Mano mamyte irgi labai dusino ir kosejo - plauciuose nebuvo nieko, o priezastis (pasak gydytoju) - kepenyse... nelabai suprantu, kodel nuo kepenu dusina
.Gabija. - seniai jau norejau pagirti, jusu paveikslai nuostabus... gaila, kad ash gysleles neturiu (moku tik vasheliu nerti... truputi siuti )...
QUOTE(.GABIJA. @ 2009 08 20, 08:53)
Labas rytas
Užkrausiu šią dieną raudona energetika -savo paveikslais.Gal pagerins nuotaiką, gal nukreips mintis linksmesne eiga.
Sveikatos visoms.
Užkrausiu šią dieną raudona energetika -savo paveikslais.Gal pagerins nuotaiką, gal nukreips mintis linksmesne eiga.
Sveikatos visoms.
Labai gražu
Adis, laikykis Venoms ir aš beproto jautri, tik pradėdavo chemija ir viskas, venos raudonos, kairės rankos venos jau "nebenaudojamos" iki šiol juodos, šviečiasi kaip narkomanės o koks skausmas buvo, tepiau taip pat Lioton 1000, jis geriausiai veikia. Tu šaunuolė, atsitiesi, įveiksi viską, juk tiek maldų už mus visas aš kas vakarą už mus visas pasimeldžiu, žvakutė dega Kretingoj už mūsų stiprybę ir pasveikimą Svarbu tik laikytis, ir nepasiduoti Tu šaunuolė, svarbiausia, kad viskas dar laiku, bučkis tau, apkabinu labai labai
Gabija.....neturiu žodžiu...toks grožis kaip man patinka ši spalva ir toks paveikslas Ajajaj nuostabu.....Reikėtų mūsų visų parodą surengti, mūsų visų rankdarbių kad ir kokie jie bebūtų ar paveikslai, ar karoliai, ar lėlės ar dar kas, kaip faina būtų
Ruošiuosi išeiti, nenoriu sėdėti namie, vėl nebus elektros, apkabinu jus visas, ir labai labai jus myliu........
Babaniuk, kur tu saulyte?? Kaip laikaisi?? Kaip jautiesi???
Gabija.....neturiu žodžiu...toks grožis kaip man patinka ši spalva ir toks paveikslas Ajajaj nuostabu.....Reikėtų mūsų visų parodą surengti, mūsų visų rankdarbių kad ir kokie jie bebūtų ar paveikslai, ar karoliai, ar lėlės ar dar kas, kaip faina būtų
Ruošiuosi išeiti, nenoriu sėdėti namie, vėl nebus elektros, apkabinu jus visas, ir labai labai jus myliu........
Babaniuk, kur tu saulyte?? Kaip laikaisi?? Kaip jautiesi???
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 20, 00:05)
Tai jai irgi Taksolis+Gemzara.Jau isgere doksimetazona 222val.,kitas reiks 6val.ryte,o chemija nuo 8val.ryt ryte.Bet tai taip kosejo,taip kosejo,vemt pradejo nuo kosulio,bijau,kad bus dali tableciu isvemusi Neramu,bet gal nieko .Jai tai sake,kad ryt ryte lasins,o paskui poryt(jei gerai suprato,bet gali buti,kad nesuprato,bet ryt paklaus).O gal turit uzsirase kiek valando lasina?Skaiciau,kad 3val.,arba net24val,bet nepaaiskinta kodel gali buti 24val.
Kaip jausdavosi mamyte?Jei gerai pamenu-tai dar ir sukarsciuodavo plius labai kaulus skaudedavo?(jei gerai pamenu,vakar skaiciau,bet neuzakcentavau kuriai taip budavo).
Kaip jausdavosi mamyte?Jei gerai pamenu-tai dar ir sukarsciuodavo plius labai kaulus skaudedavo?(jei gerai pamenu,vakar skaiciau,bet neuzakcentavau kuriai taip budavo).
Man taksolis ir gemzara buvo tokiu kursu: taksolis+gemzara ( lašina ~4-5 val.) ir po savaitės gemzara (lašina 0,30 val.). Deksametazonas 40 tab. 21 val. ir 40 tab. 3 val. nakties. Bet tik prieš pilną kursą, t. y. taksolį +gemzarą. Prieš gemzarą deksametazono nereikėjo. tada pertrauka dvi savitės ir vėl ių pradžių. Kaulus man skaudėjo, bet tai dėl kraujodarą atstatančių vaistų - filgrastimo. Suleidus palklitakselį po kelių valandų pasireikšdavo gripiniia simtomai; galvo skausmas, raumenų sukimas - vaikščiojantys skausmai tokie. Kildavo temperatūra. Dar aš pastoviai karščiuodavau, būdavo ir iki 39. Gydytoja labai to nesureikšmindavo, nes temperatūra nebuvo nuolatinė, ryte pradėdavo kilti apie 16-18 maksimum ir vakare krisdavo. Pradėjus vartoti deksametazoną temperatūra krisdavo iki 35,6- 35,8. Gydytoja sakė, kad tai greičiausiai dėl antinksčių...Kas dar? Nuo gemzaros labai bėrė...ir niežėjo. Gydytoja net fotografavo ir siuntė užklausimą gamintojui...bet taip buvo man...mamai greičiausia viskas bus gerai, nes be problemų gydymas ėjo rasų lankų mamytei.
