Aš pamėginau konservuoti agurkėlius, pagal savo babos receptą. Jau išmėginau vieną stiklainį, tikrai tikrai labai skanūs buvo
Skaniausi konservuoti agurkėliai
QUOTE(Simtakoje @ 2011 07 27, 13:37)
Aš pamėginau konservuoti agurkėlius, pagal savo babos receptą. Jau išmėginau vieną stiklainį, tikrai tikrai labai skanūs buvo
Skaniausi konservuoti agurkėliai
Skaniausi konservuoti agurkėliai
o marinata reikia uzvirinti ir uzpilti agurkus?
QUOTE(Simtakoje @ 2011 07 27, 13:37)
Aš pamėginau konservuoti agurkėlius, pagal savo babos receptą. Jau išmėginau vieną stiklainį, tikrai tikrai labai skanūs buvo
Skaniausi konservuoti agurkėliai
Skaniausi konservuoti agurkėliai
o as pasigedau rugsties ,ar acto, negi nereikia?
QUOTE(dziunka @ 2011 07 27, 18:40)
o as pasigedau rugsties ,ar acto, negi nereikia?
na as supratau, kad cia rauginti agurkai, o ne marinuoti
As raugiu pagal toki recepta:
1kg druskos 10L vandens. Druska istirpdyti, geriausiai tinka ta pati prasciausia rusiska druska, bet jei negaunat tokios tiks bet kokia.
I stiklainius sudedam krapus, cesnaka, serbentu lapu, krieno lapo...zodziu kas kaip megstat ir sudedam nuplautus agurkus, as dedu i litrinius stiklainius.
Uzpilam stiklainius su agurkais druskos vandeniu pilnai iki pat virsaus ir paliekam trim parom, po triju paru vandeni is stiklainiu nupilam, jei kur buna papelyje, tai perpilam pora kartu ir uzpilam svariu vandeniu is krano. Uzsukam dangtelius ir viskas!
Receptas isbandytas N kartu ir turbut jau N draugiu
1kg druskos 10L vandens. Druska istirpdyti, geriausiai tinka ta pati prasciausia rusiska druska, bet jei negaunat tokios tiks bet kokia.
I stiklainius sudedam krapus, cesnaka, serbentu lapu, krieno lapo...zodziu kas kaip megstat ir sudedam nuplautus agurkus, as dedu i litrinius stiklainius.
Uzpilam stiklainius su agurkais druskos vandeniu pilnai iki pat virsaus ir paliekam trim parom, po triju paru vandeni is stiklainiu nupilam, jei kur buna papelyje, tai perpilam pora kartu ir uzpilam svariu vandeniu is krano. Uzsukam dangtelius ir viskas!
Receptas isbandytas N kartu ir turbut jau N draugiu
As darau taip.
1kg agurku
1 saukstas,su kaupu,druskos
prieskoniu:cesnaka,vysniu lapa,juoduju serbentu lapa,krapu
I puoda sudeti agurkus,iberti druskos,ideti prieskonius.Kelis kart pamaisyti.Ir kai istirps druska,ideti agurkus i maiseli,maiselis turi buti gan tvirtas,kad neisbegtu skystis.Jau kita diena galima valgyti.
Man toks budas labiau patinka negu su marinadu,agurkeliai traskus,sausi
1kg agurku
1 saukstas,su kaupu,druskos
prieskoniu:cesnaka,vysniu lapa,juoduju serbentu lapa,krapu
I puoda sudeti agurkus,iberti druskos,ideti prieskonius.Kelis kart pamaisyti.Ir kai istirps druska,ideti agurkus i maiseli,maiselis turi buti gan tvirtas,kad neisbegtu skystis.Jau kita diena galima valgyti.
Man toks budas labiau patinka negu su marinadu,agurkeliai traskus,sausi
QUOTE(Simtakoje @ 2011 07 27, 12:37)
Aš pamėginau konservuoti agurkėlius, pagal savo babos receptą. Jau išmėginau vieną stiklainį, tikrai tikrai labai skanūs buvo
Skaniausi konservuoti agurkėliai
Skaniausi konservuoti agurkėliai
Sita receptuka isbandysiu,kazkaip prie sirdies pasirode bet manau cia ne apie marinavima kalbama buvo,o apie rauginima todel kartais stenkites nesuklysti
Na aš irgi galiu išduot paslaptį, nes man mano mamos ruošiami žiemai rauginti agurkai patys skaniausi Čia tiems kas mėgsta rūgščius agurkus (nesūrūs).
