QUOTE(rds @ 2009 08 13, 22:42)
cia radau straipsniuka VLK puslapyje http://www.vlk.lt/vl...mp;item_id=1457 http://www.vlk.lt/vl...mp;item_id=1419 ne nauji jie, bet manyciau, kad tvarka islikus turetu buti tokia pati
Į ką kreiptis?
Reikalinga komisija kaip suprantu, gal čia Inesos daktarėlis galėtų padėt Nebnet gali teigt, kad dar ne viskas padaryta. Nes ten sąlyga tokia, kad jei LT nepavyko gydymas ar kažkas pan.
QUOTE(rds @ 2009 08 13, 22:42)
cia radau straipsniuka VLK puslapyje http://www.vlk.lt/vl...mp;item_id=1457 http://www.vlk.lt/vl...mp;item_id=1419 ne nauji jie, bet manyciau, kad tvarka islikus turetu buti tokia pati
Nu ir biurokratija Tai kiek čia laiko viskas užtrunka? Kažkaip paskaičius panašu, kad be paties gydančio gydytojo "rekomendacijos" nelabai ir įmanoma kažką gauti, ir visą šitą biurokratiją pačiai Ugn*Inei ir reikės praeiti Tik ji pati turėtų apsvarstyti šitą, čia jau mes tikrai nieko negalime, ir kažkaip man tas visas siuntinėjimas per įstaigas kažkaip nekaip atrodo
QUOTE(Copacabana @ 2009 08 13, 22:50)
Nu ir biurokratija Tai kiek čia laiko viskas užtrunka? Kažkaip paskaičius panašu, kad be paties gydančio gydytojo "rekomendacijos" nelabai ir įmanoma kažką gauti, ir visą šitą biurokratiją tai pačiai Ugn*Inei ir reikės praeiti
Gal ne taip viskas ir baisu Baisiau gali būti tik tai, kad ji gali būti ir neatrinkta, na, kaip atsiet dar nebeviltiška, nes jos gydytojas dar nori ją čia operuot.
Aš manau, kad reikia su gydytoju pakalbėt, anas turėtų žinot, jei su onkologiniais ligoniais dirba Kiek Ugninė forume rašė, tai nelabai jie ten draugauja (nors gal man pačiai susidarė toks įspūdis).
QUOTE(Abo @ 2009 08 13, 19:45)
Parašysiu trumpiau ir aiškiau. Tam kad išgryninti, reikia kad pinigai būtų Visa Virtuon'e (arba kreditinėj). Pinigai Paypal'e, tačiau ne Virtuone. Kartais labai ilgai reikia laukti, kad iš Paypal'o atsirastų Virtuone Kai kurie sako, kad per kelias dienas. Kai kurie, kad per pora savaičių. Dar radau vieną, kurio Virtuone atsirado tik po 20 dienų
Kai atsiras Virtuone, tada galėsiu vesti kur tik panorėsiu tiesiai. Tačiau šiuo metu pinigai kažkur, nors jie matomi.
Ai, neparašiau, kad laukiu 4 darbo dienas berods Penktadienį nežinau ar skaičiuot, nes nežiūrėjau. Tai dar labai nedaug. Iš paypal gavau laišką pirmadienį, na, kad pinigėliai yra.
Kai atsiras Virtuone, tada galėsiu vesti kur tik panorėsiu tiesiai. Tačiau šiuo metu pinigai kažkur, nors jie matomi.
Ai, neparašiau, kad laukiu 4 darbo dienas berods Penktadienį nežinau ar skaičiuot, nes nežiūrėjau. Tai dar labai nedaug. Iš paypal gavau laišką pirmadienį, na, kad pinigėliai yra.
Man labai keistai visa tai skamba... Iš PayPal pinigai į banko sąskaitą atkeliauja per 2-3 dienas, bet pirmiausiai reikia nurodyti, kokia suma iš PayPal į sąskaitą turi keliauti. Savaime gi jų niekas nepermes... Ar aš čia kažko nesupratau ir nurodymas PayPal buvo duotas...?
