Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

QUOTE(viktooorija @ 2009 08 17, 12:52)
Supratau  4u.gif  kuriam sandely perkate ta grunta?  ax.gif
O su kokio piktumo (grudetumo) svitriniu popieriumi dirbate? nes as nusipirkau nr.800  tai jis man labai smulkutis  rolleyes.gif

Ten dažų parduotuvė, ji randasi ne sandėliuose, parašysiu į až parduotuvės tel.nr. Grunto gamintojas "California Paints Corporation", man atrodo jie turi tik šį akrilinį gruntą, tad nebus sunku jį rasti smile.gif
O švitrinį popierių naudoju 400, 800 ir 1200. Pirma naudoju 400, paskui likusius.
Atsakyti
QUOTE(Melynaakia @ 2009 08 16, 23:25)
Tyra_situacija, kokios firmos Tavo patina, kad antrą kart neapsigaučiau...ir kur pirkai? ax.gif

Būsiu apgavus tave mieloji... blush2.gif ax.gif Nors pardavėja kuri kiek supratau pati dekupažina šitą pastą vadina patina. Pasižiūrėjau - pas mane irgi metalo pastos. Rayher firmos, 29 ml indeliai. Tačiau ji tikrai lengvai nusivalo su vaitspiritu. Pabandyk pavalyti, gal pavyks ir liks tik ten kur jos reikia.
Atsakyti
Labutis, gal kas atsakys, KODĖL TAIP NUTIKO?
Medinis daiktas buvo dazytas sviesios spalvos akrilu, tada teptas Sadolino antikas, tada vel sviesūs dazai.
Gavęsi įtrūkimai buvo įtrinti patina, žalios spalvos.
Lakuota EKO AKVA laku. Ir išdžiūvus paviršius pažialiavo doh.gif

Kodėl?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Renkuosi info apie dekupaza,likau suzaveta darbeliais wub.gif

Kiek skaiciau,pagrinde kalbate apie sendinima...Noreciau pasipuosti staliuka... tik piesinukais ir be jokio blizgio ir itrukimu...Gal galite parasyti kokias medziagas naudoti,ir ka po ko? Buciau labai dekinga 4u.gif Ir jeigu galima,gal galite parasyti medziagu pavadinimus angliskai 4u.gif
Atsakyti
viktooorija, medinių daiktų negruntuoju, man jie ir taip gana gražiai apsišveičia švitriniu (paviršius tampa lygus) ir gražiai pasidengia dažais. Esu gruntavusi medžio gruntu porą rėmelių, nes norėjau užpildyti tarpelius (buvo tokie tarpiukai sujungimo vietose). Medžio (parketo) gruntas iš Senukų. smile.gif

campari, gramdydama gali sugadinti ir patį paveiksliuką. Tiesiog rinktis ploną popierių. smile.gif

daiva_z, na, šiaip vienkomponenčio lako nereikia įtrinti. Jis suskaldo viršutinį dažų sluoksnį ir pasimato apatinis dažų sluoksnis (paprastai spalvos daugiau ar mažiau kontrastuoja), kuris sudaro skilimo įspūdį. Na, sunku nuspėti, bet galbūt tavo atveju patina iš "tarpelių" tiesiog išsiplovė ir padengė visą paviršių? g.gif

Leja, na, būtų geriau, jei parašytum, ko nori, kokio dydžio tas staliukas. Ir šiaip, jei nieko nedariusi esi, tai patarčiau nuo staliuko nepradėti, geriau pabandyk ant lentelės ar kitų mažesnių paviršių. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva_z @ 2009 08 17, 18:59)
Labutis, gal kas atsakys, KODĖL TAIP NUTIKO?
Medinis daiktas buvo dazytas sviesios spalvos akrilu, tada teptas Sadolino antikas, tada vel sviesūs dazai.
Gavęsi įtrūkimai buvo įtrinti patina, žalios spalvos.
Lakuota EKO AKVA laku. Ir išdžiūvus paviršius pažialiavo  doh.gif

Kodėl?

