Įkraunama...
Įkraunama...

Mes vis dar tikime.....

QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 16:59)
Šiandien važiavom daryti markerio. Jetau, jetau doh.gif  - gerai, kad sugalvojau

Kur darot markerį? Jei Šiauliuos, tai Tilžės gatvėje prieš elektros tinklus yra pakanakamai nauja kraujo tyrimų, hormonų ir vėžio markerių laboratorija. Aš už tris markerius CA -125, CEA ir Ca-15 sumokėjau 100 Lt. Jei reikės konkrečiau, parašysiu adresą.
Atsakyti
kas beatsitiktu - gyvenimas yra grazus

http://www.youtube.c...feature=related

dalinuosi, tai kelia man nuotaika ir vercia susimastyti 4u.gif

Adis apkabinu, daugiau nieko nesakysiu, jau daug pasakyta, laikykis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2009 08 20, 20:16)
Kur darot markerį? Jei Šiauliuos, tai Tilžės gatvėje prieš elektros tinklus yra pakanakamai nauja kraujo tyrimų, hormonų ir vėžio markerių laboratorija. Aš už tris markerius CA -125, CEA ir Ca-15 sumokėjau 100 Lt. Jei reikės konkrečiau, parašysiu adresą.

Žinau, kad ten yra unsure.gif - darėme ir ten, ir Mažeikiuose kelios vietos yra , kur daro. Ir ten darėm ( na , čia mes pačios savo iniciatyva, mamytė vis norėjo žinoti ar kyla , ar krenta)... kol supratom, kad visą laiką tą patį rodo >300. Pasirodo visi aparatai rodo tik iki 300, o kas virš - tik taip rodo. Pasisakėme gydytojai, o ji sakydama, kad klinikoje brangu ir nusiuntė į Tilžės g-vę. Deja, ten tas pats. Tada darėmės jau klinikoje - nėra kur dingti, nes čia aparatas rodo iki kelių tūkstančių blink.gif Tai mums prieš tris mėn buvo 340, kai norma 42. Žiūrėsim, kiek bus dabar...Esu minėjusi, kad pradėjom sirgti su markeriu 1196. Rugpjūčio 31 d. pas gydytoją (grįžta iš atostogų). Kaip greit tie trys mėnesiai praeina...
Ačiū, Adis. wub.gif

Gabija 4u.gif - thumbup.gif Tu tikra koloristė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 20 rugpjūčio 2009 - 19:27
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 17:59)
ifauru, Dabar apie pačią dar chemiją.

Vai, vai... doh.gif Kokia aš višta... blush2.gif Čia turėjo būti skirta Liūtukei apie chemiją , jos mamytei... blush2.gif

Ifauru - atsiprašau labai... doh.gif
Sveikatėlės Jums...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 20 rugpjūčio 2009 - 21:13
Gabija,nuostabu! wub.gif
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 20, 09:22)
Mano mamyte irgi labai dusino ir kosejo - plauciuose nebuvo nieko, o priezastis (pasak gydytoju) - kepenyse... nelabai suprantu, kodel nuo kepenu dusina  g.gif
.Gabija. - seniai jau norejau pagirti, jusu paveikslai nuostabus... wub.gif  gaila, kad ash gysleles neturiu (moku tik vasheliu nerti... truputi siuti  blush2.gif )...

Gali buti ir del kepenu,nes ten rado zidinuka.Nedrasu klaust,bet ir jusu mamytei buvo zidinuku kepenyse?Nezinau jos istorijos blush2.gif

QUOTE(adis @ 2009 08 20, 13:00)
Man taksolis ir gemzara buvo tokiu kursu: taksolis+gemzara ( lašina ~4-5 val.) ir po savaitės gemzara (lašina 0,30 val.). Deksametazonas 40 tab. 21 val. ir  40 tab. 3 val. nakties. Bet tik prieš pilną kursą, t. y. taksolį +gemzarą.  Prieš gemzarą deksametazono nereikėjo. tada pertrauka dvi savitės ir vėl ių pradžių. Kaulus man skaudėjo, bet tai dėl kraujodarą atstatančių vaistų - filgrastimo. Suleidus palklitakselį po kelių valandų pasireikšdavo gripiniia simtomai; galvo skausmas, raumenų „sukimas“ -  vaikščiojantys skausmai tokie. Kildavo temperatūra. Dar aš pastoviai karščiuodavau, būdavo ir iki 39. Gydytoja labai to nesureikšmindavo, nes temperatūra nebuvo nuolatinė, ryte pradėdavo kilti apie 16-18 maksimum ir vakare krisdavo. Pradėjus vartoti deksametazoną temperatūra krisdavo iki 35,6- 35,8. Gydytoja sakė, kad tai greičiausiai dėl antinksčių...Kas dar? Nuo gemzaros labai bėrė...ir niežėjo. Gydytoja net fotografavo ir siuntė užklausimą gamintojui...bet taip buvo man...mamai greičiausia viskas bus gerai, nes be problemų gydymas ėjo rasų lankų mamytei.
Dusimo priežasčių gali būti daug. Sąaugos nuo švitinimo, skysčiai, metastazės plaučiuose. Jei bijot skysčių, paprašykit gydytojos, kad paklausytų plaučius - ten kur yra skysčiai nesigirdi arba labai silpnai girdisi įkvėpimas ir iškvėpimas. Man dar buvo garsus trumpas paviršinis kvėpavimas.

