Įkraunama...
Įkraunama...

Rauginti agurkai

Labas mamytes, noreciau uzsiraugti agurku kad juos jau butu galima valgyti kita diena, tik nezinau gero recepto verysad.gif nei karta nesu raugusi, tik atsimenu kaip mano mama raugdavo, kad i puoda sudedavo agurkus kazko ten pridedavo, po to uzdedavo lekste ir prispausdavo akmeniu biggrin.gif ir jau kita diena valgydavom. Gal kas nors man padesit ir pasidalinsit patarimais 4u.gif Kiek druskos ir dar ko ten reiketu ideti smile.gif
Atsakyti
na,tokio receptuko, kad būtų galima valgyt jau kitą dieną aš nežinau, bet po 2-3 tai galiu pasidalinti. agurkus sudedi į indą( geriausiai tinka moliniai), į dugną dedi krienų lapų, serbentų ir vyšnių lapų, jei gali gauti ir keletą ąžuolo lapų, keletą skiltelių česnako ir krapų su visais žiedynais. tada į trilitrinį stiklainį pili šaltą vandenį (būtų puiku jei tai būtų šaltinio ar šulinio vanduo), bet galima ir iš krano, dedi 3 šaukštus rupios druskos ir viską išmaišius užpili agurkus. paslegi ir jau po 2-3 dienelių valgysite silpnai raugintus agurkėlius. manošeimyna labai mėgsta 4u.gif
Atsakyti
Mano uosve skubiam naudojimui (kitai dienai) agurkus raugdavo taip pat, kaip aprase angliste, tik pildavo ne saltu vandeniu, bet virdavo marinata su actu arba citrinos rugstele, karstu uzpildavo ir jau kita diena jie skanus ir pasimarinave. Bet cia jau ne ilgesniam laikymui, bet greitam sunaudojimui. Na, o saltu vandeniu kai pilu, tai skanus buna tik po 2 paru. ax.gif
Atsakyti
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu... 4u.gif
Atsakyti
Jeigu pilsite ant agurkų išvirtą marinatą tuomet gausis ne rauginti,o marinuoti agurkai.
Rauginti agurkai, vyksta rūgimo procesas,aš,nesuprantu,kaip galima išgauti raugintus agurkus,per parą.
Močiutė dėdavo krienų lapų+juodųjų sebentų lapų+vyšnių lapų+krapų+česnakų+garstyčių sėklų+druskos,pildavo šaltu vandeniu.
Agurkus susluoksnudavo,uždėdavo medinę lentutę arba lėkštę ir uždėdavo svorį,kad agurkai nebeišplauktų į paviršių,nes nesuspausti agurkai būdavo minkšti.
Dažniausiai raugdavo moliniame asotyje su plačiu viršumi,bet galima emaliuotame,stikiniame inde.
Atsakyti
Radau, kaip užraugti per porą valandų agurkus bigsmile.gif
rauginti agurkai per keletą valandų
Atsakyti
man tai super receptelis pasirode thumbup.gif .
Ryt tikrai pabandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 23:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu... 4u.gif

man jūsų receptas aiškiausias pasirodė, ir labai gerai pavyko užraugti. ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 22:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu... 4u.gif


aš ir panašiai darau, man patinka tokie vos vos parauginti, jei šeimyna nori labiau parūgusių, bet taip pat kitą dieną, tai karštą vandenį pasūdau ir užpilu agurkus, nededu jokios rūgštelės ar acto (ir jie nesigauna marinuoti, juk agurkai neišverda) Taip pat padeda apipjaustyti agurkų galiukus. Patį raugą panaudoju dukart. Kai suvalgau vieną porciją, į raugą įmaišau papildomai druskos, šaukštelį du, ir vėl pridedu agurkų, arba vartojant tiesiog atsiradus vietos vel pridedu po vieną du agurkus, taip buna mažiau ir daugiau parūgusių agurkų vienoje vietoje, bet taip pat reikia po kiek laiko ištirpinti papildomai druskos. Po paros rūgimo įdedu stiklainį į šaldytuvą, kad rugimą pristabdyčiau. Reikia kad agurkai "nesiliestų" su oru, todėl ant viršaus uždedu krieno lapų ir tik tada dangtelį ar lėkštę, kaip kažkas rašė aukščiau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai padariau,rūgimo skystis nėra skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 16, 08:27)
Sveikos 4u.gif
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai  padariau,rūgimo skystis nėra  skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.

o druskos dejai? unsure.gif idomu kodel jis pas tave neskanus g.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2010 06 16, 10:01)
o druskos dejai?  unsure.gif  idomu kodel jis pas tave neskanus  g.gif

Kisule 4u.gif
Esmė ir yra,kad druskos dėjau,bet gal sakau mažoka jos.? blush2.gif
Na,nežinau,bet raugiu jau ne pirmus metus.
Atsakyti