Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

QUOTE(regna @ 2010 06 16, 09:36)
Kisule 4u.gif
Esmė ir yra,kad druskos dėjau,bet gal sakau mažoka jos.?  blush2.gif
Na,nežinau,bet raugiu jau ne pirmus metus.

as tai visada dedu 1 ltr - 2 saukstus drusko ir zinok thumbup.gif
Atsakyti
na man kazkaip nenusiseke si karta as ant 1 L vandens dejau 1 sauksta kaupina ir kito sauksto didesne puse druskos, zinokit agurku kita diena nejo burnon deti koks surumas buvo, aisku dejau serbentu, vysniu, krieno, krapu lapu g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 06 29, 12:04)
na man kazkaip nenusiseke si karta as ant 1 L vandens dejau 1 sauksta kaupina ir kito sauksto didesne puse druskos, zinokit agurku kita diena nejo burnon deti koks surumas buvo, aisku dejau serbentu, vysniu, krieno, krapu lapu g.gif

georgiana 4u.gif -ar tu druskos nepadauginai 1ltr.
Prisipažinsiu,aš,šiais metais nedadėjau druskos,o paskui perdėjau.
Ir,dar pastebėjau,kad stambi jūros druska,yra sūresnė{bent aš,taip įsitikinau}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 30, 09:20)
georgiana 4u.gif -ar tu druskos nepadauginai 1ltr.
Prisipažinsiu,aš,šiais metais nedadėjau druskos,o paskui perdėjau.
Ir,dar pastebėjau,kad stambi jūros druska,yra sūresnė{bent aš,taip įsitikinau}

chm g.gif lyg nea, nes dejau kaip visada ta rusiska g.gif
Atsakyti
Noriu pasiraugti agurkų puode, kelių dienų kad būtų, gal žinote kokį skanų receptuką g.gif
Atsakyti
Visai nesenai užraugiau agurkus pagal tokį receptuką

reikia:
mažų 30 agurkų,
pora svogūnų,
pora raudonųjų paprikų,
5skitelės česnakų,

Užpilui:
0,5 l vandens,
100ml. acto{24proc.}
200ml,acto spirito{12proc.}
200ml. smulkaus cukraus,
50ml. druskos
a.š .pelėtrūno, pipirų.

Aš.nuo savęs aš,neturėjau tokio acto,tai pirmą kartą naudojau obuolių actą,ir cukraus dėjau150ml .

Agurkus paruošiame{nuplauname}.

Svogūnus nulupame perpjauname pusiau,supjaustome juostelėmis.

Česnakus ,nulupame,supjaustome.

Paprikas išvalome ir supjaustome juostelėmis.

Sudedame į stiklainį{aš,naudojau 5ltr. platų stiklainį}

Užpilui visus skirtus produktus gerai išmaišome ir supilame ant daržovių.

Įberiame paprikos skilteles.

Uždengiame laikome šaltai,maždaug mėnesį.

Iformacijos šaltinis knyga:"konservavimas"




Atsakyti
aš tai visą laiką raugiu pagal jau pateiktuą rec.pasidarau šluotą iš krapų,vyšnios šakelės,serbentų šakelės,krieno lapas,ant trilitriako dedu daugiau šesnako skiltelių kokias penkias ir druskos ant litro vandens du šaukštai,ti biggrin.gif k tie šaukštai vieni dideli kiti maži,tai daba atsirinkau ir šaukštą kur normaliai pasimatuoja druska,po kelių dienų valgom.
o jei norim žiemai raugti tai viską tą patį darau tik jau druskos labai daug dedu,maišau ir dedu ir taip dedu tol kol kiaušinis idėtas į tą vandenį neskesta tada užpilu agurkus,laikau tris dienas,po to tą vandenį nupilu ir užpilu šaltą vandenį jau be nieko,be druskos taip sakant ir dangteliais užsuku,šeimyna ryja ir da giminė paprašo kokio slonikėlio ir šiemet reiks vėl padirbėti
Atsakyti
QUOTE(meškinija96 @ 2010 07 08, 18:34)
aš tai visą laiką raugiu pagal jau pateiktuą rec.pasidarau šluotą iš krapų,vyšnios šakelės,serbentų šakelės,krieno lapas,ant trilitriako dedu daugiau šesnako skiltelių kokias penkias ir druskos ant litro vandens du šaukštai,ti  biggrin.gif k tie šaukštai vieni dideli kiti maži,tai daba atsirinkau ir šaukštą kur normaliai pasimatuoja druska,po kelių dienų valgom.
o jei norim žiemai raugti tai viską tą patį darau tik jau druskos labai daug dedu,maišau ir dedu ir taip dedu tol kol kiaušinis idėtas į tą vandenį neskesta tada užpilu agurkus,laikau tris dienas,po to tą vandenį nupilu ir užpilu šaltą vandenį jau be nieko,be druskos taip sakant ir dangteliais užsuku,šeimyna ryja ir da giminė paprašo kokio slonikėlio ir šiemet reiks vėl padirbėti

o kiausinis zalias turbut ar ne g.gif bet kiausinis kiausiniui irgi nera lygus, beje manau pries dedant i vandeni bandymamas reikia kiausini nusveisti?
Atsakyti
kiaušinis vidutinio dyžio, žalias,nuplautas po tekančiu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškinija96: 09 liepos 2010 - 18:31
QUOTE(meškinija96 @ 2010 07 09, 19:30)
kiaušinis vidutinio dyžio, žalias,nuplautas po tekančiu vandeniu.

aciukas 4u.gif
Atsakyti
Vakar per pietus užsiraugiau agurkų, šiandien jau galima valgyti bigsmile.gif Gavosi labai skanūs. O darau pagal paprastąją receptūrą su lapais.
Atsakyti
Sveikos merginos, uzejau paziureti kokius receptus siulote ir gal sio to pasimokyti, bet tik, atleiskite man, ko tai labai jau kazkokie sudetingi jie man pasirode, pasidalinsiu suvalkietiskai raugintais agurkais, kuriu recepta man pakuzdejo pazistami, ir paprasta ir patikima.... taigi ...

Rauginti agurkai.

Nesvarbu koks agurku kiekis, viskas daroma tokiu vat principu:
I inda ipilate salto vandens, geriau butu ne is krano, nulupate bulve ir imetate i inda su vandeniu, tada bulve atsigula ant dugno. Dedate druska, kiekviena karta maisydami, ir dedate jos tol, kol bulve pakils i virsu ir plaukios vandens pavirsiuje. Tik kiekviena karta iberiant reikia istirpint druskos kieki.
Tuomet sudedate agurkus,( jie turi buti iki 12 cm dydzio, geriau tinka Rodniciok veisle, zali, nepagelte, nenuvyte) ir uzpilate tuo suriu vandeniu, kur buvo bulve (be abejo bulve isimate), laikote 1 ar 2 paras siltai tame skystyje agurkus, o veliau, po paros ar dvieju ta skysti ispilate von. I stiklaini idedate krienu lapu, cesnaku, krapu sakele, garstyciu zirneliu, vysniu lapu, serbentu lapu ir dar ko nors, ka megstate... I ta pati stiklaini sudedate agurkus ir uzpilate saltu vandeniu (druskos jau nebededate). Ta stiklaini su paruostais agurkais laikote siltai 3 paras, ir jie jau yra tinkami vartoti... patikekite, skonis tokiu agurku nerealus...
Atsakyti