Ačiū  4u.gif

gal akrilini laka naudojot?

kiek zinau tai:
a. jus sendinot vienkomponenciu, tad reikejo naudoti kontrastingas spalvas pagrindui ir pavirsiui, sis sendinimo budas patina neistrina, ir ji galima lakuoti akriliniu/vandens pagrindu laku.
b. jeigu norit itrinti patina naudokit dvikomponenti laka, nes jis butent tam ir skirtas, jis smulkiai skeldeja ir ji galite itrinti patina, bet naudojant si sendinimo buda jokiu budu nenaudokite akrilinio lako, nes atsitiks taip kaip jum nutiko pazaliuos ar pan, zodziu susilies.. galima naudoti tik spiritini na ar kaip cia issirreiskus laka.

nezinau ar labai aiskiai parasiau, bet gal suprasit 4u.gif
Atsakyti
Ačiū mergaitės. Čia dariau ne aš, tiesiog manęs paprašė sužinoti kodėl taip nutiko. lakas buvo EKO akva, tai jis vandeninis, ane?
Atsakyti
user posted image cia vienos forumietes dezute idejau ax.gif gal labai nesupyks....bet ji super wub.gif balte as noreciau staliuka padaryt i ja panasu,tik be itrukimu(zinoma pradziai pabandyciau kokia pakaba ar siaip mazmozi ) Prasau,gal gali aprasyti sio darbelio eiga 4u.gif
Atsakyti
balte as dar truputi pridesiu...noriu tokios pat spalvos ir kad neblizgetu ax.gif Noreciau tokios spalvos staliuko i vaiku kambari,tik su masinytem ar siaip kokiais berniokiskais motyvais smile.gif
Papildyta:
Dar rinkausi informacija apie sendinima,kazka supratau,bet va kada paveiksleli klijuoti taip ir nesupratau...ar ant dazu,ar ant lako,ar su laku,ar naudot klijus...na tamsus miskas doh.gif
Atsakyti
Čia iš pirmo temos puslapio:

Ką reikia turėti norint pradėt dirbti:
1. Daiktas, kurį norite dekoruoti.
2. Servetėlės, dekupažinis popierius, ryžinės servetėlės ir t.t.
3. PVA klijai (lipalas)arba universalūs klijai dekupažui.
4. Akriliniai dažai.
5. Teptukai.
6. Žirklės.
7. Lakas (akrilinis ar kitoks).

Spalvai išgauti į baltus akrilinius dažus įmaišai truputį pigmento (yra pirkti Senukuose, dažų sk.).
Eiga:
1. Nudažai daiktą (išdžiovini).
Dažyti galima kelis kartus, kol lygiai pasidengs.
2. Klijuoji servetėlę (arba ryžinį / dekupažinį popierių) klijais (išdžiovini);
3. Lakuoji akriliniu laku (išdžiovini).
Lakavimą galima (būtina) kartoti kelis kartus.

Kad neblizgėtų gali rinktis matinį ar pusiau matinį laką. Arba pabaigai padengti purškiamu sintetiniu matiniu laku. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daiva_z @ 2009 08 17, 22:51)
Ačiū mergaitės. Čia dariau ne aš, tiesiog manęs paprašė sužinoti kodėl taip nutiko. lakas buvo EKO akva, tai jis vandeninis, ane?

vandeninis, aš naudojų šitą, tai niekad panašių bėdų nebuvo.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Čili: 18 rugpjūčio 2009 - 10:02
QUOTE(baltė @ 2009 08 17, 22:35)
viktooorija, medinių daiktų negruntuoju, man jie ir taip gana gražiai apsišveičia švitriniu (paviršius tampa lygus) ir gražiai pasidengia dažais. Esu gruntavusi medžio gruntu porą rėmelių, nes norėjau užpildyti tarpelius (buvo tokie tarpiukai sujungimo vietose). Medžio (parketo) gruntas iš Senukų. smile.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti