Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 03 24, 15:16)
labai teisingai pastebėjot  thumbup.gif  o šiaip iš tikrųjų nepažįstu ekologiškai ūkinikaujančio ūkininko, kuris rizikuotų savo visu įdirbiu, ES parama ir naudotų kokį chemikalą, nes jei surastų, prarastų viską, o niekas sunkiai dirbęs  to nenori  smile.gif

Vat skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu,tai paaiskinkit man ir kuogi tie ekologiskai ukininkaujantys ukininkai savo darzoves ar javus tresia,negi viskas be jokiu trasu uzauga,o kaip piktzoles naikina,negi kelis ar keliasdesimtys hektaru su kauptukais ravi.o kaip ten visi kenkejai,vabaliukai visokie,kaip juos naikina.Rankioja.?nu netikiu as tais ekologiskais ukiais.
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 04 12, 19:12)
Vat skaitau skaitau ir niekaip nesuprantu,tai paaiskinkit man ir kuogi tie ekologiskai ukininkaujantys ukininkai savo darzoves ar javus tresia,negi viskas be jokiu trasu uzauga,o kaip piktzoles naikina,negi kelis ar keliasdesimtys hektaru su kauptukais ravi.o kaip ten visi kenkejai,vabaliukai visokie,kaip juos naikina.Rankioja.?nu netikiu as tais ekologiskais ukiais.

tame ir ekologija, kad nieko nenaudoja - kalorado vabaliukus sėkmingai renka rankom, jei jau užėjo piktžolės ar koks kitas blogis į laukus, tai kapec visam derliui doh.gif Yra ekologiškų trąšų, kurias gali naudoti ekologiniai ūkiai, bet apie jas mažai žinau, nes mūsų ūkį jos nenaudojamos. Uošvis pavyzdžiui nuo uogų vabalus vaiko dirgėlių nuovirais kažkokiais lotuliukas.gif , kurie smarve atbaido kenkėjus doh.gif

o daržus, kur auginamos eko daržovės sėkmingai dešimt kartų reikia ravėt blink.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 04 12, 21:17)
tame ir ekologija, kad nieko nenaudoja - kalorado vabaliukus sėkmingai renka rankom, jei jau užėjo piktžolės ar koks kitas blogis į laukus, tai kapec visam derliui doh.gif  Yra ekologiškų trąšų, kurias gali naudoti ekologiniai ūkiai, bet apie jas mažai žinau, nes mūsų ūkį jos nenaudojamos. Uošvis pavyzdžiui nuo uogų vabalus vaiko dirgėlių nuovirais kažkokiais lotuliukas.gif  , kurie smarve atbaido kenkėjus doh.gif

o daržus, kur auginamos eko daržovės sėkmingai dešimt kartų reikia ravėt blink.gif

nu jo,suprantu kai laukas nera didelis galima ir rankom viska daryt.mes patys irgi auginames savo darzoves ir kazkaip issiverciam be chemiju, o tresiam -galviju meslu.Bet tas mano ukis viso labo apie 30 aru.Bet kaip issiverst be chemijos kai laukai siekia kelias desimtis hektaru.Man jau tas musu 30 aru ir tai atrodo begalo daug.
Atsakyti
nu pas mus bendras ekologinis ūkis apie 150 hektarų ir niekur nenaudojama jokia trąša, tiesa mūsų ūkis daugiau augina aliejines ir grūdines kultūras, tad tokio kaip ravėjimo ir nereikia, tikiesi, kad neužeis joks blogis ir tiek. O daržoves, vaisius ir visa kita auginamės tik dėl savęs, tai apie 1.5 ha , daug, bet pas mus dirba nemažai darbininkų ir kažkaip jau įprasta, kad viskas atliekama paprastuoju būdu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 04 12, 21:12)

