Įkraunama...
Įkraunama...

Palanga ar Nida?

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 06, 00:31)
Tai kad Nidos Maximoj kainos kaip visur, o restoranuose ar užeigose analogiškai kaip Palangoje. : hm Vienintelis skirtumas - keltas ir eko mokestis. Daugiau mega skirtumų nematau.
Papildyta:
O paskutinė pastraipa iš viso nesąmoninga. Ar čia jaunimo kompanijos veržiasi į Nidą???

Sakot beveik kaip Palangoj kainos Nidoj? Na kazkaip nesitiki visai, arba pakankamai senokai ten buvau matyt biggrin.gif 5 asmenu seimynai pasiule apartamentus (na tokie jau ten apartamentai biggrin.gif baldai tarybiniai, tik wc ir dusas atskirai ir vietu 6, nes 5 zmones neturejo biggrin.gif, nors 3 sofos lovos pastatytos, tai kaip ir matyt laikomas jis 6-iavieciu lotuliukas.gif ) Kaina buvo 260 litu, tiesa, mini virtuvyte buvo, atskiras iejimas is namo galo.
Palangoje rezervavomes atskira 2-ju kambariu butuka su nuosavu kiemuku, lauko baldeliais uz 130 Lt. Vietu 8 zmonems ax.gif Yra dusas, wc, virtuve, TV ir visi reikalingi puodai, irankiai, plovikliai ir pan. dalykai ax.gif Toks skirtumas nuomos atzvilgiu. Kaviniu meniu Nidoj irgi su siek tiek didesnem kainom, tad jei vaziuoja 5 asmenys matyt gali praeiti ir noras apsilankyt kavinej visai biggrin.gif
Bet jei mylit Neringa ir galit sau leisti ilgeliau buti joje tai super biggrin.gif Nors atostogos cia brangesnes nei Palangoje, Sventojoje, Giruliuose ar kazkur tarp palangos ir Sventosios biggrin.gif

QUOTE(Creed @ 2011 07 06, 10:49)
Na as is paskutines pastraipos,kaip tik supratau,kad ramios poros ir seimos renkasi Nida...
O ka vaikai veikia Nidoje,ar yra jiems pramogu,spektakliuku,koncertu,atrakcionu? g.gif As vis nesiryztu kartu su savuoju penkiameciu vaziuoti,nes gamtos grozis,ramybe,dviraciai jam po dienos atsibos,ir ka tada jam ten veikti,o gal jau atsirado kas nors?

Nera daug pramogu, vaziuojant su aktyviais vaikais rekia siek tiek ir pramogu, o cia ju nera. kelios dienos ramybes gerai ir vaikams, bet vazinet ir rodyr 3-meciams vietas dar ne tas amzius, jiems reikia masinyciu, traukinuku, batutu. Kieno vaikai jau didesni ir megsta ramybe, pasivazinejimus dviraciu tai ideali vieta, bet mano vaikai toli grazu i tokius nepanasus. jiems atostogos be pramogu nera tikros atsotogos, mat tik per atostogos tevai leidzia tiek pramogu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiva25 @ 2011 07 06, 19:41)
Nera daug pramogu, vaziuojant su aktyviais vaikais rekia siek tiek ir pramogu, o cia ju nera. kelios dienos ramybes gerai ir vaikams, bet vazinet ir rodyr 3-meciams vietas dar ne tas amzius, jiems reikia masinyciu, traukinuku, batutu. Kieno vaikai jau didesni ir megsta ramybe, pasivazinejimus dviraciu tai ideali vieta, bet mano vaikai toli grazu i tokius nepanasus. jiems atostogos be pramogu nera tikros atsotogos, mat tik per atostogos tevai leidzia tiek pramogu  biggrin.gif

Prie ko prisipratinat, to vaikai ir nori wink.gif Vienam pramoga traukinukas, o mano sūnui, kai buvo trejų, didžiausia pramoga buvo smėliukas ir vanduo smile.gif Dažnai matau, kaip tėveliai grūda net nevaikštančius lelius į visokius traukinukus ir karuseles, kurioms jie dar ilgai vienodai šviestų - va taip ir pasidaro atrakciioų vartotoją beveik nuo gimimo.
Ir šiaip, nėra sunku tą traukinuką pakeist pripučiamu batutu - jame vaikas bent jau pajuda, sveika wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 06 liepos 2011 - 20:38
Nida
ner net ka lyginti
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 07 06, 22:37)
Prie ko prisipratinat, to vaikai ir nori wink.gif Vienam pramoga traukinukas, o mano sūnui, kai buvo trejų, didžiausia pramoga buvo smėliukas ir vanduo smile.gif  Dažnai matau, kaip tėveliai grūda net nevaikštančius lelius į visokius traukinukus ir karuseles, kurioms jie dar ilgai vienodai šviestų -  va taip ir pasidaro atrakciioų vartotoją beveik nuo gimimo.
Ir šiaip,  nėra sunku tą traukinuką pakeist pripučiamu batutu - jame vaikas bent jau pajuda, sveika wink.gif

