Rodausi juodasis miskas meian mase
zodziu, kai pirmam kartui tai gavosi normaliai
pirmas kartas neblogas - patarimas antram kartui - kai sutepi juodąjį mišką, neaptepk viršutinio biskvito, uždėk ant jo tortinės dugnelį ir neperstistengiant ką nors uždėk ant viršaus paslėgimui, turėsi idealų pjūvį bet mielai sukirsčiau ir šito gabaliuką
iš tiesų tai kuo didesnė skarda, tuo lygiau iškyla biskvitas, gal kiek sunkiau perpjauti, bet viskas įmanoma, kai dar neturėjau visokiausių skardų, kepdavau 28 cm, tik jau boružiuko iš ten nepadaryčiau, boružiukui reikia kupros ir biskvitų likučių, o ten kaip stiklas gaunasi lygu
iš tiesų tai kuo didesnė skarda, tuo lygiau iškyla biskvitas, gal kiek sunkiau perpjauti, bet viskas įmanoma, kai dar neturėjau visokiausių skardų, kepdavau 28 cm, tik jau boružiuko iš ten nepadaryčiau, boružiukui reikia kupros ir biskvitų likučių, o ten kaip stiklas gaunasi lygu
Nonna, gera pradžia pusė darbo pjūvis skaniai atrodo, o grožį dar išgausi svarbu pabandei, pačiupinėjai masę, kitą kartą bus dar geriau, po to dar geriau ir t.t. ir pamatysi mes čia virsim iš koto visos ilgai netrukus svarbu noro kept yra ir užsidegimo
**
Kas dėl juodo miško, na pagaliau ir aš jį pirmą kartą išsikepiau ir šiandien jį skanauju vistik vyšnių metas, sakau reik išmėgint - visos jį taip giriat. Na ir ką galiu pasakyt - tortas ištiesų skanus bendrai paėmus bet... užmėtysit dabar mane akmenimis... biskvitas man nepatiko visiškai šį tortuką, jei kepsiu dar kada tai tik su savo mėgstamu biskvitu į kurio sudėtį įeina šokoladas - va tada tai būtų skanumėlis, jis švelnus, kvapiantis šokoladu ir lygus jau įsivaizduoju kaip tiktų miškui šitas man kaip bulka kakavinė pasirodė, daugiau jo nekepsiu , atleiskit, jeigu ką už tokius žodžius dėl skonio nesiginčijama
Ačiū, Olestai ir Cipciukui už jos patarimus dėl cukraus kiekio kreme paklausiau jūsų viskas puikiai gavosi, kremas labai skanus stipriai sulaisčiau tuos biskvitukus, tai visai skanu
**
Emily, Nevėžį aš kepus esu, jis gan kietas ir sunkus tortas - šiaip tai jis idealiai tiktų pirmam aukštui, bet kai nusimato tik 18 cm skersmens, gal miškelis ir atlaikys jį, nežinau aš asmeniškai kepčiau medutį ne Nevėžį, arba sukeisčiau vietom - mišką viršun, o Nevėžį į I-ą aukštą
**
Kas dėl juodo miško, na pagaliau ir aš jį pirmą kartą išsikepiau ir šiandien jį skanauju vistik vyšnių metas, sakau reik išmėgint - visos jį taip giriat. Na ir ką galiu pasakyt - tortas ištiesų skanus bendrai paėmus bet... užmėtysit dabar mane akmenimis... biskvitas man nepatiko visiškai šį tortuką, jei kepsiu dar kada tai tik su savo mėgstamu biskvitu į kurio sudėtį įeina šokoladas - va tada tai būtų skanumėlis, jis švelnus, kvapiantis šokoladu ir lygus jau įsivaizduoju kaip tiktų miškui šitas man kaip bulka kakavinė pasirodė, daugiau jo nekepsiu , atleiskit, jeigu ką už tokius žodžius dėl skonio nesiginčijama
Ačiū, Olestai ir Cipciukui už jos patarimus dėl cukraus kiekio kreme paklausiau jūsų viskas puikiai gavosi, kremas labai skanus stipriai sulaisčiau tuos biskvitukus, tai visai skanu
**
Emily, Nevėžį aš kepus esu, jis gan kietas ir sunkus tortas - šiaip tai jis idealiai tiktų pirmam aukštui, bet kai nusimato tik 18 cm skersmens, gal miškelis ir atlaikys jį, nežinau aš asmeniškai kepčiau medutį ne Nevėžį, arba sukeisčiau vietom - mišką viršun, o Nevėžį į I-ą aukštą
QUOTE(RiMami @ 2009 08 05, 01:06)
Emily, Nevėžį aš kepus esu, jis gan kietas ir sunkus tortas - šiaip tai jis idealiai tiktų pirmam aukštui, bet kai nusimato tik 18 cm skersmens, gal miškelis ir atlaikys jį, nežinau aš asmeniškai kepčiau medutį ne Nevėžį, arba sukeisčiau vietom - mišką viršun, o Nevėžį į I-ą aukštą
Labai aciu uz patarimus taciau meducio kepti negaliu, nes bus sveciu kurie alergiski kai kuriem produktam , o ir man jis nesigauna. Neisgaunu as to neispasakyto skonio kuri visos taip giriat.
