QUOTE(ausriuks @ 2009 08 27, 13:58)
O aš savo dukryte apdraudžiau SEB banke investiciniu ir esu visai patenkinta, o
nukrito pagal pasirinktą investavimą, kas bijo rizikos reikia rinktis saugesnį investavimą plius 15 proc. grąžinama suma, joks indėlis tiek grąžos neduos
Be je ten dar yra kaupimas per pensijų sistemą, bet labai tinkanti vaikams, nėra nustatyta mėnesinė įmoka, kai gauni pinigėlių, pvz. gimtadieniai ar pan. tada ir įneši
Tai kad rinkomės tikrai ne rizikingiausią variantą, kiek žiūrėjau, visi tįrys galimi variantai nukrito panašiai, mūsų dar pusė velnio, palyginti su kitais.
Vat aš šito nesuprantu, kad žmonės sako, kad yra patenkinti INVESTICINIAIS indėliais. Tai investicinis, juk reiškia, kad buvo investuojama į akcijas (bent pas mus), o jos nukrito globaliai ir beviltiškai?
Tai koks ten pasitenkinimas gali būt, kai prarandi bent pusę pinigų.
Gal aš kažko nesuprantu ir "investicinis" taip pat reiškia investicijas ir į saugias obligacijas, ar žmonės tiesiog nesupranta, kad įdėta suma nereiškia sukauptai sumai?
Ar galbūt tikisi, kad po poros metų dės šuolį į viršų ir portfelio vertė išaugs.
Aš vat dėl šito kol kas galutinai nepraradau vilties (o kas belieka), todėl įmokas nutraukiau, bet pinigų kol kas neatsiėmiau.
QUOTE(drebučiai @ 2009 09 10, 21:08)
Sveikos, nenoriu nieko labai reklamuot, bet trumpai esmę pasakysiu, kaip yra ten, kur aš dirbu. Nors manau, kad dauguma ir taip žinot
. Investicinis ar neinvesticinis, tai čia jau kaip kas bijo ar nebijo -
kiekvienam juk pasirinkimo laisvė. Bet turint omeny, kiek studijos dabar kainuoja, tai manau, kad po 15 - 20 metų, kai jūsų vaikučiai užaugs,
tikrai labai reikės tų pinigėlių. Studijų draudimas plius nuo nelaimingų atsitikimų tikrai labai geras dalykas, tuo labiau, kad tėvų mirties atveju vaikas nieko nepraranda. Na čia daug niuansų, nenoriu išsiplėst. Ir dar nepamirškit, kad draudžiantis ne mažiau 10 metų valstybė moka 15%. Suplakiau viską į krūvą, bet gal suprasit. Siūlyčiau visu tuo pasidomėt, nes tai tikrai patikimiau nei banke, kur pinigai laikomi litais, o ne eurais ir
visiškai neapdrausti. Taip kad siūlau pasidomėti šiomis galimybėmis. Jei ką, rašykit į AŽ, galiu patarti
.
Aha, na mūsų banke tai prieš tuos keturis ar kiek ten metų pasirinkimo laisvės kaip ir nebuvo
Atėjom, pasakėm, kad norim studijoms taupyt, pasakė kad reikia jamt šitą, mes humanitarai su pamiršta daugybos lentele, aišku pasitikėjom profesionalais, tai tik paklausėm, kur parašą padėt, ir viskas.
Vat visi mėgsta paspekuliuot, kaip jūsų vaikams reikės tų pinigėlių, ir apie tuos valstybės mokamus pinigėlius. O kad juos suėda banko mokesčiai, nieko neminėjo. Plius infliacija - jau be krizės tas investicinis draudimas absoliučiai neapsimokėjo, bet supratau tai tik po metų, pasigilinus labiau
Tai dabar galvoju nebent apie ramų ir saugų kaupimą, kurio šiaip visada ir norėjau, bet nieks neklausė.
O pas jus pinigus vaikams galima laikyti eurais, ir jie apdrausti?