Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

pagaliau pasirodau su savo pirmaisiais darbais.Po visų jūsų patarimų kažkas lyg ir gavosi. 4u.gif 1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingrida4: 09 rugpjūčio 2009 - 14:39
QUOTE(godzele @ 2009 08 09, 13:38)
Sveikos darbstuoles mirksiukas.gif  Grizus is atostogu noriu parodyti savadekupazine dezute xD Katinai po zaluma [Manau toks bus jos pavadinimas]
Dezutes virsus:

labai grazus katineliai wub.gif o mamyte tikra saunuole bigsmile.gif mano mama,tai man tik tysia visokius rakandus,kad padaryciau grazesniais,pati to daryti nedrysta biggrin.gif

QUOTE(ingrida4 @ 2009 08 09, 15:35)
pagaliau pasirodau su savo pirmaisiais darbais.Po visų jūsų patarimų kažkas lyg ir gavosi. 4u.gif 1

g.gif man nieko nerodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paul@: 09 rugpjūčio 2009 - 15:55
QUOTE(Paul@ @ 2009 08 09, 15:55)
g.gif man nieko nerodo

Rodo rodo... mirksiukas.gif

Atsakyti
gal kas pasakys ar yra jau ta knyga knygynuose. kalbu apue 200 puslapių "dekupažą" . man labai jau reiktų dovanai padaryt........ gal kas užmatėt jau?
Papildyta:
tikiuosi, kad prieš kalėdas ir lachesės knugutė pasirodys. tiesiog tokia gera dovana rankdarbius mėgstantiems žmonėms ax.gif
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 08 09, 14:21)
Va va, čia jau kažką galima pačiupt už uodegėlės... wink.gif
Kas "pabaltavo"?
Dvikomponenčio sendinimo lako step1 būna pieniškas (t.y., baltas). Jo išdžiūvimo požymis - visiškas išskaidrėjimas. Tada tepamas step2, kuris jau neturi tokio balzganumo. Jei step1 nors lašelis kažkur bus nenuskaidrėjęs, step2 netepamas, laukiama, kol visas paviršius bus skaidrus. Tai kuris sluoksnis pačiai pabaltavo ir neišdžiūvo?
Dvikomponenčio step1 ir step2 tepimo kryptys neturi būti kryžmos viena kitos atžvilgiu. Tai - vienkomponenčio sendinimo lako ir viršutinio dažo tepimo kryptims būtina sąlyga (ir tai - ne visų firmų priemonėms).

Servetėlė visada perima fono spalvą. Taigi, jei fonas tamsus, nors kiek už foną šviesesnis paveikslėlis prapuls. Tačiau tai visiškai išsprendžiama.
Yra du pagrindiniai būdai:
1. dekoruojamas daiktas nudažomas baltai, klijuojami motyvai, o tada be paveikslėlio esantys fono ploteliai dažomi norima spalva (kad ir juoda);
2. dekoruojamas daiktas nudažomas norima spalva (juoda, pvz.), paveikslėliai tiksliai iškerpami (be jokių paliekamų milimetrų, kaip tai netgi žurnalai pavyzdžiuose propaguoja!), uždedami ant tamsaus fono, apipiešiami pieštuku, nukeliami ir labai kruopščiai paveikslėlio klijavimo vieta padažoma baltai. Paveikslėliai klijuojami kaip įprasta. Užklijavus dažnai būna neatitikimų, kas yra normalu (servetėlė nevienodai išsiplečia, priklausomai nuo paveikslėlio pločio). Neatitikimai koreguojami arba fono spalva (jei liko balto plotelio krašteliai šalia paveikslėlio) arba paveikslėlio spalvomis (jei paveikslėlis išsiplėtė ir "užėjo" ant fono spalvos).
Yra ir kitų būdų, tačiau jie, manau, rečiau naudojami dėl daugelio aplinkybių.
godzele, kita tema išdavė, kad puikiai valdai teptuką, taigi, su šviesaus motyvo užklijavimu ant tamsaus fono tikrai neturėsi problemų.
Sėkmės 4u.gif

tai va,kur suo pakastas doh.gif as nuskaiciau ant pakuotes,kad uztepus pirma sluoksni palaukt,kol padzius,bet neisdzius ir tepti antra sluoksni doh.gif tai gerai nenudziuvus pirmam,uzvariau antra,ir priesinga kryptim,negu pirmaji doh.gif
aciu bite notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(berto_luci @ 2009 08 09, 19:09)
tai va,kur suo pakastas doh.gif as nuskaiciau ant pakuotes,kad uztepus pirma sluoksni palaukt,kol padzius,bet neisdzius ir tepti antra sluoksni doh.gif tai gerai nenudziuvus pirmam,uzvariau antra,ir priesinga kryptim,negu pirmaji doh.gif
aciu bite  notworthy.gif