Dusimo priežasčių gali būti daug. Sąaugos nuo švitinimo, skysčiai, metastazės plaučiuose. Jei bijot skysčių, paprašykit gydytojos, kad paklausytų plaučius - ten kur yra skysčiai nesigirdi arba labai silpnai girdisi įkvėpimas ir iškvėpimas. Man dar buvo garsus trumpas paviršinis kvėpavimas.
.GABIJA. Jūs talentas, kuris skleidžiasi nepaprastai gražiais piešiniais. Pieškite ir įdėkite kuo dažniau. Išties skaidrina nuotaiką ir kelia geras emocijas.
ugnin*uk, pasivaikčiok, pasidžiauk vasara, jos mažokai tau buvo, tai dabr atsigriebk.
Sveta, kaip gražiai plaukučiai ataugę
Labas
Labai gaila Adis , kad tavo maratonui dar prisidėjo žingsnių ir tokių sunkių.Vis prašau Aukščiausio tau sveikatos.
Ugn*Ine nereikia nuleisti galvos , jei kam kas nepatinka.Kaip tavo kelionės reikalai ar aiškėja kas nors ? Ar aš ką praleidau?
Jei ne atradimai krūtyje būtų atostogos.Dar jokių šalutinių požymių nejaučiu, nei niežti , nei stomatito.Gal , kad gydytoja nebuvo perspėjusi , kad B6 reikia gerti ,taip anksčiau nemalonu buvo.Eisiu trečiadienį pas onko ginekologą, gal jis pažiūrės krūtį echoskopu, tikiuosi išsiverkti, nors jis niekada nežiūri.Vis greičiau tiesą sužinosiu.
Dėkoju už pagyrimus.Tai mano pernai žiemos triūsas.Gaila , kad fantazijos nėra, reikia į kitus pasižiūrėti.O pačios kodėl savo rankų darbelių nepademonstruojat?
Dabar darau raudoną sagę.Net gydytoja pastebėjo , kad pradėjo ateiti ligoniukai raudonai apsirengę, nors aš tai nė vieno apart savęs nemačiau. Aš ir namie vis ką nors raudoną apsirengiu.
Papuošalų darymas brangus malonumas.Susivėriau auskariukus po 3 stikliukus ir 12 lt., apie karolius jau nekalbu.
Pasivaikščioti dar neinu , nes oda labai jautri, trinasi pūslės.
Labai gaila Adis , kad tavo maratonui dar prisidėjo žingsnių ir tokių sunkių.Vis prašau Aukščiausio tau sveikatos.
Ugn*Ine nereikia nuleisti galvos , jei kam kas nepatinka.Kaip tavo kelionės reikalai ar aiškėja kas nors ? Ar aš ką praleidau?
Jei ne atradimai krūtyje būtų atostogos.Dar jokių šalutinių požymių nejaučiu, nei niežti , nei stomatito.Gal , kad gydytoja nebuvo perspėjusi , kad B6 reikia gerti ,taip anksčiau nemalonu buvo.Eisiu trečiadienį pas onko ginekologą, gal jis pažiūrės krūtį echoskopu, tikiuosi išsiverkti, nors jis niekada nežiūri.Vis greičiau tiesą sužinosiu.
Dėkoju už pagyrimus.Tai mano pernai žiemos triūsas.Gaila , kad fantazijos nėra, reikia į kitus pasižiūrėti.O pačios kodėl savo rankų darbelių nepademonstruojat?
Dabar darau raudoną sagę.Net gydytoja pastebėjo , kad pradėjo ateiti ligoniukai raudonai apsirengę, nors aš tai nė vieno apart savęs nemačiau. Aš ir namie vis ką nors raudoną apsirengiu.
Papuošalų darymas brangus malonumas.Susivėriau auskariukus po 3 stikliukus ir 12 lt., apie karolius jau nekalbu.
Pasivaikščioti dar neinu , nes oda labai jautri, trinasi pūslės.
Gabija ,nu tikrai labai labai grazu Isivaizduoju kaip grazu pas tave namie kai tiek daug paveikslu rodyk dazniau mums savo kurinius.