Vienas pagr. dalykų yra tai,kad užpilui naudojam tik šulinio arba pirktinį vandenį, nes vanduo iš čiaupo tam tikrai netinkamas ( atrodo kažkokia nesamonė, bet agurkai su vandeniu iš čiaupo tokie nesigauna).
Iš 10 kg agurkų gaunasi 6 trilitriniai stiklainiai.
Mano mama visada agurkus per nakt pamirko įprastam vandeny.
Užpilas: 1 litrui vandens - 1 su kaupu valgomas šaukštas druskos, gerai išmaišyti.
Stiklainius išplauna su vandeniu ir soda, ir į juos deda geras dvi saujas supjaustytų (pusės piršto ilgio) žalumynų, jų nusiperka "šluotelėmis" turguje pas bobutes (žinoma juos irgi šiek tiek pamirko taip nuplaudama). Taip pat į stiklainį deda 6-7 pipirų žirnelius, 2-3 išilgai perpjautas skilteles česnako. Į stiklainius prigrūda agurkų,kad būtų kuo labiau susispaudę ir užpila pasiruoštu užpilu. Stiklainius uždaro paprastais plastmasiniais dangteliais ir palaiko 3-4 dienas kambario temperatūroje kol ims rūgti, gali net šiek tiek išbėgti to marinato, tada reiktų vėl pasiruošus jo dapilti ir pabaigai prieš išnešant į rūsį ar vėsesnę patalpą su tvirtais plastmasiniais dangteliais uždaryti stiklainius. Tuos dangtelius parduoda parduotuvėje, reikia juos pavirinti ar pašildyti, jie suminkštėja ir lengvai užsideda ant stiklainio. O kas nori,kad agurkai turėtų ir aštrų skonį, tai papildomai galima į stiklainį įdėt ir aitriosios žalios paprikos.
Kai tėtė buvo komandiruotėj jo bendradarbiai irgi išgyrė mamos agurkus, suvalgė visus česnakiukus ir netgi išgėrė užpilą
Vienas pagr. dalykų yra tai,kad užpilui naudojam tik šulinio arba pirktinį vandenį, nes vanduo iš čiaupo tam tikrai netinkamas ( atrodo kažkokia nesamonė, bet agurkai su vandeniu iš čiaupo tokie nesigauna).
Iš 10 kg agurkų gaunasi 6 trilitriniai stiklainiai.
Mano mama visada agurkus per nakt pamirko įprastam vandeny.
Užpilas: 1 litrui vandens - 1 su kaupu valgomas šaukštas druskos, gerai išmaišyti.
Stiklainius išplauna su vandeniu ir soda, ir į juos deda geras dvi saujas supjaustytų (pusės piršto ilgio) žalumynų, jų nusiperka "šluotelėmis" turguje pas bobutes (žinoma juos irgi šiek tiek pamirko taip nuplaudama). Taip pat į stiklainį deda 6-7 pipirų žirnelius, 2-3 išilgai perpjautas skilteles česnako. Į stiklainius prigrūda agurkų,kad būtų kuo labiau susispaudę ir užpila pasiruoštu užpilu. Stiklainius uždaro paprastais plastmasiniais dangteliais ir palaiko 3-4 dienas kambario temperatūroje kol ims rūgti, gali net šiek tiek išbėgti to marinato, tada reiktų vėl pasiruošus jo dapilti ir pabaigai prieš išnešant į rūsį ar vėsesnę patalpą su tvirtais plastmasiniais dangteliais uždaryti stiklainius. Tuos dangtelius parduoda parduotuvėje, reikia juos pavirinti ar pašildyti, jie suminkštėja ir lengvai užsideda ant stiklainio. O kas nori,kad agurkai turėtų ir aštrų skonį, tai papildomai galima į stiklainį įdėt ir aitriosios žalios paprikos.
