raganez, kokios gilios mintys Sužavėta
Pinacea, kaip fainai sugalvota su tais daiktukais vaikams
Labai aciu visoms uz patarimus!Viska deduosi i galva,kad zinot.
Zinios tokios-mama grieztai atsisake vaziuot darytis kraujo tyrimo,sake nenori,kad bereikalingai badytu,nes ir taip sugadintos venos.Ji isitikinusi,kad kraujas geras.Ikalbet-be sansu. Dar sake,kad jei ir butu prastas hemoglobinas-tai krauja tik 1syki perpila,paskui reikia savo donora turet,ji apie tai ligoninej girdejo is kitu serganciuju.Ar tiesa?Mamos pirma grupe,musu su vyru trecia-tai netinka
Skysciu geria mazai,maximum litra,daugiau neikaip,nes jai nuo ju bloga,sako,kad kam gert jei nuo ju pykina.
Bet man regis,kad jai siandien geriau.Isvaziavau su vaikais beveik visai dienai is namu-mama palikau viena,tai tikiuosi,kad pailsejo,nes kai mes namie-tai vaikai neduoda ramybes .Mama tik i WC nueina,siaip guli,bet nuotaika geresne.
O kodel jums tose klinikose lasindavo?Net nezinojau,kad dar kazkur kitur(apart onkologinio)lasina.
Mamai tik duoda lapuka kraujo tyrimui,kuri galima daryt tik praejus savaitei po chemijos,ir uzregistruoja sekanciam vizitui.Jokiu kitu nurodymu neduoda.
O seimos gydytoja(Panevezy) ligos eigos neseka,tik del spaudimo israso vaistukus.
Mama nei leisdavosi,nei gerdavo Zofrano,bet jos nepykindavo.
Mes zadam pas ja kreiptis po menesio del metastaziu galvoje,skambinom jos asistentei.Nezinojau,kad ir kitu organu gydymu uzsiima.O tai jei ligonis nera nurasytas-negydys?
Mama pas mus buna tik kai laabai blogai jauciasi ,o taip tai vaziuoja i Panevezi i savo namucius.Nesiregistruos pas mus Vilniuje,bet ir neverta,nes esu prisirasiusi labai nekokioje poliklinikoje,o gydytoja irgi nekokia(o ir i namus nevaziuotu,nes mes nebepriklausom pagal gyvenamaja vieta,nes neseniai persikraustem i kita buta),vis zadu persirasyt i kita,bet susilaikau,nes toje poliklinikoje labai geras ginekologas dirba.
Zinios tokios-mama grieztai atsisake vaziuot darytis kraujo tyrimo,sake nenori,kad bereikalingai badytu,nes ir taip sugadintos venos.Ji isitikinusi,kad kraujas geras.Ikalbet-be sansu. Dar sake,kad jei ir butu prastas hemoglobinas-tai krauja tik 1syki perpila,paskui reikia savo donora turet,ji apie tai ligoninej girdejo is kitu serganciuju.Ar tiesa?Mamos pirma grupe,musu su vyru trecia-tai netinka
Skysciu geria mazai,maximum litra,daugiau neikaip,nes jai nuo ju bloga,sako,kad kam gert jei nuo ju pykina.
Bet man regis,kad jai siandien geriau.Isvaziavau su vaikais beveik visai dienai is namu-mama palikau viena,tai tikiuosi,kad pailsejo,nes kai mes namie-tai vaikai neduoda ramybes .Mama tik i WC nueina,siaip guli,bet nuotaika geresne.
QUOTE(ragnez @ 2009 08 25, 10:52)
man santariskiu klinikose (as chemo gavau ne onkologiniam, o klinikose kitapus gatves) kaskart israsant is skyriaus po lasinimo duodavo israsa su smulkia informacija - diangnoze, kraujo duomenys pries/po lasinimo, kas ir kiek lasinta, nurodymai, kaip elgtis namuose, kada atvykti kitam seansui ir tt. budavo smulkiai prirasytas A4 formato lapas. teoriskai, as su situo lapu turedavau pasirodyti pas savi seimos gydytoja ir ji turetu stebeti eiga. krauja po pirmos chemo tyriausi pas savo seimos gydytoja, veliau papildomu tyrimu nebedarydavau, tik tiek, kiek ligonineje.
gydytoja dave kabineto numeri, liepe kreiptis, jei reikes. o pries kelione (ziema tarp chemoterapiju vaziavau i kalnus i prancuzija), paprasiau ir asmeninio gydytojos numerio - irgi dave.
gydytoja dave kabineto numeri, liepe kreiptis, jei reikes. o pries kelione (ziema tarp chemoterapiju vaziavau i kalnus i prancuzija), paprasiau ir asmeninio gydytojos numerio - irgi dave.
O kodel jums tose klinikose lasindavo?Net nezinojau,kad dar kazkur kitur(apart onkologinio)lasina.
Mamai tik duoda lapuka kraujo tyrimui,kuri galima daryt tik praejus savaitei po chemijos,ir uzregistruoja sekanciam vizitui.Jokiu kitu nurodymu neduoda.