Ifauru ,aciu Jo,ataugo jau,jau i kirpykla vaikstau
Siandien buvom delfinariume ir juros muzejuje,labai smagiai laika praleidom,mazoji nusikale,miega dabar
Bet mane truputi irgi dusina,va pvz ir siandien kai begau i kelta,tai negaliu dar greit begti,gal dar kad silta siandien,saule...ir vistiek tarpuplautyje man kazkoks diskomfortas jauciasi nestiprus,bet...
Del babanios labai ir labai neramu...neatsako nieko...
Ifauru ,aciu Jo,ataugo jau,jau i kirpykla vaikstau
Siandien buvom delfinariume ir juros muzejuje,labai smagiai laika praleidom,mazoji nusikale,miega dabar
Bet mane truputi irgi dusina,va pvz ir siandien kai begau i kelta,tai negaliu dar greit begti,gal dar kad silta siandien,saule...ir vistiek tarpuplautyje man kazkoks diskomfortas jauciasi nestiprus,bet...
Del babanios labai ir labai neramu...neatsako nieko...
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 20, 01:05)
.Man irgi pasidare neramu del mamos,nes ji irgi labai dusta,vos bepaeina,bijau,kad gal ir jai kaupiasi skysciai.Gydytoja nesunerimo del to,bet man nuo to neikiek neramiau,juk jokio tyrimo nedare,plauciu nepaklause .
Ka daryt?
Pries 1,5men.dare plauciu KT-tada skysciu dar nebuvo.Bet kaip suprantu-tai tie skysciai gali labai greit susikaupt.
............................................................
šiaip tai mama laikosi prastai-guli visa diena,tik i WC nueina,baisiai koseja(bijau,kad pradeda kauptis skysciai plauciuose,bet gydytoja nieko del to nesake,nesiunte nei plauciu rentgenui,nei KT,o gal reiktu sunerimti? )jau keletas savaiciu kaip prastai valgo,o paskutinem dienom kartais tik pusrycius ikalbu pavalgyt(ir tai tik koses puse porcijos),ir gert nenori.Bet tai turbut reik daug skysciu vartot,ypac chemiju metu?Ar taip nera?Gal cia as pati sugalvojau
Būtinai reiktų pasidaryti plaučių rentgeną. Bet kaip blogai, jei neskiria tyrimų. Mums irgi skiria tada, kai pabėdavoju...(kartais jau ir nebėra taip blogai, bet vis tiek sakau...) O plaučių niekaip nedaro. Vis sako, kad kol nieko blogo nejaučia, tol nedaryti, nes ir taip mamytė daug spindulių gavusi. Bet aš manau, kai jau jaus - tai jau bus vėlai... Dabar rentgenas daytas oj kaip senai... Pasidarytume privačiai, bet prisimenu gydytojos žodžius apie didelį spindulių kiekį, ir vėl taip palieka...
O Jūs kad jaučiat, tikrai pasidarykit, ar prašykit siuntimą,ar už pinigučius... Bet šiuo atveju, manau, delsti nereiktų...
Chemijos metu vandens gerti BŪTINA !!!!!!!!! Būna, kad pykina ir nuo vandens, tada gerti labai dažnai po gurkšnelį, bet BŪTINA. 2 - 3 litrai mažiausiai. Taip greičiau iš organizmo šalinasi toksinai ir negyvos piktos ląstelės, taip greičiau išsivalo ir greičiau atsistato visos funkcijos...
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 20, 15:52)
Šiuo metu negali nei skaityti, nei atsakyti....
Nerimauti tikrai yra dėl ko.
Nepykite, kad mano teikiamos žinios tokios "kūdos"
ifauru, Dabar apie pačią dar chemiją. Rašau apie pirmą dalį (Taksolis + Gemzaras), nes kaip minėjau, Gemzaro antros dalies nepavykdavo sulašinti. Prieš lašinimą mamytei dar suleisdavo Kitryl nuo pykinimo. Quamatel - veikia skrandžio sulčių sekreciją, Tavegyl - lengvina odos alergines reakcijas(paraudimus, spuogus, niežtėjimą, patinimą ir t.t.), alerginę slogą ( šienligę, ašarojimą, čiaudulį, nosies varvėjimą ir t.t. ) Vienų vaistukų anotacijoje taip ir parašyta (man atrodo Gemzaro), kad gali sukelti gripinius požymius. Tada jau lašindavo chemiją. Taigi mamytei labiausiai skaudėdavo sąnariai kojų pirštų, po parą vos iki tuliko nueidavo. Temperatūra pašokinėdavo - čia būdavo 38,2 , čia nukrisdavo iki 36,4.Tai gydytoja rekomendavo gerti Paracetamolio, jeigu temp. laikysis ilgiau negu parą virš 38 , bet sakė - nepiktnaudžiauti. Kad truputi aprimtų skausmai, mamytė gerdavo Deksametazoną 2 kartus per dieną po 5 tab. Ir tik 2 dienas - ne ilgiau. Bet tai turi pasakyti tik pats gydytojas, nes šis vaistas skiriamas pagal ligoniuko svorį. Taip pat galėjo gerti po 1 tb. 3 kartus per dieną Tavegyl, bet mamytė negėrė, nes jis ramindavo dar papildomai ir migdydavo. Mes kaip supratome, kad mums skausmai buvo nuo Taksolio, ne nuo Grasalvos, kaip sakė Adis. Kai mamytei buvo kitos schemos taikomos , taip pat leido Grasalvą, bet taip neskaudėjo. Tai tęsdavosi apie pora dienų, po to viskas kaip su ranka nuimdavo - geryn valandomis. Taip pat mums krisdavo kraujo spaudimas. Tai kaip ir viskas, na smulkių visokių dar išlįsdavo dalykėlių, bet tai niekis buvo.