QUOTE(Abo @ 2009 08 13, 22:53)
Gal ne taip viskas ir baisu Baisiau gali būti tik tai, kad ji gali būti ir neatrinkta, na, kaip atsiet dar nebeviltiška, nes jos gydytojas dar nori ją čia operuot.
Aš manau, kad reikia su gydytoju pakalbėt, anas turėtų žinot, jei su onkologiniais ligoniais dirba Kiek Ugninė forume rašė, tai nelabai jie ten draugauja (nors gal man pačiai susidarė toks įspūdis).
Man atrodo (na jeigu gražu čia taip diskutuoti ), kad gydytojas ir pats būtų pasiūlęs tokį variantą, jei manytų, kad Ugn*Inės atvejis būtent toks. Kita vertus jei ir yra kažkiek šansų gauti tą finansavimą, tai tada reikia jai pačiai to imtis ir eiti pas gydytoją kalbėtis, ir pereiti visą tą biurokratiją ir pačiai išsikovoti tą finansavimą, nes mes už ją ir norėdamos to juk nepadarysim - na bet jai gi čia būtų didelė našta su labai abejotinais rezultatais, tai vėl grįžtume prie to, nuo ko pradėjome
QUOTE(Copacabana @ 2009 08 13, 22:29)
Kaip suprantu reik skambinti į ligonių kasas, į SAM ir klausti kur toliau kreiptis, kokie tolimesni žingsniai, reik rašyti laišką sveikatos ministrui gal. Bet reik turėti lligos istorijos kopiją.
QUOTE(Valkiria @ 2009 08 13, 22:57)
Man labai keistai visa tai skamba... Iš PayPal pinigai į banko sąskaitą atkeliauja per 2-3 dienas, bet pirmiausiai reikia nurodyti, kokia suma iš PayPal į sąskaitą turi keliauti. Savaime gi jų niekas nepermes... Ar aš čia kažko nesupratau ir nurodymas PayPal buvo duotas...?
Įtariu Jūs UK turite patirties, todėl ir nesuprantate. LT viskas kitaip (nors čia per money bookers lengviau). Dabar yra Paypal'e pinigai su kuriais nieko negali daryt, tik laukt, kada jie bus permesti į kortelę Gal jau baigiam tą Paypal temą? Yra kitų būdų paremti
Papildyta:
QUOTE(Copacabana @ 2009 08 13, 22:59)
Man atrodo (na jeigu gražu čia taip diskutuoti ), kad gydytojas ir pats būtų pasiūlęs tokį variantą, jei manytų, kad Ugn*Inės atvejis būtent toks. Kita vertus jei ir yra kažkiek šansų gauti tą finansavimą, tai tada reikia jai pačiai to imtis ir eiti pas gydytoją kalbėtis, ir pereiti visą tą biurokratiją ir pačiai išsikovoti tą finansavimą, nes mes už ją ir norėdamos to juk nepadarysim - na bet jai gi čia būtų didelė našta su labai abejotinais rezultatais, tai vėl grįžtume prie to, nuo ko pradėjome
Na, taip, bet vis vien reikia sužinoti nuo ko pradėti rds sužinos, o čia Ugninės reikalas ar verta laiką gaišti (nes tikrai gali būti, kad slenksčiai minami galėtų būti ilgai ir nuobodžiai).
QUOTE(Abo @ 2009 08 13, 23:11)
Na, taip, bet vis vien reikia sužinoti nuo ko pradėti
rds sužinos, o čia Ugninės reikalas ar verta laiką gaišti (nes tikrai gali būti, kad slenksčiai minami galėtų būti ilgai ir nuobodžiai).
rds sužinos, o čia Ugninės reikalas ar verta laiką gaišti (nes tikrai gali būti, kad slenksčiai minami galėtų būti ilgai ir nuobodžiai).
Na skambinkit, bet kažkodėl man nesitiki šita galimybe. Va ir straipsnį atitinkamą radau (nors ir senas), ypač viena gera pastraipa apie tai, kad viešai neskelbiama, kokie tie gydymo metodai, kurie turėtų būti išnaudoti, nors tai daryti įpareigoja ES teisė. Tai įdomu, kodėl neskelbiama? straipsnis Nors straipsnis senokas, gal kas ir pasikeitė per tą laiką.
