na, man mociute irgi is savo patirties minejo, kad uzplikai ir tiek. gal ne vienas vienintelis budas yra juos naudot
Atradau sau nauja priemone - vietoj veido toniko naudoju alijosiu sultis. Jokiu sudirginimu, smulkus spuogeliai graziai gyja (aisku, sau aiskinu, kad nuo to ) ir pan.
QUOTE(tik drugelis @ 2010 06 09, 22:00)
Atradau sau nauja priemone - vietoj veido toniko naudoju alijosiu sultis. Jokiu sudirginimu, smulkus spuogeliai graziai gyja (aisku, sau aiskinu, kad nuo to ) ir pan.
alijosiu sultis ir as naudoju, bet po 10min nuplaunu, arba pasitepu sultim ir iskart aliejumi pasitepu kad neisgaruotu sultys greit
Mano oda truputį linkusi į riebumą, tai man visai patiko tokia naminė valanti kaukė:
1 šaukštas smulkiai sumaltų avižinių dribsnių (aš dedu nesumaltus, tiesiog greito virimo, pvz. nordic)
1 šaukštas natūralaus jogurto
1/2 šaukštelio medaus
Ant švariai nuprausto veido užsitepti sumaišytą kaukę. Akių srities neliesti. Palaikyti 10-15 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Nusišluostyti, atgaivinti odą toniku ir patepti drėkinamuoju kremu.
Labai paprasta, greita, nebrangu, sveika, o oda atrodo tikrai gražiai. Ypač efektas matosi, kai panaudoji stropiai kokį mėnesį, tepdamasi kaukę kartą per savaitę
O čia radau labai daug visokių naminių kaukių, kremų ir kt. receptų:
http://www.sodospalv...atai_ir_groziui
Yra lūpų balzamų, masažinių aliejų, kremų receptukų, dauguma gana paprasti ir iš prieinamų produktų. Ypač dabar vasarą - kai sudedamąsias dalis gali nesunkiai rasti miške, sode ar pievoje
1 šaukštas smulkiai sumaltų avižinių dribsnių (aš dedu nesumaltus, tiesiog greito virimo, pvz. nordic)
1 šaukštas natūralaus jogurto
1/2 šaukštelio medaus
Ant švariai nuprausto veido užsitepti sumaišytą kaukę. Akių srities neliesti. Palaikyti 10-15 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Nusišluostyti, atgaivinti odą toniku ir patepti drėkinamuoju kremu.
Labai paprasta, greita, nebrangu, sveika, o oda atrodo tikrai gražiai. Ypač efektas matosi, kai panaudoji stropiai kokį mėnesį, tepdamasi kaukę kartą per savaitę
O čia radau labai daug visokių naminių kaukių, kremų ir kt. receptų:
http://www.sodospalv...atai_ir_groziui
Yra lūpų balzamų, masažinių aliejų, kremų receptukų, dauguma gana paprasti ir iš prieinamų produktų. Ypač dabar vasarą - kai sudedamąsias dalis gali nesunkiai rasti miške, sode ar pievoje
Daugelis šneka apie medų, o gal kuri yra mėginusi 'namūdinėmis' sąlygomis pasigaminti vašką depiliacijai?
Pamenu, seniai buvau radusi straipsnyje receptą, reikėjo medaus, cukraus (gal dar kažko, nepamenu ), masę pašildyti iki kol suskystės, palaukti kol kiek pravės, kad nenudegintų kojų. Pailgomis juostelėmis susikarpyti drobinę medžiagą.
Norėjau išmėginti, pradėjau nuo blauzdos, tačiau skausmelis koks ir galiausiai toje vietoje likau su mėlyne po tokio vienintelio ir nesėkmingo mėginimo procedūros nebedariau, o naudojausi kitais įprastiniais būdais Visgi, toji nuskriaustoji vietelė, dingus mėlynei, buvo ilgą laiką švelnutėlė ir plaukeliai ilgai neataugo
Įdomu, gal kažką netaip dariau
Pamenu, seniai buvau radusi straipsnyje receptą, reikėjo medaus, cukraus (gal dar kažko, nepamenu ), masę pašildyti iki kol suskystės, palaukti kol kiek pravės, kad nenudegintų kojų. Pailgomis juostelėmis susikarpyti drobinę medžiagą.
