nebežinau, ar čia pas kardiologą užsirašyt, bet eilės didelės, galiu nesulaukt - Neramuole pritrenkei šituo grožiu iki kaulų panagių, labai labai dailus tortas
Migle79, esu daziusi ivairiom spalvom ir dazais -- ir milteliais, ir geliniais -- problemu apturet neteko, man vienodai gerai gaunasi ir svelnios, ir sodrios spalvos. Tik kad baisiai jau daug dazu reikia sukraut, kad ta sodria spalva pasiekt O jei reikia sodrios raudonos ar juodos, tai kur kas gudriau jau ant virsaus uzdazyt...
Glajus is baltymo su cukraus pudra ir citrinos sultimis (ar rugstele) puikiai laiko, jis kur kas istvermingesnis uz apdengimo mase ir beze. Kadangi yra tvirtas, gerai isdziunantis, jis gali absorbuoti nemaza kieki dregmes is aplinkos -- tiesiog butu vos vos minkstesnis. Aisku, imetus i bala isteztu bet tikrai neisivaizduoju, kas turetu darytis tame jusu saldytuve, kad reiketo bijoti i ji deti siuo glajum puosta torteli... Jei puosta bus taip, kaip Cipciuko, tai isvis nera, ko jaudintis (papuosus leidi isdziut kambario t-roj, tada i saldytuva, ir ramu). Siek tiek atsargumo reikia tik tuo atveju, jei is jo pagaminti papuosimai stovi nepriglausti prie torto ar kampu ismeigti i torta (pvz., azurinis namelis ant torto, "karbatkeles", islendancios uz torto krastu ir kt).
Recepta ir aprasyma cia esu idejus, o gliukoze tikrai joks stebukas -- milteliu bus bet kurioj vaistinej ar net prekybos centruose (cukraus skyriuje; buna salia cukraus saldikliai bei gliukozes ir fruktozes milteliai.) Tikrai pavyks lengvai rasti, ir gal net apsieiti be papildomu pirkiniu
QUOTE(maripe @ 2009 07 31, 11:37)
Noriu paklausti tokio klausimo, kuris jau man laaaaabai seniai iškilęs:
noriu apipaišyti tortą aisingu, na panašiai taip kaip paskutiniajame Cipciuko torte, bet esu skaičius, jog jis nedraugauja su drėgme, negalima dėti į šaldytuvą... tai kaip yra ištikro?
Dėl šios priežasties aš ir bijau puošti taip, nes juk tortas ne šaldytuve surugs per tokius orus... ar galiu puošti ir nebijoti to šaldytuvo?
noriu apipaišyti tortą aisingu, na panašiai taip kaip paskutiniajame Cipciuko torte, bet esu skaičius, jog jis nedraugauja su drėgme, negalima dėti į šaldytuvą... tai kaip yra ištikro?
Dėl šios priežasties aš ir bijau puošti taip, nes juk tortas ne šaldytuve surugs per tokius orus... ar galiu puošti ir nebijoti to šaldytuvo?
Glajus is baltymo su cukraus pudra ir citrinos sultimis (ar rugstele) puikiai laiko, jis kur kas istvermingesnis uz apdengimo mase ir beze. Kadangi yra tvirtas, gerai isdziunantis, jis gali absorbuoti nemaza kieki dregmes is aplinkos -- tiesiog butu vos vos minkstesnis. Aisku, imetus i bala isteztu bet tikrai neisivaizduoju, kas turetu darytis tame jusu saldytuve, kad reiketo bijoti i ji deti siuo glajum puosta torteli... Jei puosta bus taip, kaip Cipciuko, tai isvis nera, ko jaudintis (papuosus leidi isdziut kambario t-roj, tada i saldytuva, ir ramu). Siek tiek atsargumo reikia tik tuo atveju, jei is jo pagaminti papuosimai stovi nepriglausti prie torto ar kampu ismeigti i torta (pvz., azurinis namelis ant torto, "karbatkeles", islendancios uz torto krastu ir kt).
QUOTE(daividija @ 2009 07 31, 11:42)
Aciu!!!tai kaip supratau,ta karamele reikia virti su gliukozes milteliais,o ne su cukrumi
Reikes ir to gerio dar paieskoti kur,tik kai pradedu ko nors ieskoti,tada randu begale dar visokio gerio ir tiek prisiperku,kad jau spintose nera vietos,viska kraunu ant spintu Ar tik neteks aukciona paskelbt,nes daug daiktu taip ir nenaudojami stovi.
