Įkraunama...
Įkraunama...

Mes vis dar tikime.....

QUOTE(adis @ 2009 08 18, 14:09)
Man sunkus ir sudėtingas laikotrapis. Vakar grįžau iš Kauno klinikų. Teko praleisti savaitėlę kardioskyriuje. Netikėtai atkritau, pradėjau ketvirtą chemijos seansą. Pabuvojau viename iš Dantės pragaro ratų...Kol kas daugiau negaliu rašyti, per sunku. Paskaitinėsiu, ką Jūs čia prirašėt kol manęs nebuvo, kai tik turėiu šiek tiek jėgų.

Visoms gražių denų.

Adis, 4u.gif Kažkaip tyliai - gal galėjot kuriai nors perduoti - bent už rankos būtume palaikę..

Kas turit žinių apie babanią? g.gif Prisijungus prieš savaitę buvo....

Ugn*Ine, kaip laikaisi?

Tiesa, dar nepasakojau, kad žmogaus vidiniai resursai begaliniai. Mamą pakalbinom sekmadienį, po baliaus važiuoti į jos tėviškę. Ir važiavom!!! Pievom, kemsais, krūmynais apaugę viskas, nes "ėjo" melioracija. Bet mama tai gal kokį 1,5 kilometro nuklampojo thumbup.gif Ir net nesiskundė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ifauru: 18 rugpjūčio 2009 - 17:01
QUOTE(SVETA K. @ 2009 08 18, 15:49)
O man lengviau gyventi kai tvirtai tikiu kad ateitis bus mirksiukas.gif Man asmeniskai sunku gyventi tik siandiena ir manau neimanoma neplanuoti,nesvajoti...

gyventi siandiena, gyventi cia ir dabar (bent man) jokiu budu nereiskia, kad atsisakau svajoniu, tikslu, nebekuriu jokiu planu. jokiu budu. tai tik reiskia, kad gyvenimo pilnatve, dziaugsma ir liudesi, skausma ir lengvuma, grozi ir sleikstuli sieki iki galo isgyventi siandien, neatidedama pirmadieniui, atostogoms ar kitam pavasariui, gydymo pabaigai ar vaiku isleistuvems...

ifauru, dziugu skaityti smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif norejau pasitarti,pasiklausti 4u.gif mano mama sirgo gimdos veziu,galiausiai jei isoperavo gimda,bet dabar atsirado cistu g.gif ar gali buti,kad vezys atsinaujins,tik kitoje vietoje,nes jei vis skauda ir skauda nugara,labai baisu.... unsure.gif pas daktarus eit nenori verysad.gif
sake daktarai 10%,kad gyvensi,atrodo visos kancios baigtos,negi vel..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2009 08 18, 18:34)
sveikos 4u.gif  norejau pasitarti,pasiklausti 4u.gif  mano mama sirgo gimdos veziu,galiausiai jei isoperavo gimda,bet dabar atsirado cistu g.gif ar gali buti,kad vezys atsinaujins,tik kitoje vietoje,nes jei vis skauda ir skauda nugara,labai baisu.... unsure.gif  pas daktarus eit nenori verysad.gif
sake daktarai 10%,kad gyvensi,atrodo visos kancios baigtos,negi vel..... unsure.gif

Deja likę vėžio lastelės kraujagyslėmis gali nukeliauti į tolimiausius nuo židinio audinius.Turėjo būti paskirta tikrintis kas 3 mėnesius.
Jei atsirado cistos , tai turite žinoti kur ir kokio jos pobūdžio .
O pas gydytojus reikia prikalbinti eiti.Visos bijom patikrų , bet einam.
Koks gydytojas pasakė apie 10 proc., tai jam Osvensime dirbti.
Atsakyti
QUOTE(skorpee @ 2009 08 18, 18:34)
sveikos 4u.gif  norejau pasitarti,pasiklausti 4u.gif  mano mama sirgo gimdos veziu,galiausiai jei isoperavo gimda,bet dabar atsirado cistu g.gif ar gali buti,kad vezys atsinaujins,tik kitoje vietoje,nes jei vis skauda ir skauda nugara,labai baisu.... unsure.gif  pas daktarus eit nenori verysad.gif