Kai tėtė buvo komandiruotėj jo bendradarbiai irgi išgyrė mamos agurkus, suvalgė visus česnakiukus ir netgi išgėrė užpilą
QUOTE(Auksreda @ 2010 07 31, 20:10)
Gal pasikartosiu,bet as darau taip
Trilitrini stiklaini prisluoksniuoju agurku ir zalumynu(krapu,vysniu lapu,cesnako )
ir vel agurku ir vel zalumynu taip iki virsaus.Dar galima ant virsaus krienu lapu trupuciuka.Tada 3 saukstus druskos dedu tiesiai i stiklaini,bet su geru kaupu-tiek kiek pasisemia,nunubraukti ne maz.Uzsivirinu arbatinuka vadens ir pilu tiesiai ant agurku,uzdarau tokiu kietu plasmasiniu dangteliu.Kai atvesta stiklaini gerai papurtau arba pavartyt aukstyn zemyn(jei suprantamai parasiau)KAD DRUSKA ISSIMAISYTU ir i rusi-laikosi geriausiai.Tik zalumynu reiktu nepagailet
Trilitrini stiklaini prisluoksniuoju agurku ir zalumynu(krapu,vysniu lapu,cesnako )
ir vel agurku ir vel zalumynu taip iki virsaus.Dar galima ant virsaus krienu lapu trupuciuka.Tada 3 saukstus druskos dedu tiesiai i stiklaini,bet su geru kaupu-tiek kiek pasisemia,nunubraukti ne maz.Uzsivirinu arbatinuka vadens ir pilu tiesiai ant agurku,uzdarau tokiu kietu plasmasiniu dangteliu.Kai atvesta stiklaini gerai papurtau arba pavartyt aukstyn zemyn(jei suprantamai parasiau)KAD DRUSKA ISSIMAISYTU ir i rusi-laikosi geriausiai.Tik zalumynu reiktu nepagailet
Padariau snd pagal si receptuka raugintus agurkus,pasirode nesudetingas ir nereikalaujantis daug laiko(ypac kaip mazas vaikas zuja aplink ),jei patiks musu family tai ir parasysim.
O mamytei dekui uz receptuka
Sveikutes. As taip pat noriu pasidalinti receptuku. Toks lyg buvo, pasikartosiu.
Agurkus sudedam i kibira su zalumynais (krapais, vysniu, serbentu lapais), cesnako kelias skilteles, kvapiuosius pipirus. Uzpilame vandenuku su druska: 1l. vandens, 1 v,s. druskos su kaupu, maziau nei puse sauksto cukraus. Parauginame 2paras. Tada agusrkus imame is kibiro ir dedame i stilainius, buvusi marinata perkosiame ir uzviriname, tada juo uzpilame agurkus stiklainiuose, uzsukam dangtelius, apverciam ir palaikom per nakti siltai. Kita diena nesam i rusi. Gaunasi skanus, traskus agurkeliai.
Agurkus sudedam i kibira su zalumynais (krapais, vysniu, serbentu lapais), cesnako kelias skilteles, kvapiuosius pipirus. Uzpilame vandenuku su druska: 1l. vandens, 1 v,s. druskos su kaupu, maziau nei puse sauksto cukraus. Parauginame 2paras. Tada agusrkus imame is kibiro ir dedame i stilainius, buvusi marinata perkosiame ir uzviriname, tada juo uzpilame agurkus stiklainiuose, uzsukam dangtelius, apverciam ir palaikom per nakti siltai. Kita diena nesam i rusi. Gaunasi skanus, traskus agurkeliai.
mano receptukas butu toks..net nzn nei kiek kilogramu agurku nieko,dedu juos i 3l stiklaini tiek kiek telpa .Pirmas sluoksnis visada buna krapai,cesnakai,serbentu,vysniu lapai,vel agurkai ir taip kiek imanoma sluoksniuoti 3l stiklainiui reikia apie 1.3l vandens i ji dedu apie 2 valg.saukstus druskos,laukiu kol istirps ir viska supilu,uzdarau plastmasiniu dangteliu,pora dienu palaikau kambari,veliau isnesam i sklepa..Skonis pasakiskas ziema puikiai issilaike,pavasari vis dar valgem Del traskumo dedu krienu lapu
QUOTE(L*A*K*Š*M*I @ 2011 08 12, 16:00)
Padariau snd pagal si receptuka raugintus agurkus,pasirode nesudetingas ir nereikalaujantis daug laiko(ypac kaip mazas vaikas zuja aplink ),jei patiks musu family tai ir parasysim.
O mamytei dekui uz receptuka
O mamytei dekui uz receptuka
Tai ir pasisakysiu,kad.....ypatingai geri agurkeliai,tokie traskus kieti ir skonis niu apsilaizyti pirstelius
Geras receptukas,aciuks uzrasiusiai ji