QUOTE(SIMPLEDRENG @ 2010 07 18, 13:49)
Sveikos merginos, uzejau paziureti kokius receptus siulote ir gal sio to pasimokyti, bet tik, atleiskite man, ko tai labai jau kazkokie sudetingi jie man pasirode, pasidalinsiu suvalkietiskai raugintais agurkais, kuriu recepta man pakuzdejo pazistami, ir paprasta ir patikima.... taigi ...
Rauginti agurkai.
Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu:
I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki.
Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...
Rauginti agurkai.
Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu:
I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki.
Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...
o ziemai tiktu taip...? ir kazi ar geriau su uzsukamais paprastais dangtukais ar su tai kur masinka uzsukam?