Labas mamytes, noreciau uzsiraugti agurku kad juos jau butu galima valgyti kita diena, tik nezinau gero recepto nei karta nesu raugusi, tik atsimenu kaip mano mama raugdavo, kad i puoda sudedavo agurkus kazko ten pridedavo, po to uzdedavo lekste ir prispausdavo akmeniu ir jau kita diena valgydavom. Gal kas nors man padesit ir pasidalinsit patarimais Kiek druskos ir dar ko ten reiketu ideti
na,tokio receptuko, kad būtų galima valgyt jau kitą dieną aš nežinau, bet po 2-3 tai galiu pasidalinti. agurkus sudedi į indą( geriausiai tinka moliniai), į dugną dedi krienų lapų, serbentų ir vyšnių lapų, jei gali gauti ir keletą ąžuolo lapų, keletą skiltelių česnako ir krapų su visais žiedynais. tada į trilitrinį stiklainį pili šaltą vandenį (būtų puiku jei tai būtų šaltinio ar šulinio vanduo), bet galima ir iš krano, dedi 3 šaukštus rupios druskos ir viską išmaišius užpili agurkus. paslegi ir jau po 2-3 dienelių valgysite silpnai raugintus agurkėlius. manošeimyna labai mėgsta
Mano uosve skubiam naudojimui (kitai dienai) agurkus raugdavo taip pat, kaip aprase angliste, tik pildavo ne saltu vandeniu, bet virdavo marinata su actu arba citrinos rugstele, karstu uzpildavo ir jau kita diena jie skanus ir pasimarinave. Bet cia jau ne ilgesniam laikymui, bet greitam sunaudojimui. Na, o saltu vandeniu kai pilu, tai skanus buna tik po 2 paru.
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
Jeigu pilsite ant agurkų išvirtą marinatą tuomet gausis ne rauginti,o marinuoti agurkai.
Rauginti agurkai, vyksta rūgimo procesas,aš,nesuprantu,kaip galima išgauti raugintus agurkus,per parą.
Močiutė dėdavo krienų lapų+juodųjų sebentų lapų+vyšnių lapų+krapų+česnakų+garstyčių sėklų+druskos,pildavo šaltu vandeniu.
Agurkus susluoksnudavo,uždėdavo medinę lentutę arba lėkštę ir uždėdavo svorį,kad agurkai nebeišplauktų į paviršių,nes nesuspausti agurkai būdavo minkšti.
Dažniausiai raugdavo moliniame asotyje su plačiu viršumi,bet galima emaliuotame,stikiniame inde.
Rauginti agurkai, vyksta rūgimo procesas,aš,nesuprantu,kaip galima išgauti raugintus agurkus,per parą.
Močiutė dėdavo krienų lapų+juodųjų sebentų lapų+vyšnių lapų+krapų+česnakų+garstyčių sėklų+druskos,pildavo šaltu vandeniu.
Agurkus susluoksnudavo,uždėdavo medinę lentutę arba lėkštę ir uždėdavo svorį,kad agurkai nebeišplauktų į paviršių,nes nesuspausti agurkai būdavo minkšti.
Dažniausiai raugdavo moliniame asotyje su plačiu viršumi,bet galima emaliuotame,stikiniame inde.
Radau, kaip užraugti per porą valandų agurkus
rauginti agurkai per keletą valandų
rauginti agurkai per keletą valandų
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 23:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
man jūsų receptas aiškiausias pasirodė, ir labai gerai pavyko užraugti. ačiū
QUOTE(bercike @ 2009 08 04, 22:40)
Aš tai kitos dienos naudojimui raugiu taip : pridedi indą agurkų, česnakų keletą skiltelių, vyšnių lapų, krapų (arba konservavimo mišiniai tokie būna) ir užpilu šaltu vandeniu su druska (1L vandens - 2 nubraukti šaukštai druskos)
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
Kitą dieną jau valgom... labai skanu...
aš ir panašiai darau, man patinka tokie vos vos parauginti, jei šeimyna nori labiau parūgusių, bet taip pat kitą dieną, tai karštą vandenį pasūdau ir užpilu agurkus, nededu jokios rūgštelės ar acto (ir jie nesigauna marinuoti, juk agurkai neišverda) Taip pat padeda apipjaustyti agurkų galiukus. Patį raugą panaudoju dukart. Kai suvalgau vieną porciją, į raugą įmaišau papildomai druskos, šaukštelį du, ir vėl pridedu agurkų, arba vartojant tiesiog atsiradus vietos vel pridedu po vieną du agurkus, taip buna mažiau ir daugiau parūgusių agurkų vienoje vietoje, bet taip pat reikia po kiek laiko ištirpinti papildomai druskos. Po paros rūgimo įdedu stiklainį į šaldytuvą, kad rugimą pristabdyčiau. Reikia kad agurkai "nesiliestų" su oru, todėl ant viršaus uždedu krieno lapų ir tik tada dangtelį ar lėkštę, kaip kažkas rašė aukščiau.
Sveikos
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai padariau,rūgimo skystis nėra skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai padariau,rūgimo skystis nėra skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.
QUOTE(regna @ 2010 06 16, 08:27)
Sveikos
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai padariau,rūgimo skystis nėra skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.
aš,atėjau su klausimuku,dėl agurkų?
Nusipirkau turguje agurkų,sugalvojau,pasiruošti, raugintų .
Nusipirkau,žalėsiu{krieno lapų+juodųjų serbentų+krapų}
Nuploviau,sudėjau ,užpyliau šaltu paprastu vandeniu.
Bet,jie dar rūgsta,vistik nepatenkinta,{savo darbu}
Noriu Jūsų paklausti,ką aš blogai padariau,rūgimo skystis nėra skanus?
Vakar nuvaliau rūgimo putas,įpyliau garstyčiūų grūdelių .
Prašau,pasidalinkite savo patirtimi,būsiu dėkinga.
o druskos dejai? idomu kodel jis pas tave neskanus
QUOTE(kisule @ 2010 06 16, 10:01)
o druskos dejai? idomu kodel jis pas tave neskanus
Kisule
Esmė ir yra,kad druskos dėjau,bet gal sakau mažoka jos.?
Na,nežinau,bet raugiu jau ne pirmus metus.