Sweikos saunosios kepejeles..
Miseles temeleje, skaiciau kaip galima padaryti greitinele standzia pagal jos receptus, norejau paklaus pirmiausia ar kas bande.. ir ar ta greitinele sustandeja(klaustukas sugedes) ir dar klausimelies ar ten 36% ar 35% greitinele naudoja.
Olesta ačiū
Bandysiu penktadieniui Juodąjį mišką pinigų maišu apvilkt. Pusė giminės grįžta iš Norvegijos, tai dovanosiu pinigų maišą, kad daugiau nevažiuotų
Bandysiu penktadieniui Juodąjį mišką pinigų maišu apvilkt. Pusė giminės grįžta iš Norvegijos, tai dovanosiu pinigų maišą, kad daugiau nevažiuotų
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 05, 14:26)
Sweikos saunosios kepejeles..
Miseles temeleje, skaiciau kaip galima padaryti greitinele standzia pagal jos receptus, norejau paklaus pirmiausia ar kas bande.. ir ar ta greitinele sustandeja(klaustukas sugedes) ir dar klausimelies ar ten 36% ar 35% greitinele naudoja.
Miseles temeleje, skaiciau kaip galima padaryti greitinele standzia pagal jos receptus, norejau paklaus pirmiausia ar kas bande.. ir ar ta greitinele sustandeja(klaustukas sugedes) ir dar klausimelies ar ten 36% ar 35% greitinele naudoja.
Suradau, ką pati Mišelė buvo rašius apie stabilizuotą grietinėlę. Žiūrėk čia.
O savo receptuose ji naudoja 35% grietinėlę, jei naudoja kitokią tai apie tai nurodo recepte
Na gal atsiras mergaitė, kuri išmėgino tai gal plačiau pakomentuos ką
Nonna, kaip pirmam kartui tai labai neblogai. Matau pats tortas pavyko, o puošti tikrai išmoksi. Kas dėl padengimo - pastebėjau, kad susidarė klostės šonuose. Kaip aš jų išvengiu - prieš dengimą tortą su lekšte, kurioje jis guli, padedu ant apversto puodo (užsienyje mačiau naudoja skardines). Tokiu būdu, masė kabo ir ją lengviau "priklijuoti" prie torto. Šonuose masę delnais palengva glostau iš viršaus į apačią, tai padeda išvengti klosčių.
Prisijunk prie mūsų ir išmoksi ir kepti, ir puošti
QUOTE(agnieszka.v @ 2009 08 05, 14:19)
Aš dar neiškepiau nei vieno torto, todėl man bet koks tokio pobūdžio gaminys - aukštasis pilotažas.
Prisijunk prie mūsų ir išmoksi ir kepti, ir puošti
QUOTE(Emily ;] @ 2009 08 05, 14:28)
O is ko tas puodas?Nes turiu viena toky nuo sovietiniu laiku, o kiti pas mane kazkokie specialus indukcinei viryklei tai nezinau kaip jie reaguotu i orkaite/
Tik deje jau vistiek teks apacia daryt juodaji miska, bet virsu dar galiu pakeist i jusu siuloma recepta.Labai laukiu recepto
Tik deje jau vistiek teks apacia daryt juodaji miska, bet virsu dar galiu pakeist i jusu siuloma recepta.Labai laukiu recepto
Kol Asseni nėra, tai įsikišiu. Aš supratau, kad ji naudoja tokį puodą ne dėl kažkokių stebuklingų galių, o tiesiog dėl jo mažo skersmens. svarbu, kad puodas neturėtų plastikinių ar kokių kitokių neatsparių karščiui rankenų. ir gal kad nelabai aukštas būtų.kloji kepimo popieriuką, patepi puodo kraščiukus (iš vidaus) ir supili tešlą. Iškepusią ataušini puode ir išimi...
