QUOTE(Pinacea @ 2009 08 17, 23:13)
Man turbut paranoja, bet pastaruoju metu vis paskaudena nugara ties klubais (esu aukshta, visi sako, kad stuburas, Isijos nervas gal uzspaustas...) ir ash bijau kokio negerumo, ir nedrystu eiti tikrintis
Mano viena pazystama turejo kiaushidziu vezi (sakau, turejo, nes jau 15 metu ishgydyta skaitosi), sako, jai irgi nekaltais nugaru skausmais prasidejo
Man irgi baisu,kasdien galvoju,galvoju ir labai bijau susirgti veziu.O dar kaip ir jums skauda nugara,ir klubus.Net sapnavau sapna(po kurio ir prasidejo ta paranoja),kad mano mamyte mirs(nors tada dar tikejomes geriausio),o man atseit jau yra veziniai pakitimai,bet is pradziu susideves mano klubo sanarys ar kazkas panasaus,reiks det implanta,o paskui ir vezys islys
.Kaip baisu po tokiu sapnu.Nebegaliu ramiai gyvent.Ypac kai mama serga veziu,mamos mama irgi mire nuo jo,mamos pussesere,mano tecio brolis,tevai.Taip baisu.
Vis galvoju pasidaryt genu tyrimus,kazi ar brangiai kainuoja,nors keleto genu.Niekas nesidaret?Negalvojat darytis?
QUOTE(Abo @ 2009 08 18, 10:52)
Gegužės pirmą buvo vykdoma akcija dėl odos vėžio, t.y. tikrinama nemokamai, sakiau kitais metais užsiregistruosiu, nes šiemet nespėjau, ten tikrina apgamus ir pan. Dukriukę irgi patikrinau dėl tokio didelio kaip įgnybimo, kaip apgamo, pamiršau kaip vadinasi
O kur tas patikrinimas buna?
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 18, 12:32)
Va va ash lygiai taip pat dabar jauciuos.... laukiu ligos...
Mano sheimoj beveik visi (tecio tevai abu, mano mamyte, mano mamytes tevelis - mire ankstokai nuo vezio, tevelis mano buvo operuotas priesh 15 metu, viskas gerai dabar)... Zinau, "briedas" vienas, bet kai mamytes nebelko, lekiau pirmiausiai kepenu tkrintis, nustate "fantominius skausmu" - t.y. nieko nerado, o kad maudzia velniskai paaishkino, kad cia mamos- dukros nematoma bambagysle nukirpta. Turbut tiesa, nes nustojo mausti. Rado guziuku skydliaukej, dabar kas 6 savaites daraus kraujo tyrimus, bet kol kas tai tk audinio sutankejimas
As lygiai taippat jauciuosi.
QUOTE(romantikė @ 2009 08 18, 12:37)
Man Ruolia (zolininkas VUOI) pasake, kad pakviesciau mamytes siela pokalbiui, apsikabinciau ja, ir paprasyciau atleidimo uz tai, kad prisikvieciau liga...
Skamba kaip is fantastikos srities??? Daktaras patare... Nes, pagal ji, mano pasamone pritrauke mano mamos liga...
Oi kaip baisu.Man vyras visada ta pati sako.Sako negalvok apie ligas,nes tikrai susirgsi.
QUOTE(adis @ 2009 08 18, 14:09)
Man sunkus ir sudėtingas laikotrapis. Vakar grįžau iš Kauno klinikų. Teko praleisti savaitėlę kardioskyriuje. Netikėtai atkritau, pradėjau ketvirtą chemijos seansą. Pabuvojau viename iš Dantės pragaro ratų...Kol kas daugiau negaliu rašyti, per sunku. Paskaitinėsiu, ką Jūs čia prirašėt kol manęs nebuvo, kai tik turėiu šiek tiek jėgų.
Visoms gražių denų.
Laikykites,adis!
O as norejau jusu paklaust apie TAKSOLI.Skaiciau adis ir berods Laku rasa postus,rasytus pries metus,prisicitavau,bet kazkodel tie pacitavimai kazkur dingo(turbut negalima cituot tokiu senu temu
),bet kaip supratau-tai jums taike Gemzara+Taksoli.Dar kazka raset apie mazaja,didziaja cemija,kaip supratau-tai mazoji Gemzara,o didzioji?Ar atvirksciai
.Na zodziu-nelabai supratau.Ir ar deksametazona paskyre gert kartu su chemija ar ir pries ja?Bet itariu,kad jus jau neprisiminsit,nes seniai tai buvo.
Vis paskaitau,bet niekaip neprisiverciu parasyt,nes tik padejuot temoku.Bet parasysiu-mamai vis blogiau darosi.Baisiai koseja,dust pradeda,koseja iki apsivemimo,skauda krutine,nugara.Kaiup baisu ziuret i jos kancias.Siandien buvom pas chemoterapeute,turi vel skirt chemija.Nesuprantu kodel vis paskiria naujas chemoterapeutes
.Bet gal ir gerai,kad paskiria,nes blogesnes negu pirmoji(dabar jau trecia)nera buve.Siaubinga gydytoja,paskui ir internete labai prastus atsiliepimus apie ja radom.Mama tikejo jos gydymu,o dabar jau netiki niekieno gydymu.O naujai paskirtos gydytojos vis stebisi kodel mamai nebuvo padarytas tas ar anas tyrimas,kodel kita gydytoja nekreipe demesio i vienokius ar kitokius nusiskundimus.Vaje kaip skaudu visa tai.Mama jau nebetiki gydytojais visiskai.
O siaip tai nieko dziuginancio padarius tyrimus-jau rado zidinuka kepenyse,t.p.raktikauliniuose(ar kazkokiuose ten)limfmazgiuose.Nors pvz.markeris yra truputi sumazejes.
O siaip tai mama labai prastai jauciasi po galvos spinduliavimo,nors jau praejo beveik 4sav.Labai baisu,kad dar kurnors daugiau metastaziu nebutu.
Ir siaip-po spinduliavimo nebedaro jokiu tyrimu,nei galvos KT,nieko.Mama paklause radiologo ar nedarys tyrimu,tas paklause"o kam?"Mama sako,kad pamatyt ar zidinukai sumazejo,tai tas atsake,kad reik ziuret pagal savijauta.Bet,kad mamai net galvos neskaudejo iki metastaziu galvos smegenyse nustatymo.Tai kaip galima sprest is savijautos
Ai,nezinau nei ka bedaryt,mama neviltyje,as irgi,neturiu nei broliu,nei sesiu,jauciuosi atsakinga uz mama,neturiu su kuo pasitarti,zodziu-jauciuosi siaubingai.Mano kudikelis dar mazas,sunku net mama pas gydytojus palydet,vyras dirba,tai retai kada pavyksta isderint,kad jis su vaiku pabutu.
Prisidejavau,atleiskit,zinau,kad visiems sunku,ir dar sunkiau nei man,bet kazkaip norisi su kazkuo pakalbet,nors ir SM forume.