Aciu jums! 4u.gif
Mamai jau po chemiju,lasino kaip ir jums.Jauciasi prastai-labai "suka kojas"(kaip ji pati sako),daugiau net nekalba.Ir veidas raudonas.Dar galva labai skauda.Pakolkas daugiau nieko.

Mamai metastazes plauciuose,bet jau nuo rudens jos yra.O dusulys neseniai prasidejo,seniau tik kosedavo.Gaila,nepaprasem vakar,kad paklausytu doh.gif

QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 16:21)
Būtinai reiktų pasidaryti plaučių rentgeną. Bet kaip blogai, jei neskiria tyrimų. Mums irgi skiria tada, kai pabėdavoju...(kartais jau ir nebėra taip blogai, bet vis tiek sakau...) ax.gif  blush2.gif  O plaučių niekaip nedaro. Vis sako, kad kol nieko blogo nejaučia, tol nedaryti, nes ir taip mamytė daug spindulių gavusi. Bet aš manau, kai jau jaus - tai jau bus vėlai... Dabar rentgenas daytas oj kaip senai... Pasidarytume privačiai, bet prisimenu gydytojos žodžius apie didelį spindulių kiekį, ir vėl taip palieka...
O Jūs kad jaučiat, tikrai pasidarykit, ar prašykit siuntimą,ar už pinigučius... Bet šiuo atveju, manau, delsti nereiktų...
Chemijos metu vandens gerti BŪTINA !!!!!!!!! Būna, kad pykina ir nuo vandens, tada gerti labai dažnai po gurkšnelį, bet BŪTINA. 2 - 3 litrai mažiausiai. Taip greičiau iš organizmo šalinasi toksinai ir negyvos piktos ląstelės, taip greičiau išsivalo ir greičiau atsistato visos funkcijos...

As tai nemanau,kad plauciu rentgenas laaabai pakenktu,juk net po gimdymo skiria. g.gif .Gal gydytoja apie KT kalbejo,kad daug spinduliu?Bet jei mama nekoseja-tai turbur viskas tvarkoje su plauciais. 4u.gif
O mano mamai dare plauciu KT pries1,5men.Tada skysciu dar nebuvo.Bet jei gerai suprantu-tai jie gali labai greit susikaupt.Kaip adis sako-turbut gydytoja ir klausydama plaucius gali suprast ar kaupiasi skysciai.Gal tam ir nereikia rentgeno.Och,nebezinau ka daryt.Ziuresim kaip toliau bus,pasimetusi esu.

Ryt liepsiu mamai daug gerti,o tai zinokit visai negeria,sako,kad nenori-tai kam gert doh.gif .Uzsispyrusi.Pacituosiu jusu zodzius.

Aciu jums! 4u.gif
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 16:59)
ifauru, Dabar apie pačią dar chemiją. Rašau apie pirmą dalį (Taksolis + Gemzaras), nes kaip minėjau, Gemzaro antros dalies nepavykdavo sulašinti. Prieš lašinimą mamytei dar suleisdavo Kitryl nuo pykinimo. Quamatel - veikia skrandžio sulčių sekreciją, Tavegyl - lengvina odos alergines reakcijas(paraudimus, spuogus, niežtėjimą, patinimą ir t.t.), alerginę slogą ( šienligę, ašarojimą, čiaudulį, nosies varvėjimą ir t.t. ) Vienų vaistukų anotacijoje taip ir parašyta (man atrodo Gemzaro), kad gali sukelti gripinius požymius. Tada jau lašindavo chemiją. Taigi mamytei labiausiai skaudėdavo sąnariai kojų pirštų, po parą vos iki tuliko nueidavo. Temperatūra pašokinėdavo - čia būdavo 38,2 , čia nukrisdavo iki 36,4.Tai gydytoja rekomendavo gerti Paracetamolio, jeigu temp. laikysis ilgiau negu parą virš 38 , bet sakė - nepiktnaudžiauti. Kad truputi aprimtų skausmai, mamytė gerdavo Deksametazoną 2 kartus per dieną po 5 tab. Ir tik 2 dienas - ne ilgiau. Bet tai turi pasakyti tik pats gydytojas, nes šis vaistas skiriamas pagal ligoniuko svorį. Taip pat galėjo gerti po 1 tb. 3 kartus per dieną Tavegyl, bet mamytė negėrė, nes jis ramindavo dar papildomai ir migdydavo.  Mes kaip supratome, kad mums skausmai buvo nuo Taksolio, ne nuo Grasalvos, kaip sakė Adis. Kai mamytei buvo kitos schemos taikomos , taip pat leido Grasalvą, bet taip neskaudėjo. Tai tęsdavosi apie pora dienų, po to viskas kaip su ranka nuimdavo - geryn valandomis. Taip pat mums krisdavo kraujo spaudimas. Tai kaip ir viskas, na smulkių visokių dar išlįsdavo dalykėlių, bet tai niekis buvo.
Viską gydytojos išsiklausinėdavau iki smulkmenų, nes dažnai tuomet būdavo ilgieji savaitgaliai, kurių po lašinimo bijodavom labiausiai, kai niekas nedirba ir nieko neprisikviesi... doh.gif
Kaip matai, visiems skirtingai veikia ta pati chemija. Taip , kad tavo mamytei išvis gali viskas lengvai praeiti... To ir palinkėsiu. Ir stiprybės jai. Kad nėra apetito - negerai, nes tada ir jėgelės senka... Klausk, jei kils klausimų...

O koks jusu mamytes svoris?Gal panasus,zinociau kiek Dexametazono duot jei labai suks kojas.Juk teisingai supratau-ji nuo koju sukimo naudojot?Tavegyl namie turiu,jei ka-irgi duociau.Mano mamos svoris apie 70kg.
Nes gydytoja sake,kad retai buna pasaliniu poveikiu-tai mamai nieko neisrase.

Stiprybes ir sveikatytes jums visoms ir jusu artimiesiems!Jus visos tokios nuostabios! wub.gif Taip norisi,kad niekas nesirgtu!
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 21:50)
Vai, vai...  doh.gif Kokia aš višta... blush2.gif  Čia turėjo  būti skirta Liūtukei apie chemiją , jos mamytei... blush2.gif

Ifauru - atsiprašau labai... doh.gif
Sveikatėlės Jums...

irnesakyk.gif
ir mačiau, ir supratau ax.gif
Atsakyti
Labanaktis visoms...nesimiega man kol kas, verkti noriu....

Babania, na būk draugė, nepalik manęs...nepalik dar ir tu.......parašyk kai galėsi nors vieną žodėlį ir man to užteks wub.gif Apkabinu labai labai tave

Apkabinu jus visas mano mielosios wub.gif apkabinu ir sakau labos nakties, ramios nakties, jokių skausmų, jokių blogų minčių ar blogų sapnų schmoll.gif
Maldoje su jumis..........
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 21, 00:32)

Ryt liepsiu mamai daug gerti,o tai zinokit visai negeria,sako,kad nenori-tai kam gert  doh.gif .Uzsispyrusi.Pacituosiu jusu zodzius.

O koks jusu mamytes svoris?Gal panasus,zinociau kiek Dexametazono duot jei labai suks kojas.Juk teisingai supratau-ji nuo koju sukimo naudojot?Tavegyl namie turiu,jei ka-irgi duociau.Mano mamos svoris apie 70kg.
Nes gydytoja sake,kad retai buna pasaliniu poveikiu-tai mamai nieko neisrase.
Stiprybes ir sveikatytes jums visoms ir jusu artimiesiems!Jus visos tokios nuostabios! wub.gif Taip norisi,kad niekas nesirgtu!

