Įkraunama...
Įkraunama...

Mes vis dar tikime.....

QUOTE(-Julija- @ 2009 08 25, 23:37)

Norejau pasistebeti, kad taip likimo valiai paliko. Jei kraujo tyrimui siuntima dave, kazkas ir jo rezultatus turi paziureti. Negi nepasake, kad ateiti pasidometi koks kraujas?

Man kai paskiriamas kraujo tyrimas ta pacia diena kilu pas gydytoja i chemoterapini skyriu ir sulaukiu prie duru atsakymo (jie kompiuteryje is karto mato kai tik yra atsakymas). Cia pat ir pasako ka darysime, jei viskas gerai issiskiriame iki kitos chemijos. Ir telefonus (taip pat ir mobilu) is gydytojos is karto po pirmos chemijos gavau, kad skambinti jei tik kas. Butinai susizinokite.

Beje jei turi siuntima kraujui i Santariskes, tai krauja Santariskiu poliklinikoje ima tik is pirsto, venas bado tik skyriuje (kazkodel). Todel gali nebijodama vaziuoti, eiliu nebuna arba labai mazos ir greitos

Atsiprasau,netaip gal parasiau,mama irgi eina pas chemoterapeute suzinot kraujo rezultatu.Norejau akcentuoti tai,kad kraujuka ima tik praejus savaitei po chemijos,ne anksciau ir,kad siaip jokiu kitu nurodymu negauna.
Net nezinau kodel mamai ima is venos,gal ir daugiau tyrimu tuo paciu daro g.gif .

Ryt jau darys kraujo tyrima pagal grafika-tai kitur nebevaziuosim daryt.
Bet dabar zinosiu,kad nereik badyt venu,kad padarytu bendra kraujo tyrima.aCIU!
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 26, 08:06)

Bendram kraujo tyrimui, kraujas imamas  iš piršto... Mano mamytei igi sugadintos venos, iš vienos rankelės išvis nebegali imti... O įsitikinimai  g.gif  - ne visada yra taip kaip atrodo. Gali būti, kad žmogus nejaučia simptomų jokių, o kraujukas prastas ir reikalinga pagalba...
Bet kokiu atveju - stiprybės Jūsų mamytei ir kad nepamirštų rūpintis savimi ... nes ji juk reikalinga ne tik sau, bet ir kitiems mylimiems žmogučiams... wub.gif

Aciu jums!
QUOTE(ragnez @ 2009 08 26, 08:30)
nes as taip nusprendziau tongue.gif
santariskese yra ir chemoterapijos, ir hematologijos skyriai.

Tai jei teisingai supratau-hematologijos skyriuje irgi lasina chemija?
Papildyta:
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 10:42)
Faktas kaip blynas - ka tik grizau pasidarius krauja - neutrofilai praktiskai nuliniai, o vaziavadau tvirtai isitikinus, kad bus geras, nes jauciuosi puikiai. Is karto karstis ispyle, kai suzinojau. Gal ir nereikejo darytis to kraujo tyrimo biggrin.gif

Oi! doh.gif O tai ka dabar darysit?Chemoterapeutei skambinsit?O kaip hemoglobinas?
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 26, 12:31)
Net nezinau kodel mamai ima is venos,gal ir daugiau tyrimu tuo paciu daro  g.gif .

Gali būti, kad dar daro biocheminius kraujo tyrimus (bet nežinau, ar daro kaskart tik savaitei praėjus po lašinimo g.gif ) Tada jau reikia iš venos imti. Jei gerai pamenu, mūsų Adis per preitą chemiją prieš kiekvieną naują lašinimą darydavo biocheminį. Mums taip nebuvo. Darė tik pora kartų ir tai, kai paprašiau, kad norėtume pasidaryti... O šiaip visada ir ligoninėje prieš chemiją ir namuose, kai būdavom , darant bendrą - tik iš piršto ima...
Laikykitės... Viskas suitvarkys. ir gerų rezultatų rytoj... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 26 rugpjūčio 2009 - 10:41
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 26, 11:35)
Atsiprasau,netaip gal parasiau,mama irgi eina pas chemoterapeute suzinot kraujo rezultatu.Norejau akcentuoti tai,kad kraujuka ima tik praejus savaitei po chemijos,ne anksciau ir,kad siaip jokiu kitu nurodymu negauna.
Net nezinau kodel mamai ima is venos,gal ir daugiau tyrimu tuo paciu daro  g.gif .

7 diena yra pats kraujo kritimo pikas po chemijos, todel po savaites ir daro. Anksciau daryti prasmes nera. Na turbut ir pries pat chemija jums padaro, kad zinoti ar gali chemija lasinti (pries chemija ir man ima jau is venos). Taip viskas ir vyksta. Jei kraujas butu blogas, kaip siuo atveju pas mane ir nutiko, leistu vaistu skatinanciu (man leidzia filgrastina), tada vel darytu kraujo tyrima kol nepastebetu gerejimo. Jei krauja padaro ir nieko daryti nereikia, vadinasi viskas normos ribose.
O kad is venos, gal jusu situacija kitokia, reikialingas biocheminis tyrimas?. Man uztenka bendro kraujo tyrimo.

QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 26, 11:35)
Oi! doh.gif O tai ka dabar darysit?Chemoterapeutei skambinsit?O kaip hemoglobinas?

As pas chemike viska ir suzinojau, krauja darausi Santariskese. Panikos nera, nes ne pirmas kartas, to ir laukeme su chemike, net anksciau vaistus leido skatinancius leukocitu gamyba, tikejomes, kad pavyks isvengti tokio didelio kritimo. Na bet nepavyko. Siandien dar karta suleisto vaistu, rytoj vel ziures krauja. Svarbu, kad pati gerai jauciuosi ir svarbiausia dabar nepasigauti kokios zarazos. Kraujas anksciau ar veliau geres. Hemoglobinas mano, kaip nekeista, visada geras, net per pacias didziausias krizes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 26 rugpjūčio 2009 - 11:33
ragnez, nuostabūs haiku! KAI BUS KNYGA - NORĖSIU JOS! tongue.gif

NUSTEBINAI NETIKĖTAI... rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 26, 11:37)
b]Adis [/b] per preitą chemiją prieš kiekvieną naują lašinimą darydavo biocheminį.

Dariausi gydytojos nurodymu: buvo padidėję kelis kart kepenų ir kasos fermentai, K pastoviai mažai.

Šįkart turiu nurodymą kartot laikas nuo laiko kreatiną (baltymą) ir K. Vėl mažai.
Papildyta:
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 12:29)
Svarbu, kad pati gerai jauciuosi ir svarbiausia dabar nepasigauti kokios zarazos. Kraujas anksciau ar veliau geres. Hemoglobinas mano, kaip nekeista, visada geras, net per pacias didziausias krizes.

nežinau ar žinot, esant nuliniams neutrofilams įjungti apsaugą: vaisiai ir daržovės tik termišaki apdorotos, jokių gyvūnų, jokių mažų, ypač skiepintų vaikų. Būtina dėvėti kaukę, ypač poliklinikoje ir einant į viešas vietas.
neutropenija

labai nesigasdinkite, man su pirmaja chemija reikėdavo 8 filgrastim ampulių - tik tada surįždavau į vėžias... taigi su nuliniais kraujais būdavau apie savaitę...Ką veikdavau? Miegodavau - nieko daugiau nesugebėjau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 rugpjūčio 2009 - 11:58
QUOTE(adis @ 2009 08 26, 12:55)
nežinau ar žinot, esant nuliniams neutrofilams įjungti apsaugą: vaisiai ir daržovės tik termišaki apdorotos, jokių gyvūnų, jokių mažų, ypač skiepintų vaikų. Būtina dėvėti kaukę, ypač poliklinikoje ir einant į viešas vietas.
neutropenija

Dekui adis. Del vaisiu, darzoviu zinau. Pirma karta del ju (nezinodama), manau, i aseptine ir pakliuvau.
Na o gyvunai ir mazi vaikai savi, nezinau kur juos deti kol kankina tokia beda smile.gif.
Vaiksciojima jau atidejau geresniems laikams. Atlaikysim smile.gif. Pirma karta man su 6 filgrastimais atstate, bet pradejo leisti jau kai beveik nulis buvo. Gal si karta su mazesniais atstatysiu g.gif . As net nemiegu, gerai jauciuosi - eisiu ekleru kepti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Julija-: 26 rugpjūčio 2009 - 12:00
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 12:59)
Dekui adis. Del vaisiu, darzoviu zinau. Pirma karta del ju (nezinodama), manau, i aseptine ir pakliuvau.
Na o gyvunai ir mazi vaikai savi, nezinau kur juos deti kol kankina tokia beda smile.gif.
Vaiksciojima jau atidejau geresniems laikams. Atlaikysim smile.gif. Pirma karta man su 6 filgrastimais atstate, bet pradejo leisti jau kai beveik nulis buvo. Gal si karta su mazesniais atstatysiu  g.gif . As net nemiegu, gerai jauciuosi - eisiu ekleru kepti smile.gif

Žinoma atlaikysit, tik, jei vaikučiui kosulys ar sloga - būtų gerai jums dėvėti vienkartinę kaukę. Daugiau nieko nepadarysi, kai kurie „kraujukai“ gyvūnus laikinai atiduoda artimiesiems, ne visi, žinoma, kiti rizikuoja. Pasisaugoti reikia, nes kylant temperatūrai - ligoninė, o ten ypatingai plataus veikimo antibiotikai, kurie daro savo ne tik naudingą, bet ir žalingą darbelį. unsure.gif (ypač žarnynui).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 rugpjūčio 2009 - 12:06
Julija , mane džiugina jūsų požiūris thumbup.gif .
Įsitikinau iš saviškio istorijos, kad nusiteikimas yra labai svarbus veiksnys gydimosi ir sveikimo istorijoje.
Dėl gyvūnų - mes turim labai mylimą katiną. Daktarai teoriškai pasakė, kad gyvūno reikėtų atsisakyti. Mažai trūko, būtumėm iškeldinę pas tėvus. Bet šalia vyro ligos tai grėsė dar viena trauma ir mum, ir vaikam doh.gif Jis pats prašė neišvežti. Ir nieko. Katinas skiepytas, kastruotas, į lauką neina. Dar papildomai vaistų nuo kirminų sudavėm. Prie jo WC dėžutės kai kraujai blogi MB neina, neglosto, į miegamąjį neleidžiam ir viskas thumbup.gif