O seimos gydytoja(Panevezy) ligos eigos neseka,tik del spaudimo israso vaistukus.
QUOTE(einarta @ 2009 08 25, 13:19)
Ar jus visada leisdavotes Zofran'a? Ar jei iskenciu geriau jo nesileisti?
Mama nei leisdavosi,nei gerdavo Zofrano,bet jos nepykindavo.
QUOTE(adis @ 2009 08 25, 16:20)
Laima Bloznelytė- Plėšnienė, fotodinaminis arba gamadinaminis metodai. Tik metastazės turi būti pavienės ir jau nebetaiko kitokių gydymų, ligonis nurašytas.
http://www.alfa.lt/straipsnis/10264910
Beje, mamą laikinai galima prirašyti prie savo šeimos gydytojo. Augindama dukras ne kartą lankiausi pas Marijampolės pediatrus, atvyksti visai vasarai pas tėvus, kaip žinia, vaikai serga: laikinai registruojies ir gauni visas paslaugas...kažkoks vabzdys į akį buvo įkandęs: užtino visa: okulistas priėmė, mažei masažų reikėdavo, paskirdavo...nebent tvarka šiandienai labai jau pasikeitus, pasiteirauri reikėtų. Sunku su mažyliu visur suspėt, pasikambinkit ir bus atsakymas: galimas mano siūlymas ir ar paimtų apylinkės seselė kraują namuose?
http://www.alfa.lt/straipsnis/10264910
Beje, mamą laikinai galima prirašyti prie savo šeimos gydytojo. Augindama dukras ne kartą lankiausi pas Marijampolės pediatrus, atvyksti visai vasarai pas tėvus, kaip žinia, vaikai serga: laikinai registruojies ir gauni visas paslaugas...kažkoks vabzdys į akį buvo įkandęs: užtino visa: okulistas priėmė, mažei masažų reikėdavo, paskirdavo...nebent tvarka šiandienai labai jau pasikeitus, pasiteirauri reikėtų. Sunku su mažyliu visur suspėt, pasikambinkit ir bus atsakymas: galimas mano siūlymas ir ar paimtų apylinkės seselė kraują namuose?
Mes zadam pas ja kreiptis po menesio del metastaziu galvoje,skambinom jos asistentei.Nezinojau,kad ir kitu organu gydymu uzsiima.O tai jei ligonis nera nurasytas-negydys?
Mama pas mus buna tik kai laabai blogai jauciasi ,o taip tai vaziuoja i Panevezi i savo namucius.Nesiregistruos pas mus Vilniuje,bet ir neverta,nes esu prisirasiusi labai nekokioje poliklinikoje,o gydytoja irgi nekokia(o ir i namus nevaziuotu,nes mes nebepriklausom pagal gyvenamaja vieta,nes neseniai persikraustem i kita buta),vis zadu persirasyt i kita,bet susilaikau,nes toje poliklinikoje labai geras ginekologas dirba.
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 25, 22:38)
Man vanduo irgi sleikstus pasidare, bet su skoniu viskas neblogai geriasi, todel geriu arbatas - labai mazai arbatzoliu, kad tik nudazytus ir citrinos bei medaus. Labai gerai vartojasi. Svarbu skysciai, nebutinai vanduo.
Norejau pasistebeti, kad taip likimo valiai paliko. Jei kraujo tyrimui siuntima dave, kazkas ir jo rezultatus turi paziureti. Negi nepasake, kad ateiti pasidometi koks kraujas?
Man kai paskiriamas kraujo tyrimas ta pacia diena kilu pas gydytoja i chemoterapini skyriu ir sulaukiu prie duru atsakymo (jie kompiuteryje is karto mato kai tik yra atsakymas). Cia pat ir pasako ka darysime, jei viskas gerai issiskiriame iki kitos chemijos. Ir telefonus (taip pat ir mobilu) is gydytojos is karto po pirmos chemijos gavau, kad skambinti jei tik kas. Butinai susizinokite.
Beje jei turi siuntima kraujui i Santariskes, tai krauja Santariskiu poliklinikoje ima tik is pirsto, venas bado tik skyriuje (kazkodel). Todel gali nebijodama vaziuoti, eiliu nebuna arba labai mazos ir greitos
QUOTE(Oduvančikas @ 2009 08 25, 13:34)
atsiprašau, norėjau paklausti ar ekoskopija parodo,jei vėžys nulindo toliau, nei gimdos kaklelis?atleiskite, net nežinau, kaip prie jūsų prisijungti, ar prisistatyti...jau turėjau operaciją, bet visgi nuvylė....nes ta zaraza liko...vėl tyrimai....
Na, man gimdos kaklely buvo įsimetus karcinoma. Išpjovė. Vienintelis tyrimas, kurį paskyrė - onkocitologinis tepinelis, praėjus dviems mėnesiams po operacijos. Paskui dar kartojamas du kartus kas du mėnesius. Gydytoja sake, kad jei vėl bus gautas atsakymas, jog yra ląstelių pakitimai - tuojau pat šalins gimdą, nes gimdos kaklelio karcinoma plinta ypatingai greitai. Echoskopija, mano žiniomis, tokiu atvėju nebūtų informatyvi, nebent liga jau toli pažengus ir susidarę augliai - tuomet juos echoskopu būtų galima pamatyti.