Reikes ir to gerio dar paieskoti kur,tik kai pradedu ko nors ieskoti,tada randu begale dar visokio gerio ir tiek prisiperku,kad jau spintose nera vietos,viska kraunu ant spintu Ar tik neteks aukciona paskelbt,nes daug daiktu taip ir nenaudojami stovi.
Recepta ir aprasyma cia esu idejus, o gliukoze tikrai joks stebukas -- milteliu bus bet kurioj vaistinej ar net prekybos centruose (cukraus skyriuje; buna salia cukraus saldikliai bei gliukozes ir fruktozes milteliai.) Tikrai pavyks lengvai rasti, ir gal net apsieiti be papildomu pirkiniu
Dėl aisingo ....kaip matote jam nieko nenutiko ir nenutiks , jis greitai sukietėja , yra skanus ( saldžiarūgštis ) ir per naktį šaldytuve nė nebandė suminkštėti , darykite drąsiai .
Kas dėl padengimo masės....šita skaniausia iš visų ( Asseni pastilažas ) , su rūkštele , dar aromato galima įlašinti , tikrai valgomas dalykėlis , taip pat saldaininė neblogo skonio ( nors man atsiduoda sintetika ) , o kitos ne tai , kad neskanios , bet - be skonio .....tai du skirtingi dalykai .
Kas dėl padengimo masės....šita skaniausia iš visų ( Asseni pastilažas ) , su rūkštele , dar aromato galima įlašinti , tikrai valgomas dalykėlis , taip pat saldaininė neblogo skonio ( nors man atsiduoda sintetika ) , o kitos ne tai , kad neskanios , bet - be skonio .....tai du skirtingi dalykai .
Sveiki nauji namučiai
Iš pradžių pakartosiu savo klausimus. Merginos, pasidalinkite patirtimi, kas kokiais dažais dažo cukrinę masę ar pastilažą. Kurio masės gamybos metu įdedate dažus?
Aš naudoju Americolor gelinius dažus ir man spalva gaunasi pastelinė, o norisi tamsios, todėl tenka dažyti su teptuku gatavus gaminius.
Dabar rodau savo kūrinį. Tortas skirtas medinėms vestuvėms, per kurias pora išvažiuoja pailsėti į Turkiją. Taip gimė toks siužetas:
Tortas yra širdutės formos:
Ir meškiukai arčiau:
Viduje - tortas Snikersas. Figūrėlės, kriauklės, palmių lapai - iš cukrinės g. masės, palmių kotai - iš šokoladinės saldainių masės.
Kol rašiau žinutę, Meian man atsakė dėl masės dažymo. Ačiū labai
Iš pradžių pakartosiu savo klausimus. Merginos, pasidalinkite patirtimi, kas kokiais dažais dažo cukrinę masę ar pastilažą. Kurio masės gamybos metu įdedate dažus?
Aš naudoju Americolor gelinius dažus ir man spalva gaunasi pastelinė, o norisi tamsios, todėl tenka dažyti su teptuku gatavus gaminius.
Dabar rodau savo kūrinį. Tortas skirtas medinėms vestuvėms, per kurias pora išvažiuoja pailsėti į Turkiją. Taip gimė toks siužetas:
Tortas yra širdutės formos:
Ir meškiukai arčiau:
Viduje - tortas Snikersas. Figūrėlės, kriauklės, palmių lapai - iš cukrinės g. masės, palmių kotai - iš šokoladinės saldainių masės.
Kol rašiau žinutę, Meian man atsakė dėl masės dažymo. Ačiū labai
Migle, nu griuk negyvas nuo tokio grozio
Fsio, aparpuolis man...ar kaip jis ten vadinas
Fsio, aparpuolis man...ar kaip jis ten vadinas
Migle79 , nuostabus kūrinys , .
Kas dėl dažų , americakolor reikia be galo dauk dėti ( jegui jie skysti ) bet yra toki dažai kaip plastilino konsistencijos , jos reikia mažiau , bet man geriausi tie iš pokiukų , va tas salotinis , ant galo arbatinio šaukštuko dėta , ir gan ryšku ....( skiesta karštu vandeniu ) .
Kas dėl dažų , americakolor reikia be galo dauk dėti ( jegui jie skysti ) bet yra toki dažai kaip plastilino konsistencijos , jos reikia mažiau , bet man geriausi tie iš pokiukų , va tas salotinis , ant galo arbatinio šaukštuko dėta , ir gan ryšku ....( skiesta karštu vandeniu ) .
QUOTE(Migle79 @ 2009 07 31, 13:23)
Iš pradžių pakartosiu savo klausimus. Merginos, pasidalinkite patirtimi, kas kokiais dažais dažo cukrinę masę ar pastilažą. Kurio masės gamybos metu įdedate dažus?
