Gabija,nuostabu!
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 20, 09:22)
Mano mamyte irgi labai dusino ir kosejo - plauciuose nebuvo nieko, o priezastis (pasak gydytoju) - kepenyse... nelabai suprantu, kodel nuo kepenu dusina
.Gabija. - seniai jau norejau pagirti, jusu paveikslai nuostabus...
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
gaila, kad ash gysleles neturiu (moku tik vasheliu nerti... truputi siuti
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
)...
Gali buti ir del kepenu,nes ten rado zidinuka.Nedrasu klaust,bet ir jusu mamytei buvo zidinuku kepenyse?Nezinau jos istorijos
QUOTE(adis @ 2009 08 20, 13:00)
Man taksolis ir gemzara buvo tokiu kursu: taksolis+gemzara ( lašina ~4-5 val.) ir po savaitės gemzara (lašina 0,30 val.). Deksametazonas 40 tab. 21 val. ir 40 tab. 3 val. nakties. Bet tik prieš pilną kursą, t. y. taksolį +gemzarą. Prieš gemzarą deksametazono nereikėjo. tada pertrauka dvi savitės ir vėl ių pradžių. Kaulus man skaudėjo, bet tai dėl kraujodarą atstatančių vaistų - filgrastimo. Suleidus palklitakselį po kelių valandų pasireikšdavo gripiniia simtomai; galvo skausmas, raumenų sukimas - vaikščiojantys skausmai tokie. Kildavo temperatūra. Dar aš pastoviai karščiuodavau, būdavo ir iki 39. Gydytoja labai to nesureikšmindavo, nes temperatūra nebuvo nuolatinė, ryte pradėdavo kilti apie 16-18 maksimum ir vakare krisdavo. Pradėjus vartoti deksametazoną temperatūra krisdavo iki 35,6- 35,8. Gydytoja sakė, kad tai greičiausiai dėl antinksčių...Kas dar? Nuo gemzaros labai bėrė...ir niežėjo. Gydytoja net fotografavo ir siuntė užklausimą gamintojui...bet taip buvo man...mamai greičiausia viskas bus gerai, nes be problemų gydymas ėjo rasų lankų mamytei.
Dusimo priežasčių gali būti daug. Sąaugos nuo švitinimo, skysčiai, metastazės plaučiuose. Jei bijot skysčių, paprašykit gydytojos, kad paklausytų plaučius - ten kur yra skysčiai nesigirdi arba labai silpnai girdisi įkvėpimas ir iškvėpimas. Man dar buvo garsus trumpas paviršinis kvėpavimas.
Aciu jums!
Mamai jau po chemiju,lasino kaip ir jums.Jauciasi prastai-labai "suka kojas"(kaip ji pati sako),daugiau net nekalba.Ir veidas raudonas.Dar galva labai skauda.Pakolkas daugiau nieko.
Mamai metastazes plauciuose,bet jau nuo rudens jos yra.O dusulys neseniai prasidejo,seniau tik kosedavo.Gaila,nepaprasem vakar,kad paklausytu
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 16:21)
Būtinai reiktų pasidaryti plaučių rentgeną. Bet kaip blogai, jei neskiria tyrimų. Mums irgi skiria tada, kai pabėdavoju...(
kartais jau ir nebėra taip blogai, bet vis tiek sakau...)
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
O plaučių niekaip nedaro. Vis sako, kad kol nieko blogo nejaučia, tol nedaryti, nes ir taip mamytė daug spindulių gavusi. Bet aš manau, kai jau jaus - tai jau bus vėlai... Dabar rentgenas daytas oj kaip senai... Pasidarytume privačiai, bet prisimenu gydytojos žodžius apie didelį spindulių kiekį, ir vėl taip palieka...
O Jūs kad jaučiat, tikrai pasidarykit, ar prašykit siuntimą,ar už pinigučius... Bet šiuo atveju, manau, delsti nereiktų...
Chemijos metu vandens gerti BŪTINA !!!!!!!!! Būna, kad pykina ir nuo vandens, tada gerti labai dažnai po gurkšnelį, bet
BŪTINA. 2 - 3 litrai mažiausiai. Taip greičiau iš organizmo šalinasi toksinai ir negyvos piktos ląstelės, taip greičiau išsivalo ir greičiau atsistato visos funkcijos...
