Čili, drįsčiau paprieštarauti, lietuviško Akrilano firmos dvikomponenčio nebūtina nupurkšti sintetiniu, galima lakuoti akriliniu, kaip ir Stamperijos Medium'ą. Kitų firmų nesu bandžiusi, bet esu tikra, kad ne vienas yra panašus gaminys, kurį galima įtrinti akrilu ir lakuoti iš karto akrilu.
Kitas aspektas - jei įtrinta auksu, kad šis nekeistų spalvos (blizgesio), reikėtu nupurkšti sintetiniu (čia nesvarbu kuo sendinta).
QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 13:23)
Pagrinde itrukimams itrinti naudojama patina ir aliejiniai dazai,tik jiems uztvirtinti reikia nupurksti sintetiniu laku(seniuose perkames masinini laka),kitaip issilies.
Su akriliniais dazais neteko girdet,kad kas itrintu is musu tarpo.Zinau itrina akiu seseliais,kartais lupu dazais
bet vistiek reikia itrinus juos uzpurksti sintetika
Aš esu bandžiusi, bet vistik geriau aliejiniai, mažesnė tikimybė, kad išteps visą paviršių, o ne tik įtrūkimus.
QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 13:38)
Nugi supratau, o artmanijoj man padave akrilini auksa
Galima įtinti, tik po truputį, po mažą gabaliuką ir iš karto pavalyti medvilne.
Labai abstraktus tavo klausimas buvo, ką naudoti ir kuo įtrinti. Manau, reikia pradėti nuo to, kokio efekto tikiesi ir ką dekoruosi. Tada pasirinkti priemones ir išsiaiškinti kaip su jomis dirbti.
Kiekviena sendinimo priemonė (o jų yra ne viena ir ne dvi) turi savo specifiką, yra daug lakų ir kiekvieno apdorojimas skrtingas. Nejau reikėtų visas išvardinti ir surašyti kas tinka jų trūkiams įtrinti?
Man pačiai, kaip naudojančiai ribotą kiekį sendintojų, labai įdomu, kuris yra patikimesnis/geresnis ir populiaresnis Antik (Rayher'io) ar Antika (Artmanijos)? Kuris jų panašesnis į Medium (Stamperijos)? Visi trys yra vandens pagrindu.
Pasidalinkit, paršau, patirtimi