Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

QUOTE(regna @ 2010 08 06, 23:39)
... raugiant agurkus ant indo{kuriame buvo raugiami agurkai}dugno buvo dedama ąžuolo lapų,jie agurkams suteikdavo tvirtumą.

Nežinau, ką tie ąžuolo lapai suteikia, bet jie paminėti ir mano uošvienės recepte kaip galimas ingridientas.
Į stiklainį dedam (gausiai) vyšnių, serbentų, ąžuolo lapų, krienų stiebo kelis gabalėlius, krapų;
sukišam agurkus ir užpilam šaltu pasūdytu vandeniu (3 litrams vandens - 1 stiklinė druskos);
palaikom stiklainį 2,5-3 paras,
tada nupilam vandenį, užverdam naują (be jokių prieskonių, druskos ar cukraus) ir juo užpilame stiklainių turinį;
užvakuojame.
Gaunasi gana rūgštūs, tokio sodraus skonio agurkai.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 08 12, 03:22)
Nežinau, ką tie ąžuolo lapai suteikia, bet jie paminėti ir mano uošvienės recepte kaip galimas ingridientas.
Į stiklainį dedam (gausiai) vyšnių, serbentų, ąžuolo lapų, krienų stiebo kelis gabalėlius, krapų;
sukišam agurkus ir užpilam šaltu pasūdytu vandeniu (3 litrams vandens - 1 stiklinė druskos);
palaikom stiklainį 2,5-3 paras,
tada nupilam vandenį, užverdam naują (be jokių prieskonių, druskos ar cukraus) ir juo užpilame stiklainių turinį;
užvakuojame.
Gaunasi gana rūgštūs, tokio sodraus skonio agurkai.



Something else,


Ąžuolo lapai agurkams suteikia tvirtumo{kietumo} ir suteikia gerą romatą.

Tą aš užtikau senuose šaltiniuose{savo šeimos}


Dabar mano agurkai rūgsta su ąžuolo lapais.

Tik labai jų nereikia padauginti nes nustelbs aromatą kitų žalėsiu{kaip antai juodų serbentų vyšniu lapų}

Aš,taip pat dedu krienų.
Atsakyti
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 20:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu... 4u.gif

Pasidariu palei sita recepteli ,zureisme kas gausis biggrin.gif pirma kart dariau smile.gif
Veliua atilsepimus parasysiu kas man gavosi g.gif

QUOTE(GREK @ 2009 08 05, 12:50)
Radau, kaip užraugti per porą valandų agurkus  bigsmile.gif
rauginti agurkai per keletą valandų

labai suzavejo ,reikes ismeginti thumbup.gif

Tik gal kas galite pasakyti o juos laikyti kur reike tamsoje ar saldytuve ?
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 08 05, 13:50)
Radau, kaip užraugti per porą valandų agurkus  bigsmile.gif
rauginti agurkai per keletą valandų

Pernai dariau pagal si recepta, tai man nepatiko schmoll.gif
Jie daugiau sudyti ,bet ne rauginti gaunasi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 21:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu... 4u.gif

Pagal si recepta darau kiekvienais metais thumbup.gif
Atsakyti
žinau šį receptą, paprastas ir geras
Atsakyti
Greitam isrugimui as raugiu taip--i puoda sudedu raginimui skirtus zalumynus-buna ir pas moterytes pirkti turguose jau suristu ir paruostu naudojimui, dedu cesnako, as dedu nemazai, nes man patinka kai jauciasi cesnakas, o ir pats cesnakas raugintas yra labai skanus. Sudedu agurkus ir visa sita reikala uzpilu tik uzvirtu vandens ir druskos marinatu--litrui vandens 1 saukstas druskos. Verdanciu nepilkit, nes bus minksti agurkai. O karstu vandeniu pilasi del to, kad jie greiciau isrugsta. As jei ryte uzpilu, tai vakare jau galima valgyti tokius ciut parugusius agurkelius...o kita diena jie jau normaliai paruge buna. Skanaus!!
Atsakyti
Skaitydama Jusu receptus prisiminiau mociutes raugintus kopustus smile.gif (kaip tik sezonas arteja). Pati bandysiu rauginti pirma karta, radau receptuka: http://jaukublog.wor...com/vieta-jums/

Del kaloriju kiekio, 100 g kopustu - 27 kcal, o rauginti kopustai dvigubai maziau, be to, raugintuose kopustuose 1/3 vitamino C islieka iki pavasario, tuo negali “pasigirti” kitos daržovės arba vaisiai. smile.gif



