QUOTE(regna @ 2010 08 06, 23:39)
... raugiant agurkus ant indo{kuriame buvo raugiami agurkai}dugno buvo dedama ąžuolo lapų,jie agurkams suteikdavo tvirtumą.
Nežinau, ką tie ąžuolo lapai suteikia, bet jie paminėti ir mano uošvienės recepte kaip galimas ingridientas.
Į stiklainį dedam (gausiai) vyšnių, serbentų, ąžuolo lapų, krienų stiebo kelis gabalėlius, krapų;
sukišam agurkus ir užpilam šaltu pasūdytu vandeniu (3 litrams vandens - 1 stiklinė druskos);
palaikom stiklainį 2,5-3 paras,
tada nupilam vandenį, užverdam naują (be jokių prieskonių, druskos ar cukraus) ir juo užpilame stiklainių turinį;
užvakuojame.
Gaunasi gana rūgštūs, tokio sodraus skonio agurkai.