As irgi galvojau Nevezy apacion, o Miska virsun, taciau pagalvojau, kad neturiu tokios mazos formeles, o Misko biskvite reikia kepti supilta kitaip nei Nevezy, kurio lakstai kociojami Todel bandysiu pagal pirmaji savo plana ir melsiuos kad niekas neigriutu ir nesugriutu
Labai aciu uz pagalba ir patarimus
Emily ;]
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Del mazos formos. As pati neturiu mazos formos, tai kuo puikiausiai man tarnauja paprastas 19 cm. puodas (kuriame sriuba verdu) . Jame ir kepu orkaiteje bet kokius biskvitus, jeigu reikia mazo dydzio. Juodam miskui kepu du biskvitus kiekvienas is 2-ju kiausiniu. Gaunasi normalaus storio.
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Del mazos formos. As pati neturiu mazos formos, tai kuo puikiausiai man tarnauja paprastas 19 cm. puodas (kuriame sriuba verdu) . Jame ir kepu orkaiteje bet kokius biskvitus, jeigu reikia mazo dydzio. Juodam miskui kepu du biskvitus kiekvienas is 2-ju kiausiniu. Gaunasi normalaus storio.
Nu merginos visai susimaišė žinios galvoje . Ar Meian dengimo masė bijo grietinėlės ar ne ? Saldainių masė žinau, kad bijo. Meian irgi su cukraus pudra. Daryčiau juodą mišką, tai pasimetusi ir nežinau ar galiu palikt grietinėlę, ar aptepti sviestiniu?Ačiū
Meian masė nebijo grietinėlės
QUOTE(RiMami @ 2009 08 05, 01:06)
Kas dėl juodo miško, na pagaliau ir aš jį pirmą kartą išsikepiau ir šiandien jį skanauju vistik vyšnių metas, sakau reik išmėgint - visos jį taip giriat. Na ir ką galiu pasakyt - tortas ištiesų skanus bendrai paėmus bet... užmėtysit dabar mane akmenimis... biskvitas man nepatiko visiškai šį tortuką, jei kepsiu dar kada tai tik su savo mėgstamu biskvitu į kurio sudėtį įeina šokoladas - va tada tai būtų skanumėlis, jis švelnus, kvapiantis šokoladu ir lygus jau įsivaizduoju kaip tiktų miškui [color=yellow]
RiMami,ar tas biskvitukas tiktu grilijaziniam tortukui?t.y. (sviesuji imciau ananasinio)?
QUOTE(Asseni @ 2009 08 05, 12:05)
Emily ;]
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Del mazos formos. As pati neturiu mazos formos, tai kuo puikiausiai man tarnauja paprastas 19 cm. puodas (kuriame sriuba verdu) . Jame ir kepu orkaiteje bet kokius biskvitus, jeigu reikia mazo dydzio. Juodam miskui kepu du biskvitus kiekvienas is 2-ju kiausiniu. Gaunasi normalaus storio.
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Del mazos formos. As pati neturiu mazos formos, tai kuo puikiausiai man tarnauja paprastas 19 cm. puodas (kuriame sriuba verdu) . Jame ir kepu orkaiteje bet kokius biskvitus, jeigu reikia mazo dydzio. Juodam miskui kepu du biskvitus kiekvienas is 2-ju kiausiniu. Gaunasi normalaus storio.
Del medaus tai net nepagalvojau
Del to ypatingo recepto tai labai noreciau ji suzinot
O is ko tas puodas?Nes turiu viena toky nuo sovietiniu laiku, o kiti pas mane kazkokie specialus indukcinei viryklei tai nezinau kaip jie reaguotu i orkaite/
Tik deje jau vistiek teks apacia daryt juodaji miska, bet virsu dar galiu pakeist i jusu siuloma recepta.Labai laukiu recepto
QUOTE(Asseni @ 2009 08 05, 12:05)
Emily ;]
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Jeigu zmones alergiski medui, tai dek arba dirbtini arba vietoj medaus kondensuota piena. As irgi abejinga medaus tortui, tai darai kiek kitoki krema su dziovintom slyvom, riesutais, dziovintais persikais, jeigu noresi - parasysiu issamiau. Labai skanu. tada bus ne medaus tortas
Oi kaip noreciau ir as kad parasytum, kaip ji keiti, as nemegstu meducio
[COLOR=purple]ASSENI - SU GIMIMO DIENA!!!!!!
Pirmiausia sveikatos, o toliau - nesibaigianciu ideju.
Olesta- imk musu darbstolele, geru tau atostogu.
Pirmiausia sveikatos, o toliau - nesibaigianciu ideju.
Olesta- imk musu darbstolele, geru tau atostogu.
QUOTE(Pintikė @ 2009 08 05, 13:26)
RiMami,ar tas biskvitukas tiktu grilijaziniam tortukui?t.y. (sviesuji imciau ananasinio)?
Griliažinio torto dar nekepiau sunku pasakyt, iš esmės tai turėtų tikti - skonis torto be abejonės tik pagerėtų bet pagalvojus ananasinis biskvitas toks lengvutis, tie biskvitai būtų skirtingi pagal savo struktūrą Artimesnis ananasiniam būtų šitas biskvitas (jis mano irgi iš pačių geriausių biskvitų visada gaunasi lygus jei kepsi prisimink - kiaušus su cukrum plak netrumpiau negu 8-10 min.). Na kurį bepasirinktum, manau, daug neprašausi (greičiausiai ta struktūra biskvitų neturės didelės reikšmės, nes kremas spėju bus sviestinis, dar gi riešutai dėsis valgant viskas susivienodins ) žodžiu, lauksiu atsiliepimų