Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

Seniai bebuvau čia įlindus, tai nežinau, ar kalbėjot apie tai... bet gavau tokį pranešimą iš Senasnaujas:
"Jau greitai pasirodys mūsų ir Rankdarbių kraitelės redakcijos paruošta net 200psl. knyga "DEKUPAŽAS". Joje rasite ne tik išsamų dekupažo pradžiamokslį, bet ir daugybę išsamių pamokėlių su nuotraukomis (dvipusis, Print-room dekupažo popierius,reljefinis paviršius, 3 būdai kaip išgauti 3D dekupažą, darbas su folija, paveiksliukų iš žurnalų perkėlimas ir dar daug naujų dalykų)."

Įdomu, kaip tas "antras blynas" gausis jiems g.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal galite kas papasakoti, kaip reikia dirbti su purpurina? turiu perfetto firmos. Kaip su ja itrinti trukius? suo kuo tai daryti: pirstu, teptuku ar dar kuo ? stengtis trinti tik trukius ar galima ir per visa pavirsiu? ar ji paskui lengvai nusivalo? su kuo valyti? Na papasakokite viska ka apie ja zinote, kaip pacios dirbate? beja naudoju stamperijos sottile dvikomponenti. busiu labai dekinga uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Beje, ar reikia po dvikomponenčio sendinimo ant viršaus tepti dar ir paprastą laką? Nes girdėjau, kad gali viskas susilieti, visi įtrinti tarpeliai ir viskas ;[[ g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedreaks @ 2009 08 04, 16:35)
Lada diena. Aš Esu akvilina. Esu mamytės dukra. Iš pažystamų sužinojau ko reikia dekupažui ir pamčiau kokie grąžūs darbeliai gaunasi. Nusipirkau visas reikiamas priemones ir bandžiau daryti, bet man nieko neišeina. Nudažau su akrilinaiai dažais. Turiu laka - klijai tai su juo ir priklijuoju paveiksliuką(dekupažiny popierių mirkiau 1h), šis lakas ir klijai skirti specialiai dekupažui. Mano sendinimo priemo yra dvikomponentė tai pirma užtepu Step1 kai išdžiųna Step2. man suskildinėja, bet vienur suskilimai beveik nesimato, o kitur labai dideli. Man sako kad taip yra nuo to jog galiu užtepti per daug Step2 bet visur tepu po lygia. Skaičiau kad įtrukimus galima įtrinti patina, aliejiniais dažais, akriliniais ir pigmentine pudra. Aš turiu pigmentinę pudrą ir su ja įtrinu tarpelius. Gaunasi gerai o jai jos per daug turiu specialią priemonę jai valyti. Lakauoju su tuo pačiu laku kaip ir sendinau, bet jai lakuoju tamsesnia spalva dažyta daiktą palieka baltos dėmės ir lakas nusilupa, o at balto tik lupasi ir nežinau ką daryti. Kitą syki būna ir taip, kad kai klijuoju dekupažinį popierių nors ir mirkiau jį valandą o klijavau tepdama klijus iš vidurio į šonus man iškyla puslytės ir iškyla tada kai jau bųna suskeldėje. Prieš tai nieko nebūna o paskui atsiranda. Gal kas nors galėtų man ką nors patarti ar parašyti ką aš blogai daru. Man Visi darbeliai gaunasi ne labai gražiai o mamytė nelabai nori kad ką ir be daryčiau jai man nesiseka. Labai prašau padėti verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  unsure.gif  unsure.gif

