Įkraunama...
Įkraunama...

Keturios Balkanų šalys ir...

QUOTE(AŠA @ 2009 09 16, 22:10)
BiH

user posted image

Perskaičiau visą pasakojimą, lėtai, įsižiūrėdama, nes anksčiau tik akim permest teturėjau laiko. Ačiū ir už prisiminimus, ir už nematytas vietas.

Įdomu pasirodė, kad Bosnijoj mečetės su kupolais, kaip Turkijoj. Įdomu todėl, kad Ulčinyje, šiaip pietų Juodkalnijoj matytosios buvo su apyplokščiais stogais, ne su kupolais, o gal tie kupolai viduj, iš lauko nematomi (net nežinau, ar jie privalomi mečetėje visam islamiškam pasauly).
Va, radau Ulčinyje fotografuotą:

user posted image

Na ir vestuvių kortežas tavo nuotraukoj sukėlė prisiminimus. BiH vėliava, vėliavos spalvos papuošimai... o mes matėm vestuvininkus važinėjančius Ulčinio gatvėm, irgi su vėliava (Albanijos, nes ten ~80 proc. gyventojų albanai) ir su vėliavos spalvos rankšluosčiais, pririštais prie kiekvienos mašinos valytuvų.
Čia draugų, su kuriais kartu keliavom, daryta nuotrauka, tarp savų neradau šitos veseilės:

user posted image
Atsakyti
Pagūglinau mečečių vaizdus Bosnijoje norėdama sužinoti, kaip vis dėlto yra su kupolais, ir va kokią mečetę Sarajeve radau, postmodernistinę biggrin.gif :

user posted image

Įdėsiu nuorodą į puslapį su šia nuotrauka, gal nesupyksi, kad reklamuoju kaip ir konkurentą mirksiukas.gif , bet pasirodė informatyvus straipsnis tiems, kas domisi Balkanais ir BiH, pati vėliau ateisiu paskaityti blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
įdomus pastebėjimas dėl mečečių g.gif mane tai nustebino tik jų gausa, juk neturėtų jų tiek būti "Religijos ir konfesijos: 40 % musulmonų, 31 % serbų stačiatikiai, 15 % katalikai, likusieji – judaistai, kitų religijų arba netikintys", man net Turkijoj mažiau atrodė blush2.gif o čia atrodytų mažytis kaimukas, o jame 2-3 mečetės blink.gif bet dabar kai pradedu mąstyt... juk jiems labai svarbu per gyvenimą pastatyti mečetę, gal todėl jos tokios matomos ir pastebimos, gal kone kiekviena šeima turi savo g.gif na, reiks dar namie nuotraukas peržiūrėt...
o čia dar kelios po ranka buvo mečečių maniakėms smile.gif (tik atsiprašau dėl kokybės... fotografuota iš važiuojančios mašinos, o paskui neapdorota...)
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 22 rugsėjo 2009 - 07:54
QUOTE(AŠA @ 2009 09 22, 08:31)
įdomus pastebėjimas dėl mečečių g.gif mane tai nustebino tik jų gausa, juk neturėtų jų tiek būti "Religijos ir konfesijos: 40 % musulmonų, 31 % serbų stačiatikiai, 15 % katalikai, likusieji – judaistai, kitų religijų arba netikintys", man net Turkijoj mažiau atrodė blush2.gif

