Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(ingridake @ 2009 08 08, 13:07)
Laba diena mergaites,turiu beda,usimaniau padaryt Cypsiuko  tortui uzklota,nu lyg dariau pagal receptura,bet man nesigavo,pries mane vis dar bliudas su beveik pusantro kilo cukraus pudra,vienu kiausinio baltymu 2 saukstais aliejaus ir zelatina,nu ir vis dar reikalauja pudros ta kose,ytariu kad jau reiks ta mest lauk,galvoju kad i zelatina vandens per dauk pripyliau,tai jus ma pasakykit i sauksta zelatinos kiek vandens reikia pilti,ir ar galiu isgelbeti dar ta savo kose verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

kaip suprantu darai cipciuko dengimo mase smile.gif as pirma karta irgija dariau, ir man nemazai pudros suejo, apie 1-1.5kg. o i sauksta zelatinos as ipilu vandens,kad vos apsemtu, pabrinkinu ir istirpinu tada karsto vandens voneleje.
net nezinau ka tau patarti, gal dar siek tiek pudros dadet g.gif
Atsakyti
Ak metu ta lauk,darysiu nauja,tik budros gaila,bet per kancias i zvaigzdes,gal daba pavyks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 08 08, 12:45)
blink.gif Joooooooooooo....pardėse marskaponės torto 1 kg. kainuoja apie 40 litus .......
Pasiskaičiuok ką išleidi produktams ( viską ---vanduo , elektra , dujos ) .....ir plius imi už darbas , o va čia jau ......kiekviena šeimininkė pati įvertina savo darbą .....pas tave 2,1 kg. po 23 litus ---viso 48 - 35 produktai = 13 lt....iš jų atimk dėžutę 3,50 = 9,50 .....iš jų vandenį , elektrą ( ar dujas ) ...na kiek galėtų būti  g.gif ....3 litai ...viso liko 6,50 litų.....gal iškeptum ir man tortuką  ?....tu savo darbą įvertinai 6,50 litais ..... doh.gif

Rugiagele , neaptirps , nepergyvenk , be to tai tave nelabai turėtų jaudinti .....kam dariai tortą , turėtu pasirūpinti jo saugumu , ( kondicionierius mašinoje , spec. šaldomi  įdėkliukai į torto dėžę ...tai jau jų rūpestis , tu atiduodi tortą sveiką , šviežią , o kaip jį davežti iki vietos tai jau savininkų išmislas  mirksiukas.gif .

Nenusivertinkite savęs mergaitės , juk vistik namų darbo tortai ....bet ir saiką turėti taip pat reikia   smile.gif

Cia ne kelionei vezt, tiesiog masinoj turejo pastovet, bet jau nereikia smile.gif nereiks jam stovet masinoj smile.gif
Mane visad viskas jaudina, kai darau ne sau torta...
Atsakyti
QUOTE(ingridake @ 2009 08 08, 14:42)
Ak metu ta lauk,darysiu nauja,tik budros gaila,bet per kancias i zvaigzdes,gal daba pavyks g.gif

na jau tikrai nemesk,gaila ,gi galima ja vistiek gelbet.
Atsakyti
mergaites sos juodas miskas apteptas rududu sviesto kremu ir dengtas meian mase turi diiidziule oro pusle, kaip ja panaikinti, apacia papuosta prieit nera kaip, ir pats tortas kazkoks minkstas atrodo, gal jau jam kapec, sakes dar turiu nuvezt i kavine uz 7 km, i saldytuva nera kaip idet padeklas 50*50 netelpa, laikau rusy
Atsakyti
QUOTE(padima @ 2009 08 08, 15:36)
na jau tikrai nemesk,gaila ,gi galima ja vistiek gelbet.

Man jei su mase kas nors nesigauna, tai as gelyciu pasidarau. Na jei gaunasi per kieta mase. Arba figureliu palipdau.
Papildyta:
QUOTE(neramuole @ 2009 08 08, 15:41)
mergaites sos juodas miskas apteptas rududu sviesto kremu ir dengtas meian mase turi diiidziule oro pusle, kaip ja panaikinti, apacia papuosta prieit nera kaip, ir pats tortas kazkoks minkstas atrodo, gal jau jam kapec, sakes dar turiu nuvezt i kavine uz 7 km, i saldytuva nera kaip idet padeklas 50*50 netelpa, laikau rusy

Viespate, net issigandau blink.gif su adata durk. As taip isleidau ora.
Atsakyti
QUOTE(neramuole @ 2009 08 08, 15:41)

Pradurk su adata ir paspaudinėk, arba su švirkšto pagalva ištrauk tą orą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cipciukas @ 2009 08 08, 13:45)
blink.gif Joooooooooooo....pardėse marskaponės torto 1 kg. kainuoja apie 40 litus .......
Pasiskaičiuok ką išleidi produktams ( viską ---vanduo , elektra , dujos ) .....ir plius imi už darbas , o va čia jau ......kiekviena šeimininkė pati įvertina savo darbą .....pas tave 2,1 kg. po 23 litus ---viso 48 - 35 produktai = 13 lt....iš jų atimk dėžutę 3,50 = 9,50 .....iš jų vandenį , elektrą ( ar dujas ) ...na kiek galėtų būti  g.gif ....3 litai ...viso liko 6,50 litų.....gal iškeptum ir man tortuką  ?....tu savo darbą įvertinai 6,50 litais ..... doh.gif

Rugiagele , neaptirps , nepergyvenk , be to tai tave nelabai turėtų jaudinti .....kam dariai tortą , turėtu pasirūpinti jo saugumu , ( kondicionierius mašinoje , spec. šaldomi  įdėkliukai į torto dėžę ...tai jau jų rūpestis , tu atiduodi tortą sveiką , šviežią , o kaip jį davežti iki vietos tai jau savininkų išmislas  mirksiukas.gif .