Iš kokio miesto esi, Akvilina?
Labai sunku padėti vien iš aprašymo, nes dekupaže galima teisingai viską daryti, bet, pavyzdžiui, per trumpai džiovinant galima sulaukti nepageidaujamų dalykų.
Tu rašai, kad darbo pabaigoj lakuoji tuo pačiu laku, kuriuo ir sendinai...Taip nereiktų daryti...Apskritai, manau, Tau reikia pagalbos. Jei esi kaunietė, kreipkis, padėsiu, na, o jei iš kito miesto, gal atsiras, kas pagelbės Tavam mieste. Nenusimink, viskas bus gerai, tik nenuleisk rankų.
QUOTE(evaneva @ 2009 08 04, 20:42)
Sveikos. Gal galite kas papasakoti, kaip reikia dirbti su purpurina? turiu perfetto firmos. Kaip su ja itrinti trukius? suo kuo tai daryti: pirstu, teptuku ar dar kuo ? stengtis trinti tik trukius ar galima ir per visa pavirsiu? ar ji paskui lengvai nusivalo? su kuo valyti? Na papasakokite viska ka apie ja zinote, kaip pacios dirbate?  beja naudoju stamperijos sottile dvikomponenti. busiu labai dekinga uz pagalba 4u.gif

Porporina įtrinama specialiu teptuku tiesiais šeriais. Perteklius valomas popieriniu rankšluosčiu.
QUOTE(SweetAboutMe @ 2009 08 04, 21:38)
Beje, ar reikia po dvikomponenčio sendinimo ant viršaus tepti dar ir paprastą laką? Nes girdėjau, kad gali viskas susilieti, visi įtrinti tarpeliai ir viskas ;[[  g.gif

Taip, baigiamasis lakas reikalingas. Dėl galimo susiliejimo, porporinos "išplaukimo"...čia jau kiekvienu atveju reikia žiūrėti, koks dvikomponentis, kokia porporina ir t.t. Beje, svarbu nepamiršti, kad kai kurie dvikomponenčiai reaguoja su baigiamaisiais akriliniais lakais, tad po porporinos įtrynimo reikia nupurkšti sintetiniu laku, tuo pačiu užtvirtinant ir porporiną (tuomet baigiamuoju laku lakuojant, jau tikrai niekas "neišplauks").
Bet čia jau reikia žiūrėti konkrečiai, su kuo dirbama.
Atsakyti
QUOTE(evaneva @ 2009 08 04, 20:42)
Sveikos. Gal galite kas papasakoti, kaip reikia dirbti su purpurina? turiu perfetto firmos. Kaip su ja itrinti trukius? suo kuo tai daryti: pirstu, teptuku ar dar kuo ? stengtis trinti tik trukius ar galima ir per visa pavirsiu? ar ji paskui lengvai nusivalo? su kuo valyti? Na papasakokite viska ka apie ja zinote, kaip pacios dirbate?  beja naudoju stamperijos sottile dvikomponenti. busiu labai dekinga uz pagalba 4u.gif

Aš truputėlį dar papildysiu bitę, kuri jau atsakė... Labai parasta dirbti su purpurina, tai bene viena paprasčiausių įtrinimo priemonių. Patogiausia teptuku, bet galima ir pištu (jei plotas nedidelis). Jei neturi specialaus apvalaus teptuko teptukas, tai ir paprastas gelbės.
Tikrai darąsiai gali tepti visą paviršių, nes perteklius garžiai nusivalo. Svarbu, kad paviršius jau būtų visiškai sausas.
Dar vienas dalykėlis, užbėgu už akių, nors jau vieną kartą rašiau, ką buvo anksčiau minėjusi Nuotaikinga. Jei nori, kad spalvytė - auksas, bronza ar sidabras (greičiausiai viena iš šių spalvyčių pasirinkai) išlaikytų savo spalvą, prieš tai (po įtrinimo) nupurkšti sinetiniu laku ir tik tada lakuoti akriliniu laku arba lakavimui rinktis aliejinį (vaitspiritinį) laką, kad "auksas" nekeistų savo spalvos.

Kadangi parašei, kad dirbi su Sottile, tai nupurkšti sintetiniu laku prieš lakuojant akriliniu būtų tiesiog privaloma.

Ar aiškai parašiau?