Nenoriu gasdinti, bet labai blogai, kad neina, turi, nes kuo veliau nueis, tuo bus sunkiau rasti pagalba, nebutinai bus kazkas blogo, bet sirgus tokia liga, zmogus save turi ziureti kaip per padidinta stikla. Gali buti, kad atsirado mts stubure ir butinas gydimas, o delsiant zmogus gali ne tik pats kankintis, bet ir kitus kankinti. Mano mamytes draugei, po gimdos vezio po 8 metu, atsirado mts stubure ir buvo per velai diagnozuota, negalejo nei operuoti, nei chemija nepadejo, puse metu buvo paralizuota, nes buvo pazeisti stuburo nervai. Siulyciau, kaip nors ja nedelsiant nuvesti pas gyditojus. Na tikrai nenoriu gasdinti, tik dalinuosi patirtim, kad kuo maziau butu tokiu atveju.
Atsakyti
As irgi prisidesiu prie paskatinimu eiti tirtis. Galu gale, juk bus lengviau paskui, kai zinosit, kas yra. Ypac palengves, jei paaiskes, kad nieko rimto nera, juk nugara gali skaudeti ir del kitokiu priezasciu. 4u.gif
Atsakyti
aciu merginos uz atsakimus 4u.gif 4u.gif beda ta,kad daktarai ja buvo nugyde,tai dabar bijo ju kaip velnio,sako kai jau bus blogai,tada vaziuosiu doh.gif bet as jauciu pasiskambinsiu daktarui,kuris ja vilniuje gyde ir susitarsiu,del susitikimo 4u.gif
sveikatos jums 4u.gif 4u.gif ir daug tikejimo 4u.gif 4u.gif 4u.gif nepasiduokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 17, 23:13)

Man turbut paranoja, bet pastaruoju metu vis paskaudena nugara ties klubais (esu aukshta, visi sako, kad stuburas, Isijos nervas gal uzspaustas...)  ir ash bijau kokio negerumo, ir nedrystu eiti tikrintis ax.gif Mano viena pazystama turejo kiaushidziu vezi (sakau, turejo, nes jau 15 metu ishgydyta skaitosi), sako, jai irgi nekaltais nugaru skausmais prasidejo  blink.gif

Man irgi baisu,kasdien galvoju,galvoju ir labai bijau susirgti veziu.O dar kaip ir jums skauda nugara,ir klubus.Net sapnavau sapna(po kurio ir prasidejo ta paranoja),kad mano mamyte mirs(nors tada dar tikejomes geriausio),o man atseit jau yra veziniai pakitimai,bet is pradziu susideves mano klubo sanarys ar kazkas panasaus,reiks det implanta,o paskui ir vezys islys doh.gif .Kaip baisu po tokiu sapnu.Nebegaliu ramiai gyvent.Ypac kai mama serga veziu,mamos mama irgi mire nuo jo,mamos pussesere,mano tecio brolis,tevai.Taip baisu.

Vis galvoju pasidaryt genu tyrimus,kazi ar brangiai kainuoja,nors keleto genu.Niekas nesidaret?Negalvojat darytis?
QUOTE(Abo @ 2009 08 18, 10:52)
Gegužės pirmą buvo vykdoma akcija dėl odos vėžio, t.y. tikrinama nemokamai, sakiau kitais metais užsiregistruosiu, nes šiemet  nespėjau, ten tikrina apgamus ir pan.  Dukriukę irgi patikrinau dėl tokio didelio kaip įgnybimo, kaip apgamo, pamiršau kaip vadinasi

O kur tas patikrinimas buna?