Mano mamytė irgi mažai vartodavo iki ligelės skysčių. Iš pradžių sunkiai sekėsi įveikti tuo 1,5 - 2 litrus, bet priprato, tai išgerdavo ir daugiau. Kadangi dažnai gulėdavo ilgiau ligoninėje - tai ir gydytoja pakontroliuodavo - ateidavo ryte ir vis patikrindavo butelį - kiek beliko (na, atseit, truputi juokais): tai, ką, ponia ,Meilute, (čia mano mamytės vardas) taip mes negalėsim sulašinti kito karto... Tai mamytė, būdavo paklusni, o vėliau jau nespėdavau pirkti to vandenuko. Tik reikia , kad būtų negazuotas būtinai, ir gal geriau, kad ne visą laiką labai mineralinis, kad ir šaltinio geriamasis. Jei labai širdelė nepriima , galima įlašinti kelis lašiukus citrinos sulčių - vis pasikeistų... Nes jeigu mamytė negers, organizmase vis kaupsis ir kaupsis tai kas, lieka nuo vaistukų , taip teršis organizmas. Tuo ilgiau savijauta bus blogesnė... O visai negerti - tai jau labai negerai...
Mano mamytę irgi raudonis labai išmušdavo pora dienų po lašinimo. Bet paskui staiga praeidavo, o kai jau praeidavo suprasdavom, kad jau viskas pradės gerėti. Bet čia tik mums taip buvo...
Mano mamytė svėrė tuo metu 84 kg... Bet kažin, ar Jūs galite taip savistoviai duoti to Destametazono.. g.gif Visgi hormonas. Mano mamytė bandė gerti ir nuo skausmo kažkokių, kur dar pradžioj, kai nugara skaudėdavo, buvo išrašiusi gydytoja - visiškai nepadėdavo (nors nuo nugaros padėdavo). Čia kitoks ,matyt, skausmas ir kiti procesai vyksta. Ir tas skausmas pas kiekvieną skirtingas ir kiekvienas skirtingai jį perneša. Labai didžiuojuosi Adis - jos kantrumu, kai iškęsdavo skausmus ir nevartodavo nuskausminamų. Pirmais kartais mamytė DEkstametaoną vartodavo, po to stengėsi tik tuo atveju, kai jau išvis būdavo nebeįmanoma kęsti. Ji argumentuodavo tuo, kad gal jau priprato prie to skausmo...
Gal Jums ir nebus jokių didesnių pašalinių poveikių, ko tikrai linkiu. Tiesiog reikia laaaabai kantriai pralaukti tas keleta dienų, o paskui viskas prašviesėja ir nusidažo truputi linksmesnėmis spalvomis. Stiprybės Mamytei... wub.gif

Ugn*Inuke heart.gif friends.gif

Arūne - laba diena 4u.gif Lauksime hormonų tyrimo rezultatų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 21 rugpjūčio 2009 - 08:12
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 20, 21:32)
Gali buti ir del kepenu,nes ten rado zidinuka.Nedrasu klaust,bet ir jusu mamytei buvo zidinuku kepenyse?Nezinau jos istorijos  blush2.gif
Aciu jums! 4u.gif

Buvo mts kepenyse... kazkokius pakitimus rado ir plauciuose, bet regis tai buvo nuo jos kitos ligos - sklerodermijos..
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 20, 15:52)
Gabija ,nu tikrai labai labai grazu wub.gif Isivaizduoju kaip grazu pas tave namie kai tiek daug paveikslu wub.gif rodyk dazniau mums savo kurinius.

Del babanios labai ir labai neramu...neatsako  nieko...

Adis, Ugn*Ine, Babane čia jums raudonų rožių, galiu tik taip jus pradžiuginti.
user posted image

Sveta tu mane prajuokinai .Koks ten namų grožis su 30m senumo tarybiniais baldais.Tik minkšta dalis naujesnė.Ateitų dizaineris , viską lauk išmestų.Grožiui sukurti reikia labai daug pinigėlių.Bet dabar tai manęs jau nejaudina, nes man tai jau nebereikšminga.

Atsakyti
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 08 21, 11:52)
Sveta tu mane prajuokinai .Koks ten namų grožis su 30m senumo tarybiniais baldais.Tik minkšta dalis naujesnė.Ateitų dizaineris , viską lauk išmestų.Grožiui sukurti reikia labai daug pinigėlių.Bet dabar tai manęs jau nejaudina, nes man tai jau nebereikšminga.

Nu nors nuotaika pakeliau tongue.gif Jeigu pas mane ateitu dizineris irgi jauciu viska ismestu biggrin.gif Vistiek grazu kad paveikslu yra mirksiukas.gif O baldai ziurek,jau beveik antikvariatas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 21 rugpjūčio 2009 - 14:20
Gabija., tavo paveikslai labai stiprus energetiskai thumbup.gif

O jau kaip mane traukia raudona spalva irgi - apsakyt negaliu...
Atsakyti