aš kiek esu plastikinių daiktų dekoravus, tai gruntavau stamperios gruntu - man tikrai pasiteisino.
QUOTE(justess22 @ 2009 08 06, 10:32)
aš kiek esu plastikinių daiktų dekoravus, tai gruntavau stamperios gruntu - man tikrai pasiteisino.
Specialus gruntas plastikui? Kiek kainuoja?
labas visoms dekupazo meistrems bandau jungtis prie jusu,na bet kad niekas man nesigauna pirmai pradziai bandau daryti arbatos dezute,nudaziau akriliniais tamsesnes spalvos dazais tada tepiau vienkomponenti sendintoja(crazy crakle)palaukiau kol isdzius ir uztepiau sviesesnes spalvos akriliniais dazais,jokio suskeldejimo nera vos vietomis keli istisiniai itrukimai,nezinau ka ne taip darau,per plonai,per storai tepu,teptukas gal netinkamas,tas sendintojas gal koks prastas?????????nu jau visai baigiu nuleist renkas,padekit
QUOTE(mamasa22 @ 2009 08 06, 13:11)
labas visoms dekupazo meistrems bandau jungtis prie jusu,na bet kad niekas man nesigauna
Visu pirma kokios firmos vienkomponentis sendintojas,antra gal per storai uztepiai antra dazu sluoksni ant virsaus,trecia,gal per ilgai leidai vienkomponenciui dziuti...viska reikia stebet
QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 08:39)
Sveikutes, nesulaukiau vakar atsakymo
Na paaiskinkit jus man zaliai, nuejau i artmanija blizgesio itrynimams sendinimo, tai manes paklause koki sendinima turiu, akrilini ar aliejini
Nugi nemazai skaiciau, bet kad sendinimai tokie ar tokie buna tai negirdejau. Kaip juos atskirt? ir i kuriuos ka galima itrinti ir ko negalima
Itryniau darbeli akriliniais blizgiais dazais, bet nevisur jis graziai paskui su vandeniu nusivale, is kart valiau, bet jau kaip ir spejo pridziut
Darau draugei dezute su serveteles per visa dangteli, priklijavau siaip ne taip idealiai su vandenuku is trecio karto, aptepiau klijais ir sugalvojau pasinaudoti patarimu prilyginti Su sviestiniu popierium, servetele pasiliko ant popieriaus prikibusi su vandens srove irgi nesigavo, vistiek rauksleles yra. Zodziu suvargau
Na paaiskinkit jus man zaliai, nuejau i artmanija blizgesio itrynimams sendinimo, tai manes paklause koki sendinima turiu, akrilini ar aliejini
Nugi nemazai skaiciau, bet kad sendinimai tokie ar tokie buna tai negirdejau. Kaip juos atskirt? ir i kuriuos ka galima itrinti ir ko negalima
Itryniau darbeli akriliniais blizgiais dazais, bet nevisur jis graziai paskui su vandeniu nusivale, is kart valiau, bet jau kaip ir spejo pridziut
Darau draugei dezute su serveteles per visa dangteli, priklijavau siaip ne taip idealiai su vandenuku is trecio karto, aptepiau klijais ir sugalvojau pasinaudoti patarimu prilyginti Su sviestiniu popierium, servetele pasiliko ant popieriaus prikibusi su vandens srove irgi nesigavo, vistiek rauksleles yra. Zodziu suvargau
Gal kas galit patarti?
QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 13:20)
Gal kas galit patarti?
Dideli plota ant dezutes as klijuoju lygintuvu braukiant per medvilnini skudureli.Lygintuvas turetu buti vidutinio karstumo,bus per karstas lips,per saltas irgi kazkas panasaus gali atsitiks. Perbrauki lygintuvu,is lengvo perkeiti skudurelio vieta,vel brauki lygintuvu,vel keiti skudureli...
QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 13:18)
Visu pirma kokios firmos vienkomponentis sendintojas,antra gal per storai uztepiai antra dazu sluoksni ant virsaus,trecia,gal per ilgai leidai vienkomponenciui dziuti...viska reikia stebet
va va gali but kad per storai nes ten kur ploniau tai lyg ir daugiau suskeldejo,gal dar ir per ilgai dziovinau(tik sekancia diena daziau antra sluoksni )o firma berods dala
QUOTE(mamasa22 @ 2009 08 06, 14:00)
va va gali but kad per storai nes ten kur ploniau tai lyg ir daugiau suskeldejo,gal dar ir per ilgai dziovinau(tik sekancia diena daziau antra sluoksni )o firma berods dala
Ant vienkomponencio dazus reikia deti,kai dar jauciamas lipnumas
QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 13:30)
Dideli plota ant dezutes as klijuoju lygintuvu braukiant per medvilnini skudureli.Lygintuvas turetu buti vidutinio karstumo,bus per karstas lips,per saltas irgi kazkas panasaus gali atsitiks. Perbrauki lygintuvu,is lengvo perkeiti skudurelio vieta,vel brauki lygintuvu,vel keiti skudureli...
Dekui
jau sakiau su lygintuvu kol kas neeksperimentuosiu, kol neturesiu laiko grynai ekperimentiniams darbeliams.
O kaip del sendinimo ir itrinimu? Kada kokius naudoti ir nuo ko priklauso?
QUOTE(sobieska @ 2009 08 06, 14:02)
Ant vienkomponencio dazus reikia deti,kai dar jauciamas lipnumas
Nu va o ant dezutes paskaiciau kad galima ir sekancia diena aciu aciu eisiu bandyti,gerai kad pirmiausia pabandziau ant vidiniu detaliu,o ne ant visos dezutes o ar zinomas jums sitas sendintojas?kaip jis jums?manau kazkaip kad sekanti karta bandysiu dvikomponenti
nepykit jei klausimas jau 100 kart klaustas, tiesiog retai čia užsuku, o ir pamiršau:
jei naudoji 2 komponentinį Antik sendinimą - tai tam kad sutrukimai gautusi stambesni reikia maža sluoksnį tept 1 ir 2 antik ar storą?
jei naudoji 2 komponentinį Antik sendinimą - tai tam kad sutrukimai gautusi stambesni reikia maža sluoksnį tept 1 ir 2 antik ar storą?
QUOTE(Gadriuke @ 2009 08 06, 14:07)
O kaip del sendinimo ir itrinimu? Kada kokius naudoti ir nuo ko priklauso?
Pagrinde itrukimams itrinti naudojama patina ir aliejiniai dazai,tik jiems uztvirtinti reikia nupurksti sintetiniu laku(seniuose perkames masinini laka),kitaip issilies. Su akriliniais dazais neteko girdet,kad kas itrintu is musu tarpo.Zinau itrina akiu seseliais,kartais lupu dazais bet vistiek reikia itrinus juos uzpurksti sintetika
Papildyta:
QUOTE(olajju @ 2009 08 06, 14:14)
nepykit jei klausimas jau 100 kart klaustas, tiesiog retai čia užsuku, o ir pamiršau:
Antikai geriausia tepti abu sluoksnius vienodai,bet nei perstorai,nei per plonai