Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

help.gif jau nervas ima su ta scrapbook Flair programa cray.gif Sobieska, ką blogai darau, kai man išsaugoja nuotrauką (na jau suredaguotą) ji būna labai mažo formato, pas tave didesnis formatas. Ką reikia daryti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2009 08 28, 15:55)
Eina sau...
O jei su dvikomponenčiu darysiu? Pavyks?

Daryk su dvikomponenciu,tada truki itrint galesi auksiniu
Papildyta:
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2009 08 28, 16:16)
help.gif jau nervas ima su ta scrapbook Flair programa cray.gif  Sobieska, ką blogai darau, kai man išsaugoja nuotrauką (na jau suredaguotą) ji būna labai mažo formato, pas tave didesnis formatas. Ką reikia daryti?  4u.gif

Reikia ziuret,bet dabar taip laiko neturiu MB "ant signalo spaudzia" isvarom sodybon.Jei neiseis,tai paziuresiu tik sekmadieni.Bandyk,arba pasiteirauk pas kitas,kurios su ta programele dirba.Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 08 28, 08:27)
ne nu jūs duodat smile.gif  dekupažas susuko visą logiką atvirščiai, taigi dažai tam ir skirti kad apsaugotų , o gi būna net plaunamų dažų, niekas nelakuoja tarkime sienų smile.gif

lakuojam ne dėl dažų, o dėl servetėlių ir popierių,  dažytų paviršių tikrai nebūtina užlakuoti, nes dažai atlieka apsauginę funkciją, nebent yra tam tikros priežastys- tarkime blizgumas arba labai jau užsiteršiantis paviršius. Tai nuo pieštukinės šiaip ar taip nenusivalys, jeigu grafitas įsirėš.

Betgi ant sienų nestatom puodelių, jų nevarstom tarsi dėžutės dangtelio, netrinam polėkštėmis, sienų nevalom kasdien dulkių skepetaite...
Kita vertus, baigiamasis lakas kartais atlieka pusę darbo, išskaidrindamas ryžinio plotelius (uždėkim baltą ryžinį ant tamsaus fono, jis išbals, o gavęs lako, žaismingai išskaidrės, ryžinio šilko gijas paversdamas žuvėdrų pulkeliu), suteikdamas vienodo permatomumo skirtingiems dekoruoto paviršiaus ploteliams (pvz., ryžinis, dažas, užtapyti servetėlės ar popierinio motyvo pakraštėliai).
Lakas gi atlieka apsauginę funkciją sendintiems paviršiams...Tiek to, nelyginkim, neslėpkim popieriaus briaunų...
Ką duoda nelakavimas? Medžiagų ir darbo sąnaudų taupymas?
QUOTE(Mercredi @ 2009 08 28, 09:14)
Norėčiau paklaust, kaip tiksliai lakuojate? Esu skaičiusi kad palakuojama, nušvitrinama ir vėl lakuojama. Kaip darote jūs?  4u.gif

Jei sprendžiamas paveikslėlio briaunų ar kitokių paviršiaus nelygumų klausimas, tuomet, manau, tikslinga lakuoti, vis pašveičiant, jei paviršius lygus (arba ir nelygumai patinka), galima ir nešvitrinti...Čia jau kas ko siekia...
Atsakyti
Labas rytas, norejau pakausti, su kuo klijuoti filca
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 08 29, 00:38)
Jei sprendžiamas paveikslėlio briaunų ar kitokių paviršiaus nelygumų klausimas, tuomet, manau, tikslinga lakuoti, vis pašveičiant, jei paviršius lygus (arba ir nelygumai patinka), galima ir nešvitrinti...Čia jau kas ko siekia...

Dėkui už atsakymą smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ritapaula @ 2009 08 29, 11:43)
Labas rytas, norejau pakausti, su kuo klijuoti filca

galima ir taip daug kas daro - su paprastu akriliniu laku. tepi lako sluoksnį ir iš kart jau priglaudi tinkamo dydžio filco gabaliuką. Tik paskui tegu pastovi ilgiau ramybėje, kol visiškai išdžius.
Atsakyti
Aciu Aviacija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2009 08 28, 14:51)
Akrilas su bronza ar auksu nedraugauja su vienkomponenciu. Isimtis-juos galima panaudoti tik dirbant su stiklu-bronza ar auksu tepti paskutini sluoksni atvirkstiniame dekupaze,tada is geros stiklo puses ir pasimatys tas blizgantis grazumas, kitaip schmoll.gif  nieko ir nesigaus

aš pati nesuprantu, iš kur tas mitas, kad neskyla nei auksas nei sidabras. Kaune "ornamentuose" kabo rėmelis sukilęs, o šiandien pati dariau vienkomponentį su auksu ir su sidabru, sendintojas nerhau, auksas artmanijos, sidabras mano gamintas- akrilinis lakas ir pudra aliuminio.
Atsakyti
Sveikos, labai susidomėjau dekupazo technika. Noreciau sena spintele atnaujint būtent taip, tik iškilo klausimas: ar butina nuvalyt senus dazus ar užtektu tik gerai dulkes nuplaut g.gif
Atsakyti
Būtina,jeigu nori kokybiško atnaujinimo, o dekupažas jau savo ruoštu kitas reikalas,kuris gali eiti po atnaujinimo arba gali jo ir nebūti.
Atsakyti
Dėl lakavimo, aš kalbėjau konkrečiai apie VIEN DAŽŲ lakavimą, nes ten buvo apie tai klausimas. Nudažau medinę kėdę su medžio dažais ir jos lakuoti atskirai nereikia. Kitų lakavimo atvejų tikrai nebandžiau paneigti.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 08 29, 22:36)
Dėl lakavimo, aš kalbėjau konkrečiai apie VIEN DAŽŲ lakavimą, nes ten buvo apie tai klausimas. Nudažau medinę kėdę su medžio dažais ir jos lakuoti atskirai nereikia. Kitų lakavimo atvejų tikrai nebandžiau paneigti.

Šiandien grupė moterų dėžutes dekoravo, tai šviesiosios tokios teplios, kad labai saugojant briaunelės išsitepė, o nulakavus malonu buvo į rankas paimti, tikrai visai kita apsauga. Gal naudoji kokius ypatingus dažus, emalę, blizgų akrilą? Matinis tai tikrai labai teplus.
Atsakyti