Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas 34 tema

QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 14:23)
Pagrinde itrukimams itrinti naudojama patina ir aliejiniai dazai,tik jiems uztvirtinti reikia  nupurksti sintetiniu laku(seniuose perkames masinini laka),kitaip issilies. Su akriliniais dazais neteko girdet,kad kas itrintu is musu tarpo.Zinau itrina akiu seseliais,kartais lupu dazais biggrin.gif  bet vistiek reikia itrinus juos uzpurksti sintetika

Nugi supratau, o artmanijoj man padave akrilini auksa doh.gif
Atsakyti
Merginos, kurios gyvenate Klaipėdoje...Kitą savaitę atostogausiu pajūry...Urupėja lyg mačiau klaipėdietė blush2.gif Pasakykit kur didžiausias pasirinkimas ryžinio popieriaus bei servetėlių, ir dėžučių (arbatai, ir šiaip plokštesnių su skyreliais) šiame mieste?
Atsakyti
QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 14:38)

Nepergyvenk,itrint galima ir juo dar ir kelis potepius gali juom padaryt,jis prie folijos tinka,gali ir i laka imaisyt,turesi auksini atspalvi mirksiukas.gif Tik rinkis ir bandyk
Atsakyti
sveikos,

na, pasiskaiciau ir as dekupazo zurnaliuka, kazka ismokau, kazka uztvirtinau ir kt sav tikrai begsiu pirkti 3D pastos...

As dekoravau ne viena plastm daikteli - kolei kas viskas puikiai laikosi thumbup.gif: Pries dazydama tiesiog pasiurkstinau (taip, kad pirstais tas siurkstumas jaustusi) svitrine kempinele. Dabar pas mane visi valikliai/purskikliai/indu plovikliaia graziuose buteliukuose smile.gif

Siand pakuodama prekes i paprasta kartonine deze, netycia su visa lipnia juosta atpleciau dali popieriaus ir... po tuo popieriumi deze - labai graziai gofruota. jau pasilikau as ta dezele, reikes graziai isklijuoti vidu, sutvirtinti dugna ir kazka padaryti, nes tikrai tas gofras graziai ziurisi...
Atsakyti
Sakykit su kuo nuvalyti purpurina? sendinau su sotile, tai kai ja itrinu man niekaip graziai nenusivalo, lieka ir fonas blizgus, o kadangi fonas juodas tai jis toks papilkejes del to atrodo, negrazu verysad.gif bandau itrinti su pirstu arba su teptuku, bet ne su tuo specialiu. valau su vienkartine servetele.
Atsakyti
evaneva, kazkada man irgi taip gavosi ant tamsaus fono, tik ne su porporina o su aliejiniais dazais... pamegink su servetele suvilgyta aliejumi pradziai koki krasteli patrint gal g.gif
Atsakyti
Čili, drįsčiau paprieštarauti, lietuviško Akrilano firmos dvikomponenčio nebūtina nupurkšti sintetiniu, galima lakuoti akriliniu, kaip ir Stamperijos Medium'ą. Kitų firmų nesu bandžiusi, bet esu tikra, kad ne vienas yra panašus gaminys, kurį galima įtrinti akrilu ir lakuoti iš karto akrilu.
Kitas aspektas - jei įtrinta auksu, kad šis nekeistų spalvos (blizgesio), reikėtu nupurkšti sintetiniu (čia nesvarbu kuo sendinta).

QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 13:23)
Pagrinde itrukimams itrinti naudojama patina ir aliejiniai dazai,tik jiems uztvirtinti reikia  nupurksti sintetiniu laku(seniuose perkames masinini laka),kitaip issilies. Su akriliniais dazais neteko girdet,kad kas itrintu is musu tarpo.Zinau itrina akiu seseliais,kartais lupu dazais biggrin.gif  bet vistiek reikia itrinus juos uzpurksti sintetika

Aš esu bandžiusi, bet vistik geriau aliejiniai, mažesnė tikimybė, kad išteps visą paviršių, o ne tik įtrūkimus.

QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 13:38)

Galima įtinti, tik po truputį, po mažą gabaliuką ir iš karto pavalyti medvilne.

Labai abstraktus tavo klausimas buvo, ką naudoti ir kuo įtrinti. Manau, reikia pradėti nuo to, kokio efekto tikiesi ir ką dekoruosi. Tada pasirinkti priemones ir išsiaiškinti kaip su jomis dirbti. 4u.gif
Kiekviena sendinimo priemonė (o jų yra ne viena ir ne dvi) turi savo specifiką, yra daug lakų ir kiekvieno apdorojimas skrtingas. Nejau reikėtų visas išvardinti ir surašyti kas tinka jų trūkiams įtrinti? g.gif unsure.gif

Man pačiai, kaip naudojančiai ribotą kiekį sendintojų, labai įdomu, kuris yra patikimesnis/geresnis ir populiaresnis Antik (Rayher'io) ar Antika (Artmanijos)? Kuris jų panašesnis į Medium (Stamperijos)? Visi trys yra vandens pagrindu.
Pasidalinkit, paršau, patirtimi smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(viktooorija @ 2009 08 06, 11:53)
Specialus gruntas plastikui? Kiek kainuoja?  4u.gif

Grunto buteliukas kainuoja apie 17-19Lt, tiksliai nepamenu, nes pirkau prieš gerus metus. Nežinau, ar jis tikrai spec plastikui, bet aš jį naudojau būtent plastikiniams paviršiams. Grunto būna balto ir skaidraus - naudojau skaidrų.
Atsakyti
Sveikutes,

Na jau tiek daiktų prikaupiau, ir niekaip neprisiruošiu nugražinti. Suprantu nueik i kursus ir mokėsi. Nueisiu biggrin.gif
Bet gal ir nereiks eiti kadangi vartau knygą apie dekupažą. Ką galiu pasakyti NUOSTABU,
meniška knyga, meniškiems žmonėms, meniškiems darbams daryti wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Tikiuosi ir aš pasisemsiu idėjų savo darbams 4u.gif
Sekmės dekupažuojant.
Atsakyti
QUOTE(baltė @ 2009 08 06, 22:31)
Čili, drįsčiau paprieštarauti, lietuviško Akrilano firmos dvikomponenčio nebūtina nupurkšti sintetiniu, galima lakuoti akriliniu, kaip ir Stamperijos Medium'ą. Kitų firmų nesu bandžiusi, bet esu tikra, kad ne vienas yra panašus gaminys, kurį galima įtrinti akrilu ir lakuoti iš karto akrilu.
Kitas aspektas - jei įtrinta auksu, kad šis nekeistų spalvos (blizgesio), reikėtu nupurkšti sintetiniu (čia nesvarbu kuo sendinta).
Aš esu bandžiusi, bet vistik geriau aliejiniai, mažesnė tikimybė, kad išteps visą paviršių, o ne tik įtrūkimus.
Galima įtinti, tik po truputį, po mažą gabaliuką ir iš karto pavalyti medvilne.

Labai abstraktus tavo klausimas buvo, ką naudoti ir kuo įtrinti. Manau, reikia pradėti nuo to, kokio efekto tikiesi ir ką dekoruosi. Tada pasirinkti priemones ir išsiaiškinti kaip su jomis dirbti. 4u.gif
Kiekviena sendinimo priemonė (o jų yra ne viena ir ne dvi) turi savo specifiką, yra daug lakų ir kiekvieno apdorojimas skrtingas. Nejau reikėtų visas išvardinti ir surašyti kas tinka jų trūkiams įtrinti? g.gif  unsure.gif

Labai aciu, issamiai ir aiskiai 4u.gif Matai, tikrai atrodo nemazais skaitinejau pries pradedama pati, bet nepastebejau kad sendintojai yra skirtingi savo sudeties pagrindu.
Tai vat kad atrodo viskas aisku ir paprasta kai pasiskaitai ar pasiziuri pamokeles, o kai imiesi pati, tai visokie niuansai ir iskyla pries akis, tuomet ir suzinai daugiau ir nusvyli savo kailiu.
Turiu Stamperia crakle medium, mazais lopukais vakar itryniau akriliniais ir iskart valiau. Kaip ir normaliai gavosi ax.gif nupurskiau su sintetiniu laku ir siandien dar su akriliniu nulakuosiu. Tikiuosi neuzilgo pademonstruoti koks pirmas rimtas blynas wink.gif
Atsakyti
Būtinai pasirodyk smile.gif
Atsakyti
sveikos.domiuosi labai dekupažu,noriu pradėti kažką daryti.turiu tokį klausimą.. g.gif pvz jei noriu atnaujinti medinį paviršių tarkim kėdę (jis baltai dažytas tik reikia perdažyti) tai kokių dažų man reikia aliejinių ar akrilinių?ar galiu juos pirkti bet kokioj parduotuvėj? IR KLIJAI AR TIESA,KAD TINKA SERVETĖLĖMS KLIJUOTI LIPALAS? g.gif LB noriu pradėti tik nežinau ar tiks tie klijai ir dažai kur turiu. g.gif būtų šaunu sulaukti jūsų až mirksiukas.gif nes temos neseku thumbup.gif ačiū iš anksto jei kas gausis įkelsiu foto mirksiukas.gif
Atsakyti