Įkraunama...
Įkraunama...

Mes vis dar tikime.....

Labas
Pradedame naują savaitę.Turbūt visos ilsėjotės, kad buvo taip ramu.Tegul nauja savaitė būna sėkminga.
user posted image
Raudona

Dinamiškumo spalva – ji reiškia aistrą ir pasisekimo troškimą.
Ją pasirinkę žmones žino savo vertę ir jaučiasi saugūs. Tai – ekstravertai, nebijantys išreikšti savo nuomonę. Raudona spalva didina pasitikėjimą savimi ir aktyvumą.

Kas renkasi raudoną, renkasi aistrą ir intensyvų gyvenimą, turtingą gyvenimiška patirtimi. Tokiam žmogui paprastai sekasi ir jis nebijo kovos. Tai labai valingi žmones, diktuojantys sąlygas gyvenimui.

Raudona yra „karšta“ spalva, didinanti gyvybingumą ir aktyvumą, skatinanti optimizmą, ryžtingumą, kartais net agresyvumą.

Stimuliuojantį jos veikimą rekomenduojama naudoti esant bendram fiziniui išsekimui, silpnumui, sergant kraujagyslių, širdies, inkstų ar žarnyno ligomis; sukelia apetitą. Tačiau, šios spalvos reikėtų vengti sergant uždegiminėmis ligomis ar turint temperatūros.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 08 23, 22:02)

Mano skydliaukės hormonai - norma. Svoris nustojo krist. Tie 4,5 kg. per mėn.kur nukrito, ir viskas.  Kadangi mano onkologė atostogauja, važiavau pasitart su kita onkologe, šiek tiek jau esu bendravus su ja. Jos manymu, svoris krito dėl širdies nepakankamumo, kuris buvo išsivystęs po Herceptino vartojimo. Širdelę veikė karščiai, ir t.t., todėl galėjo krist svoris.  Tuos visus tyrimus, kur buvo užrašyti, t.y. KT, galvos KT, dabar nuėmė, sakė pastebėt svorį iki rugsėjo 7 d., kol grįš manoji onkologė, tada su ja viską spręsim.

Artinasi ir jums tyrimai, Rasų lanka. Gerai,- nes kai esam paliktos va taip, tuoj visokios mintys lenda.  Kada markerio atsakymą sužinosit? O gal jau žinot?

Sveikute, Arūne, wub.gif o aš pamaniau, kad kas negerai ir nenori bendrauti... Na, bet dabar - valioooooo... Viskas gerai. Smagu, kad svoris nebekrenta ir širdelė gal ramesnė... Tikriausiai taip ir yra kaip sako gydytoja. Tai dabar rugsėjo 7 d. eisi pas gydytoją?
Mes važiuosime rugpjūčio 31 d. Markerį pasidarėme. Galėčiau skambintis, bet jau po savaitės važiuosim, o jei eina blogyn (tfu,tfu,tfu...), tik dieneles susigadinsim , nes per tą savaitę nieko nepakeisim - mūsų gydytoja taip pat atostogauja... Taigi savaitėlę dar pagyvensim ramiai (kiek tai įmanoma, nes kai pagalvoju apie tą minutę kol pasako tą skaičiuką, tai pilvą susuka...). Kitų tyrimų vargu ar darys dabar, išskyrus kraujuką... Prieš mėnesiuką padarė rentgeną stuburui ar kaip ten vadinasi... g.gif Mums svarbiausia išsirašyti vaistukus (Femara).
Ar tau kas tris mėnesius ir daro echoskopijas? Nereikia mokėti? Gydytoja pati skiria ar reikia prašyti?
Šiaip ar taip, kuo geresnių dienelių likusios vasaros, kuo laimingesnių ir kuo daugiau akimirkų su dukryte...Ir žinoma - sveikatos... wub.gif

Gabija - friends.gif wub.gif

Liūtuke 4u.gif , kaip mamytė savaitgalį praleido? Tikiuosi, kad savijauta pagerėjo.. Sveikatytės mamytei... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 24 rugpjūčio 2009 - 11:20
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 24, 12:20)
Tai dabar rugsėjo 7 d. eisi pas gydytoją?
Ar tau kas tris mėnesius ir daro echoskopijas? Nereikia mokėti?  Gydytoja pati skiria ar reikia prašyti?

Taip, eisiu rugsėjo pradžioj pas savąją. Echoskopiją šiaip skirdavo 2 kartus per metus. Praskutinį kartą kai buvau - sakė, kad metuose kartą dabar bus. bigsmile.gif . Nesąmonė kažkokia metuose kartą. Einu privačiai kas 3-4 mėn. Tyrimų apmažino... matyt dėl taupymo to. Ir už markerį jau mokėjau. Net 80 lt. bigsmile.gif Kraujo paėmimas iš venos 48 , iš piršto 22 lt. Mamograma kol kas dar nemokama. Irgi metuose kartą.