Viską gydytojos išsiklausinėdavau iki smulkmenų, nes dažnai tuomet būdavo ilgieji savaitgaliai, kurių po lašinimo bijodavom labiausiai, kai niekas nedirba ir nieko neprisikviesi...
Kaip matai, visiems skirtingai veikia ta pati chemija. Taip , kad tavo mamytei išvis gali viskas lengvai praeiti... To ir palinkėsiu. Ir stiprybės jai. Kad nėra apetito - negerai, nes tada ir jėgelės senka... Klausk, jei kils klausimų... Laikykitės - gražuolės...
Babaniuke - meldžiuosi už tave - nepasiduok.
Adis - meldžiuosi už tave - stiprėk ir įveik visas kliūtis. Tavęs laukia Nida.
Ugn*Inuke - ir už tave meldžiuosi, mieliausioji.
...Ir už visas...
Šiandien važiavom daryti markerio. Jetau, jetau - gerai, kad sugalvojau žvilgtelėti į gydytojos lapuką. Parašyta, kad reikia padaryti CA 125, o mums reikia CA 15. ... Būtume pasidarę ne to galo markerį, būtų rodę normą ir būtųme laimingi gyvenę...Pervargę tie gydytojai... Nuėjau užsimokėti - kaina per tris mėn. 20 litų pakilusi. sumokėjau 70 su viršum litų markeris, 7 litai kraujo paėmimas, 2 litai adata ir vakutaimeris...
Visoms Mergaitėms kuo ramesnėio su sveikatėle vakaro...
Viską gydytojos išsiklausinėdavau iki smulkmenų, nes dažnai tuomet būdavo ilgieji savaitgaliai, kurių po lašinimo bijodavom labiausiai, kai niekas nedirba ir nieko neprisikviesi...
Kaip matai, visiems skirtingai veikia ta pati chemija. Taip , kad tavo mamytei išvis gali viskas lengvai praeiti... To ir palinkėsiu. Ir stiprybės jai. Kad nėra apetito - negerai, nes tada ir jėgelės senka... Klausk, jei kils klausimų... Laikykitės - gražuolės...
Babaniuke - meldžiuosi už tave - nepasiduok.
Adis - meldžiuosi už tave - stiprėk ir įveik visas kliūtis. Tavęs laukia Nida.
Ugn*Inuke - ir už tave meldžiuosi, mieliausioji.
...Ir už visas...
Šiandien važiavom daryti markerio. Jetau, jetau - gerai, kad sugalvojau žvilgtelėti į gydytojos lapuką. Parašyta, kad reikia padaryti CA 125, o mums reikia CA 15. ... Būtume pasidarę ne to galo markerį, būtų rodę normą ir būtųme laimingi gyvenę...Pervargę tie gydytojai... Nuėjau užsimokėti - kaina per tris mėn. 20 litų pakilusi. sumokėjau 70 su viršum litų markeris, 7 litai kraujo paėmimas, 2 litai adata ir vakutaimeris...
Visoms Mergaitėms kuo ramesnėio su sveikatėle vakaro...
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 08 20, 15:33)
Šiuo metu negali nei skaityti, nei atsakyti....
saulelydi aciu nors uz tas kudas zinias, tikiuosi babania issikapstys, kaip jau ne karta dare, svarbu, kad tik vel is ligonines nepabegtu, ka ji ir moka, perduok jau nuo manes labu dienu ir jei reikia as paskambinsiu, karta jau kalbejomes panasioje situacijoje, gal pades ir vel perduok, kad laikau kumscius ir esu su ja
Meldžiuosi dėl Babanios....Laikykis mieloji, laikykis ir nepasiduok, tikrai tu nesi viena mes su tavimi, aš su tavimi....tikrai tikrai esu kartu.......