na man kazkaip nenusiseke si karta as ant 1 L vandens dejau 1 sauksta kaupina ir kito sauksto didesne puse druskos, zinokit agurku kita diena nejo burnon deti koks surumas buvo, aisku dejau serbentu, vysniu, krieno, krapu lapu
na man kazkaip nenusiseke si karta as ant 1 L vandens dejau 1 sauksta kaupina ir kito sauksto didesne puse druskos, zinokit agurku kita diena nejo burnon deti koks surumas buvo, aisku dejau serbentu, vysniu, krieno, krapu lapu
georgiana -ar tu druskos nepadauginai 1ltr.
Prisipažinsiu,aš,šiais metais nedadėjau druskos,o paskui perdėjau.
Ir,dar pastebėjau,kad stambi jūros druska,yra sūresnė{bent aš,taip įsitikinau}
georgiana -ar tu druskos nepadauginai 1ltr.
Prisipažinsiu,aš,šiais metais nedadėjau druskos,o paskui perdėjau.
Ir,dar pastebėjau,kad stambi jūros druska,yra sūresnė{bent aš,taip įsitikinau}
aš tai visą laiką raugiu pagal jau pateiktuą rec.pasidarau šluotą iš krapų,vyšnios šakelės,serbentų šakelės,krieno lapas,ant trilitriako dedu daugiau šesnako skiltelių kokias penkias ir druskos ant litro vandens du šaukštai,ti k tie šaukštai vieni dideli kiti maži,tai daba atsirinkau ir šaukštą kur normaliai pasimatuoja druska,po kelių dienų valgom. o jei norim žiemai raugti tai viską tą patį darau tik jau druskos labai daug dedu,maišau ir dedu ir taip dedu tol kol kiaušinis idėtas į tą vandenį neskesta tada užpilu agurkus,laikau tris dienas,po to tą vandenį nupilu ir užpilu šaltą vandenį jau be nieko,be druskos taip sakant ir dangteliais užsuku,šeimyna ryja ir da giminė paprašo kokio slonikėlio ir šiemet reiks vėl padirbėti
aš tai visą laiką raugiu pagal jau pateiktuą rec.pasidarau šluotą iš krapų,vyšnios šakelės,serbentų šakelės,krieno lapas,ant trilitriako dedu daugiau šesnako skiltelių kokias penkias ir druskos ant litro vandens du šaukštai,ti k tie šaukštai vieni dideli kiti maži,tai daba atsirinkau ir šaukštą kur normaliai pasimatuoja druska,po kelių dienų valgom.
o jei norim žiemai raugti tai viską tą patį darau tik jau druskos labai daug dedu,maišau ir dedu ir taip dedu tol kol kiaušinis idėtas į tą vandenį neskesta tada užpilu agurkus,laikau tris dienas,po to tą vandenį nupilu ir užpilu šaltą vandenį jau be nieko,be druskos taip sakant ir dangteliais užsuku,šeimyna ryja ir da giminė paprašo kokio slonikėlio ir šiemet reiks vėl padirbėti
Sveikos merginos, uzejau paziureti kokius receptus siulote ir gal sio to pasimokyti, bet tik, atleiskite man, ko tai labai jau kazkokie sudetingi jie man pasirode, pasidalinsiu suvalkietiskai raugintais agurkais, kuriu recepta man pakuzdejo pazistami, ir paprasta ir patikima.... taigi ...
Rauginti agurkai.
Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu: I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki. Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...