Man Jugoslavijos istorija ir jos tautų santykiai atrodo tokie painūs, kad bijau ką ir samprotaut apie tai smile.gif neatsimenu, ar Juodkalnijos temoj, ar kur kitur rašiau jau, kaip pirmą kartą atostogaudama Kroatijoje 2001 metais kalbėjausi su vietiniu vaikinuku, jaunu, bet jau kariavusiu. Kažką egzaltuotai pagiriančio pasakiau apie jų kovas dėl nepriklausomybės, o jis man tada atsakė: ne viskas taip paprasta. Tipo, visko buvo, teisūs ir neteisūs susimaišę. Tai nuo tada man kompleksas dėl visų balkaniškų įvykių vertinimo rolleyes.gif
Bet kai domiesi, tai vis tiek pašnekėt noris biggrin.gif tai va, man pagal tavo maršrutą atrodo, kad jūs važiavot vien per Bosnijos ir Hercegovinos federaciją, per musulmoniškus kraštus, tai ir mečečių gausa natūralu. O toj BiH daly, kuri vadinasi Republika Srpska (nepainiot su Serbija biggrin.gif ), po bosnių skerdynių liko gyvent serbai stačiatikiai, po taikos bosniai ten nebegrįžo, tai ir mečečių gal tiek nebeatstatė ir nebestatė. Na, čia mano spėlionės, aš Bosnijoj nebuvau. T. y. techniškai buvau, kojos porą vasarų mindžiojo BiH žemę, bet tik pravažiuojant sustojimuose.

QUOTE(Neverk @ mama,2009 09 22, 11:59)
Savūne, kada planuoji į BiH?

Norėjau kitą vasarą, bet panašu, kad neišeis. Nieko tokio, aš įpratus „užsiaugint“ savo keliones biggrin.gif arba susitaupysiu brangiems bilietams doh.gif
O tu, kaip suprantu, irgi ketini į Vakarų Balkanus? Kada?
Atsakyti
QUOTE(Savūnė @ 2009 09 22, 21:38)
Man Jugoslavijos istorija ir jos tautų santykiai atrodo tokie painūs, kad bijau ką ir samprotaut apie tai smile.gif neatsimenu, ar Juodkalnijos temoj, ar kur kitur rašiau jau, kaip pirmą kartą atostogaudama Kroatijoje 2001 metais kalbėjausi su vietiniu vaikinuku, jaunu, bet jau kariavusiu. Kažką egzaltuotai pagiriančio pasakiau apie jų kovas dėl nepriklausomybės, o jis man tada atsakė: ne viskas taip paprasta. Tipo, visko buvo, teisūs ir neteisūs susimaišę. Tai nuo tada man kompleksas dėl visų balkaniškų įvykių vertinimo rolleyes.gif
Bet kai domiesi, tai vis tiek pašnekėt noris biggrin.gif tai va, man pagal tavo maršrutą atrodo, kad jūs važiavot vien per Bosnijos ir Hercegovinos federaciją, per musulmoniškus kraštus, tai ir mečečių gausa natūralu. O toj BiH daly, kuri vadinasi Republika Srpska (nepainiot su Serbija biggrin.gif ), po bosnių skerdynių liko gyvent serbai stačiatikiai, po taikos bosniai ten nebegrįžo, tai ir mečečių gal tiek nebeatstatė ir nebestatė. Na, čia mano spėlionės, aš Bosnijoj nebuvau. T. y. techniškai buvau, kojos porą vasarų mindžiojo BiH žemę, bet tik pravažiuojant sustojimuose.
Norėjau kitą vasarą, bet panašu, kad neišeis. Nieko tokio, aš įpratus „užsiaugint“ savo keliones biggrin.gif arba susitaupysiu brangiems bilietams  doh.gif
O tu, kaip suprantu, irgi ketini į Vakarų Balkanus? Kada?

istorija nėra mano stipriausia vieta blush2.gif o galėjau prieš vykdama pasidomėti doh.gif na, bet visko žmogus neapžiosi blush2.gif taip gerai pamąsčius, tai detalesnės apžiūros ir buvo musulmoniškos dalies ax.gif nors, jei atmintis neapgauna, tai labai stebėjausi mečetėmis apie Medžiugoriją, nes jau kur kur, o ten įsivaizdavau esant gryna katalikišką gabalėlį g.gif bet tik įsivaizdavau... aišku, yra ir bažnyčių
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 13, 18:35)
Gražu, bet aš pradedu įsitikinti, kad pernelyg didelis apsiskaitymas nieko gera neduoda... Šitame grožyje aš vis randu progą švelniai pabambėti. Dėl ko? Na, pavyzdžiui, dėl balandžių. Kur jau čia jų pilna Morkaus aikštė, nejau apie tai rašiusieji nematė daug balandžių?..

Kaip keista matyti nuotraukas be balandžių. Nejau, per pora metų pavyko taip juos išnaikinti. Kai mes buvom prieš du metus, balandžių buvo pilna aikštė, vadovas sakė, kad ten tas pardavinėjamas lesalas yra kažkoks specialus, jog balandžiai nesidaugintų, bet net nesitiki, kad taip jų baisiai sumažėjo doh.gif . Gaila... neįsivaizduoju Morkaus aikštės be balandžių.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2009 09 23, 09:16)
Aš noriu, kad ir šiandien biggrin.gif bet dar neplanuoju. Diedas nesileidžia įtikinamas. Na, nebent įtikinsiu į Kroatiją.
Naobettačiau, šovė mintis pasidomėti slidinėjimo BiH galimybėmis.

http://www.visit-bos...kiHolidays.aspx
http://www.skiingaro...erzegovinia.asp
įdomi mintis, bet šitą reikalą aš jau kelinti metai veju į šoną, nes jei dar užsikabinčiau ir už slidinėjimo doh.gif pakanka, kad jau per visas mano keliones bankai rankas trina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 23, 09:08)
įmesiu vakare dar vieną foto, kiek ten jų iš tikrųjų realiai buvo, ne šie keli, aišku, bet man atrodė mažai blush2.gif

user posted image

QUOTE(Neverk @ mama,2009 09 23, 09:39)
QUOTE(AŠA @ 2009 09 23, 10:22)

Ačiū už nuorodas smile.gif

į sveikatytę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 23, 18:45)
user posted image

Tikrai, labai nedaug belikę sad.gif .Visai kitoks vaizdas, nei kai aš buvau, nors jau ir tada, sakė buvo apmažėję tų balandžių. Dar metai, ir matyt, visai neliks, nesuprantu, negi jie jau taip trukdo kam mastau.gif .
Atsakyti
Aša, labai smagu skaityti tavo kelionių aprašymus. Bandau dėliotis vasaros kelionės maršrutą, gal kartais prisimeni kokiam kempinge prie Venecijos buvot ir kiek jis kainavo, nes kazkur skaiciau kad ten kempingai labai brangus, apie 70-100 EUR keliaujant su palapine. Ir dar vienas klausimas, gal pameni kiek kainuoja Venecijoj pasikelti į varpinės bokštą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 15 vasario 2010 - 19:21
QUOTE(Aidluka @ 2010 02 15, 19:15)
Aša, labai smagu skaityti tavo kelionių aprašymus. Bandau dėliotis vasaros kelionės maršrutą, gal kartais prisimeni kokiam kempinge prie Venecijos buvot ir kiek jis kainavo, nes kazkur skaiciau kad ten kempingai labai brangus, apie 70-100 EUR keliaujant su palapine. Ir dar vienas klausimas, gal pameni kiek kainuoja Venecijoj pasikelti į varpinės bokštą?

Mes buvome apsistoję Mestrėje, kempingo pavadinimą suradusi parašysiu, bet tikrai ne tokios kainos buvo, mums dviems su mašina ir palpine kainavo naktis apie 26 eurus, o pasikėlimas Venecijoje į bokštą 6 arba 8 eurai žmogui, nepamenu tiksliai blush2.gif
Atsakyti
[quote=AŠA,2010 02 16, 17:41]
Mes buvome apsistoję Mestrėje, kempingo pavadinimą suradusi parašysiu, bet tikrai ne tokios kainos buvo, mums dviems su mašina ir palpine kainavo naktis apie 26 eurus, o pasikėlimas Venecijoje į bokštą 6 arba 8 eurai žmogui, nepamenu tiksliai blush2.gif

Ačiū labai, aš irgi nelabai tikejau kad kempingas galėtų taip brangiai kainuot, nebent nameliai. Kiek suprantu Mestreje yra ne vienas kempingas, ar klystu?
Atsakyti