QUOTE(Pinacea @ 2009 08 18, 12:32)
Va va ash lygiai taip pat dabar jauciuos.... laukiu ligos...  verysad.gif  verysad.gif Mano sheimoj beveik visi (tecio tevai abu, mano mamyte, mano mamytes tevelis - mire ankstokai nuo vezio, tevelis mano buvo operuotas priesh 15 metu, viskas gerai dabar)... Zinau, "briedas" vienas, bet kai mamytes nebelko, lekiau pirmiausiai kepenu tkrintis, nustate "fantominius skausmu" -  t.y. nieko nerado, o kad maudzia velniskai paaishkino, kad cia mamos- dukros nematoma bambagysle nukirpta. Turbut tiesa, nes nustojo mausti. Rado guziuku skydliaukej, dabar kas 6 savaites daraus kraujo tyrimus, bet kol kas tai tk audinio sutankejimas g.gif

As lygiai taippat jauciuosi. doh.gif

QUOTE(romantikė @ 2009 08 18, 12:37)

Man Ruolia (zolininkas VUOI) pasake, kad pakviesciau mamytes siela pokalbiui, apsikabinciau ja, ir paprasyciau atleidimo uz tai, kad prisikvieciau liga...
Skamba kaip is fantastikos srities??? Daktaras patare... Nes, pagal ji, mano pasamone pritrauke mano mamos liga...

Oi kaip baisu.Man vyras visada ta pati sako.Sako negalvok apie ligas,nes tikrai susirgsi.

QUOTE(adis @ 2009 08 18, 14:09)
Man sunkus ir sudėtingas laikotrapis. Vakar grįžau iš Kauno klinikų. Teko praleisti savaitėlę kardioskyriuje. Netikėtai atkritau, pradėjau ketvirtą chemijos seansą. Pabuvojau viename iš Dantės pragaro ratų...Kol kas daugiau negaliu rašyti, per sunku. Paskaitinėsiu, ką Jūs čia prirašėt kol manęs nebuvo, kai tik turėiu šiek tiek jėgų.

Visoms gražių denų.

Laikykites,adis! 4u.gif

O as norejau jusu paklaust apie TAKSOLI.Skaiciau adis ir berods Laku rasa postus,rasytus pries metus,prisicitavau,bet kazkodel tie pacitavimai kazkur dingo(turbut negalima cituot tokiu senu temu blush2.gif ),bet kaip supratau-tai jums taike Gemzara+Taksoli.Dar kazka raset apie mazaja,didziaja cemija,kaip supratau-tai mazoji Gemzara,o didzioji?Ar atvirksciai blush2.gif .Na zodziu-nelabai supratau.Ir ar deksametazona paskyre gert kartu su chemija ar ir pries ja?Bet itariu,kad jus jau neprisiminsit,nes seniai tai buvo.

Vis paskaitau,bet niekaip neprisiverciu parasyt,nes tik padejuot temoku.Bet parasysiu-mamai vis blogiau darosi.Baisiai koseja,dust pradeda,koseja iki apsivemimo,skauda krutine,nugara.Kaiup baisu ziuret i jos kancias.Siandien buvom pas chemoterapeute,turi vel skirt chemija.Nesuprantu kodel vis paskiria naujas chemoterapeutes g.gif .Bet gal ir gerai,kad paskiria,nes blogesnes negu pirmoji(dabar jau trecia)nera buve.Siaubinga gydytoja,paskui ir internete labai prastus atsiliepimus apie ja radom.Mama tikejo jos gydymu,o dabar jau netiki niekieno gydymu.O naujai paskirtos gydytojos vis stebisi kodel mamai nebuvo padarytas tas ar anas tyrimas,kodel kita gydytoja nekreipe demesio i vienokius ar kitokius nusiskundimus.Vaje kaip skaudu visa tai.Mama jau nebetiki gydytojais visiskai.
O siaip tai nieko dziuginancio padarius tyrimus-jau rado zidinuka kepenyse,t.p.raktikauliniuose(ar kazkokiuose ten)limfmazgiuose.Nors pvz.markeris yra truputi sumazejes.
O siaip tai mama labai prastai jauciasi po galvos spinduliavimo,nors jau praejo beveik 4sav.Labai baisu,kad dar kurnors daugiau metastaziu nebutu.
Ir siaip-po spinduliavimo nebedaro jokiu tyrimu,nei galvos KT,nieko.Mama paklause radiologo ar nedarys tyrimu,tas paklause"o kam?"Mama sako,kad pamatyt ar zidinukai sumazejo,tai tas atsake,kad reik ziuret pagal savijauta.Bet,kad mamai net galvos neskaudejo iki metastaziu galvos smegenyse nustatymo.Tai kaip galima sprest is savijautos g.gif

Ai,nezinau nei ka bedaryt,mama neviltyje,as irgi,neturiu nei broliu,nei sesiu,jauciuosi atsakinga uz mama,neturiu su kuo pasitarti,zodziu-jauciuosi siaubingai.Mano kudikelis dar mazas,sunku net mama pas gydytojus palydet,vyras dirba,tai retai kada pavyksta isderint,kad jis su vaiku pabutu.