EIGA:
-Sendimimas su Sottile
-Įtrinimas purpurina (pertekliaus nuvalymas)
-Purškimas sintetiniu (aliejiniu/vaitspiritiniu) laku.
-Lakavimas akriliniu arba bet kuriuo kitu pasirinktu laku.
Pabaigai taip pat galima nupurkšti sintetiniu laku (lipnumo pašalinimui)
Atsakyti
Laba ryta,

As va nuo pat pradziu bandau issisukti su statybinem medziagom ax.gif Nusipirkau baltu dazu ir 5 vnt pigmentu. Stebetinai gerai sekasi atitaikyti spalva (dramblio kaulo isgavau ipildama i baltus rudo geltono ir alyvuoginio pigmento) prie serveteliu, nesitikejau. Ir gali prisimaisyti kokiu tik nori atspalviu ir gerokai pigiau mirksiukas.gif Kadangi darysiu padekla, tai nusipirkau pirciu lako, tai ir kitus darbelius juo lakuosiu. O vakar jau atejo siuntinukas su sendinimo priemonem thumbup.gif Zodziu darbuosimes thumbup.gif

QUOTE(Čili @ 2009 08 04, 14:50)
yra visa tema tam skirta apie didelių dalykų klijavimą, naktį perskaičiau, naudingų dalykų sužinojau bigsmile.gif Mėginsiu rytoj po vandens srovele kažkaip lipdyti

Pasiskaitinejau, dekui wink.gif

QUOTE(baltė @ 2009 08 05, 00:05)
EIGA:
-Sendimimas su Sottile
-Įtrinimas purpurina (pertekliaus nuvalymas)
-Purškimas sintetiniu (aliejiniu/vaitspiritiniu) laku.
-Lakavimas akriliniu arba bet kuriuo kitu pasirinktu laku.
Pabaigai taip pat galima nupurkšti sintetiniu laku (lipnumo pašalinimui)

O tai dekui, as kaip tik galvojau kad reiks pirkti aliejini laka, bet turiu sintetinio purskiamo masininio, tai issisuksiu thumbup.gif
Atsakyti
man kaip tik rugsėjo mėn reikia tų knygučių rolleyes.gif suruošiu dekupažo rinkinuką krikštavaikiams, kad nesėdėtų rankų sudėję lotuliukas.gif
Atsakyti
prieš porą savaitėlių mačiau parduotuvėse rankdarbių kažkokį žurnalą, tema Dekupažas, šiandien neberadau, ech verysad.gif
Atsakyti
Na paaiskinkit jus man zaliai, nuejau i artmanija blizgesio itrynimams sendinimo, tai manes paklause koki sendinima turiu, akrilini ar aliejini blink.gif
Nugi nemazai skaiciau, bet kad sendinimai tokie ar tokie buna tai negirdejau. Kaip juos atskirt? ir i kuriuos ka galima itrinti ir ko negalima ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Čili @ 2009 08 05, 13:27)
prieš porą savaitėlių mačiau parduotuvėse rankdarbių kažkokį žurnalą, tema Dekupažas, šiandien neberadau, ech verysad.gif

sensa naujas parduotuvej tikrai maciau pries kelias savaites. Bet jie turbut ne tik internete bet ir parduotuve atostogauja, sian nuvaziavau ir nedirbo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 08 05, 12:27)

turiu aš tą žurnaliuka blush2.gif gaila anksčiau žinutes nepamačiau bučiau įdavus ax.gif tai gal tau paštu atsiųsti? pasiskaitytum pasižiūrėtum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kandi @ 2009 08 05, 13:42)
turiu aš tą žurnaliuka  blush2.gif gaila anksčiau žinutes nepamačiau bučiau įdavus  ax.gif tai gal tau paštu atsiųsti? pasiskaitytum pasižiūrėtum  mirksiukas.gif

nu jei nesunku tau būtų blush2.gif arba gal pakopijuot ten įmanoma, kiek ten psl? Sumokėčiau už viską 4u.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 08 05, 13:47)
nu jei nesunku tau būtų blush2.gif arba gal pakopijuot ten įmanoma, kiek ten psl? Sumokėčiau už viską 4u.gif  blush2.gif

as turiu nusifotkinusi ax.gif bet gal ne taip patogu, bet jei ka - galeciau persiust wink.gif
Atsakyti