QUOTE(Asseni @ 2009 08 05, 13:05)
As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau.
oi kaip idomu prasom paviesinti tuos kremus
QUOTE(Liusii @ 2009 08 05, 17:35)
man atrodo, tie kremai buvo aprašyti temoje "pagyrų puodas" ar "receptai su nuotraukomis". Kažkas su trapios tešlos tortu buvo... kur svėrė apie 7 kg tas tortas.. knyga.. paieškokit.
PASTILAŽAS (tortų dekoracijų lipdymui) (Asseni)
1 val. šaukštas želatinos,
60 ml. vandens,
1 a. š. citrinų rūgšties,
2 a. š. gliukozės (neturint, galima dėti dirbtinį medų),
250 gr. cukraus pudros,
120 gr. krakmolo.
o ar tinka dirbtinis medus, kurio sudetis tokia: cukrus, vanduo, citrinos rugstis, kvapiosios medziagos??
duokit man kas normalia duru ranketa, noriu nusisauti, o pas mane visos apvalios
visam sitam Alytuj nera grietineles, tai nusipirkau grietines medaus tortui pertepti (pries tai puikiai ji man issiplake). Nu bet dabar tai tikras s.... pyyyyyp pyyyyyp pyyyyyp....... i 3 indelius grietines idejau 1.5 stiklines cukraus, 4pakelius standiklio ir 4 saukstus zelatinos!!!! o ji net nebando stingti
ar jau man ta nelaimele mesti lauk, ar dar as ja galiu kazkaip priverst laikyti forma, kad butu imanoma sutepti torta ir jis nenuciuoztu, o tas "kremas" neisbegtu???
jei jau neimanoma labai prasau paskolinti dru rankena
visam sitam Alytuj nera grietineles, tai nusipirkau grietines medaus tortui pertepti (pries tai puikiai ji man issiplake). Nu bet dabar tai tikras s.... pyyyyyp pyyyyyp pyyyyyp....... i 3 indelius grietines idejau 1.5 stiklines cukraus, 4pakelius standiklio ir 4 saukstus zelatinos!!!! o ji net nebando stingti
ar jau man ta nelaimele mesti lauk, ar dar as ja galiu kazkaip priverst laikyti forma, kad butu imanoma sutepti torta ir jis nenuciuoztu, o tas "kremas" neisbegtu???
jei jau neimanoma labai prasau paskolinti dru rankena
QUOTE(eglejk @ 2009 08 05, 22:23)
duokit man kas normalia duru ranketa, noriu nusisauti, o pas mane visos apvalios
visam sitam Alytuj nera grietineles, tai nusipirkau grietines medaus tortui pertepti (pries tai puikiai ji man issiplake). Nu bet dabar tai tikras s.... pyyyyyp pyyyyyp pyyyyyp....... i 3 indelius grietines idejau 1.5 stiklines cukraus, 4pakelius standiklio ir 4 saukstus zelatinos!!!! o ji net nebando stingti
ar jau man ta nelaimele mesti lauk, ar dar as ja galiu kazkaip priverst laikyti forma, kad butu imanoma sutepti torta ir jis nenuciuoztu, o tas "kremas" neisbegtu???
jei jau neimanoma labai prasau paskolinti dru rankena
visam sitam Alytuj nera grietineles, tai nusipirkau grietines medaus tortui pertepti (pries tai puikiai ji man issiplake). Nu bet dabar tai tikras s.... pyyyyyp pyyyyyp pyyyyyp....... i 3 indelius grietines idejau 1.5 stiklines cukraus, 4pakelius standiklio ir 4 saukstus zelatinos!!!! o ji net nebando stingti
ar jau man ta nelaimele mesti lauk, ar dar as ja galiu kazkaip priverst laikyti forma, kad butu imanoma sutepti torta ir jis nenuciuoztu, o tas "kremas" neisbegtu???
jei jau neimanoma labai prasau paskolinti dru rankena
ot tai beda,duru rankenos mat neturi,pas mus net duru ner,apart laukiniu