Prisidejavau,atleiskit,zinau,kad visiems sunku,ir dar sunkiau nei man,bet kazkaip norisi su kazkuo pakalbet,nors ir SM forume.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 18 rugpjūčio 2009 - 23:28
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 19, 01:27)

O as norejau jusu paklaust apie TAKSOLI.Skaiciau adis ir berods Laku rasa postus,rasytus pries metus,prisicitavau,bet kazkodel tie pacitavimai kazkur dingo(turbut negalima cituot tokiu senu temu  blush2.gif ),bet kaip supratau-tai jums taike Gemzara+Taksoli.Dar kazka raset apie mazaja,didziaja cemija,kaip supratau-tai mazoji Gemzara,o didzioji?Ar atvirksciai  blush2.gif .Na zodziu-nelabai supratau.Ir ar deksametazona paskyre gert kartu su chemija ar ir pries ja?Bet itariu,kad jus jau neprisiminsit,nes seniai tai buvo.

Sveikute. 4u.gif Atsimenu, nes beveik viską rašiausi blush2.gif (kaip mamytė jautėsi, ką lašindavo, naudojami vaistukai ir gydytojos rekomendacijos... tai savotiška "naminė" mamytės ligos istorija)
Taikė Taksolį + Gemzaras. Prieš lašinimą reikdavo išgerti 80 tab. Deksametazono. 40 tab. 8 val. vakare ir 40 tab. 2 val. nakties. Iš ryto lašina Taksolis+ Gemzaras, po to 7 dienos pertrauka, o 8 - ą dieną dar sulašina Gemzaro. Po to 2 savaitės pertrauka ir vėl iš naujo... Vat šito antro vieno Gemzaro ir nebesulašindavo mano mamytei, nes visiškai nukrisdavo trombocitai ir chemoglobinas. Jie po pirmos dozės nespėdavo per savaitę atsistatyti . Tai mūsų chemija taip ir gavosi - nepilna. Nors buvo visi 6 kursai.
Jei dar kils klausimukų - klausk. Ir laikykitės, ir išvis kaip Jums besiseka, kaip laikosi mamytė? wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2009 08 19, 00:27)
O kur tas patikrinimas buna?
Visoje Lietuvoje, pvz gyveni Gargžduose, o artimiausias onkologas Klaipėdoje, tai tau priskiria atvykti gegužės pirmą į KLP konkrečiai kru ten akcijos organizatoriai sutarę ir patikrina nemokamai. Tik registracija man rodos balandį.

Atsiprašau, ne gegužės pirmą, o dvyliktą. Radau straipsniuką http://www.bernardin...=articles/77951

Šiaip labai gerai, nes pvz ėjome pasitikrint privačiai, kažkaip nelabai stengiaus užsiregistruot (nors kitą met būtinai) mano ir dukros konsultacija 120 litų, o į apgamus tik žvilgtelėjo (iškart pasakė, kad nepavojingi), o vieno apgamo pašalinimas (iškart) 80 litų. Tai bent galima pasikonsultuot nemokamai ir ne vieną rūpimą parodyt.

