Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

QUOTE(SIMPLEDRENG @ 2010 07 18, 13:49)
Sveikos merginos, uzejau paziureti kokius receptus siulote ir gal sio to pasimokyti, bet tik, atleiskite man, ko tai labai jau kazkokie sudetingi jie man pasirode, pasidalinsiu suvalkietiskai raugintais agurkais, kuriu recepta man pakuzdejo pazistami, ir paprasta ir patikima.... taigi ...

Rauginti agurkai.

Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu:
I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki.
Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...



o ziemai tiktu taip...? ir kazi ar geriau su uzsukamais paprastais dangtukais ar su tai kur masinka uzsukam?
Atsakyti
rauginti agurkai ziemai
100gr. druskos....cia trilitriniam stikl.
juod. serb.lapai vysniu ,krienu ,cesnako skelt. krapai
sudedu i stiklaini viska ir druska ,po to agurkai po to uzpilu drugnu vandeniu,viska ismaisau
laikau tris paras pridengtas dangteliu
po to ta vandeni ispilu lauk.
uzpilu verdanciu is arbatinio ir uzvakuoju
kartais dedu po dekiais ,o kartais ir ne, bet kai atvesta nesti i salta vieta
nors jei ir pakyla dangtelis ji atidarau uzverdu ta pati rosola ir dar karta uzpilu,arba suvartoju
Atsakyti
Sveikos, merginos,
pernai radau sita receptuka pas rusaites, pabandziau ir dabar visoms reklamuoju:
1 l. vandens - 100 g. druskos, prieskoniu: krieno saknies, cesnaku, serbentu, visniu lapu, krapu ir t.t.
Kibire uzraugiu agurkus (vanduo turi buti nevirintas) ir laikau, kol isiraugia ir pakeicia spalva i kokia alyvuogiu (paragavus tokie skanus jau ir jauciasi rugimas).
Tada agurkus ir zalumynus sudedu i stiklainius ir du kartus uzpilu svariu verdanciu vandeniu ir palaikau po 15 min. Tada uzverdu rasala, kuriame agurkai rugo, uzpilu agurkus ir uzvakuoju (naudojau paprastus, neuzsukamus dangtelius). Atausti turi po anklode ir tik visiskai atsalusius galima isnesti i rusi.
Po kurio laiko stiklainiai pabala, bet taip ir turi buti, paskui drumzles nusistoja ri pasidaro labai grazus skaidrus. Agurkai super
Vieni buvo kaip virti, nes sudejau per anksti, t.y. agurkai nebuvo gerai iruge
Atsakyti
QUOTE(peduke @ 2010 07 18, 20:09)
Sveikos, merginos,
pernai radau sita receptuka pas rusaites, pabandziau ir dabar visoms reklamuoju:
1 l. vandens - 100 g. druskos, prieskoniu: krieno saknies, cesnaku, serbentu, visniu lapu, krapu ir t.t.
Kibire uzraugiu agurkus (vanduo turi buti nevirintas) ir laikau, kol isiraugia ir pakeicia spalva i kokia alyvuogiu (paragavus tokie skanus jau ir jauciasi rugimas).
Tada agurkus ir zalumynus sudedu i stiklainius ir du kartus uzpilu svariu verdanciu vandeniu ir palaikau po 15 min. Tada uzverdu rasala, kuriame agurkai rugo, uzpilu agurkus ir uzvakuoju (naudojau paprastus, neuzsukamus dangtelius). Atausti turi po anklode ir tik visiskai atsalusius galima isnesti i rusi.
Po kurio laiko stiklainiai pabala, bet taip ir turi buti, paskui drumzles nusistoja ri pasidaro labai grazus skaidrus. Agurkai super
Vieni buvo kaip virti, nes sudejau per anksti, t.y. agurkai nebuvo gerai iruge

dekui tai naujiena ismeginsime, beyt kaip isitikinti kad jau agurkeliai tinkam g.gif i vakavimui na tarkim ta alyvuogiu spalva gal sunkoka bus nustatyti, mazdaug kiek laiko laikote, kad isirugtu 1-2 dienas?
Atsakyti
QUOTE(SIMPLEDRENG @ 2010 07 18, 13:49)
Sveikos merginos, uzejau paziureti kokius receptus siulote ir gal sio to pasimokyti, bet tik, atleiskite man, ko tai labai jau kazkokie sudetingi jie man pasirode, pasidalinsiu suvalkietiskai raugintais agurkais, kuriu recepta man pakuzdejo pazistami, ir paprasta ir patikima.... taigi ...

Rauginti agurkai.

Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu:
I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki.
Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...



psadarem su drauge tai ir ji ir as juos ismetem "nu tikai kad skonis nerealus" neina net valgyti
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 16, 09:27)
Sveikos 4u.gif
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai  padariau,rūgimo skystis nėra  skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.