vat taip ir augina. nuo bulvių vabalus rankom renka, arba kažkokiu pelenų nuoviru purškia, daržoves ravi, javų niekuo netręšia, nepurškia smile.gif mano uošviai taip gyvena, bet jau paskutiniai metai - šiemet jiems baigiasi kažkokia programa, ir sakė daugiau gyvenime sau neužsikraus tokio vargo.
Atsakyti
oi kokią gerą temutę atradau - visą perskaičiau doh.gif
prieš 5 metus net neapsikroviau galvos "ekologinis, neekologinis...", bet gimus vaikeliui gyvenimas labai apsiverčia. Todėl su vyru pradėjom skaityti etiketes ir viena išvada, kad tiek mėsa, tiek daržovės yra geriausia pačių užauginta, o ypač kai pažiūri "Paskutinės instancijos" laidas unsure.gif Bandėm viščiukų užsiauginti, bet be kombikormo nė trupučio neaugo, tik skuro skuro ir beveik visi griuvo - nesigavo ekologiškai doh.gif Turim kelias višteles, bet ir tos baigia dėti kiaušius negavę kombikormo, todėl minimaliai jo duodam ir tikimės, jog tai mažesnis blogis, nei pirktinių unsure.gif Kiaulieną ir jautieną taip pat valgom savą, todėl ramia sąžine duodu ir vaikui ir mažiukui kaip pirmąją košytę duosiu, bet ne pirktines tyreles, o iš mamos daržo cukinija, moliūgas, morkytė ir sava mėsytė, nes auginama tikrai ekologiškai.
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 02 22, 20:20)
visų pirma, prieš paskelbiant ūkį ekologiniu jame tris metus prieš negalima naudoti jokių chemikalų. o po to tiria, nežinau ar pati ekoagros, ar kitos institucijos, bet tikrai tikrina ir sėklas, kad būtų ekologiškos, nemodifikuotos ir patį augimo procesą ir gamybą. jei ekoagros pati netiria, tuomet tikrina dokumentus, ar ištyrus nerasta pakitimų, cheminių junginių...tikrai nepalieka viso to - pasitikėjimui gera valia. Tikrai viską jie ten išnarsto po kaulelį doh.gif

Ir mums jau "Ekoagros" konsultantai šią sistemą išaiškino ir paduoti prašymai sertifikatui gauti. Lauksim patikrinimų smile.gif Pažįstami, turintys ekologinius ūkius, jau perspėjo dėl tikrintojų ir galvos skausmo biggrin.gif Nesu įsitikinus, bet manau, kad tikrai nepilsi nieko gyvuliui ir darysi viską, kad kuo mažiau liestųsi su neekologine aplinka. Man tai labai "abydna", kad mūsų galvijų mėsa (auginame mėsinius galvijus) išvažiuoja į užsienį, o tuo tarpu patys perkam kažkokią olandišką, lenkišką mėsą verysad.gif
Ir, aišku, čia tik mano nuomonė, bet labiau turėtumėme pasitikėti Lietuvos ūkininkais. Oi, dar ir dar galėčiau plėstis... bet gal kitą kartą tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kendal @ 2010 03 23, 21:12)
Cha-cha-cha. O tai as ir galvojau kazkada 'nupirkau katinui šviežios mėsos, o jis tik tarp letenėlių pažaidė ir nevalgė'. Štai kur šuo pakastas...smile.gif

Negalima pasitikėt tais katinais. Kartą pakišau geros dėšrytė - neėdė. O kitą kartą daktariškos - suėdė ant greitųjų. Vat ir cha cha cha. smile.gif
Atsakyti
Sveikos, smile.gif

radau ūkininkų kontaktus visoje Lietuvoje, kurie parduoda savo produkciją:

http://www.manskanu....hp?page=vilnius
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2010 11 25, 12:54)
Sveikos,  smile.gif

Bet kaip nepatogu šitaip rankiotis produktus, visų ūkių gi neapvažinėsi, kiek laiko reiktų... Aš tai perku ūkininkų prouktus internetu tikrasmaistas.lt, labai patogu, pristato tiesiai į namus ir nereik vargintis. Ir kokybė atrodo gera, patinka, kad žinai iš ko perki, t.y. duota informacija apie ūkininkus. Tiek kad pristato tk 2k. į sav. smile.gif
Atsakyti
Merginos, gal tarp jūsų yra perkančių ekologiškas daržoves Kaune? Aš nerandu, kur Kaune gauti šviežių ir ekologiškų daržovių.
Atsakyti
QUOTE(Pievugele999 @ 2010 11 25, 12:54)
Sveikos,  smile.gif

gerai, kad atsiranda tokių puslapių - taip lengviau pirkėjams atrasti pardavėjus. visi lieka patenkinti wub.gif Mano mama tai Vilniuje perka pas vienus smulkius ūkininkus pieną, varškę, sūrius - pigiau negu dauguma tų el. maisto parduotuvių, visada šviežia - pagamina sūrių kiek paprašai, pieno tik pamelšto atveža wub.gif Gaila, dar nesuradom prie Klaipėdos ko nors panašaus
Atsakyti
QUOTE(Simtakoje @ 2011 05 23, 13:16)
Merginos, gal tarp jūsų yra perkančių ekologiškas daržoves Kaune? Aš nerandu, kur Kaune gauti šviežių ir ekologiškų daržovių.

Via Naturalis, Eko skyrius darzoviu turguje Urmo bazeje. Vakar pirkau salotu Urmo bazes eko - sviezuteles , privalgiau kone vienu is to gerumo biggrin.gif
Atsakyti