Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

As irgi taip darau. litras vandens - 2saukstai (be kaupo) druskos. o per suriu agurku ismesti nereikia. tokius sudedu i sriuba ar i misraine. o apie zalumynus irgi galiu pakomentuoti is savo patirties. karta padauginau krapu ir man visai nepatiko. dedu krapu, cesnako, juoduju serbentu lapu(nepadaugint - ant trilitrio stiklainio kokius 3lapukus), vysniu lapu ir krienu lapa ar truputi saknies.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2011 08 30, 21:41)
As irgi taip darau. litras vandens - 2saukstai (be kaupo) druskos. o per suriu agurku ismesti nereikia. tokius sudedu i sriuba ar i misraine. o apie zalumynus irgi galiu pakomentuoti is savo patirties. karta padauginau krapu ir man visai nepatiko. dedu krapu, cesnako, juoduju serbentu lapu(nepadaugint - ant trilitrio stiklainio kokius 3lapukus), vysniu lapu ir krienu lapa ar truputi saknies.

drinks_cheers.gif tokie jei kam per surus labai baltai misrainei thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Rauginti agurkai,pas mane stovėjo šaldytuve,stiklainyje,bet jie buvo beskonis.

Nutariau pakoreguoti,įdėjau v.š.cukraus,ir {ruošdama krienų pagardą}liko krieno gabaliukas.
Aš,jį supjausčiau išilgai į keturias dalis sudėjau į mano nenusisekusius raugintus agurkus.
Po keturių dienų ,šiandiena paragavau skonis buvo visiškai pasikeitė.

Dabar žinosiu ,kaip krienas keičia agurkus. 4u.gif
Atsakyti
Apžiūrėjau raugintus agurkus. Kai kuriuose stiklainuose vanduo nusekęs, neapsemia pilnai agurkų. Kažin, gal reikėtų atidaryti ir vandens užpilti, ar nieko nedaryti? Ačiū iš anksto už paprotinimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pilo @ 2011 12 10, 16:44)
Apžiūrėjau raugintus agurkus. Kai kuriuose stiklainuose vanduo nusekęs, neapsemia pilnai agurkų. Kažin, gal reikėtų atidaryti ir vandens užpilti, ar nieko nedaryti? Ačiū iš anksto už paprotinimą smile.gif

Pilo 4u.gif

Aš manau,jeigu tu juos atidarysi,tai turėsi ir sunaudoti.

Ir,dar,jeigu tu juos raugiai ir tik po to uždariai,tai jiems niekas nenutiks,nes jie rūgdami prisigėrė drėgmės[skysčio} pakankamai.

Gal kitos forumietės mąsto kitaip ir bus kiti atsiliepimai biggrin.gif
Atsakyti
Močiutes skaniausi agurkai:)
Atsakyti
sia vasara marinavau agurkelius su pomidoru tyre..
agurkeliai gavosi neblogi, bet tikejausi, kad bus skanesni....
Atsakyti
QUOTE(ladyga @ 2011 12 26, 14:13)
sia vasara marinavau agurkelius su pomidoru tyre..
agurkeliai gavosi neblogi, bet tikejausi, kad bus skanesni....

bigsmile.gif Niekad nesu girdejusi apie toki buda,papasakokit placiau prasau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peduke @ 2010 07 18, 20:09)
Sveikos, merginos,
pernai radau sita receptuka pas rusaites, pabandziau ir dabar visoms reklamuoju:
1 l. vandens - 100 g. druskos, prieskoniu: krieno saknies, cesnaku, serbentu, visniu lapu, krapu ir t.t.
Kibire uzraugiu agurkus (vanduo turi buti nevirintas) ir laikau, kol isiraugia ir pakeicia spalva i kokia alyvuogiu (paragavus tokie skanus jau ir jauciasi rugimas).
Tada agurkus ir zalumynus sudedu i stiklainius ir du kartus uzpilu svariu verdanciu vandeniu ir palaikau po 15 min. Tada uzverdu rasala, kuriame agurkai rugo, uzpilu agurkus ir uzvakuoju (naudojau paprastus, neuzsukamus dangtelius). Atausti turi po anklode ir tik visiskai atsalusius galima isnesti i rusi.
Po kurio laiko stiklainiai pabala, bet taip ir turi buti, paskui drumzles nusistoja ri pasidaro labai grazus skaidrus. Agurkai super
Vieni buvo kaip virti, nes sudejau per anksti, t.y. agurkai nebuvo gerai iruge

Ka reiskia paprastus? Ar plasmasiniai ar geleziniai? g.gif Niekas nebandet, ar druskos cia normaliai g.gif
Atsakyti
sveikos seimininkes 4u.gif

gal kas galite paraasyti receptuka kai 2u dienu raugimo agurkus vakuoja`? sako buna la`bai skanus
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2012 08 03, 18:47)
Ka reiskia paprastus? Ar plasmasiniai ar geleziniai?  g.gif Niekas nebandet, ar druskos cia normaliai g.gif

as naudoju plastmasinius smile.gif recepte viskas gerai smile.gif
Atsakyti
Nusvylau as su agurkiukais verysad.gif rauginau i trilitrinius,dejau krapu,azuolo lapeliu,serbentu lapeliu,cesnako tris saukstus druskos (bet ne su kaupu) fui kad neskanus,ir kas svarbiausia kose is ju gavosi,jauciu busiu per mazai druskos idejus,nes ir ragaunant jauciasi kad truksta blush2.gif
Atsakyti