oi kokią gerą temutę atradau - visą perskaičiau
prieš 5 metus net neapsikroviau galvos "ekologinis, neekologinis...", bet gimus vaikeliui gyvenimas labai apsiverčia. Todėl su vyru pradėjom skaityti etiketes ir viena išvada, kad tiek mėsa, tiek daržovės yra geriausia pačių užauginta, o ypač kai pažiūri "Paskutinės instancijos" laidas
Bandėm viščiukų užsiauginti, bet be kombikormo nė trupučio neaugo, tik skuro skuro ir beveik visi griuvo - nesigavo ekologiškai
Turim kelias višteles, bet ir tos baigia dėti kiaušius negavę kombikormo, todėl minimaliai jo duodam ir tikimės, jog tai mažesnis blogis, nei pirktinių
Kiaulieną ir jautieną taip pat valgom savą, todėl ramia sąžine duodu ir vaikui ir mažiukui kaip pirmąją košytę duosiu, bet ne pirktines tyreles, o iš mamos daržo cukinija, moliūgas, morkytė ir sava mėsytė, nes auginama tikrai ekologiškai.
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 02 22, 20:20)
visų pirma, prieš paskelbiant ūkį ekologiniu jame tris metus prieš negalima naudoti jokių chemikalų. o po to tiria, nežinau ar pati ekoagros, ar kitos institucijos, bet tikrai tikrina ir sėklas, kad būtų ekologiškos, nemodifikuotos ir patį augimo procesą ir gamybą. jei ekoagros pati netiria, tuomet tikrina dokumentus, ar ištyrus nerasta pakitimų, cheminių junginių...tikrai nepalieka viso to - pasitikėjimui gera valia. Tikrai viską jie ten išnarsto po kaulelį
Ir mums jau "Ekoagros" konsultantai šią sistemą išaiškino ir paduoti prašymai sertifikatui gauti. Lauksim patikrinimų
Pažįstami, turintys ekologinius ūkius, jau perspėjo dėl tikrintojų ir galvos skausmo
Nesu įsitikinus, bet manau, kad tikrai nepilsi nieko gyvuliui ir darysi viską, kad kuo mažiau liestųsi su neekologine aplinka. Man tai labai "abydna", kad mūsų galvijų mėsa (auginame mėsinius galvijus) išvažiuoja į užsienį, o tuo tarpu patys perkam kažkokią olandišką, lenkišką mėsą
Ir, aišku, čia tik mano nuomonė, bet labiau turėtumėme pasitikėti Lietuvos ūkininkais. Oi, dar ir dar galėčiau plėstis... bet gal kitą kartą