Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

QUOTE(rasa1967 @ 2010 08 03, 15:41)
pirmą kartą sumaniau ir aš pasidalinti agurkų rauginimo receptuku. Į bet kokios talpos stiklainį dedu krapų, česnakų, pridedu agurkų. Vandenį naudoju šulinio ,bet manau, kad galima tirai iš vandentiekio. 10 litrų vandens dedu 10 kupinų šaukštų druskos ir pilu 50 gr. degtinės.Užpilu agurkus, stiklainių kaklus užkemšu krienų lapais.Uždarau plastmasiniais dangteliais (kurie labai stipriai užsidaro). Būna traškūs, kieti.išsilaiko iki kitos vasaros. čia receptas gautas iš senų močiučių. smile.gif

Vandenį reikia užvirinti?ar užpilti šaltu? ax.gif
Atsakyti
šaltu
Atsakyti
Noriu pasidalint savo raugintu agurkų receptuku smile.gif
Į stiklainį dedu prieskonių : česnako pora skiltelių, krapų , kvapiųjų pipirų, lauro lapų. Tada kiekviena agurką vynioju į krieno lapą ir dedu į stiklainį. Užpilu šaltu vandeniu, 1l vandens -2 šaukštai druskos. Ant viršaus 2 šaukštai degtinės. Uždarau tvirtais plastmasiniais dangteliais.
Atsakyti
QUOTE(Milky-Way @ 2010 08 04, 14:58)
Noriu pasidalint savo raugintu agurkų receptuku smile.gif
Į stiklainį dedu prieskonių : česnako pora skiltelių, krapų , kvapiųjų pipirų, lauro lapų. Tada kiekviena agurką vynioju į krieno lapą ir dedu į stiklainį. Užpilu šaltu vandeniu, 1l vandens -2 šaukštai druskos. Ant viršaus 2 šaukštai degtinės. Uždarau tvirtais plastmasiniais dangteliais.

sveikutes,o kam ta degtine ant virsaus g.gif .niekad nesu girdejus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute32 @ 2010 08 05, 17:37)
sveikutes,o kam ta degtine ant virsaus g.gif .niekad nesu girdejus blush2.gif

ištikro tai ir aš nežinau koks tos degtinės poveikis, nes pirmus metus taip darau ax.gif ir nesu ragavus taip raugintų agurkų, bet kaimynė labai išgyrė, kad nesuminkštėja ilgai laikosi tai susigundžiau ir pridariau agurkėlių pagal šį receptą.
Atsakyti
Skaitau dauguma receptų,domiuosiu naujovėmis.

Bet neradau receptuose paminėto dar vieno ingridiento raugiant agurkus.


Čia aš,užtikau senoviniuose receptuose,kad raugiant agurkus ant indo{kuriame buvo

raugiami agurkai}dugno buvo dedama ąžuolo lapų,jie agurkams suteikdavo tvirtumą.


Agurkai įgydavo gerą skonį,tai būdavo daroma,juos raugiant žiemai.
Atsakyti
moterytės,a galima raugintus laikyti kambarį?būtinai į rūsį reikia?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 08 09, 11:47)
moterytės,a galima raugintus laikyti kambarį?būtinai į rūsį reikia?

mes kai raugiam daba valgymui,tai laikom namie.bet jei ziemai raugiam,tai nesam i rusy,turi but vesi patalpa.na bent jau taip tevai darydavo,tai ir mes taip darom ax.gif
Atsakyti
patikekit daugiabucio rusyje laikomus uzraugtus su vandentiekio vandenio agurkus ismetem, nes buvo minksti, neskanus... lygiai taip pat padaryti su sulinio vandeniu ir laikomi saltame rusyje ( pas anyta kaime), agurkeliai puikiai laikydavosi.

siemet uzraugiau ir palaikius 3 paras, uzkonservavau, dabar laukiu ims saudyt ar ne . Ir arskanus bus. Mociute uzraugtus agurkus kaitindavo puode . As is kibiro raugintus grudau i stiklainius 3 l, uzplikiau verdanciu vaneniu, palaikiau 20 min. Ji nupyliau . Uzvirinau ta rauginta vandeni . ir juo uzpylusi uzsukau. per nakti laikiau ant dangteliu apverstus ir uzklotus siltai .
Kolkas raugas neskaidreja g.gif
Atsakyti

QUOTE(rasa1967 @ 2010 08 03, 15:41)
pirmą kartą sumaniau ir aš pasidalinti agurkų rauginimo receptuku. Į bet kokios talpos stiklainį dedu krapų, česnakų, pridedu agurkų. Vandenį naudoju šulinio ,bet manau, kad galima tirai iš vandentiekio. 10 litrų vandens dedu 10 kupinų šaukštų druskos ir pilu 50 gr. degtinės.Užpilu agurkus, stiklainių kaklus užkemšu krienų lapais.Uždarau plastmasiniais dangteliais (kurie labai stipriai užsidaro). Būna traškūs, kieti.išsilaiko iki kitos vasaros. čia receptas gautas iš senų močiučių. smile.gif


O ar galima pasterizuoti?

Galva apsisuko doh.gif
Atsakyti
ax.gif mano mociutes reciaptas ,pernai pasitvirtino puikiai siemet taip vel darau

taigi i kibira suvandeniu dedu zalia bulve tada dedu druska ir maisau druskos dedam tiek kad bulve pradetu plaukt tada i sloikus sudedam agurkus krapus cesnaka juoduju ir vysniu lapus viska uzpilam tuo rasalu uzdengiam plasmasineis dangteliais ir laikom 3paras, po to vandeny nupilam, uzpilam sviezia tiesei is krano(be jokios druskos ) ir uzdengiam viskas nesam i tamsu kambariuka

beja sitas receptas tinka ir toms kas neturi rusio puikiai isilaikys ir spintelei 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lingė: 11 rugpjūčio 2010 - 07:49
QUOTE(Lusasita @ 2010 08 10, 14:32)
patikekit daugiabucio rusyje laikomus uzraugtus su vandentiekio vandenio agurkus ismetem, nes buvo minksti, neskanus... lygiai taip pat padaryti su sulinio vandeniu ir laikomi  saltame rusyje ( pas anyta kaime), agurkeliai puikiai laikydav


Lusasita,

,kaip gerai,kad radau šį receptą{panašiai man pasakojo mano draugė}

Tik ji raugdama,deda krieno lapų.

Aš,taip pat apraugiau agurkus,bandysiu po trijų dienų,bet jie čia gausis rauginti agurkai.

Gal tavo nuskaidrės skystis,po kiek laiko.

ačiū tau. 4u.gif
Atsakyti