Manau jai česnakų nedėjai tai todėl ir neskanu.....kuo daugiau česnako tuo skaniau, o be jo..... schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(peduke @ 2010 07 18, 20:09)
Sveikos, merginos,
pernai radau sita receptuka pas rusaites, pabandziau ir dabar visoms reklamuoju:
1 l. vandens - 100 g. druskos, prieskoniu: krieno saknies, cesnaku, serbentu, visniu lapu, krapu ir t.t.
Kibire uzraugiu agurkus (vanduo turi buti nevirintas) ir laikau, kol isiraugia ir pakeicia spalva i kokia alyvuogiu (paragavus tokie skanus jau ir jauciasi rugimas).
Tada agurkus ir zalumynus sudedu i stiklainius ir du kartus uzpilu svariu verdanciu vandeniu ir palaikau po 15 min. Tada uzverdu rasala, kuriame agurkai rugo, uzpilu agurkus ir uzvakuoju (naudojau paprastus, neuzsukamus dangtelius). Atausti turi po anklode ir tik visiskai atsalusius galima isnesti i rusi.
Po kurio laiko stiklainiai pabala, bet taip ir turi buti, paskui drumzles nusistoja ri pasidaro labai grazus skaidrus. Agurkai super
Vieni buvo kaip virti, nes sudejau per anksti, t.y. agurkai nebuvo gerai iruge


Na o tai žalumynus manau naujus reik sudėt į stiklainius su agurkais ar tuos iš rasalo? g.gif
Atsakyti
Aš agurkus žiemai rauginu tik taip :
Nuplautus agurkus sudedu į 3 litrų stiklainį,įdedu krapų,krieno lapų,
7 šauštus druskos,užpilu šaltu vandeniu ir laikau 7 dienas.
Tada nupilu ir vėl užpilu šaltu vandeniu ,užsuku metaliniais dangteliais
thumbup.gif paprasta ir labai skanu.
Atsakyti
QUOTE(vikutea @ 2010 07 24, 11:27)
Manau jai česnakų nedėjai tai todėl ir neskanu.....kuo daugiau česnako tuo skaniau, o be jo..... schmoll.gif
Papildyta:
Na o tai žalumynus manau naujus reik sudėt į stiklainius su agurkais ar tuos iš rasalo? g.gif

del spalvos, tai ji turi tiesiog pasikeisti, pasidaryti tokia, kokia būna raugintų agurkų smile.gif
O zalumynus originaliam recepte buvo parašyta dėti iš rasalo, tai as taip ir dariau, viskas buvo OK
Atsakyti
Sveikos,
noriu jūsų paklausti,kaip yra ruošiami agurkai{jie iš pradžių švelniai parauginami,tuomet,tas skystis nupilamas,pakaitinamas ir ušpilamas antagurkų}
Jeigu,kuri žinote šį receptą pasidalinkite patirtimi
Būsiu dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2010 07 23, 17:08)
psadarem su drauge tai ir ji ir as juos ismetem "nu tikai kad skonis nerealus" neina net valgyti


lotuliukas.gif lotuliukas.gif oj prajuokinot. Paskaicius receptą, tai gaila pasidarė laiko. Šitiek terliotis dėl raugintų agurkų. siaubas. Kitą kart, pagalvoji, kad kuo paprasčiau, tuo skaniau būna.
Atsakyti
Gal pasikartosiu,bet as darau taip
Trilitrini stiklaini prisluoksniuoju agurku ir zalumynu(krapu,vysniu lapu,cesnako )
ir vel agurku ir vel zalumynu taip iki virsaus.Dar galima ant virsaus krienu lapu trupuciuka.Tada 3 saukstus druskos dedu tiesiai i stiklaini,bet su geru kaupu-tiek kiek pasisemia,nunubraukti ne maz.Uzsivirinu arbatinuka vadens ir pilu tiesiai ant agurku,uzdarau tokiu kietu plasmasiniu dangteliu.Kai atvesta stiklaini gerai papurtau arba pavartyt aukstyn zemyn(jei suprantamai parasiau)KAD DRUSKA ISSIMAISYTU ir i rusi-laikosi geriausiai.Tik zalumynu reiktu nepagailet thumbup.gif
Atsakyti
pirmą kartą sumaniau ir aš pasidalinti agurkų rauginimo receptuku. Į bet kokios talpos stiklainį dedu krapų, česnakų, pridedu agurkų. Vandenį naudoju šulinio ,bet manau, kad galima tirai iš vandentiekio. 10 litrų vandens dedu 10 kupinų šaukštų druskos ir pilu 50 gr. degtinės.Užpilu agurkus, stiklainių kaklus užkemšu krienų lapais.Uždarau plastmasiniais dangteliais (kurie labai stipriai užsidaro). Būna traškūs, kieti.išsilaiko iki kitos vasaros. čia receptas gautas iš senų močiučių. smile.gif
Atsakyti