Kryptys tai įtakos neturėjo, o va jei step1 dar buvo neišskaidrėjęs, tai išties čia tas šuo ir yra tas... mirksiukas.gif
Atsakyti
Bite - Aciu wink.gif Bandysiu kazka patepiot....
Paula - Aciu. Mamos drauge dare tai ir mama uzsimane sau kedutes pasidaryt smile.gif Tai jau taip patiko biggrin.gif
Atsakyti
O gal kas žinot,kur Klaipėdoje galima nusipirkti priemonių dekupažui? ax.gif
Atsakyti
Sveikutes,
esu naujoke,keleta kartu rasiau. Noriu patarimo ar pamokymo smile.gif Nusipirkau juodu pagrindu servetele ir ja noriu klijuoti ant medines apyrankes, kokia spalva man ja dazyti?Serveteles fonas juodas ir sidabrines geles ant jos,turbut motyvus karpysiu,tai gal juodais dazais ja nudazyti?Dar nusipirkau sendintoja dvikomponenti, ar reik poto kai susidaro skilimai dar ir nulakuoti paprastu laku?

Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2009 08 10, 08:49)
Sveikutes,
esu naujoke,keleta kartu rasiau. Noriu patarimo ar pamokymo smile.gif Nusipirkau juodu pagrindu servetele ir ja noriu klijuoti ant medines apyrankes, kokia spalva man ja dazyti?Serveteles fonas juodas ir sidabrines geles ant jos,turbut motyvus karpysiu,tai gal juodais dazais ja nudazyti?Dar nusipirkau sendintoja dvikomponenti, ar reik poto kai susidaro skilimai dar ir nulakuoti paprastu laku?

sveika, kiek supratau zadi iskirpti tuos sidabrinius motyvus is serveteles ir klijuoti ant apyrankes. tai apyranke dazyk baltai, klijuok iskirptus motyvus ir "pritapyk" jei reikia juodai, ar kita spalva. bet paprasciau butu tau, nudazyti ta apyranke baltai ir klijuoti visa nekarpyta servetele(na issikirpus reikiamo dydzio gabaliuka). jei nudazysi apyranke pirmiau juoda spalva ir klijuosi iskarpytus motyvus, ju nebesimatys, arba jie bus vos vos iziurimi(nuo serveteles priklauso), tokiu atveju gali panaudoti konturinius dazus ir tuos sidabrinius motyvus isryskinti, (jei tai ornamentai) arba, jei motyai koks nors piesinukas, gali pertapyti ji 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(efauto @ 2009 08 10, 10:18)
sveika, kiek supratau zadi iskirpti tuos sidabrinius motyvus is serveteles ir klijuoti ant apyrankes. tai apyranke dazyk baltai, klijuok iskirptus motyvus ir "pritapyk" jei reikia juodai, ar kita spalva. bet paprasciau butu tau, nudazyti ta apyranke baltai ir klijuoti visa nekarpyta servetele(na issikirpus reikiamo dydzio gabaliuka). jei nudazysi apyranke pirmiau juoda spalva ir klijuosi iskarpytus motyvus, ju nebesimatys, arba jie bus vos vos iziurimi(nuo serveteles priklauso), tokiu atveju gali panaudoti konturinius dazus ir tuos sidabrinius motyvus isryskinti, (jei tai ornamentai) arba, jei motyai koks nors piesinukas, gali pertapyti ji  4u.gif

Dekui uz atsakyma smile.gif na itariu as klijuosiu visa servetele smile.gifo dazysiu baltai apyranke smile.gif
O pasendinus su dvikomponenciu ar reik dar lakuoti?
Atsakyti
QUOTE(Karalaite28 @ 2009 08 10, 12:35)
O pasendinus su dvikomponenciu ar reik dar lakuoti?

Būtinai!
Atsakyti