Įkraunama...
Įkraunama...

Mes vis dar tikime.....

QUOTE(bbg23 @ 2009 08 29, 18:14)
Vaistus israse tik apetitui gerinti, nuo pykinimo nieko neisrase, nes tai darosi tik paskutinem dienom.. Nieko jinia nevalgo, tas man baisiausia, sukudo... JUk jai reikia kuo greiciau stipreti, o kas bus per chemoterapija..

Tik dabar supratau, kad chemo dar nebuvo? Ji tik grįžo po operacijos? Tokiu atveju gal kvieskit greitąją ar jei galit patys važiuokit.
Pooperaciniu laikotarpiu negalėtų be priežasties pykinti.Čia jau gal reikia nelaukti pirmadienio , gal viduje kokia infekcija? Gal apsinuodijimas ?
Ar temperatūros nėra?
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 29, 15:30)
Merginos, man kyla dar vienas klausimas..
Sian jniia gryzo is ligonines, as nezinau ka jai galima valgyt? Ja nuolat pykina.. SUnkaus maisto negalima, bet ko galima? Kai teciui buvo infarktas, jam dave lapa su sarasu maistu, ko galima, ko negalima.. TAciau dabar as pasimetus, darom tik biuljona ir koses. Nieko jinia nevalgo, apetito visiskai nera.. Vakar ispaudem sulciu naturaliu, isveme.. Gal to negalima?
KAs susidure su tuo? bejE< jaj nupjautas skrandzio gabaliukas.. gal del to?

.GABIJA., pykinti ir po operacijos gali - čia gi skrandis operuotas. Kai mama gulėjo po operacijos, jos palatos kaimynei panašiai buvo - nelabai ką valgė, vėmė. Reikia kantrybės. Duoti galit maistą praktiškai kaip kūdikiams - pertrintą, nes greičiausiai skrandis nesusitvarkės, skystoką.
Gal net vaikiškų pirktų košyčių galima. Ir paskui dar galite pabandyti (nors tai ganėtinai brangu) NUTRIDRINK

O paskui tą palatos kaimynę po poros savaičių buvom sutikę Birštone - daug stipresnė nei mama buvo. Kad sukūdus - nepergyvenkit. Čia juk panašiai kaip "žieduotas" skrandis. Ai, ir dar. Valgyti po nedaug, bet dažnokai - kas pora valandų....
Atsakyti
GABIJA,

yo, jinai tik po operacijos.. sian is ligonines isejo.. na, vat dabar viena blyneli jaj daviau, buljona gere.. bandau ikalbeti suniuku tyrele pavalgyt.

ifauru,

aciu nuraminot.. mano draugas sako, kad po apendicito jis nevalge visa sav, o cia zmogus po tokios operacijos.. kad viskas dar atsistos i vietas.

GABIJA, o kur pas jus gyvena?
Atsakyti
bbd23 ,gal neskaitet ta nuoroda,kur idejau g.gif nes ten parasyta kaip buna po skrandzio operaciju,ir apie svorio mazejima,ir apie pikynima,ir rekomendacijos kaip ir ka valgyti g.gif http://www.loc.lt/index.php?169004677
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 29, 20:06)

GABIJA, o kur pas jus gyvena?

Pradžia kiaušidės, o dabar jau metastazavimas.

Gražios dienos

user posted image

Atsakyti
SVETA K,

Skaiciau as.. man ziauriai baisu, kad jinai dar silpneja labiau nes nieko nevalgo..

Na, bet viskas atsistatys..
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 29, 10:00)
sveiki,
bejE< mama nezino nei kokia jai stadija nei kas jaj nupjauta isskyrus kepenys, as jaj to ir nesakiau.. Mes nusprendem kuo maziau jinai zinos, tuo bus geriau.. Nes jinai tikejosi, kad pas ja tiesiog nepiktybinis augliukas, o cia taip viskas apsisuko..

Aisku, cia kiekvienam kitaip, bet man geriau viska zinoti. Sunku buvo, kai maniau, kad operacija nebuvo tokia drastiska, o po beveik 2 men suzinojau, kad labai daug visko ispjauta. Dar sunkiau buvo, kai po beveik puses metu suzinojau, kad zidinukas buvo ir kitoje vietoje ir jo negalejo isoperuoti. Man butu buve paprasciau vienu "ypu" visa bloga info suvirskinti ir su ja susitaikyti, o ne taip ismetytai, kai vel visos blogos mintys i galva lenda ir turi vel save itikineit, kad viskas bus gerai...
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 30, 10:38)
SVETA K,

Skaiciau as.. man ziauriai baisu, kad jinai dar silpneja labiau nes nieko nevalgo..
Na, bet viskas atsistatys..

Patarčiau nedelsiant (rytoj) konsultuotis su onkologijos institute dirbančia dietologe (kad ir telefonu). Manau, gausit išsamios teisingos informacijos...Ragnez su ja bendravo, gal patars konkrečiau?
Onkologiniai pacientai svorį praranda dėl įvairių priežasčių, todėl dėl konkrečios mitybos rekomendacijų reikėtų kreiptis į savo gydytoją ar dietologą. VU Onkologijos institute pacientus konsultuoja gydytoja dietologė dr. L. Jasevičienė (tel 8-5-2786731)

taty, man ir geriau žinoti viską, net labai neigiamą informaciją. Aišku, ji pradžioje įvaro šoką. Vėliau sugromulavęs, apsipranti ir net nepalankiose situacijose bandai ieškoti išeičių arba su tuo bandai susitaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 30 rugpjūčio 2009 - 11:10
PAsiskambinau budinciam gydytojui, liepe pirmadieny atvykti, nes pasak jo tai nenormalu. Na, bus matyti, isvyriau dabar mamai kisieliu, kad bent kazkiek jegu turetu..
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 30, 14:23)
PAsiskambinau budinciam gydytojui, liepe pirmadieny atvykti, nes pasak jo tai nenormalu. Na, bus matyti, isvyriau dabar mamai kisieliu, kad bent kazkiek jegu turetu..

Nu va,gerai kad paskambinai,nuvaziuosit,apziures ir bus ramiau 4u.gif

O kiek jai laiko praejo po operacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 30 rugpjūčio 2009 - 12:52
antradieny bus 2 sav..
suleidom dabar vaistu nuo pykinimo..
ech ir cia vis dar pradzia... sian kaip dejau verkti, kad negalejau asaru sulaikyti..
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2009 08 30, 15:59)
antradieny bus 2 sav..
suleidom dabar vaistu nuo pykinimo..
ech ir cia vis dar pradzia... sian kaip dejau verkti, kad negalejau asaru sulaikyti..

O kas operavo? g.gif
Atsakyti