Mociute raugino...
Atsakyti
Raugintu agurku uosviene idejo 3 traulikus ale jie man mygom perrugo saldytuve doh.gif Galvoju gal pas ja rusyje laikesi normaliai, kai nuvaziavom pasiule sviezuteliu traskiu ka tik raugintu agurkeliu. Nesupratau ar zmogaus skonio receptoriai atbuke ar ne tuos padave, tie agurkai nuo perrugimo net minksti, spalva ju nenusakoma garstyciu tokia jau, rugstis trenkia tik pauoscius, zinokit net neragavau. Kas raginat ir laikot rusyje, kiek ilgai jie issilaiko ir buna traskus? Ar nebuna per rugstus, neperuga? Skonis ju superinis man, rusys geras yra pas mama, bandydziau kitais netais g.gif
Atsakyti
Reikia acto ir nebijoti kaitinimo,tada kad surūgs maža tikimybė 4u.gif
O rūsyje tinka biški peraugusius agurkus rauginti ax.gif O jei jau minkšti ir trenkia rūgštimi tai gal jie surūgę jau g.gif
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2010 10 05, 23:03)
Raugintu agurku uosviene idejo 3 traulikus ale jie man mygom perrugo saldytuve  doh.gif  Galvoju gal pas ja rusyje laikesi normaliai, kai nuvaziavom pasiule sviezuteliu traskiu ka tik raugintu agurkeliu. Nesupratau ar zmogaus skonio receptoriai atbuke ar ne tuos padave, tie agurkai nuo perrugimo net minksti, spalva ju nenusakoma garstyciu tokia jau, rugstis trenkia tik pauoscius, zinokit net neragavau. Kas raginat ir laikot rusyje, kiek ilgai jie issilaiko ir buna traskus? Ar nebuna per rugstus, neperuga? Skonis ju superinis man, rusys geras yra pas mama, bandydziau kitais netais  g.gif

stovi net po pora metu rauginti ,3 litriniam stiklainiui 100 gr. druskos laikau 3-3.5 dienos ispilu kauk ta vandeni ir uzpilu verdanciu is arbatinio ir uzvakuoju ,kieti, traskus, rauginti
stovi kabbario temperaturoj (vienais metais negalejau naudotis rusiu ,tai laikaiu namie stovejo visa sezona koridoriaus sieninej spintoj
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 19 gegužės 2011 - 08:07
QUOTE(dziunka @ 2011 05 19, 09:05)
stovi net po pora metu rauginti ,3 litriniam stiklainiui 100 gr. druskos laikau 3-3.5 dienos ispilu kauk ta vandeni ir uzpilu verdanciu is arbatinio ir uzvakuoju ,kieti, traskus, rauginti
stovi kabbario temperaturoj (vienais metais negalejau naudotis rusiu ,tai laikaiu namie stovejo visa sezona koridoriaus sieninej spintoj


aciu uz patarima, butinai isbandysiu. O kokius prieskonius naudoti ir kada juos sudeti, pries uzpilant suru vandeny, o paskui palikti viska uzpilant verdanciu?
Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2011 06 11, 13:36)
aciu uz patarima, butinai isbandysiu. O kokius prieskonius naudoti ir kada juos sudeti, pries uzpilant suru vandeny, o paskui palikti viska uzpilant verdanciu?

I apacia stiklainio pilu 100gr. druskos,vysniu,juoduju serbentu lapai,krapai,cesnakas, krieno lapu arba saknu(as dedu saknies man labai patinka) dar dedu azuolo lapa, bet nevisada (galima ir dziovinto lapo,nebribegiosi i miska),poto sudedu agurkus uzpilu is krano drugnu vandeniu uzdarau plasmasiniu dangteliu ir ta druska istirpinu tabaluojant stiklaini,po to butinai atidengti ir dapilti vandens iki pat kakliuko virsaus(kad agurkeliai butu suryme(nagalima koki lapa serbento uzmesti ant virsaus. 3 paras raugiam.Rugimo metu is to stiklainio begs skystis per virsu tai galima istatyti i koki indeli, ar viekartine lekstute
Negalima deti puvanciu zoliu t.y. petrzoles,salierai gelsves ,geltekles, sias zoles dedu i marinuotus agurkus
Skaniai pasigaminti 4u.gif Jei ka klauskite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 13 birželio 2011 - 20:13