Labanakt merginos, visoms saldžių sapnų, jūs nuostabios, sunku patikėt kiek vienoj vietoj gražių širdžių
QUOTE(Ugn*Ine @ 2009 08 13, 19:49)
Nežinau ką jums skelbti sumas kai kam jau sakiau, dabar mano sąskaitoje (bent jau ryte buvo) biški virš 17 250 lt, tai didžiulė suma kasdienybėje, tačiau mažytė suma gydymui....visas mano gydymas, prieš operacijas ir prieš antrą chemiją vienoje Vokietijos klinikoje buvo įkainuotas: "Tokio kompleksiško gydymo kursas tikrai kainuos apie 70 000 eurų. Pinigų suma gali ir keistis"....
atsakiau..
AČIŪ jums visoms supermamytėms, jūs visos tikrai esate super...
Aš nemoku nei vieno žodelio vokiškai, kertu tik anglų klb...kur radai info, kad šita klinika pirmauja Ewingo sarkomos gydyme?
Gal man tą puslapį vertėjai nunešti, bent jau turiu kažką žinoti jei siųsiu savo duomenis
atsakiau..
AČIŪ jums visoms supermamytėms, jūs visos tikrai esate super...
Aš nemoku nei vieno žodelio vokiškai, kertu tik anglų klb...kur radai info, kad šita klinika pirmauja Ewingo sarkomos gydyme?
Gal man tą puslapį vertėjai nunešti, bent jau turiu kažką žinoti jei siųsiu savo duomenis
Ugnine, net nedrysk nuleisti nosies... Ta suma, kuria tu pasakei jau puses metu senumo klausimas, jau kiek chemo padaryta (o chemo kainuoja vokietijoj nemazai, taip kad didziausia dalis to 70 000 jau tu sutaupei. Operacija (jei tokios reiks) nekainuos daugiau nei 10 000 (mano uoshvi operavo - jis privaciai draustas, tai jo saskaitos mums zinomos - jam dejo dirbtini klubo sanari, operacija kainavo 14 000, tik nezinau ar su protezu ar be... )
To puslapio tau neshti vertejai neverta - kad Miunsteryje specializuojasi Ewingo sarkoma radau keliose forumuose. Vienas ish ju, pats didziausias Vokietijoj serganciu veziu forumas: www. krebs-kompass.de Ten visi atsiliepimai apie M8iunsterio klinika tik patys geriausi. Tiesa, garsusis profesorius nuo shiu metu ish Miunsterio persikele i Hamburga, ten turi savo privacia klinika, jei neklystu. Irgi butu galimybe.
Mano nuomone (cia ash manau, taip daryciau tavo vietoj) - bent vienai konsultacijai su visais dokumentais nuvaziuoti i Miunchena ar Miunsteri ar Bona - tegu tenai pagal ligos Anamneze ir jau atlikta gydyma pasako savo nuomone del tolesnio gydymo ir tada pasako jo kaina ("Kostenvoranschlag" - gal kas geriau ish vokishkai suprantanciu tai ishverstu). Manau bileita skrydziui i Vokietija (gal net su dukryte ir mamyte, kaip palaikoma komanda) ir vienai konsultacijai pinigeliu tikrai uztektu. O toliau, kai pasakys, kokios galimybes - ziuresim tada. Uz kazko kabintis reikia, ir greitai.
Siulyciau kreiptis dar i Lietuviu bendruomene Vokietijoje www.bendruomene.de . Ash, deja, jai nepriklausau, nes gyvenu per toli nuo centro, bet galiu isivaizduoti, kad jie neliktu abejingi. Zinau, kad tarp lietuviu Vokietijoje yra ir daktaru, kurie gal turi daugiau ryshiu.
Rytoj zadu darbo metu dar paskambinti i Miunsterio klinika - ish esmes, jau minejau, kaina visur butu panashi.