Noreciau Jusu paklausti, kaip atradot onkologine liga pas save - zinau, nemaloni tema... bet gal ka pajudins pasitikrinti....
Man turbut paranoja, bet pastaruoju metu vis paskaudena nugara ties klubais (esu aukshta, visi sako, kad stuburas, Isijos nervas gal uzspaustas...) ir ash bijau kokio negerumo, ir nedrystu eiti tikrintis Mano viena pazystama turejo kiaushidziu vezi (sakau, turejo, nes jau 15 metu ishgydyta skaitosi), sako, jai irgi nekaltais nugaru skausmais prasidejo
Mano a.a. mamyte pati uzciuope guziuka krutyje spenelio srityje, bet kadangi tai atsitiko 3 savaites po avarijos, kurios metu ji smarkiai krutine trenkesi i vaira, bei mane, kad tai sutrenkimas... ir uztruko, kol nuejo pas gydytoja..
Mano bendradarbes vyras 45 metu kovoja su prostatos veziu - daktarai sako, kad smarkiai per jaunas shitam veziui. Jo pirmi simptomai buvo naktiniai koshmarai, kuriu metu ji shlapindavosi nejucia lovoj. Ilgai, smarkiai per ilgai uztruko, kol ishsiaishkno priezasti. Ish pradziu ejo pas psichologus, ieshkojo kitu priezasciu, kol daejo iki urologo ishbujojo tumoras i 3 stadija..
Man tikrai idomu, kokie buvo jusu ar artimuju pirmi pozymiai rodantys liga.
Kita savaite eisiu darytis Mamograma - man dar per anksti, neesu dar 40, tad ligoniu kasos to "malonumo" neuzmoka.... bet mano pasamonej sedi kazkokia paranojine pabaisa... bijau, kad kaip mamytei, nebutu per velu...
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 17, 21:13)
Noreciau Jusu paklausti, kaip atradot onkologine liga pas save - zinau, nemaloni tema... bet gal ka pajudins pasitikrinti....
Manau, jei nuojauta kankina, pasitikrinti yra būtina. Aš pati nulėkiau pasidaryti gimdos kaklelio onkocitologinį tyrimą, nors dar jam laikas nebuvo atėjęs, t.y. pasitikrinau po 2 metų, nors šiaip tyrimas daromas kas 3 metai. Nemoku paaiškinti, kodėl nuėjau anksčiau. Tiesiog jaučiau, kad reikia. Ir radom... Carcinoma in situ 3. Ačiū Dievui, panašu, kad užteko vienos mažos operacijos - po jos jau du kartus tikrinausi ir viskas švaru. Ir bijau net ir pagalvoti, kas būtų buvę, jei būčiau numojus ranka į savo nuojautas...
QUOTE(Pinacea @ 2009 08 18, 00:13)
Man tikrai idomu, kokie buvo jusu ar artimuju pirmi pozymiai rodantys liga.
Man viskas prasidejo viena nakti nuo siaubingu skausmu,skaudejo atrodo ausys,dantis,kaire veido puse,galva,po 2 val.praejo,kita nakti vel,prie to dar prisidejo kosulys.As dar galvojau,kaip idomu cia susije tas skausmas ir kosulys? Jau rasiau nesenai kad israse pirma "kaip priklauso" musu poliklinikose vaistu nuo nervu...paskui gyde trysakio nervo uzdegima,jokios nuojautos man nebuvo...Jau kai suzinojau diagnoze,tai supratau kad tas pastovus nuovargis tikriausiai buvo del ligos.Auginau maza vaika ir maitinau,tai galvojau kad del to LABAI pavargstu.
Nueik butinai pasitikrink Nors tikrai suprantu tave,patitokia esu,tiksliau buvau,bijojau tikrintis visada
[quote=Domogintare,2009 08 17, 22:16]
[quote=.GABIJA.,2009 08 17, 21:31]
Labai pasisekė , kad diagnozavo kiaušidžių vėžį.Šeip jis nematomas.Mano ta pati diagnozė.Ir ko gero mes tik dvi tokios esam.
