojus (nors gal) ir porus perku, nes mano kaz kaip neauga. Bet del ukininku - labai jau nesinori tiketi, kad jie visi tokie sukciai. as bandau issiaiskinti ir del internetiniu ukininku produktu pardaveju: anksciau buvo Tikras maistas, kauko vaises o dabar radau tik Giles kromeli likusi - gal kas bandet is ten darzoves pirkti, kaip?
Atsakyti
Apie Giles Kromeli esu girdejus tik gerus atsiliepimus smile.gif
Atsakyti
Gilės kromelis gal ir nieko, bet... Vištiena iš Baranausko ūkio (Ukmergės g. turgelyje yra tik pigiau)...net tiesiog su laisvėj augintom vištytėm lygintis nėr ko...grynai gamybinis auginimas ir tas matosi, o visi kiti produktai iš tų pačių tikėjų kaip ir kitų ekologinių parduotuvių tik brangiau truputį, nes jie net ne iš tiekėjų, o iš parduotuvių tiesiogiai perka. Kita mėsytė irgi turguj tą patį įpakavimą ir etiketes matau, tik vos pigiau... Kai paklausiau kaip auginamas tas ir anas, atsakymas pribloškė - nežinau, galvojam pavažinėt, pažiūrinėt... Nuo to laiko mano užsakymai baigėsi iš jų...
Atsakyti
QUOTE(Blyksnis @ 2011 11 08, 21:52)
Tik nesakykit kad bechemijos negalima normalių daržovių užsiaugint.Aš niekad netrešiu daržo jokiom trašom,tik va rudeni mėšlo uzveza ant tos žemes kur daržas bus.Ir daržovės oho kokios užauga.

Aišku galima, tik dar ir nuo žemės priklauso. Morkos niekad didelės namuose darže neužauga pas mus su mama, o praeitais metais laukuose prie bulvių bandėm, tai ohoho kaip pašarinės buvo biggrin.gif . Bet man taip močiutė sakė, jei vaikeli randi morkoj kirmėlytę, tai džiaukis, reiškias chemijos nematė. PC pirktas dar neteko matyt sukirmytas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhanna1311 @ 2011 11 08, 21:07)
dabar radau tik Giles kromeli likusi - gal kas bandet is ten darzoves pirkti, kaip?

Vasarą pirkau - geros buvo smile.gif
Atsakyti
Giles kromelis - tas pats Tikras maistas tik su kitu pavadinimu. Pirkdavau is ju mesyte, tai labai patenkinta, palyginus su PC jauciasi skirtumas. Tik vistiena ir kalakutiena tai tas pats kaip PC. (Kadangi turime savo vistu kaime, tai zinau tikros vistienos skoni.) Labai gaila, kad jie dabar nebeprekiauja versiena, vaikuciui tai buvo niam-niam kaip skanu smile.gif

Gal kas zinot kur galima isigyt padorios versienos kudikiui?
Atsakyti
a kuo kombinuoti pasarai blogai?

kad ten grudai ir visokios zoles sumalti ir supresuoti?
Atsakyti
QUOTE(Blyksnis @ 2011 11 08, 19:52)

mėšlas yra nitratų šaltinis, taigi...
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 11 26, 16:52)
mėšlas yra nitratų šaltinis, taigi...

Na jo saltinis, negalima tresti ir juo belekaip mirksiukas.gif yra normos viskam 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vanda_zydi @ 2011 11 24, 12:52)
a kuo kombinuoti pasarai blogai?

kad ten grudai ir visokios zoles sumalti ir supresuoti?

O Jus kada matet kombikormos sudeti? g.gif ten ieina GMO produktu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuvaitee @ 2011 11 26, 17:22)
Na jo saltinis, negalima tresti ir juo belekaip  mirksiukas.gif  yra normos viskam  4u.gif
Papildyta:

Bet juokingai skamba, kai žmogus sako, kad trąšų nenaudoju - tik mėšlą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2011 11 27, 20:27)
Bet juokingai skamba, kai žmogus sako, kad trąšų nenaudoju - tik mėšlą biggrin.gif

nu ir ka jūs tuo norit pasakyt,kad trešimas mėšlu lygus trešimui visokiom chemijom.
Atsakyti