Gal ir gerai nusprendėt atsakymą sužinot už savaitės... Man kai artinasi ta diena, kai reikia skambintis atsakymų, oi kokie uraganai širdy verda. Niekaip negaliu iš to išsivaduot. O VOE jūs pasidarykite pačios kur nors, kad ir Mažeikiuose. Man gydytoja sakė, kad jį gali pasidaryt kas porą mėnesiukų, jis nekenksmingas., o ramiau pasidaro. Puikiai suprantu, kaip jaučiatės prieš tyrimus, tada dažna iš mūsų lendame į "urvelį". Aš taip pat. Dabar šiek tiek ramiau. Iki rugsėjo 7. Tada klubo sąnarį švies., nes paskaudena . Daugiau nežinau, kokie tyrimai bus.

Linkėjimai sveikatos mamytei. Ir tėtukui. Tikiuosi, bus viskas GERAI.

Atsakyti
user posted image

Mieliausios Mergaitės, wub.gif Šiandien išskrenda gandrai. Jų laukia ilga ir sunki kelionė, bet jie vėl sugrįš, atlaikę visas negandas, stichijas ir kliūtis.... Noriu Kiekvienai Jūsų, Jūsų Artimiesiems - mamytėms, tėtukams, vyrams, broliams, sesutėms, močiutėms ir bočeliams, tetoms ir dėdėms - viesiems, kurie yra dabar kaip tie gandrai - sunkiame gydymosi ir sveikimo kelyje - palinkėti nepalūžti, įveikti visas kliūtis, sveikti ir pasveikti...Ir vėl pasitikti pavasarį pargrįžtančius gandrus.... Nesakykime jiems sudie , o sakykim iki pasimatymo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 24 rugpjūčio 2009 - 13:12
QUOTE(arune @ 2009 08 24, 13:54)
Taip, eisiu rugsėjo pradžioj pas savąją.  Echoskopiją šiaip skirdavo 2 kartus per metus. Praskutinį kartą kai buvau - sakė, kad metuose kartą dabar bus. bigsmile.gif . Nesąmonė kažkokia metuose kartą. Einu privačiai kas 3-4 mėn. Tyrimų apmažino... matyt dėl taupymo to. Ir už markerį jau mokėjau.  Net 80 lt.  bigsmile.gif  Kraujo paėmimas iš venos 48 , iš piršto 22 lt. Mamograma kol kas dar nemokama. Irgi metuose kartą.

blink.gif Nu nieko sau doh.gif Pas mus,cia turiu omeny hematologiniam,atrodo niekas nepasikeite g.gif bent pries menesi tai tikrai ne.Echoskopija nemokamai kas trys menesiai,kraujas nemokamai kas trys menesiai,rentgenas arba KT (kaip gydytuoja nuspres geriau) kas puse metu,uz KT reikia 60lt primoketi ambulatoriskai,uz rentgena 10lt,tiksliau uz aprasyma.Nu nezinau,eisiu dabar rugsejo 22,gal kas pasikeite.
O siaip arune ,super naujenos thumbup.gif Tikekimes kad tavo gydytuoja ta irgi patvirtins 4u.gif
Kokiu groziu cia,rozes rauduonos wub.gif ,gandrai wub.gif

adis ,kaip sveikata? 4u.gif

babaniai 4u.gif Tikiuosi kad gereja sveikata,saulelydis ,gal parasysi mums nors ir "kudu" ziniu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 24 rugpjūčio 2009 - 14:28
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 24, 13:48)
[Ir vėl pasitikti pavasarį pargrįžtančius gandrus.... Nesakykime jiems sudie , o sakykim iki pasimatymo... [/color][/b]

Tikrai...šiurpuliukai perėjo...Liūdnai graudu...
Bet AČIŪ už gražius palinkėjimus wub.gif
Papildyta:
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 24, 15:27)

babaniai  4u.gif Tikiuosi kad gereja sveikata,saulelydis ,gal parasysi mums nors ir "kudu" ziniu blush2.gif

Deja, negaliu suteikti jokių žinių, nes pati nebeturiu informacijos.
Belieka tikėtis ir linkėti jai pasveikimo.