Noriu paklausti, ar buna kazkokie simptomai, pas mane kiausideje yra cista, bet gydytoja sako, kad turi isnykti, dar pasidariau onkocitologini ir ten kazka parode, siandien perskaiciau atsakyma, o gyditoja atostogauja, pagal mano pasiskaitymus nieko baisaus, bet neramu.
Su tom kiausidem zinau, kad sunkiai buna, mano viena kaimyne per pusmeti sugrauze, o pirminio naviko nerado, nors markeris rode, ejo moteriske per geriausius gyditojus ir nieko niekas nerado.
[/quote]
Man diagnozavo nes tikrinausi kas pusmetį , nes vartojau hormonus.Po pusmečio gydytojai kilo įtarimas ir jau echoskopas rodė skysčio kaupimasi.Išsioperavau po pusantro mėnesio , buvo II b stadija.
Jausmų ir pojūčių nebuvo jokių.Gal nuovargis , bet jis nebuvo didesnis kaip visada.
Svarbiausia iš patirties savo ir kitų, nueiti pas kitą gydytoją.Požiūriai gali labai skirtis.
Svarbiausia tai esant dviems geriems atsakymams , nusiraminsi nervus.Nes vėžio baimė ėda labiau už vėžį.
[quote=.GABIJA.,2009 08 17, 21:31]
Labai pasisekė , kad diagnozavo kiaušidžių vėžį.Šeip jis nematomas.Mano ta pati diagnozė.Ir ko gero mes tik dvi tokios esam.
Noriu paklausti, ar buna kazkokie simptomai, pas mane kiausideje yra cista, bet gydytoja sako, kad turi isnykti, dar pasidariau onkocitologini ir ten kazka parode, siandien perskaiciau atsakyma, o gyditoja atostogauja, pagal mano pasiskaitymus nieko baisaus, bet neramu.
Su tom kiausidem zinau, kad sunkiai buna, mano viena kaimyne per pusmeti sugrauze, o pirminio naviko nerado, nors markeris rode, ejo moteriske per geriausius gyditojus ir nieko niekas nerado.
[/quote]
Man diagnozavo nes tikrinausi kas pusmetį , nes vartojau hormonus.Po pusmečio gydytojai kilo įtarimas ir jau echoskopas rodė skysčio kaupimasi.Išsioperavau po pusantro mėnesio , buvo II b stadija.
Jausmų ir pojūčių nebuvo jokių.Gal nuovargis , bet jis nebuvo didesnis kaip visada.
Svarbiausia iš patirties savo ir kitų, nueiti pas kitą gydytoją.Požiūriai gali labai skirtis.
Svarbiausia tai esant dviems geriems atsakymams , nusiraminsi nervus.Nes vėžio baimė ėda labiau už vėžį.
Sveikutes,
tetis jaute nuovargi gal kelis men ir nebebuvo apetito . bet kadangi ejo išsirašynėt vaistu kas mėn. nieko bloga neitarinėjom . aišku raminamų doze padidino ir sako turi praeit ,bet kai mama pradėjo sakyt daktarei nuėjus kartu su tėčiu kad tikrai labai ,mažai valgo ir jam silpna padarė krauja ir pati daktarė išsigando pamačius tokius tirimus ir dar tą pačia dieną išsiuntė mus extra pas hematologa ,ten diagnozė buvo lėtinė leukemija po kaulų čiulpų tyrimo kai nuvažiavom atsakymų paaiškėjo kad leukemijai per mažai blogio rodo tyrimas. tada ėmė limfmazgi ir dabar turim tai ką turim nekožkino limfoma 3B stadija ir visas laikas nuo gegužės 5d. jau dabar esam po antros chemijos .kolkas savijauta nebloga .