As tai nemanau,kad plauciu rentgenas laaabai pakenktu,juk net po gimdymo skiria.
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
.Gal gydytoja apie KT kalbejo,kad daug spinduliu?Bet jei mama nekoseja-tai turbur viskas tvarkoje su plauciais.
O mano mamai dare plauciu KT pries1,5men.Tada skysciu dar nebuvo.Bet jei gerai suprantu-tai jie gali labai greit susikaupt.Kaip adis sako-turbut gydytoja ir klausydama plaucius gali suprast ar kaupiasi skysciai.Gal tam ir nereikia rentgeno.Och,nebezinau ka daryt.Ziuresim kaip toliau bus,pasimetusi esu.
Ryt liepsiu mamai daug gerti,o tai zinokit visai negeria,sako,kad nenori-tai kam gert
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
.Uzsispyrusi.Pacituosiu jusu zodzius.
Aciu jums!
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 20, 16:59)
ifauru, Dabar apie pačią dar chemiją. Rašau apie pirmą dalį (Taksolis + Gemzaras), nes kaip minėjau, Gemzaro antros dalies nepavykdavo sulašinti. Prieš lašinimą mamytei dar suleisdavo Kitryl nuo pykinimo. Quamatel - veikia skrandžio sulčių sekreciją, Tavegyl - lengvina odos alergines reakcijas(paraudimus, spuogus, niežtėjimą, patinimą ir t.t.), alerginę slogą ( šienligę, ašarojimą, čiaudulį, nosies varvėjimą ir t.t. ) Vienų vaistukų anotacijoje taip ir parašyta (man atrodo Gemzaro), kad gali sukelti gripinius požymius. Tada jau lašindavo chemiją. Taigi mamytei labiausiai skaudėdavo sąnariai kojų pirštų, po parą vos iki tuliko nueidavo. Temperatūra pašokinėdavo - čia būdavo 38,2 , čia nukrisdavo iki 36,4.Tai gydytoja rekomendavo gerti Paracetamolio, jeigu temp. laikysis ilgiau negu parą virš 38 , bet sakė - nepiktnaudžiauti. Kad truputi aprimtų skausmai, mamytė gerdavo Deksametazoną 2 kartus per dieną po 5 tab. Ir tik 2 dienas - ne ilgiau.
Bet tai turi pasakyti tik pats gydytojas, nes šis vaistas skiriamas pagal ligoniuko svorį. Taip pat galėjo gerti po 1 tb. 3 kartus per dieną Tavegyl, bet mamytė negėrė, nes jis ramindavo dar papildomai ir migdydavo. Mes kaip supratome, kad mums skausmai buvo nuo Taksolio, ne nuo Grasalvos, kaip sakė
Adis. Kai mamytei buvo kitos schemos taikomos , taip pat leido Grasalvą, bet taip neskaudėjo. Tai tęsdavosi apie pora dienų, po to viskas kaip su ranka nuimdavo - geryn valandomis. Taip pat mums krisdavo kraujo spaudimas. Tai kaip ir viskas, na smulkių visokių dar išlįsdavo dalykėlių, bet tai niekis buvo.
Viską gydytojos išsiklausinėdavau iki smulkmenų, nes dažnai tuomet būdavo ilgieji savaitgaliai, kurių po lašinimo bijodavom labiausiai, kai niekas nedirba ir nieko neprisikviesi...
Kaip matai, visiems skirtingai veikia ta pati chemija. Taip , kad tavo mamytei išvis gali viskas lengvai praeiti... To ir palinkėsiu. Ir stiprybės jai. Kad nėra apetito - negerai, nes tada ir jėgelės senka... Klausk, jei kils klausimų...
O koks jusu mamytes svoris?Gal panasus,zinociau kiek Dexametazono duot jei labai suks kojas.Juk teisingai supratau-ji nuo koju sukimo naudojot?Tavegyl namie turiu,jei ka-irgi duociau.Mano mamos svoris apie 70kg.
Nes gydytoja sake,kad retai buna pasaliniu poveikiu-tai mamai nieko neisrase.
Stiprybes ir sveikatytes jums visoms ir jusu artimiesiems!Jus visos tokios nuostabios!
![wub.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/wub.gif)
Taip norisi,kad niekas nesirgtu!