Norėjau išmėginti, pradėjau nuo blauzdos, tačiau skausmelis koks ir galiausiai toje vietoje likau su mėlyne po tokio vienintelio ir nesėkmingo mėginimo procedūros nebedariau, o naudojausi kitais įprastiniais būdais Visgi, toji nuskriaustoji vietelė, dingus mėlynei, buvo ilgą laiką švelnutėlė ir plaukeliai ilgai neataugo
Ankstyvoje jaunystėje namuose būdavo daug kiaušinių, močiutė iš kaimo atveždavo. Tai plaukus plaudavau kiaušinio tryniu - reikia trinkti kaip paprastu šampūnu, trynys gana gerai putoja, ir kvapas man patikdavo, kažkokio gaivumo turėjo. Tikrai geriau nei kiaušininis šampūnas, bent jau chemijos tikrai mažiau turi O baltymą naudodavau veidui- sutraukia poras ir valo, galima įlašinti citrinos sulčių. Kiaušinio trynį dar naudodavau kaip maitinančią veido kaukę, sumaišiusi su avižomis (maldavau jas kavos malūnėliu). Mano plaukai šviesūs, ir jaunystėje riebaluodavosi greitai, tai skalaudavau arba ramunėlių nuoviru, arba vandeniu su citrinos sultimis. Skalauti reikia vėsiu vandeniu, tada plaukai labiau žvilga.
QUOTE(mattina @ 2010 06 25, 16:02)
Daugelis šneka apie medų, o gal kuri yra mėginusi 'namūdinėmis' sąlygomis pasigaminti vašką depiliacijai?
Žinau, kad mergios iš cukraus ir citrinos sulčių virdavo tokią masę, su kuria depiliuodavosi ir gan neblogai pavykdavo. Aš proporcijų tai neprisimenu, bet Natūralios kosmetikos gamintojų temoje užklausus arba paieškojus galima rasti.
QUOTE(mattina @ 2010 06 25, 18:02)
Radau straipsni apie tokia depiliacija.Visai sudomino,reiks kada pasidaryt :
Depiliacija cukrumi puiki alternatyva vaško procedūroms. Aromatinga namuose pasigaminta lipni cukraus masė leis atsikratyti nepageidaujamų plaukelių tarsi SPA salone. Tau prireiks:
½ citrinos sulčių
1 stiklinė cukraus
¼ stiklinės medaus
Žiupsnelio kukurūzų krakmolo
Švarių medvilninių medžiagos juostelių
Medinės mentelės
1. Vietas, kurias ketini depiliuoti, pabarstyk kukurūzų krakmolu.
2. Citrinos sultis, cukrų ir medų sumaišyk stikliniame dubenėlyje ir pakaitink keletą minučių mikrobangėje, kas 20-30 sekundžių išimdama ir pamaišydama.
3. Atvėsink gautą tyrelę, kol ji bus maloniai šilta, ir medine mentele užtepk plonutėliu sluoksniu ant odos.
4. Tuojau pat prie pateptos vietos prispausk medvilnės juostelę, 3-4 kartus perbrauk ją plaukelių augimo kryptimi.
5. Viena ranka prispausk odą šalia depiliuojamos vietos, kad ji įsitemptų, ir staigiu, ryžtingu judesiu atplėšk juostelę judesiu, nukreiptu prieš plaukelių augimo kryptį.
Nemėgink depiliuoti iš karto didelių odos plotų judėk nedidelėmis juostelėmis: taip skaudės mažiau, o procedūrą seksis atlikti sklandžiau. Jei tyrelė atvės gali ją vėl pašildyti mikrobangėje. Tik prieš tepdama ant odos patikrink, kad nebūtų pernelyg karšta, bei kruopščiai išmaišyk. Nepamiršk: mikrobangų krosnelės dažnai sušildo netolygiai.
o as is alieju pradejau gaminti veido kremukus pirma pasigaminau, baigiu nauddoti ir gaminsiu sekanti
o kuno oda pradejau tepti kokosu aliejumi
o kuno oda pradejau tepti kokosu aliejumi
sveikos
norejau paklausti, pradejau naudoti sviestmedzio alieju kunui, rankoms, kojoms, ar gali buti, kad jis sausina oda? nenaudoju jokiu kitokiu kremu kol kas ir pastebejau, kad kazkiek oda sausesne pasidare negi nuo sio aliejaus
maziukas turi dermatita, bet sviesmedzio aliejus nelabai padeda, o as taip tikejausi...gal kas koki patarima protinga duotu, kaip mano turtui padeti? buciau labai dekinga
norejau paklausti, pradejau naudoti sviestmedzio alieju kunui, rankoms, kojoms, ar gali buti, kad jis sausina oda? nenaudoju jokiu kitokiu kremu kol kas ir pastebejau, kad kazkiek oda sausesne pasidare negi nuo sio aliejaus
maziukas turi dermatita, bet sviesmedzio aliejus nelabai padeda, o as taip tikejausi...gal kas koki patarima protinga duotu, kaip mano turtui padeti? buciau labai dekinga
QUOTE(-DolceVita- @ 2010 06 30, 10:07)
sveikos
Nemanau, kad sviestmedis sausina. Dar neteko tokio dalyko girdėti. Gal tau išsausėjo dėl to kad vasara ir saulės daugiau, bei skysčių mažiau?