tetis jaute nuovargi gal kelis men ir nebebuvo apetito . bet kadangi ejo išsirašynėt vaistu kas mėn. nieko bloga neitarinėjom . aišku raminamų doze padidino ir sako turi praeit ,bet kai mama pradėjo sakyt daktarei nuėjus kartu su tėčiu kad tikrai labai ,mažai valgo ir jam silpna padarė krauja ir pati daktarė išsigando pamačius tokius tirimus ir dar tą pačia dieną išsiuntė mus extra pas hematologa ,ten diagnozė buvo lėtinė leukemija po kaulų čiulpų tyrimo kai nuvažiavom atsakymų paaiškėjo kad leukemijai per mažai blogio rodo tyrimas. tada ėmė limfmazgi ir dabar turim tai ką turim nekožkino limfoma 3B stadija ir visas laikas nuo gegužės 5d. jau dabar esam po antros chemijos .kolkas savijauta nebloga .
As galima sakyti paskutiniu metu nejutau jokiu pozymiu. Tik pries pusmeti koki pusdieni paskaudejo kairi sona (nors nezinau ar tai tikrai su sia liga buvo susije), bet uzvalgius sriubos viskas praejo, tai pagalvojau, kad paprasciausiai buvo uzkieteje viduriai. O nuejau pas gydytojus, nes keleta dienu vel ta pati kairi sona siek tiek maude, bet po poros dienu maudimas dingo. Bet kazkaip nuojauta vis tik nuvede pas gydytoja.
O poto, kai suzinojau savo liga ir pradejau skaityti jos pozymius, tai pasirodo pirmieji pozymiai prasidejo pries 1,5 metu. Tada mane pradejo dusinti. Ejau pas gydytojus tirtis. Itarinejo astma, bronchita ir t.t. Kai dusulys staiga dingo taip kaip ir atsirades gydytojai pasake, kad tai buvo arba uminis bronchitas arba stresines situacijos pasekmes, o pasirodo mano liga jau tada pradejo reikstis....
Taip, kad jei nuojauta neduoda ramiai gyventi, geriau nueiti pasitikrinti. Gal is tiesu tai tik baime ir viskas yra gerai. Tuomet ramiau galesi atsikvept ir negalvoti apie blogybes
O poto, kai suzinojau savo liga ir pradejau skaityti jos pozymius, tai pasirodo pirmieji pozymiai prasidejo pries 1,5 metu. Tada mane pradejo dusinti. Ejau pas gydytojus tirtis. Itarinejo astma, bronchita ir t.t. Kai dusulys staiga dingo taip kaip ir atsirades gydytojai pasake, kad tai buvo arba uminis bronchitas arba stresines situacijos pasekmes, o pasirodo mano liga jau tada pradejo reikstis....
Taip, kad jei nuojauta neduoda ramiai gyventi, geriau nueiti pasitikrinti. Gal is tiesu tai tik baime ir viskas yra gerai. Tuomet ramiau galesi atsikvept ir negalvoti apie blogybes
as jauciausi sveika, tik truputi nepatenkinta gyvenime. vis pagalvodavau, kad kazkaip apmazejo gyvenimo dziaugsmo, reciau sypsaus, reciau juokiuos. svoris nukrito - bet as apskritai paprastai budavau mazesnio svorio, o tuo metu dar zindziau jauneli ir gyniausi magistra, tai svorio kritimas ir kartais nuovargis nestebino. beje, nuovargis, issekimo jausmas po operaciju ir chemoterapijos buvo gerokai didesnis - rasiau, kad nuvaziavau dviraciu 12 km. lygiai pries metus visa seima vaziavom is nidos i pervalka ir atgal, plius i pliaza, tai apie 30 km per diena - ir vaziavau ne viena, i prieki vilkau priekaba su dviem vaikais ir manta, o atgal - vaziavom tandeminiu dviraciu su vyriausiuoju sunum. ir nieko - savijauta buvo liux. numynem, parmynem. tokios fizines formos dar neatgavau.
