Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški turgeliai, ūkininkai

žemę tikrai tiria, o ir šiaip patikrinimai dažnas dalykas - turi parodyti net kur kaip laikomos bulvės, kitokios daržovės ir t.t. patikrinimai tikrai vyksta labai smarkiai smile.gif būna, ir neperspėję atvažiuoja, į laukus nulekia ir t.t. smile.gif
Atsakyti
čia gal truputi ne į temą, bet kalbėjote apie sėklų tikrinimą, man įdomu kaip su sėklom, kurias pardavinėja mūsų parduotuvėse, ir visi masiškai perka pavasarį? iš ju tikrai skanūs pomidorai išauga, namie šiltnamyje auginti, tačiau ar jie būna sveiki? ar tai, kad nenaudoji pavojingų trąšų reiškia, kad jie tikrai sveiki? kažkaip susimasčiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasucci: 26 vasario 2010 - 14:21
Sveiki,
aš manau, kad geriau pirkti pas žmuonės kurie augina sau, jie 100 procentu augina be juokių chemikalų.
Mes taip viską ir perkame, aišku pas pazystamus.
Atsakyti
QUOTE(wicenty @ 2010 02 26, 14:30)
Sveiki,
aš manau, kad geriau pirkti pas žmuonės kurie augina sau, jie 100 procentu augina be juokių chemikalų.
Mes taip viską ir perkame, aišku pas pazystamus.

na nesutinku su Jumis, daugelis žmonių augina sau, bet purškia ir chemikalais nuo piktžolių ir kad amaras (vabaliukai) nepultų. aišku purškia pagal reikalavimus, bent jau dvi savaites prieš derliaus ėmimą, bet tai tikrai negarantuoja, kad daržovėse nebūna chemikalų likučių g.gif
Atsakyti
Man Tikras maistas yra atsiuntęs sertifikatus iš ūkininkų kurių prod. ima,, man irgi pasirodė labai slidus reikalas ar tau įdės eko ar paprastą,, geriau jau prekiautų vien eko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle75 @ 2010 02 04, 08:52)
Perku is UAB Tikras maistas, bet paskutiniu metu ne visi produktai atkeliauja, arba atkeliauja ne tie, na biski prasidejo problemos, bet maistas geras, tik va pasirinkimas mazas ypac darzoviu, pradedu galvoti, kad reiks po turgelius pavaiscioti, bet nelabai isivaizduoju kaip su 2 mazais tai reiks padaryti, bet bandysiu smile.gif

Siaip turiu katina, tai labai geras testuotojas, jei paduodu mesa katinui ir jis nevalgo, tai aisku kad joje nieko gero, nes katinai (jei zinoma jie nelaukiniai ir neisibadave) labai gerai skiria gera mesa nuo prastos

Cha-cha-cha. O tai as ir galvojau kazkada 'nupirkau katinui šviežios mėsos, o jis tik tarp letenėlių pažaidė ir nevalgė'. Štai kur šuo pakastas...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Austute @ 2010 02 22, 17:24)
Sveikutes,

leisiu ir sau siuo klausimu pasisakyti ax.gif
Man patikimiausia  yra is pazystamu ukiniku pirkta produkcija, nes mano nuomone, Ekoagros sertifikatas neuztikrina ekologiskos produkcijos.
Neuztenka vien tik atvaziavus, pasiziureti kaip auginamos kulturos g.gif
Juolab tai vienintele istaiga Lietuvoje, be konkurencijos dalinanti tuos sertifikatus unsure.gif
Bet tai tik mano nuomone mirksiukas.gif

Pirmiausia pradekim nuo ukininko: kadangi is ES gaunama parama ekologiniams ukiams yra dvigubai didesne nei paprastiems - joks ukininkas nenoredamas prarast pinigu - neters ukio chemikalais.
Mano tevelis uzsiima ekologiniu javu auginimu ir as tikrai zinau, kaip ir kiek ji kontroliuoja ir kad ekoagros patkima istaiga
Atsakyti
QUOTE(Nete @ 2010 03 24, 07:51)
Pirmiausia pradekim nuo ukininko: kadangi is ES gaunama parama ekologiniams ukiams yra dvigubai didesne nei paprastiems -  joks ukininkas nenoredamas prarast pinigu - neters ukio chemikalais.
Mano tevelis uzsiima ekologiniu javu auginimu ir as tikrai zinau, kaip ir kiek ji kontroliuoja ir kad ekoagros patkima istaiga

Tikriausiai taip ir yra smile.gif Bet pasakykit nors viena atveji, kai Ekoagros tikrino ar produkcija neuztersta kokiais chemikalais, ar nors karteli buvo imami meginiai tirti?

sorry uz abejoniu skleidima...tiesiog tik tai mane itikintu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Austute @ 2010 03 24, 09:53)
Tikriausiai taip ir yra smile.gif Bet pasakykit nors viena atveji, kai Ekoagros tikrino ar produkcija neuztersta kokiais chemikalais, ar nors karteli buvo imami meginiai tirti?

sorry uz abejoniu skleidima...tiesiog tik tai mane itikintu  ax.gif

jei kyla itarimu - ima zemes megini ir veza i nacionaline laboratorija. O Lietuva tokia salis, kad geras pasakymas yra lietuvis lietuviui lietuvis. Nepraslis ne vienas pazeidejas pro budria kaimyno aki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nete @ 2010 03 24, 13:11)
lietuvis lietuviui lietuvis. Nepraslis ne vienas pazeidejas pro budria kaimyno aki biggrin.gif

labai teisingai pastebėjot thumbup.gif o šiaip iš tikrųjų nepažįstu ekologiškai ūkinikaujančio ūkininko, kuris rizikuotų savo visu įdirbiu, ES parama ir naudotų kokį chemikalą, nes jei surastų, prarastų viską, o niekas sunkiai dirbęs to nenori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2010 03 24, 14:16)
labai teisingai pastebėjot  thumbup.gif  o šiaip iš tikrųjų nepažįstu ekologiškai ūkinikaujančio ūkininko, kuris rizikuotų savo visu įdirbiu, ES parama ir naudotų kokį chemikalą, nes jei surastų, prarastų viską, o niekas sunkiai dirbęs  to nenori  smile.gif

tiesa sakat ne tik prarastu, bet dar kiek ir atiduot turetu. Visus ismoketus pinigelius privaletu grazint. Tai ar lasas chemikalo vertas tokiu auku? As drasiai savo vaikui duodu dobilo produktus ir bulves perku is maximos bet perku su ekoagros zenkliuku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nete @ 2010 03 24, 08:51)
Pirmiausia pradekim nuo ukininko: kadangi is ES gaunama parama ekologiniams ukiams yra dvigubai didesne nei paprastiems -  joks ukininkas nenoredamas prarast pinigu - neters ukio chemikalais.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Sveikos mirksiukas.gif Turiu patirties siame reikale. turime savo pakolkas pereinamaji ekologini darzoviu uki, tai patikekit tikrai nepaprastas, nelengvas darbas ir patikrinimai dazni, griezti ir saziningi mirksiukas.gif
Atsakyti