Smeliukas ir vanduo ir maniskiams geriausia pramoga, bet LT pajurys daznai buna su neprognozuojamu oru ax.gif Lietuj lyjant nezais vaikai kopose ar pajuryje ar ant to pacio batuto nesokines biggrin.gif Va tada ir pravercia spektakliukas koks vaikams, masineles kur imetus lita gali pasisupti vaikas, nors tokios pramogos biggrin.gif beje, sakot patys pripratinat g.gif maniskiai vienas noriai vaziuoja ir praso traukinuko, o kitas lyg siol nevazineja su juo, nei pratinom nei ka ax.gif Pramogos pas mus ribotos, vaikai atsirinkti turi ko nori ko ne, bet pramogos nors kelios musu vaiku atostogu dalis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2011 07 06, 09:49)
Na as is paskutines pastraipos,kaip tik supratau,kad ramios poros ir seimos renkasi Nida...

"Ganetinai daug seiminku nemegsta jaunimo kompaniju ir priima tik ramias poras ir seimas, o kuo ju maziau, tuo mums ten atostogaujantiems geriau."

Ji rašo apie Palangą tame komentare. Kas galėtų pagalvoti, kad Nidoje ilsisi tuntai jaunimo ir neramios poros su šeimomis. Arba jau aš blogai suprantu biggrin.gif

Cepelinai matyt iš kokios Seklyčios, su elitinio restorano kainodara, gali būti rodikliu?? lotuliukas.gif iš viso nematuočiau nei cepelinais, nei steikais, o imčiau viduriuką. Kavinės ir restoranai visais laikais buvo piniginės reikalaujantis reikalas, o jei pinigų nėra, tai gaminama namie arba einama retkarčiais pasilepinti. Bet dėl ko sutikčiau, kad Palangoje labai daug snarglinių lygio valgyklų restoraninėmis kainomis, todėl dar gerai pagalvokit, su kuo lyginate. Ar normalią vietą su snargline, ar su tokia pat, analogiška doh.gif
Papildyta:
Dėl lietaus, tai taip, Nidoje apart koncertėlių ir pasisėdėjimų baruose, veikti nėra ką. Dėl šios priežasties, kad negadinti sau atostogų nuotaikos, kuri iki tol buvo nuolat gadinama, pasirinkome atostogas ten, kur visada geras oras ir visada yra ką veikti.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 07, 09:24)
Dėl lietaus, tai taip, Nidoje apart koncertėlių ir pasisėdėjimų baruose, veikti nėra ką. Dėl šios priežasties, kad negadinti sau atostogų nuotaikos, kuri iki tol buvo nuolat gadinama, pasirinkome atostogas ten, kur visada geras oras ir visada yra ką veikti.

O man priešingai, atostogos užsieniuose visados susijusios su tam tikra įtampa (jau vien todėl, kad norisi kuo daugiau pamatyti, apžioti, pavažinėti, juk užsieniui renkamės kaskart vis kitą vietą, nevažiuojam ten pat), Lietuvoje iš tiesų atsipalaiduoju nepriklausomai nuo orų.
Atsakyti
Nenoriu labai plėtotis ta tema, nes mes ilsimės - gyvename, visai kitoks ritmas, tačiau būtent poilsio stilių pasirenka patys žmonės, ko jie tikisi ir kas juos tenkina. Galima gi suderinti pasyvų su aktyviu, o galima rinktis tik pasyvų, kai norisi gryno poilsio be iśkišto liežuvio. smile.gif
Atsakyti
Na, bet tema ne apie tai. Be to, atostogos užsieniuose ir Lt iš esmės skiriasi finansiškai. Čia jei kalbame apie šeimą, o ne apie vieną žmogų.
Atsakyti
Taip, tema ne apie tai. Bet būtų neteisinga pasakoti apie finansų skirtumus, todėl kad visur įmanoma ilsėtis pigiai, vidutiniškai ir prabangiai. Kaip keliaujanti, manyčiau, turėtum tą puikiausiai išmanyti smile.gif O kad Nida atrodo labai brangi, tai reiškia, kad žmogus nemoka planuoti savo išlaidų, nežino kiek kas kainuoja ir nemoka atrasti alternatyvų nenuskriausdamas savęs ar piniginės. Tiesiog Nidoje esu praleidusi labai didelę savo gyvenimo dalį, nuo gimimo, ir žinau, ką reiškia ten ilsėtis, kiek kainuoja ir kaip galima pailsėti su labai kukliomis sumomis. Todėl nereikia pasakoti pasakų ir lyginti auksinius cepelinus elitinėje vietoje su Palangos snarglinių kainomis.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 07 07, 10:45)
O man priešingai, atostogos užsieniuose visados susijusios su tam tikra įtampa (jau vien todėl, kad norisi kuo daugiau pamatyti, apžioti, pavažinėti, juk užsieniui renkamės kaskart vis kitą vietą, nevažiuojam ten pat), Lietuvoje iš tiesų atsipalaiduoju nepriklausomai nuo orų.

