Laba visoms,
dziugu, kad yra tokia tema
As tai ieskau ekologiskos juodos duonos be mieliu , gal kas zinote kur tokios galima rasti?
Buciau dekinga uz info
Kur Vilniuje dabar savaitgaliais vyksta eko turgeliai? Pasiklydau, nebesusigaudau
Ar dar veikia tas 'laukinis', prie Ukmergės "Maximos" ūkininkų?
QUOTE(Rasma @ 2010 02 10, 00:00)
Kur Vilniuje dabar savaitgaliais vyksta eko turgeliai? Pasiklydau, nebesusigaudau
tas laukinis prie Ukmerges Maximos veikia. Neseniai buvau. Turiu pasakyti, kad kainytes viesiems produktams yra aukstesnes negu tuose mobiliuose turgeliuose.
Va, radau - sestadieni bus prie Panoramos, sekmadieni - Gedimino prospekte prie Katedros
http://www.organic.lt/lt/pages,id.173
QUOTE(saintlina @ 2010 02 10, 07:24)
tas laukinis prie Ukmerges Maximos veikia. Neseniai buvau. Turiu pasakyti, kad kainytes viesiems produktams yra aukstesnes negu tuose mobiliuose turgeliuose.
Va, radau - sestadieni bus prie Panoramos, sekmadieni - Gedimino prospekte prie Katedros
Va va, su tom kainom tame "Ūkininkų" turgelyje truputį negerai buvo..kažkaip užkeltos pasirodė ir anskčiau, bet kai eini ten dėl 'smulkmenų', ne stambiam apsipirkimui, tai labai nesijaučia..bet jeigu jau daugiau reikia, tai per kišenę kerta
Ačiū už inf-ją
Nulėksiu tada į "Panoramos"
Sveikos merginos, jau kuris laikas uzsisakineju maista is " Tikras maistas", jie apie savo prekes raso, kad tai kokybskas, tikras, atrinktas maistas, bet si karta kazkaip paskaiciau ju siulomu desru sudeti ir buvau pribloksta, ten pilna E. Pvz: E621 natrio glutamatas, as apie ji kazkur skaiciau, kad tai ypatingai pavojinga medziaga, zodziu as jau nieko nesuprantu, ar cia skaitosi normalu, ar ir cia jau mus apgaudineja.
QUOTE(selma @ 2010 02 12, 15:40)
Sveikos merginos, jau kuris laikas uzsisakineju maista is " Tikras maistas", jie apie savo prekes raso, kad tai kokybskas, tikras, atrinktas maistas, bet si karta kazkaip paskaiciau ju siulomu desru sudeti ir buvau pribloksta, ten pilna E. Pvz: E621 natrio glutamatas, as apie ji kazkur skaiciau, kad tai ypatingai pavojinga medziaga, zodziu as jau nieko nesuprantu, ar cia skaitosi normalu, ar ir cia jau mus apgaudineja.
taip iseina, kad apgaudineja.... Pats patikimiausias budas- skaityti etiketes...
QUOTE(selma @ 2010 02 12, 14:40)
Aš irgi skaičiau etiketes, mažiau priedų nei kitur, bet yra. Ir bus. Net kaimuose seniau naudojo tą nitritinę druską (salietrą) ir dabar naudoja..bet va kas teigia, kad nenaudoja, tai jau tikrai gali būti kad apgaudinėja. O dabar..negalima sakyti apgaudinėja, nes nieko neslepia Sudėtys yra sudėtos, o jau nori perki, nori ne. Jei domiesi, bijai priedų - nepirksi, jei nori su mažiau priedų nei prekybos centre - pirksi. Jei gerai pamenu, tai Momeniškio "Gurmano" įmonės tos dešros.
Nu jo, nenori neperki, tik kazkaip labai jau uzburia tokie pasakymai, kaip tikra, kokybiska, atrinkta, bet aisku visur reikia dometis paciam
QUOTE(Rasma @ 2010 02 12, 22:47)
Aš irgi skaičiau etiketes, mažiau priedų nei kitur, bet yra. Ir bus. Net kaimuose seniau naudojo tą nitritinę druską (salietrą) ir dabar naudoja..bet va kas teigia, kad nenaudoja, tai jau tikrai gali būti kad apgaudinėja. O dabar..negalima sakyti apgaudinėja, nes nieko neslepia Sudėtys yra sudėtos, o jau nori perki, nori ne. Jei domiesi, bijai priedų - nepirksi, jei nori su mažiau priedų nei prekybos centre - pirksi. Jei gerai pamenu, tai Momeniškio "Gurmano" įmonės tos dešros.
Aš irgi naudojuosi jų paslaugomis gan senai ir esu patenkinta. Niekur eit, niekur važiuot nereikia, man kaip tinginei tai super pasirinkimas O kaip Rasma sakė, sudėtys sudėtos, tai tikrai negali sakyti, kad slepia ar apgaudinėja. Aš vienintelę dešrą perku - alaus. Ji jautienos tokia gerai džiovinta - tai man superine, gal dėl tų priedų Bet pirkau iš parduotuvės "Be E" tai musų šeimynai nepatiko O va dešrelės tos rūšies tai skanios.
QUOTE(vira @ 2010 02 18, 08:52)
Sveikos,
Pastebėjau,kad "Tikras maistas" ekologiškas ir ne ekologiškas daržoves tiekia ta pati ūkininkė...Kažkaip man nesukelia pasitikėjimo....
Pastebėjau,kad "Tikras maistas" ekologiškas ir ne ekologiškas daržoves tiekia ta pati ūkininkė...Kažkaip man nesukelia pasitikėjimo....
Va va Aš irgi žiūrėjau konkrečiai kopūstus..žiūriu eko ir žiūriu ne eko - tas pats ūkininkas tiekia ir kaina eko daugiau nei dviguba
Tai suprast viena lysvė eko, kita neeko Vienoj lysvės pigūs kopūstai, kitoje brangūs..ir kaip žinot iš kurios kopūstą įdės O gal jis iš vienos kopūstų kaugės nuriedėjo į neekologiškų kopūstų kaugę, gi nekyšo iš kiekvieno koto sertifikatas
Šiuo atveju visiškai neapsimoka žiūrėti į eko
QUOTE(selma @ 2010 02 12, 14:40)
pazistama taip pat pirko is "tikto maisto", bet viena iena paprase pateikt sertifikatus pirktiem produktam, tai jai buvo pasakyta, kad sertifikatu nera ir ju tiekiamas maistas tik pasitikejimo reikalas