o pasitikrinti priverte atsirades nedidelis pakraujavimas tustinantis. pastebejau rugpjucio vidury, dar suruosiau vyresneli i pirma klase, vidurineli - i darzeli, vyras buvo komandiruotej, sukaus viena. kai gryzo - nuvariau pas seimos gydytoja tirtis. ta pacia diena patekau pas proktologa, rado augli, paeme biopsija. rugsejo 16 suzinojau diagnoze - tiesiosios zarnos adenokarcinoma. spalio 2 d. isoperavo, rado metastaziu limfmazgiuose, 3a stadija. na, po to, nuo lapkricio iki vasario chemoterapija pagal folfox schema, kovo 10 - antra operacija stomai uzdaryti. ir viskas. sesi menesiai ligoninese, ir dabar jau beveik sesi menesiai tikint, kad esu vel sveika.
o pasitikrinti priverte atsirades nedidelis pakraujavimas tustinantis. pastebejau rugpjucio vidury, dar suruosiau vyresneli i pirma klase, vidurineli - i darzeli, vyras buvo komandiruotej, sukaus viena. kai gryzo - nuvariau pas seimos gydytoja tirtis. ta pacia diena patekau pas proktologa, rado augli, paeme biopsija. rugsejo 16 suzinojau diagnoze - tiesiosios zarnos adenokarcinoma. spalio 2 d. isoperavo, rado metastaziu limfmazgiuose, 3a stadija. na, po to, nuo lapkricio iki vasario chemoterapija pagal folfox schema, kovo 10 - antra operacija stomai uzdaryti. ir viskas. sesi menesiai ligoninese, ir dabar jau beveik sesi menesiai tikint, kad esu vel sveika.
Atsiminiau vieną labai svarbų požymį į kurį tada nekreipiau dėmesio, nurašiau į nevirškinimo problemas.Tai stiprus vidurių pūtimas.Pasirodo prie kiaušidžio vėžio , tai pagrindinis požymis, o aš gėriau espumizaną.Taigi jei pilve uraganas ne visada padės espumizanas.Tik galvoju, kad šeimos gydytojas ko gero espumizanu ir apsiribotų, nes tai dažna žarnyno problema.
laba diena
as cia ta is tyliuju skaitytoju kuri is visos sirdies linki jums pasveikti
neesu sirgus jokia rimta liga, bet mamyte sirgo gimdos kaklelio veziu, issveiko 75% dabar viskas lyg ir gerai jau 6m
taip pat sesuo sirgo umia miloblastine leukemija pries 14m bet nepavyko jai issikapstyt
taip pat siuo metu serga labai labai mylima ir artima drauge nesako tikslaii kuo bet chemija jau leidziasi
o del nuojautu tai ir as is tu paranojikiu kurios bijo susirkt, kad ir dabar keisti skausmai uzeina sone kartais net koja atima, bet galvoju kad cia cistos jau nebereguoja i KT ir auga sau toliau, taip pat baisi nenuotaika nuovargis, bet ir auginu maza judria dukryte gal pavarkstu del to
laukiu kada pas gydytoja ateis eile eit
as cia ta is tyliuju skaitytoju kuri is visos sirdies linki jums pasveikti
neesu sirgus jokia rimta liga, bet mamyte sirgo gimdos kaklelio veziu, issveiko 75% dabar viskas lyg ir gerai jau 6m
taip pat sesuo sirgo umia miloblastine leukemija pries 14m bet nepavyko jai issikapstyt
taip pat siuo metu serga labai labai mylima ir artima drauge nesako tikslaii kuo bet chemija jau leidziasi
o del nuojautu tai ir as is tu paranojikiu kurios bijo susirkt, kad ir dabar keisti skausmai uzeina sone kartais net koja atima, bet galvoju kad cia cistos jau nebereguoja i KT ir auga sau toliau, taip pat baisi nenuotaika nuovargis, bet ir auginu maza judria dukryte gal pavarkstu del to
laukiu kada pas gydytoja ateis eile eit
Sveikos, merginos
Vat aš skaitau Jūsų postus su požymiais ir neleidžiu praskysti ta prasme, kad kai kurie požymiai yra panašūs daugeliui ligų. Tik jau turėję skaidžios patirties, visada bandome ieškoti paties baisiausio.