.GABIJA. - rožė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 24 rugpjūčio 2009 - 14:50
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 24, 12:20)

Liūtuke 4u.gif , kaip mamytė savaitgalį praleido? Tikiuosi, kad savijauta pagerėjo.. Sveikatytės mamytei... wub.gif

Aciu,kad rupinates 4u.gif .Bet mama tebesijaucia prastai,is lovos keliasi tik i WC,visai neturi sveikatos.Nezinau kame cia beda.Kojas kartais suka,bet nesmarkiai.Kosulys irgi uzeina,bet nebetaip baisiai,gal vaistukai padeda-nupirkau COLDREX sirupo.Jau 4dienos praejo nuo chemijos.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 24, 17:08)
Aciu,kad rupinates  4u.gif .Bet mama tebesijaucia prastai,is lovos keliasi tik i WC,visai neturi sveikatos.Nezinau kame cia beda.Kojas kartais suka,bet nesmarkiai.Kosulys irgi uzeina,bet nebetaip baisiai,gal vaistukai padeda-nupirkau COLDREX sirupo.Jau 4dienos praejo nuo chemijos.

Tik keturios dienos - nėra daug. Vieniems ilgiau tęsiasi blogumai po chemijos, kitiems trumpiau. Priklauso nuo organizmo ir laaaaabai priklauso nuo ligoniuko psichologinės ir dvasinės būsenos. Ar Jūs neturit galimybių pasiskambinti savo chemoterapeutei? Tiesiog pasiklausti, jei labai neramu. Ar Jums neliepė pvz. po 4-5 dienų pasidaryti kraujuko bendrą tyrimą , jei yra galimybės? Gali būti nukritę kraujuko rodikliai, todėl dar tas silpnumas yra. Mes visada praėjus kelioms dienoms darydavome (eidavome taip į polikliniką, į laboratoriją, pinigėlį duodavome. Ir dabar taip nueiname retkarčiais, kad nereiktų eilių pas šeimos gydytoją stovėti) blush2.gif , po to skambindavau gydytojai ir ji pasakydavo, ką toliau daryti, ar nieko nedaryti... Mano mamytė kai kosėjo, patarė gerti STODAL sirupą. Irgi toks nekaltas atrodo - padėdavo. Kojytes sukinėti gali ilgai, bet nesmarkiai - tai irgi nuo chemijų kaip liekamieji reiškiniai gali būti. Mano mamytė tai įvardina kaip " kojų zyzimas"... Tiesiog toks diskomfortas. Su laiku galima su tuo susitaikyti... blush2.gif Čia taip mano mamytė sako...
Laikykitės , mielosios. Bus gerai... Tik matykite bent truputi šviesos visame kame... wub.gif

Na, va ir Tati man antrina dėl skausmelių...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 24 rugpjūčio 2009 - 15:49
paguodimui galiu patvirtinti, kad visokie tokie skauduliukai nera didele beda, pamzu prie ju priprantama, ilgainiui gali net nebepastebeti.
As pati nors ir geriu vaistus skausmams malsinti, geriu tokia doze,k uri tokia ant ribos, kad tas skausmas netrukdytu kokybiskai gyventi. o tokie visokie "pazirzenimai" man jau iprasta ir net nebegaleciau tu pojuciu skausmu vadinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2009 08 24, 13:54)
Taip, eisiu rugsėjo pradžioj pas savąją.  Echoskopiją šiaip skirdavo 2 kartus per metus. Praskutinį kartą kai buvau - sakė, kad metuose kartą dabar bus. bigsmile.gif . Nesąmonė kažkokia metuose kartą. Einu privačiai kas 3-4 mėn. Tyrimų apmažino... matyt dėl taupymo to. Ir už markerį jau mokėjau.  Net 80 lt.  bigsmile.gif  Kraujo paėmimas iš venos 48 , iš piršto 22 lt. Mamograma kol kas dar nemokama. Irgi metuose kartą.

Ačiū, Arūne, o aš kažkaip visada galvojau, kad kas tris mėn skiria tyrimus . Iki šiol vis kas nors išlįsdavo, tai pasibėdavodavau ir paskirdavo, o dabar nėra ką sakyti. ax.gif
O kainos kainelės - blink.gif doh.gif blink.gif Kaip ant mielių...
SVETA 4u.gif dar be krizės gyvena... mirksiukas.gif Čia tikriausiai ir nuo įstaigų priklauso...
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 24, 16:25)
Tik keturios dienos - nėra daug. Vieniems ilgiau tęsiasi blogumai po chemijos, kitiems trumpiau. Priklauso nuo organizmo ir laaaaabai priklauso nuo ligoniuko psichologinės ir dvasinės būsenos. Ar Jūs neturit galimybių pasiskambinti savo chemoterapeutei? Tiesiog pasiklausti, jei labai neramu. Ar Jums neliepė pvz. po 4-5 dienų pasidaryti kraujuko bendrą tyrimą , jei yra galimybės? Gali būti nukritę kraujuko rodikliai, todėl dar tas silpnumas yra. Mes visada praėjus kelioms dienoms darydavome (eidavome taip į polikliniką, į laboratoriją, pinigėlį duodavome. Ir dabar taip nueiname retkarčiais, kad nereiktų eilių pas šeimos gydytoją stovėti) blush2.gif ,  po to skambindavau gydytojai ir ji pasakydavo, ką toliau daryti, ar nieko nedaryti... Mano mamytė kai kosėjo, patarė gerti STODAL sirupą. Irgi toks nekaltas atrodo - padėdavo. Kojytes sukinėti gali ilgai, bet  nesmarkiai - tai irgi nuo chemijų kaip liekamieji reiškiniai gali būti.  Mano mamytė tai įvardina kaip " kojų zyzimas"... Tiesiog toks diskomfortas. Su laiku galima su tuo susitaikyti...  blush2.gif Čia taip mano mamytė sako...
Laikykitės , mielosios. Bus gerai... Tik matykite bent truputi šviesos visame kame... wub.gif