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 25, 23:56)
Na, man gimdos kaklely buvo įsimetus karcinoma. Išpjovė. Vienintelis tyrimas, kurį paskyrė - onkocitologinis tepinelis, praėjus dviems mėnesiams po operacijos. Paskui dar kartojamas du kartus kas du mėnesius. Gydytoja sake, kad jei vėl bus gautas atsakymas, jog yra ląstelių pakitimai - tuojau pat šalins gimdą, nes gimdos kaklelio karcinoma plinta ypatingai greitai. Echoskopija, mano žiniomis, tokiu atvėju nebūtų informatyvi, nebent liga jau toli pažengus ir susidarę augliai - tuomet juos echoskopu būtų galima pamatyti.
Ačiū......
Labas rytelis, Mergaitės, TEGUL IR DIENA VISOMS BŪNA LABA...
Kaži, kaip besiseka Vi ir jos vyrui...
Kaip laikosi mūsų Babaniukas...
Bendram kraujo tyrimui, kraujas imamas iš piršto... Mano mamytei igi sugadintos venos, iš vienos rankelės išvis nebegali imti... O įsitikinimai - ne visada yra taip kaip atrodo. Gali būti, kad žmogus nejaučia simptomų jokių, o kraujukas prastas ir reikalinga pagalba...
Bet kokiu atveju - stiprybės Jūsų mamytei ir kad nepamirštų rūpintis savimi ... nes ji juk reikalinga ne tik sau, bet ir kitiems mylimiems žmogučiams...
Kaži, kaip besiseka Vi ir jos vyrui...
Kaip laikosi mūsų Babaniukas...
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 25, 23:38)
Zinios tokios-mama grieztai atsisake vaziuot darytis kraujo tyrimo,sake nenori,kad bereikalingai badytu,nes ir taip sugadintos venos.Ji isitikinusi,kad kraujas geras.Ikalbet-be sansu.
Bendram kraujo tyrimui, kraujas imamas iš piršto... Mano mamytei igi sugadintos venos, iš vienos rankelės išvis nebegali imti... O įsitikinimai - ne visada yra taip kaip atrodo. Gali būti, kad žmogus nejaučia simptomų jokių, o kraujukas prastas ir reikalinga pagalba...
Bet kokiu atveju - stiprybės Jūsų mamytei ir kad nepamirštų rūpintis savimi ... nes ji juk reikalinga ne tik sau, bet ir kitiems mylimiems žmogučiams...
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 25, 22:38)
nes as taip nusprendziau
santariskese yra ir chemoterapijos, ir hematologijos skyriai.
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 26, 08:06)
O įsitikinimai - ne visada yra taip kaip atrodo. Gali būti, kad žmogus nejaučia simptomų jokių, o kraujukas prastas ir reikalinga pagalba...
Faktas kaip blynas - ka tik grizau pasidarius krauja - neutrofilai praktiskai nuliniai, o vaziavadau tvirtai isitikinus, kad bus geras, nes jauciuosi puikiai. Is karto karstis ispyle, kai suzinojau. Gal ir nereikejo darytis to kraujo tyrimo
QUOTE(ragnez @ 2009 08 25, 11:52)
ps., ijungiau parasa... kas paveikslus tapo, siuvineja - o as po truputi rasineju...
Tu nuostabi, ragnez, Kaip gera pažinti žmogų ir dar sužinoti, kuom jis gyvena dvasioje... Gal jau išleista knygelė yra? Jei ne - galima ir apie tai pagalvoti, nes pasakyti tikrai turi ką...
QUOTE(-Julija- @ 2009 08 26, 10:42)
Faktas kaip blynas - ka tik grizau pasidarius krauja - neutrofilai praktiskai nuliniai, o vaziavadau tvirtai isitikinus, kad bus geras, nes jauciuosi puikiai. Is karto karstis ispyle, kai suzinojau. Gal ir nereikejo darytis to kraujo tyrimo
Nejuokauk.Neutrofilų nebuvimas rodo visišką imuniteto nulį.Kažkas nusičiaudės ir gulėsi su plaučių uždegimu.Tai tik vienas galimų variantų
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 08 26, 10:51)
Nejuokauk.Neutrofilų nebuvimas rodo visišką imuniteto nulį.Kažkas nusičiaudės ir gulėsi su plaučių uždegimu.Tai tik vienas galimų variantų
O kas belieka - tik juoktis. Kai jau nustosiu juokauti, tai faktas, kad ne tik neutrofilu nulis .
Gabija, juk suprantu, juokiuosi pati is saves - suzinojau koks kraujas tikrai vos ne balsu pradejau juoktis, nes is karto visus skaudulius pradejau gaudyti, nu argi ne juokinga . Saviitaiga dydis dalykas