Mūsų medicina, deja, tokia, kad jei pats savim nepasirūpinsi, tai jau ir tavimi nelabai kas pasirūpins. Labai patiko kažkada senokai (per "Nomedos" laidą) gyd. Henrikas Kondratavičius paklausė Nomedos: kas šioje studijoje Jums artimiausias? Pasimetė moteriškė, o atsakymas - mes patys turim būti sau artimiausi, save mylėti, tausoti. Tik tada galėsim ir kitus mylėti kaip save....
Nukrypau. Mama prieš diagnozę labai neturėjo sveikatos, nukrito svorio ir dar sunku buvo tuštintis, šiek tiek kartais pakraujuodavo (šeimos gydytojos diagnozė - hemorojus, daug kam dabar būna), nes auglys buvo prie pat išangės. Bet tai tęsėsi ne daugiau kaip pusmetį. Tiesa, kažkada buvo problemų su skrandžiu (gal prieš 8 metus), bet po tyrimų Grybo g. neturėjo prie ko prikibti.
O kitai giminaitei jau daug metų problemos su žarnynu, tuštinimusi. Po labai ilgų ieškojimų jai diagnozavo Krono ligą. O jautėsi irgi baisokai: ir svoris krito, ir skausmai ir t.t.
Laikykitės. Kaip ten sako - tikėkimės geriausio. Mama gimainaičiams prižadėjo naminį saldų sūrį ir rusiškus barščius 80-mečio proga
Vat aš skaitau Jūsų postus su požymiais ir neleidžiu praskysti ta prasme, kad kai kurie požymiai yra panašūs daugeliui ligų. Tik jau turėję skaidžios patirties, visada bandome ieškoti paties baisiausio.
Mūsų medicina, deja, tokia, kad jei pats savim nepasirūpinsi, tai jau ir tavimi nelabai kas pasirūpins. Labai patiko kažkada senokai (per "Nomedos" laidą) gyd. Henrikas Kondratavičius paklausė Nomedos: kas šioje studijoje Jums artimiausias? Pasimetė moteriškė, o atsakymas - mes patys turim būti sau artimiausi, save mylėti, tausoti. Tik tada galėsim ir kitus mylėti kaip save....
Nukrypau. Mama prieš diagnozę labai neturėjo sveikatos, nukrito svorio ir dar sunku buvo tuštintis, šiek tiek kartais pakraujuodavo (šeimos gydytojos diagnozė - hemorojus, daug kam dabar būna), nes auglys buvo prie pat išangės. Bet tai tęsėsi ne daugiau kaip pusmetį. Tiesa, kažkada buvo problemų su skrandžiu (gal prieš 8 metus), bet po tyrimų Grybo g. neturėjo prie ko prikibti.
O kitai giminaitei jau daug metų problemos su žarnynu, tuštinimusi. Po labai ilgų ieškojimų jai diagnozavo Krono ligą. O jautėsi irgi baisokai: ir svoris krito, ir skausmai ir t.t.
Laikykitės. Kaip ten sako - tikėkimės geriausio. Mama gimainaičiams prižadėjo naminį saldų sūrį ir rusiškus barščius 80-mečio proga
QUOTE(rasų lanka @ 2009 08 15, 20:27)
Sveikutės, Mergaitės ,
Romantike - malonu susipažinti , Deganti - sveikute bendravarde .
Tati - tai visos tavo kelionės iki ligelės? Nemažai pakeliavai
Negaliu atsidžiaugti matydama Jus visas. Įsijungiu puslapiuką, ir šypsena nedingsta nuo veido .
Gabija - trūksta Jūsų gimtadienio nuotraukytės. Ir nesikrimskit - palaukit pirmadienio. Ar Jūs žinot visas smulkmenas apie tą tyrimą??? Tikriausiai ne, bet jau savaitgalis sugadintas, nes giminaitė pasakė, nes pažįsta... kad kažkas blogai.... Juk nieko konkretaus. Tikrai tikiu, linkiu ir manau, kad nieko baisaus, ką galvojate NĖRA. Stenkitės atsilaikyti nuo slogių minčių. Pasiimkit Vilkę ir į pievas, ir į pievas...ar tuo pramintu mėgstamu takeliu...