Aš naudoju Americolor gelinius dažus ir man spalva gaunasi pastelinė, o norisi tamsios, todėl tenka dažyti su teptuku gatavus gaminius.
Dabar rodau savo kūrinį. Tortas skirtas medinėms vestuvėms, per kurias pora išvažiuoja pailsėti į Turkiją. Taip gimė toks siužetas:
Aš naudoju Americolor gelinius dažus ir man spalva gaunasi pastelinė, o norisi tamsios, todėl tenka dažyti su teptuku gatavus gaminius.
Dabar rodau savo kūrinį. Tortas skirtas medinėms vestuvėms, per kurias pora išvažiuoja pailsėti į Turkiją. Taip gimė toks siužetas:
Oi, oi oi... Niugi SUPER, ne tas zodis. Pirmiausia tai reikia pasakyt, tokio ispudingo ir tikrovisko juros imitavimo (netgi, sakyciau, bangu musos) man dar tikriausiai neteko matyt. Na, bent jau sitam forume tai to tikrai dar nebuvo Cia gi ne siaip "bele kaip" pakeverzota, o net matosi, srove i kuria puse Ir viskas taip miela, ir skoninga, ir neperkrauta, ir kokie meskuciai, vaj, na, tiesiog ziuri, ir sirdis dziaugiasi.
Noriu i sita sala, ir greitai! (kur cia ta "sypsenele" su seiletekiu?!)
Alia gi turiu toki idomu klausima Prasom prisipazint, ka tokio sumanaus tu visoms savo nuotraukoms padarai, kad vaizdelis atrodo toks, lyg is paveiksliuko -- na, spalvos tavo visada gyvos ir viskas taip, atrodo, netgi "trasku"? Matosi, kad nuotrauku kontrastas nemazai padidintas, bet ir pats foto aparatas tikriausiai su rimtu objektyvu?.. Ar cia kokia slapta gudrybe?
...... Baisu ir pagalvot, kas nutiktu, jei Migle fotkintu dar ir Cipciuko tortus...
P.S.: Ka tik dar karta paziurejau i nuotraukas... ir staiga pastebejau, kad virs meskiuko - mergaites palme su razinom, o stai virs berniuko tai bananai kabo... Kaip simboliska
-----------------------------
Mano naudojami dazai keliu firmu:
AmeriColor
Sugarflair
Squires Kitchen
CK
Su visais viskas gaunasi, na, gal americolor vos skystesni ir todel reikia daugiau ju prikraut ryskiai spalvai (kartu ir cukraus pudros dadet tenka, kad konsistencija nepakistu). Bet, kaip minejau, tokioms spalvoms kaip tamsiai ruda, raudona ar juoda -- dek nedejes, nors ir visa buteliuka... Geriau jau padazyt iki pastelines spalvos, ir po to ant virsaus padengt tamsiai...
Zalia, geltona, melyna ir kitas sodrias spalvas tai jau be problemu isgaut.
migle tortai super,as kaip meian irgi pastebejau bananus,ir pagalvojau blyn bananai ant palmiu neauga gi ale nesvarbu simbolika ir man i galva sove,tortukas vertas aplodismetu
Jūsų tortukai gaunasi tiesiog super
O maniškis kažkoks pravalas. Taigi, pasidairiau šokoladinių aplikacijų - drugelių. Mačiau vieną pavyzdį, kur drugeliai iš šokolado yra iškilę tokie, na sparniukai ne paguldyti, bet įsmeigti į tortą. Tai man kažkodėl tirpsta aplikacijos, kai jas ištraukiu iš šaldytuvo. Ir tas drugelis tirpsta ir tuoj bus "atsigulęs" ant torto. Gal klaidą padariau, kad į šokoladą įlašinau lašą alyvuogių aliejaus (nes čia skaičiau, kad be aliejaus baltuoja šokoladas).
O maniškis kažkoks pravalas. Taigi, pasidairiau šokoladinių aplikacijų - drugelių. Mačiau vieną pavyzdį, kur drugeliai iš šokolado yra iškilę tokie, na sparniukai ne paguldyti, bet įsmeigti į tortą. Tai man kažkodėl tirpsta aplikacijos, kai jas ištraukiu iš šaldytuvo. Ir tas drugelis tirpsta ir tuoj bus "atsigulęs" ant torto. Gal klaidą padariau, kad į šokoladą įlašinau lašą alyvuogių aliejaus (nes čia skaičiau, kad be aliejaus baltuoja šokoladas).