thumbup.gif pritariu visu 100%.Užsienis taip,norime ten nuvažiavę kuo daugiau pamatyti,apžioti ir tt.Gi negulėsi viešbučio baseine visą dieną,norisi jau eiti ka-kur kažką pamatyti,bent jau man.
O kas leičia LT pajūrį tai taip aš už Nidą thumbup.gif vistiek ten ramu,ypač su vaiku ten idealu.Na kol vaiko neturėjome,tenai buvau gal kelis kartus,man per ramu tenai būdavo.Seneliukų miestelis.Bet ir Palanga manęs nežavėdavo,o ką jau kalbėti apie paplūdimį doh.gif galiu pereiti podiumu per Basanavičiaus gatvę bet tik kartelį pasižvalgyti kas naujo,kas gražaus ir tt,bet ten gyventi neloti centro na jau ne doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 07, 14:46)
O kad Nida atrodo labai brangi, tai reiškia, kad žmogus nemoka planuoti savo išlaidų, nežino kiek kas kainuoja ir nemoka atrasti alternatyvų nenuskriausdamas savęs ar piniginės. Tiesiog Nidoje esu praleidusi labai didelę savo gyvenimo dalį, nuo gimimo, ir žinau, ką reiškia ten ilsėtis, kiek kainuoja ir kaip galima pailsėti su labai kukliomis sumomis. Todėl nereikia pasakoti pasakų ir lyginti auksinius cepelinus elitinėje vietoje su Palangos snarglinių kainomis.

Ką reiškia-kuklios išlaidos? Jau rašiau čia, bet pakartosiu, pernai Nidoje, maltinukų, labai paprastų kaina 15 litų, šaltibarščiai 8 lt, ir tai yra buvo pigiausi patiekalai, kokius teko rasti. Paskaičiuok kiek kainuoja paprasti pietūs, sakyčiau labai paprasti, Nidoje keturių asmenų šeimai. Beveik 100 litų. Čia kuklu? Čia Nidos centre kur ta kavinė, nors man ji snarglinė labiau, kaip tu sakai daugiau buvo.Nidos snarglinė. Kepsnių kainos kosminės. Pati Maxima maža, ir nėra tokio pasirinkimo kaip kitose Maximose, kur būtų galima nusipirkti kažką pasišildyti, salotų, pusfabrikačių normalių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 07 liepos 2011 - 18:37
Tai reikia įsijungti atostogų režimą ir maitintis kitaip. Kiekvienai šeimai savo, bet nejau kur nuomojatės nėra virtuvės? O be to ta pati Maxima, kuri atsidarė visa neseniai, tapo tikru išganymu, nes anksčiau iš viso buvo didžiulė tragedija. Bet ir tai žmonės gyveno ir džiaugėsi atostogos ritmu. Galima labai mandravoti mažame provincijos miestelyje, ieškoti kažko, bet reikia mokėti prisitaikyti, jei užsienis per toli.

Taip, kasdien sočiai pietauti ir vakarieniauti kavinėse, tai nepigus malonumas, verslo pietų už kelioliką litų nepasiūlys, vis tik kurortas. Bet kiek gi to maisto reikia vasarą? Mes visad sočiau valgome tik vakare, nes ilgi vakarai. O ryte koks jogurtas, košė ar sausi psr., kažkas nepretenzingo, pietums sriuba ir kažkas neypatingo priedo, visą dieną vaisiai, uogos, daržovės. Kiek gi tai kainuoja? Kiek namie. Ne daugiau ir ne mažiau. O va pramogos, tai papildomos išlaidos.

V.ž. nelabai suprantu jūsų pretenzijų mega išlaidoms, kurių jūs pačios galite išvengti, nesvarbu kokioje šalyje būtumėte. Visur, ir LT gali išleisti 50 - 100 - 500 - 1000 lt/eurų per dieną, tik panorėk. Kokios problemos?
Atsakyti