Arūnė tikriausiai , kaip pas mus sako " jau trenk į grindį ", kas reiškia šoka (vestuvėse), ar šiaip linksminasi.
Labas Gotish, Matau, kad kartais pas mus tyliai užsuki. Vis tiek malonu...
Ir kaip gerai , mergaitės, kad Jūs pasipasakojat savo ligelių pradžias - ne tai, ką jau ištyrė, bet simptomus pirmuosius. Tokia informacija neįkainojama čia apsilankantiems mūsų tyliesiems žmogučiams, kurie ieško atsakymų, kurių negauna gydytojo kabinetuose...
Romantike - malonu susipažinti , Deganti - sveikute bendravarde .
Tati - tai visos tavo kelionės iki ligelės? Nemažai pakeliavai
Negaliu atsidžiaugti matydama Jus visas. Įsijungiu puslapiuką, ir šypsena nedingsta nuo veido .
Gabija - trūksta Jūsų gimtadienio nuotraukytės. Ir nesikrimskit - palaukit pirmadienio. Ar Jūs žinot visas smulkmenas apie tą tyrimą??? Tikriausiai ne, bet jau savaitgalis sugadintas, nes giminaitė pasakė, nes pažįsta... kad kažkas blogai.... Juk nieko konkretaus. Tikrai tikiu, linkiu ir manau, kad nieko baisaus, ką galvojate NĖRA. Stenkitės atsilaikyti nuo slogių minčių. Pasiimkit Vilkę ir į pievas, ir į pievas...ar tuo pramintu mėgstamu takeliu...
Arūnė tikriausiai , kaip pas mus sako " jau trenk į grindį ", kas reiškia šoka (vestuvėse), ar šiaip linksminasi.
Labas Gotish, Matau, kad kartais pas mus tyliai užsuki. Vis tiek malonu...
Ir kaip gerai , mergaitės, kad Jūs pasipasakojat savo ligelių pradžias - ne tai, ką jau ištyrė, bet simptomus pirmuosius. Tokia informacija neįkainojama čia apsilankantiems mūsų tyliesiems žmogučiams, kurie ieško atsakymų, kurių negauna gydytojo kabinetuose...
Labutis,,,žaviuosi jumis visomis, paskaitau, ir pasisemiu iš jūsų gerumo....paverkiu...gerumu alsuoja svetimi žmonės, o artimi atstumia...viskas bus gerai,,,visoms to linkiu:SAVI KALNAI GREIČIAU ĮVEIKIAMI, SAVOS BEDUGNĖS KARTAIS TURI DUGNĄ,TODĖL SAVAM KIEME AR PAKIEMĮ, SAVIEMS DIEVAMS UŽKURK TU UGNĮ, KAD BŪDAMI ŠIRDY AR DEBESY, VALDYDAMI AUDRAS AR VĖJO GŪSĮ, ŽINOTŲ KUR DABAR ESI, IR JAUSTŲ, KUR RYTOJ TU BŪSI......
Mano seimoje irgi atsitiko beda, susirgo sesuo pries 5 men. pradejo vakarais kilt temperatura iki 37, 5. Pora menesiu ji lauke, bijojo eit pas gydytoja, po dvieju menesiu as pati nuejau ir uzrasiau ja pas apylinkes gydytoja. Kol ieskojo priezasties, praejo dar pora menesiu. Rado kepenyse 4 auglius, vienas is ju 9 cm. Galvojo gal tai metastazes i kepenys, nes kepenu vezys buna retai, bet niekur nieko daugiau nesurado. Siandien ja operuos, gydytojas sako, kai prapjaus, ten ziures kiek daug paplite ta zaraza Sedziu dabar ,vietos sau neberandu