QUOTE(Olesta @ 2009 07 31, 12:58)
nebežinau, ar čia pas kardiologą užsirašyt, bet eilės didelės, galiu nesulaukt - Neramuole pritrenkei šituo grožiu iki kaulų panagių, labai labai dailus tortas
Jo,silpu nervu ir sveikatos zmonems tikriausiai jau visai nebepatartina sioje temoje lankytis .O man jau pas traumotologa reiks apsilankyti Zodziu ziurejau as jusu tortukus ir suskambo skambuti,lekiau atidaryti duru,o po to vel prie kompo,toliau cekavitis,tai kaip plojaus .Ryt torta puosiu jau tikrai,kad kaire ranka,nes desines net pajudinti negaliu.Vyras ir guodzia ir juokiasi,sako,kad per tuos supermamu tortus kita karta ras mane galva nusisukuse .Vardan laimingo seimyninio gyvenimo,tikriausiai ir man greitai bus draudziama sioje temoje lankytis
Norejau dar patatimo,ar galima tuo kaip ten Ganasu apteptu torta,apdengti sokoladine saldainiu mase?
Gavau uzsakyma rugsejo menesiui iskepti torta,o papuosimas turi buti juoda-balta,t.y ,kad tortas turi buti apdengtas juoda mase,o papuosimai balti .Ar yra dazu kurie man ta dengimo mase nudazytu taip sodrei juodai?Jei taip,tai tada Cipciuk SOS,ar imanoma prie mano to sekancio uzsakymo uzsiprasyti juodu dazu?
jetus, nu negražu, pati medikė, bet kaip skaniai pasijuokiau iš tavo posto net ašaros ištryško
QUOTE(Lock @ 2009 07 31, 14:14)
Jūsų tortukai gaunasi tiesiog super
O maniškis kažkoks pravalas. Taigi, pasidairiau šokoladinių aplikacijų - drugelių. Mačiau vieną pavyzdį, kur drugeliai iš šokolado yra iškilę tokie, na sparniukai ne paguldyti, bet įsmeigti į tortą. Tai man kažkodėl tirpsta aplikacijos, kai jas ištraukiu iš šaldytuvo. Ir tas drugelis tirpsta ir tuoj bus "atsigulęs" ant torto. Gal klaidą padariau, kad į šokoladą įlašinau lašą alyvuogių aliejaus (nes čia skaičiau, kad be aliejaus baltuoja šokoladas).
O maniškis kažkoks pravalas. Taigi, pasidairiau šokoladinių aplikacijų - drugelių. Mačiau vieną pavyzdį, kur drugeliai iš šokolado yra iškilę tokie, na sparniukai ne paguldyti, bet įsmeigti į tortą. Tai man kažkodėl tirpsta aplikacijos, kai jas ištraukiu iš šaldytuvo. Ir tas drugelis tirpsta ir tuoj bus "atsigulęs" ant torto. Gal klaidą padariau, kad į šokoladą įlašinau lašą alyvuogių aliejaus (nes čia skaičiau, kad be aliejaus baltuoja šokoladas).
Jis baltuoja ne del riebalu trukumo, o del to, kad buvo negerai paruostas... dazniausios klaidos yra perkaitinimas (sokoladas neturetu pasiekti jokiu momentu daugiau, nei 45 laispniu -- beje, maciau, buna nuomoniu kaitinti iki 51 laipsnio, tuo tarpu 45 jau yra ta t-ra, nuo kurios sokoladas pradeda svilti ), arba dregmes patekimas i vidu (negerai, net jei ir nuo garuojancio vandens).
Gal kazkas deda alieju ir turi koki gudru recepta sokolado papuosimams, bet ruosiant standartiskai, nereikia ir net negalima deti aliejaus
***
Apie sokolada idomu zinoti tai, kad jis yra sausas produktas. Gal keistai skamba, nes, rodos, islydai ir turi tokia "kosele" -- bet tas pats yra su metalu, ji irgi gali islydyti iki "koseles", nors jame nera ne laso vandens ar garuoti galinciu medziagu.
Del to toks svarbus yra neperkaitinimas -- kai sokoladas pasieks per auksta temperatura, jis netures, ka isgarinti, jis prades svilti ir nuo to nukentes jo kokybe. Taip pat svarbu, kad kai sokoladas bus issilydes (tarkim, tu paciu 45 laipsniu) ji nelaukiant pradeti vesinti (kitaip t-ra dar gali kilti vien nuo karsto indo). Geriausia ta padaryti ipjaustant dar kelis gabalelius sokolado (nekaitinto), jiems tirpstant t-ra kris.
Jei idomu, placiau aprasiusi esu stai cia.
O siaip, galbut budu yra visokiu, bet man darabt viska va butent sitaip paprastai, drugeliai visada laikosi.