Kaip ekleriai? Skanūs mirksiukas.gif

Ai, tiesa, dar iį www.hiperfarma.lt dezinfekcinių priemonių užsisakiau. Tai kritinėm dienom ir rankas, ir daiktus padezinfekuoju.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 12:29)
7 diena yra pats kraujo kritimo pikas po chemijos, todel po savaites ir daro. Anksciau daryti prasmes nera. Na turbut ir pries pat chemija jums padaro, kad zinoti ar gali chemija lasinti (pries chemija ir man ima jau is venos). Taip viskas ir vyksta. Jei kraujas butu blogas, kaip siuo atveju pas mane ir nutiko, leistu vaistu skatinanciu (man leidzia filgrastina), tada vel darytu kraujo tyrima kol nepastebetu gerejimo. Jei krauja padaro ir nieko daryti nereikia, vadinasi viskas normos ribose.
O kad is venos, gal jusu situacija kitokia, reikialingas biocheminis tyrimas?. Man uztenka bendro kraujo tyrimo.
As pas chemike viska ir suzinojau, krauja darausi Santariskese. Panikos nera, nes ne pirmas kartas, to ir laukeme su chemike, net anksciau vaistus leido skatinancius leukocitu gamyba, tikejomes, kad pavyks isvengti tokio didelio kritimo. Na bet nepavyko. Siandien dar karta suleisto vaistu, rytoj vel ziures krauja. Svarbu, kad pati gerai jauciuosi ir svarbiausia dabar nepasigauti kokios zarazos. Kraujas anksciau ar veliau geres. Hemoglobinas mano, kaip nekeista, visada geras, net per pacias didziausias krizes.

Mamai daro kraujo tyrima ir pries chemija.Ryt paziuresiu ar is venos,ar is pirsto ims.Bet kiek pamenu-visada tik is venos ima.

Sveikatytes jums!
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 26, 08:06)

Kaip laikosi mūsų Babaniukas... unsure.gif
Bendram kraujo tyrimui, kraujas imamas  iš piršto... Mano mamytei igi sugadintos venos, iš vienos rankelės išvis nebegali imti...

Kiek žinau, priklauso nuo įstaigos. Man atrodo, didžiosiose (KMUK) iš piršto jokių tyrimų nebedaro. Taip gali būti ir Sanatariškėse...

------------------------------------------------

Dievuli, kad tik Ugn*Inukės rezultatai šiandien nenuliūdintų.....
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 08 26, 13:55)
ragnez, nuostabūs haiku! KAI BUS KNYGA -  NORĖSIU JOS! tongue.gif
NUSTEBINAI NETIKĖTAI... rolleyes.gif

drinks_cheers.gif Ir as noresiu blush2.gif Saunuole,ragnez

Del kraujo,tai juk gydytuojai apskaiciuoja,kada turi kristi kraujas,visai ne butinai 7 diena,su kiekviena shema ir vaistais ivairiai 4u.gif O leisti Neupogena (filgrastima) ir pradeda butent kai kraujai nuliniai,o ne anksciau Ir saugotis butina,nes paskui gali buti tokiu komplikaciju doh.gif Ir del antibiotiku adis teisi,as juos tiesiog valgiau vietoj duonos visa gydyma biggrin.gif bet taip reikejo,o su zarnynu turejau labai dideliu problemu,iki siol siurpas pereina per kuna kai prisimenu.Krauja man niekada neime is pirsto,nes man visada kartu darydavo ir biocheminius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 26 rugpjūčio 2009 - 14:24
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 26, 15:24)
O leisti Neupogena (filgrastima) ir pradeda butent kai kraujai nuliniai,o ne anksciau

Man butent anksciau smile.gif. Kai pradejo leisti neutrofilai buvo dar neblogi, nors jau zemiau normos. Tikejosi, kad prasoksime nulius. Bet, kaip rasiau, nepavyko.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 16:35)
Man butent anksciau smile.gif. Kai pradejo leisti neutrofilai buvo dar neblogi, nors jau zemiau normos. Tikejosi, kad prasoksime nulius. Bet, kaip rasiau, nepavyko.

Gal ir cia,su kiekviena liga kitaip 4u.gif As leisdavau tik kai kraujas buvo nukrites,o man jis visada krisdavo iki nuliu,nu ne visai,neutrofilu budavo 0,2-0,4.Ir pradedavo stimulioti kraujodara tas vaistas neiskart,o po kokiu 4-5 ampuliu,o atsistatidavo po 6-7.
Atsakyti