Nenusivertinkite savęs mergaitės , juk vistik namų darbo tortai ....bet ir saiką turėti taip pat reikia   smile.gif

Na as tik noriu pareiksti savo nuomone.. blush2.gif

Na taip elektra ir visos priemones kainuoja, bet juk cia ir ne konditerinis cechas kur visos prekes tau jau guli ant stalo ,ir manau tikrai dirba daugiau nei vienas zmogus... g.gif Juk turi visas prekes pats susipirkti ir perki daug mazesnias kiekiais, todel manau atseina istikro brangiau, nei perkant kokioms imonems.. doh.gif Ir beto juk neskaiciuoji cento i centa, kad uz kiek nupirkai ta torta uz tiek ir parduodi, juk turi nors kazkiek uzsidirbti, nes gaisai laika per kuri galejai ir sau torta issikepti biggrin.gif ir 6 lt mokestis uz darba manau yra tikrai lb normali kaina... 4u.gif nemanau, kad cia yra labai savo didelis ivertinimas... Pvz pasmus ukmergei yra vokieciu kepykla, tai jie labai savo laikosi, kad ten produktai labai naturalus ir kainos pas juos galiu tai pasakyt kosmines... schmoll.gif

tik, norejau savo nuomone pareikst rolleyes.gif ..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 08 08, 11:00)
aha, kai viską suskaičiuoji, tai ir gaunasi suma.
ar ne per mažai paprašei, tai manau, priklauso nuo to, ar nori tiesiog padėti bendradarbei, ar nori plėsti savo klientų ratą. Šiaip tai paėmus, ir taip atrodo, kad daug yra 48 litus mokėti už tortą. Kaip visada, brangu pirkti, pigu parduot.

Tikėkimės, kad pasidalins savo patirtimi tos, kurios jau praėję šiuos kelius.

Aš irgi esu buvusi Tavo situacijoj  blush2.gif . Irgi bendradarbė paprašė iškepti, bet ne tortą, grybukų. Tai kepiau vieną dieną, kitą dieną tepiau glajum ir džiovinau. Žodžiu, dirbau vos ne tris dienas. Ir paprašiau už beveik 100 grybukų  20 litų. Vyras durne vadino  rolleyes.gif 
Betgi jie ir negali daugiau kainuoti, mano supratimu...
Tai tiek iš mano asmeninės prekybos patirties.

Grybukai kainuoja po 2 litus mugeje, dek po lita ir tai 100 gaunas. uz dvieju dienu darba 20 litu, ar verta tiek kankintis?

Mergaites, turiu prasyma, kuri galetu man nupirkti ir atsiusti is urmo bazes dazu maistiniu visokiu rusiu, rugpjucio 26 mano dedes vestuves labai kuklios, bet noriu iskepti torta grazu ir dideli smile.gif
Jeigu, kas galit parasykit man ar cia ar i az. Buciau beproto dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 08, 17:07)
Na as tik noriu pareiksti savo nuomone..  blush2.gif

Na taip elektra ir visos priemones kainuoja, bet juk cia ir ne konditerinis cechas kur visos prekes tau jau guli ant stalo ,ir manau tikrai dirba daugiau nei vienas zmogus...  g.gif  Juk turi visas prekes pats susipirkti ir perki daug mazesnias kiekiais, todel manau atseina istikro brangiau, nei perkant kokioms imonems..  doh.gif Ir beto juk neskaiciuoji cento i centa, kad uz kiek nupirkai ta torta uz tiek ir parduodi, juk turi nors kazkiek uzsidirbti, nes gaisai laika per kuri galejai ir sau torta issikepti  biggrin.gif ir 6 lt mokestis uz darba manau yra tikrai lb normali kaina... 4u.gif  nemanau, kad cia yra labai savo didelis ivertinimas... Pvz pasmus ukmergei yra vokieciu kepykla, tai jie labai savo laikosi, kad ten produktai labai naturalus ir kainos pas juos galiu tai pasakyt kosmines...  schmoll.gif

tik, norejau savo nuomone pareikst  rolleyes.gif ..

blink.gif blink.gif blink.gif na as uz tiek tikrai torto nedaryciau... ar verta uz 6 lt tiek vargt??? jei as gerai supratau aisku tavo komentara.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 08, 17:43)
blink.gif  blink.gif  blink.gif na as uz tiek tikrai torto nedaryciau... ar verta uz 6 lt tiek vargt???  jei as gerai supratau aisku tavo komentara.

Na,kad issiplieske tokia diskusija,tai as taip pat tau pritariu. 6lt tikrai juokingas ikainis,tikrai uz tokia kaina nevertagaisti laiko,tokiu atveju gaunasi labdaros fondas ,o ne uzdarbis. Jug namuose keptas tortas neprilygsta parduotuviniui [COLOR=red]niekuom

Visom dekoju uz pagyrimus ax.gif ,krepselis valgomas,servetele taip pat lotuliukas.gif ,o ta servetele padariau,nes jau labai laiko nebeturejau tom rozytem lipdyti doh.gif
Atsakyti
siandien buvo pokalbis ir man pinigine tema..sakau kepem vakar batonus,paskaiciavom savikaina,tai labai nedaug..tai man uzmete,tu mums kepk mes pirksim uz tokia kaina blink.gif doh.gif joo galvoju,pradesiu as kept uz dyka lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai kad neprase dar primoket,kad pirktu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti