Įkraunama...
Įkraunama...

"Vieversys", Žirmūnų g. 89, Vilnius

Mes čia, forume, pasiguodžiam, o kas iš to. Reiktų susirinkti mamoms, kurios nori keisti situaciją ir eiti pas darželio vedėja. Aš kito kelio nematau. Auklėtojos priima sergančius vaikus su vaistų maišiukais, pabandytų nepriimti, juk pasakys žodį ne taip ir nepatenkinti tėvai 'padarys' tvarką. Žmonės saugo savo darbo veitas. O vedėja savo kabinete sėdėdama gal nelabai žino situaciją, kuri vyksta grupėse...Žinau, kad yra Vilniuje darželių, kuriuose griežtai draudžiama vesti sergančius vaikus. O 'Vieversio' darželyje tokia tvarka galėtų būti vidaus sistemoje, vedėjos įsakymas nepriimti sergančių vaikų ir auklėtojų sąžinės reikalas.
Sutinku, kad yra vaikų (tame tarpe mano dukra), kurie yra silpno imuniteto ir užsikrečia tiesiog žaibiškai. Bet tai nereiškia, kad kiti turi teisę vesti virusuotus savo vaikus. Dirbti, realizuoti save per veiklą norime visi, o ne vien slaugyti ištisai sergančius savo vaikus.
Atsakyti
QUOTE(sarmi @ 2012 01 07, 16:04)
Mes čia, forume, pasiguodžiam, o kas iš to. Reiktų susirinkti mamoms, kurios nori keisti situaciją ir eiti pas darželio vedėja. Aš kito kelio nematau. Auklėtojos priima sergančius vaikus su vaistų maišiukais, pabandytų nepriimti, juk pasakys žodį ne taip ir nepatenkinti tėvai 'padarys' tvarką. Žmonės saugo savo darbo veitas. O vedėja savo kabinete sėdėdama gal nelabai žino situaciją, kuri vyksta grupėse...Žinau, kad yra Vilniuje darželių, kuriuose griežtai draudžiama vesti sergančius vaikus. O 'Vieversio' darželyje tokia tvarka galėtų būti vidaus sistemoje, vedėjos įsakymas nepriimti sergančių vaikų ir auklėtojų sąžinės reikalas.
Sutinku, kad yra vaikų (tame tarpe mano dukra), kurie yra silpno imuniteto ir užsikrečia tiesiog žaibiškai. Bet tai nereiškia, kad kiti turi teisę vesti virusuotus savo vaikus. Dirbti, realizuoti save per veiklą norime visi, o ne vien slaugyti ištisai sergančius savo vaikus.

tikrai su jumis sutinku visu simtu procentu. vieni teveliai draskosi, kad nevesti serganciu, sloguojanciu, ciaudinciu savo vaikuciu, bando ivairiausius budas, tai su auklem palikti, tai su mociutem ir pan., kad tik nevesti ir neapkresti kitu vaiku...o kiti teveliai pasitrenka tiesiog lengviausia buda-nekreipia demesi ir atveda savo vaikelius i grupe
Atsakyti
QUOTE(sarmi @ 2012 01 07, 17:04)

Laba,
ir musu darzelyje grieztai draudziama vesti sergancius vaikus (yra taisyklese nurodyta). Todel, manau, kad pradziai reikia ne pas vedeja eiti, o pradeti nuo musu paciu ir per susirinkimus kalbetis su grupes teveliais. Nes susidaro toks vaizdas, kad kai kas nelabai supranta darzelio funkciju.
Pries menesi atejau pasiimti savo vaiko ir viena mama klausia aukletojos "vakar ir ryte vaikas labai kosejo, kaip jis jautesi? aukletoja: per pietu miega kosejo ir pan". Jeigu taip mama sugeba paklausti prie kitu teveliu, tai ko noreti. Ta karta nenorejau pyktis ir nutylejau (dabar labai gailiuosi), nes maniskis kazkaip labai gerai iki tol laikesi ir nepasigaudavo ligu (bet ir patys i jo imuniteta pakankamai investuojame). Bet kai po paros atsikele su temperatura ir 2 sav. kosejo iki siol laikau pykti ant saves, kad nutylejau.

P.S. Pernai skaiciau straipsny apie darzeli, kuriame pandeminio gripo metu visi vaikai ejo i darzeli, nors kituose darzeliuose grupes buvo visiskai tuscios ar keli vaikiukai. Darzelio aukletojos buvo sugalvoje i kinder indelius su pradurtomis skylutemis ideti cesnako skiltele ir visiem vaikams pakabinti kaip pakabukus. Fainai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziugaa: 08 sausio 2012 - 18:10
QUOTE(Dziugaa @ 2012 01 08, 18:06)
Laba,
ir musu darzelyje grieztai draudziama vesti sergancius vaikus (yra taisyklese nurodyta). Todel, manau, kad pradziai reikia ne pas vedeja eiti, o pradeti nuo musu paciu ir per susirinkimus kalbetis su grupes teveliais. Nes susidaro toks vaizdas, kad kai kas nelabai supranta darzelio funkciju.
Pries menesi atejau pasiimti savo vaiko ir viena mama klausia aukletojos "vakar ir ryte vaikas labai kosejo, kaip jis jautesi? aukletoja: per pietu miega kosejo ir pan".  Jeigu taip mama sugeba paklausti prie kitu teveliu, tai ko noreti. Ta karta nenorejau pyktis ir nutylejau (dabar labai gailiuosi), nes maniskis kazkaip labai gerai iki tol laikesi ir nepasigaudavo ligu (bet ir patys i jo imuniteta pakankamai investuojame). Bet kai po paros atsikele su temperatura ir 2 sav. kosejo  iki siol laikau pykti ant saves, kad nutylejau.

