Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

Ar pakanka akrilinio lako teptuką išplauti su vandeniu?

Klausiu, nes pastebėjau kad maniškis per pusę šerelių ilgainiui sulipo, nors kiekvienąkart lyg ir gerai išplaudavau g.gif . Kažin, ar įmanoma jį kaip nors pataisyt unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 08 10, 14:52)

Aciu labai uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2009 08 10, 14:22)

Klausiu, nes pastebėjau kad maniškis per pusę šerelių ilgainiui sulipo, nors kiekvienąkart lyg ir gerai išplaudavau  g.gif . Kažin, ar įmanoma jį kaip nors pataisyt  unsure.gif ?

gali kelias valandas pamirkyti siltame muiluotame vandenyje, turetu padeti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos,

pradėjau ir aš po truputį minti dekupažo keliu ax.gif Tai vat iškilo tokis klausimas- kokį laką pirkti, jei turiu nusipirkus dvikomponentę sendinimo priemonę crackle sottile, kuri, kaip radau internete, yra aliejaus pagrindu? Nes kai buvau parduotuvėje, tai sakė, jog lakas vandens pagrindu netinka.... Ar tiesa, ir jei taip, tai kokį konkrečiai laką galėčiau drasiai naudoti, nebijodama, kad sugadinsiu savo darbelį? Ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
gal kam bus idomu. bandziausi arabiska guma ant sugadintu padeliuku.
cia tepiau 1sluoksni alkoholinio lako ir arabiska.
user posted image

o cia tepiau 2sluoksnius alkoholinio lako ir arabiska.
user posted image
Atsakyti
[quote=kvartetas,2009 08 10, 21:18]
gal kam bus idomu. bandziausi arabiska guma ant sugadintu padeliuku.

Antras variantas gana patraukliai gavosi, suskilimai dailus, man net su dvikomponenciu teip nesigauna schmoll.gif
O sunku naudoti ta arabiska? nes kiek girdejau tik patyrusios su ja susitvarko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rutcka @ 2009 08 10, 17:07)
Sveikos visos,

tinka vaitspiritinis, sintetinis lakas. jo buna tepamo ir purskiamo 4u.gif
Atsakyti
nzn kiek as cia jau patyrusi, bet va rezultatas yra. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2009 08 10, 14:22)

Klausiu, nes pastebėjau kad maniškis per pusę šerelių ilgainiui sulipo, nors kiekvienąkart lyg ir gerai išplaudavau  g.gif . Kažin, ar įmanoma jį kaip nors pataisyt  unsure.gif ?

Teptukas ilgainiui "priauga" dažų, klijų, lakų, jei plaunamas mažam kieky vandens. Geriausia darbo metu jį laikyti vandeny, o baigus darbus gerai išplauti po tekančiu vandeniu. Be to, teptukus reikia labai saugoti, nelaikyti su dažais nė trupučio, jei kas nors džiovinama džiovintuvu, būtinai reikia įsitikinti, ar džiovinimo lauke nestovi koks pamirštas dažuotas, klijuotas, lakuotas teptukas.
Jei teptukas jau sukietėjo (ypač nuo klijų, lakų), gera jį pamerkti, pvz., acetonan, o paskui galima "uždėti" plaukų kondicionieriaus kaukę. Taip teptukams ševeliūras gaivina mano kolegė jakata... mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 08 11, 01:03)
Taip teptukams ševeliūras gaivina mano kolegė jakata... mirksiukas.gif

biggrin.gif cia tik Jakata gali taip sugalvoti...visai nenustebau. Kad ir kaip juokingai tai skambetu,bet tame tiesa tikrai galima izvelgtAs vis atsimenu istorija su zasiukais
Atsakyti
sveikos, gal galetu kas patarti, kaip 'susidoroti' su dvikomponenciu sendinimo budu, naudoju artmanijos RETRO. Niekaip man neskyla, arba as nemoku itrinti... Zodziu darau, atrodo, kaip ir visi - tepu viena sluoksni, gerai isdziuna, ta pacia kryptim tepu kita sluoksni, isdziuna, tada bandau itrinti, seseliais, taciau trinant jokiu itrukimu nesimato, sesliai ant pavirsiaus terliojasi. Kazkur skaiciau, kad kazkaip paminkyt, paspaudyt reikia blink.gif tik nelabai suprantu, ka minkyt? rolleyes.gif o gal kita, lengviau valdoma, dvikomponenti parekomenduotumet?
Atsakyti
QUOTE(Gaile_ @ 2009 08 11, 07:49)
sveikos, gal galetu kas patarti, kaip 'susidoroti' su dvikomponenciu sendinimo budu, naudoju artmanijos RETRO.

Retro gan sunkus dvikomponentis,bet jei ji perpranti rezultatas gaunasi visai nieko.Su Retro reikia turet kantrybes.Pirma sluoksni nutepus reikia kokia puse dienos palaukt,antras sluoksnis pasirodo mazdaug po paros laiko,kitos trukimus paspartina su fenu,taciau skyla gana smulkiai...as pati niekuomet netryniau itrukimu akiu seseliais,kazkaip jie man nenadioznai atrodo,prekomenduoju itrinti aliejiniais arba patina
Atsakyti