Net nezinau ar tai nuo chemijos.Mama visa gyvenima tokia stipruole buvo,bet kai uzejo tas epilepsijos priepuolis(pries nepilnus 2men.)-pradejo silpt.Spinduliavimas dar labiau ja silpnino,po jo irgi neatsigavo,o vat nuo chemijos visai nusilpo.Visada buvo optimiste,o dabar visai nieko gero nebesitiki.

Aciu jums uz palaikyma.Labai noriu tiketi,kad mamytei pageres.Tikiuosi,kad cia tik chemija kalta.

Kraujo tyrima liepe pries mazajaja chemija pasidaryt,t.y.ketvirtadieni
.Mama dabar pas mus-Vilniuje-tai galetume nebent kazkur Vilniuje pasidaryt tyrima,bet kai tokia sveikata-tai net nezinau ar geriau vaziuot daryt tyrima ar nevaziuot g.gif
Papildyta:
QUOTE(tati @ 2009 08 24, 16:45)
paguodimui galiu patvirtinti, kad visokie tokie skauduliukai nera didele beda, pamzu prie ju priprantama, ilgainiui gali net nebepastebeti.
As pati nors ir geriu vaistus skausmams malsinti, geriu tokia doze,k uri tokia ant ribos, kad tas skausmas netrukdytu kokybiskai gyventi. o tokie visokie "pazirzenimai" man jau iprasta ir net nebegaleciau tu pojuciu skausmu vadinti smile.gif

Tai jau taip,prie skausmu galima ir iprast,vblogiau-kai zmogus jegu neturi,juodai silpna verysad.gif
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 24, 16:48)
Ačiū, Arūne, o aš kažkaip visada galvojau, kad kas tris mėn skiria tyrimus . Iki šiol vis kas nors išlįsdavo, tai pasibėdavodavau ir paskirdavo, o dabar nėra ką sakyti.  ax.gif

O jus cia apie ivairiu organu echoskopija kalbat ar kaip?
Atsakyti
[quote=.GABIJA.,2009 08 24, 10:36]

LABAI GRAŽU

[quote=rasų lanka,2009 08 24, 13:48]
user posted image

Mieliausios Mergaitės, wub.gif Šiandien išskrenda gandrai. Jų laukia ilga ir sunki kelionė, bet jie vėl sugrįš, atlaikę visas negandas, stichijas ir kliūtis.... Noriu Kiekvienai Jūsų, Jūsų Artimiesiems - mamytėms, tėtukams, vyrams, broliams, sesutėms, močiutėms ir bočeliams, tetoms ir dėdėms - viesiems, kurie yra dabar kaip tie gandrai - sunkiame gydymosi ir sveikimo kelyje - palinkėti nepalūžti, įveikti visas kliūtis, sveikti ir pasveikti...Ir vėl pasitikti pavasarį pargrįžtančius gandrus.... Nesakykime jiems sudie , o sakykim iki pasimatymo...
[/quote]
pERSKAIČIAU IR NET APSIVERKIAU KOKIE GRAŽŪS ŽODŽIAI

[quote=Liutukeee,2009 08 24, 17:04]

Tai jau taip,prie skausmu galima ir iprast,vblogiau-kai zmogus jegu neturi,juodai silpna verysad.gif

mes irgi galvojom kad nuo chemijos tas silpnumas ,bet kai pasidarėm kraujo tyrima pakliuvom į lygonine ,nes labai krites buvo ,aišku gal jum ir nuo chemijos taip ,bet čia mūsų patirtis.

O dabar pasigirsiu penktadieni darėmės krauja kolkas viskas neblogai ši kart chemija nebaisi buvo ,vis dar apetitas yra ir sveikatėlė stiprėja kiek gali vaikšto jau kartais ir nusišypso ,taip smagu matyti nors smagesnes tėčio akis .
pasakykit kaip jum buvo ,kelintos chemijos yra baisesnės,nes kaip daktarė sakė kad pirmos pačios baisiausios, o ką jūsų patirtis sako?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune27: 24 rugpjūčio 2009 - 16:37