P.S. Pernai skaiciau straipsny apie darzeli, kuriame pandeminio gripo metu visi vaikai ejo i darzeli, nors kituose darzeliuose grupes buvo visiskai tuscios ar keli vaikiukai. Darzelio aukletojos buvo sugalvoje i kinder indelius  su pradurtomis skylutemis ideti cesnako skiltele ir visiem vaikams pakabinti kaip pakabukus.  Fainai  mirksiukas.gif

Ai, žinokit, su tėvais kalbėtis šia tema beviltiška doh.gif Bandžiau vieno susirinkimo metu kelti klausimą dėl sergančių vaikų vedimo į darželį, tai žinokit nelabai buvau suprasta, buvo nedgi paijuokta iš manęs. Viena mamytė, man pasiūlė nevesti savo vaiko į darželį, jeigu jau mes tokie sergantys doh.gif
Yra tokių tėvų, kurie galvoja, kad jeigu vaikas neturi temperatūros, tai jis neserga, nesvarbu, kad snarglys iki kelių kabo, ar kosti be sustojimo. Nelabai suprantu, tokio mastymo, tokie tėvai tiktai kenkia savo vaikams. Juk kuo greičiau imiesi visų priemonių, kad vaikas neįsisirgtų, tuo jis greičiau pasveiksta ir jo sirgimo laikas sutrumpėja, o jei lauki kol jis rimtai susirgs, paprasta sloga komplikuosis į sinusitą ar ausų uždegimą, o kosulys į bronchitą, tai tada ir namie ilgiau tenka sėdėti, ir piniginė labiau nukenčia smile.gif, o dar kiek aplinkui kitų vaikučių apkrečia doh.gif Negi, geriau prasėdėti namie mėnesį su rimtai įsisirgusiu vaiku, negu tik pasirodžius slogai, nebevesti jo į darželį ir pasveikti per savaitę.
Manau, reikia eiti pas vedėją ir kelti šį klausimą. Manau, kad auklėtojos turėtų nepriimti sergančių vaikų į grupę, o jeigu pamato, kad vaikas sloguoja ar kosti turėtų skambinti tėvams ir reikalautų, kad tėvai pasiimtų tokius vaikus iš darželio ir be gydytojo pažymos, kad sveikas neateitų.
Atsakyti
QUOTE(<Marta> @ 2012 01 09, 15:56)
Ai, žinokit, su tėvais kalbėtis šia tema beviltiška doh.gif 

mad.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziugaa: 09 sausio 2012 - 18:29
Sveikos 4u.gif Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip smile.gif
Norėjau paklausti, vaikui du metukai sukanka balandį, o į darželį gali tik nuo rugsėjo, kur jį palikti likusį laiką, gal kas turit patarimų?
Atsakyti
QUOTE(kriiisteee @ 2012 01 19, 20:10)
Sveikos  4u.gif  Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip smile.gif
Norėjau paklausti, vaikui du metukai sukanka balandį, o į darželį gali tik nuo rugsėjo, kur jį palikti likusį laiką, gal kas turit patarimų?

sveiki
mus i darzeli prieme nuo birzelio 1d.
Atsakyti
QUOTE(kriiisteee @ 2012 01 19, 19:10)
Sveikos  4u.gif  Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip smile.gif

Motinystes atostogos iki 3 metu.. tad kokios problemos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2012 01 22, 20:16)
Motinystes atostogos iki 3 metu.. tad kokios problemos? smile.gif

tikriausiai tokios, kad pinigelius moka iki dvieju metu, o pragyvenimui ju reikia doh.gif 4u.gif
Atsakyti
vaikai is vis daug kainuoja... doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif as net iki 3,8 men namie su vaiku busiu, pinigu reikia. bet ka darysi, jei vaiko i darzeli nieks nepriima.
Atsakyti
sveikos mamytes,, as zinokite jau baigiu prarasti savo vidine ramybe ir kantrybe...nezinau, ka ten su tais vaikais darzelyje daro aukletojos, arba cia ne jos kaltos, o patys tevai, akd veda sergancius vaikus, nuo kuriu kiti apsikrecia...bet va mano vaikas negali eiti i darzely..jau va taip pradedu galvoti...nes dvi dienos darzelyje- tirs gydomes sloga, jei ne dar kokia ,,prikubusia" komplikacija nuo ju. nuvedu pasveikusi vaika i darzely, po triju dienu vel scenarijus tas pats, vel sloga, snarglys iki keliu...nebezinau, ka daryti
Atsakyti