Atrodo, kas tas 60 litų konsultacijai, bet va, žiūrėk krūtų pamaigymas ir konsultacija dar 60 litų, echoskopas dar 60 litų, vidaus organų echoskopija 80 litų, nu ir susidaro, o juk ne vienas šeimoje gyveni smile.gif Tai sakau nebespjausiu aš į akcijas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 19 rugpjūčio 2009 - 08:57

Mielosios mergaitės.Juk jūs nesergate.Šiandien esate sveikos.Belieka tik reguliariai pasitikrinti.Esat jaunos ir jau taip nuodijatės gyvenimą.
Mano tėvelis mirė nuo vėžio prieš 22 metus, bet tada net nebuvo girdėti apie gydymą chemija.
Jūs jaunos, o su kiekvienais metais atsiranda naujų vaistų.Aš dabar gavau gana švelnią chemo, kurios nebuvo prieš 3,5 metų.Skaičiau, kad nano technologijos leidžia išgydyti kiaušidžių vėžį.Po kelių metų tai bus realybė.
Tokia baimė jau darosi paranoja.Tiesiog siūlau pasikonsultuoti su psichologu.Baimė jus sveikas daro silpnesnėmis už mus ligonius.Negalima tokiu negatyvu nuodyti save.Pasiskaitykit, dabar yra daug pozityvo knygų apie sveikatą, apie saviįtaigą.
Aš jau irgi užauginau vaikus , turiu du nuostabius anūkus ir pagal visus gyvenimo dėsnius, juk aš turiu išeiti pirma savo vaikų.Tai naturalu.Suprantu, kad skaudu , kad serga mama ar tėvas vėžiu, bet tai gali būti ir kita liga.Juk nei vienas neišeina be priežasties.Vienam širdis atsisako, kitam insultas ar dar kas.Turite suprasti , kad nemirtingų nėra ir su tuo susitaikyti.
Dar mano sujektyvi nuomonė.Neskaitykit šio forumo jei nereikia konkrečios informacijos.Būna mūsų draugijoje ir šviesesnių minučių ir juodų dienų.Susidraugauji nors ir virtualiai.Kada nervų sistema gyvena tokia juoda baime, tai kiekvienos bėda tampa sava.Prisigersite mūsų bėdų ir bus dar sunkiau nugalėti savo baimes.
Atsakyti
Labas mergytės,

Adis, laikykis, na kas dabar gi nutiko??? Maldoje, aš su tavimi..nepasiduok, ilsėkis ir tikėk....

Vakar važiavau į Kretingą su mamyte ir Ugnyte, važiavome šiaip, nuojauta traukė mane begalinė ir paskui sugalvojau būtinai užeiti į Kretingos bažnyčią, papuolėme į mišias, pabuvome, meldėmės, verkėme...
Aš uždegiau keturias žvakeles, meldžiausi:
pirmą žvakelę uždegiau už jus visas, mano mielosios.... meldžiausi, kad turėtumėm visos tikėjimo, sveikatytės, kad kovotumėme iš visų jėgų, o kai suklupsime, kad palaikytumėm viena kitą....labai meldžiausi prie Švento Antano paveikslo...
Antra žvakelė: už mano šeimą, kad vyrautų santarvė, ramybė, darna ir harmonija...kad vienas kitą mylėtumėm, stovėtumėm vienas už kitą, atiduodami viską...ir būtumėm tikra, tvirta ir graži šeima...
trečia žvakelė: už visus tuos žmones, kurie kada nors mane įskaudino, už tuos kurie rašo piktus komentarus, už visus tuos, kuriems turiu atleisti, ar kada nors pykau ant jų...
ketvirta: už mano sveikatėlę, už ilgą ir gražų gyvenimą

Paskui prie manęs priėjo vienuolis, po komunijos ėmimo, ir paprašė užeiti į raštinę po mišių, kai užėjau ilgai kalbėjomės, kaip buvo gera...jis iškart man pasakė, sako:"aš matau, kad tau labai reikia užtarimo ir maldos".... nustebau unsure.gif negi taip matosi, bet turbūt jie mato viską...man taip gera buvo, kai išėjau po šių mišių, nuostabaus grožio, ramios, tiek daug gerų žmonių buvo ten...gera gera gera širdelėje, gaila kad vakare pratrūkau ir tiek apsiverkiau verysad.gif dabar kas vakarą verkiu, atrodo, kažkas manyje vakarais vyksta,tik vaikas užmiega taip ir ašaros pasipila verysad.gif ai...

meldžiuosi už mus visas, už sirgusias, ar sergančias, už nuostabiai stebuklingai pasveikusias wub.gif

visoms geros dienelės wub.gif
Atsakyti