Įkraunama...
Įkraunama...

*Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)*

QUOTE(tanita761 @ 2009 10 06, 15:12)
Mamos turiu pora klausimelių  ax.gif
1. iškarto po gimdymo ar paguldo vaikelį ant pilvo, ar duoda pamaitint pirma karta dar bunant  gimdykloj?
2. Nuo gimdymo stalo reikia paciai lipti ir eiti i palata, ar nuveza?
3. Ar patogus gimdymo stalai? Kai teko pirma karta gimdyti (Šv. Jokubo ligon.) bai buvo žiauriai nepatogus stalas ar lova , liko neigiami atsiminimai.
4. Kada  atiduoda vaikeli mamai?

1. taip smile.gif
2. manau jei jausies gerai tai pati eisi, musu atveju tai as su vyru kol maude suneli nulekiau greit i dusa, gydytojai buvo soke lotuliukas.gif bet kaip kitaip, nes leliukas spejo mamai ant pilvo kaku padaryt, ten zemiau pilvo isvis bardakas doh.gif
3.nezinau ka reiskia patogus, man jau ant to stalo tas pats buvo, nespejau isidemet, akusere ir ten tos padejejos tik spejo kojas laikyt, galvojau ne viena be dantu liks lotuliukas.gif juokauju, stalas kaip stalas, patogumo tai ten ir komforto tikrai nejauciau blush2.gif
4. dvi valandas pagal mane praeina, ziurint dar kiek laiko siuva ar dar kazkas, mes gimem 17.10, o vaikelis buvo su mumis jau ismaudytas ir aprengtas pries 19 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tanita761 @ 2009 10 06, 15:22)
eda9 aciu  4u.gif 
Kada  atiduoda vaikeli mamai? turit omeny iškarto po gimdymo vaikelį veza kartu su mama į palata ir palieka?

Iš mūsų jo net nepaėmė, vyras kartu su sesele išmaudė ir atgal įdavė man į rankas. Aš buvau labai nustebusi, kad taip visai nei minutei jo nepaėmė iš mūsų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tanita761 @ 2009 10 06, 14:22)
eda9 aciu  4u.gif 
Kada  atiduoda vaikeli mamai? turit omeny iškarto po gimdymo vaikelį veza kartu su mama į palata ir palieka?

Tik islenda ir atiduoda tongue.gif Jei rimtai, tai paima kol sveria, kol aprengia, bet viskas vyksta gimdykloj. O tada dar gimdykloj maitini, džiaugiesi nauju stebuklu ir po kelių valandų eini/nuveža į palatą.
Nors aš pati nepaėjau ir negalėjau net atsistoti, vaikutį šalia manęs paguldė ir niekur neišnešė.
Atsakyti
Ačiu už atsakymus, matyt mano pirmas gimdymas buvo gan komplikuotas, nes vaikeli man atneše tik kita diena.
O realiai ar gali mama iš karto po gimdymo pasirupinti vaikeliu? na aš atsistot po gimdymo iškarto tikrai negalėjau, o jei vaikelis verkia.... nebent vyras šalia ir atneša. Bet kaip supratau nevisada yra tos palatos kur gali su vyru buti. Arba aš čia kaž ko tai nesuprantu ax.gif

Patogus stalas , na čia gal aš jau ir presistengiau biggrin.gif Ana karta man labai norejosi kad galva butu aukščiau negu kojos, kažkaip gulėjau susikuprinus ir vis kojos man pastatydavo taip kad kojų pirštukai žiuretu i į skirtingas puses, del to dar trauke mešlungis lotuliukas.gif na vienu žodžiu ..
Atsakyti
QUOTE(tanita761 @ 2009 10 06, 14:46)
Ačiu už atsakymus, matyt mano pirmas gimdymas buvo gan komplikuotas, nes vaikeli man atneše tik kita diena.
O realiai ar gali mama iš karto po gimdymo pasirupinti vaikeliu? na aš atsistot po gimdymo iškarto tikrai negalėjau, o jei vaikelis verkia.... nebent vyras šalia ir atneša. Bet kaip supratau nevisada yra tos palatos kur gali su vyru buti. Arba aš čia kaž ko tai nesuprantu  ax.gif

Patogus stalas , na čia gal aš jau ir presistengiau  biggrin.gif  Ana karta man labai norejosi kad galva butu aukščiau negu kojos, kažkaip gulėjau susikuprinus ir vis kojos man pastatydavo taip kad kojų pirštukai žiuretu i į skirtingas puses, del to dar trauke mešlungis  lotuliukas.gif  na vienu žodžiu ..

Aš iš lovos su MB pagalba pakilau tik kitos dienos vakare. Bet vis tiek vaikutis kartu buvo. Aišku, galėjau paprašyti, kad išsineštų, bet neprašiau. Naktį prie manęs vaikutis gulėjo, nesikėlėm nei vienas. Ryte paprašiau sesutės, kad sauskelnę pakeistų. Ir toliau kartu gulėjom ax.gif Ai, vėliau vėl sesutei skambinau, kad ateitų pažiūrėti kodėl atpylė kažkaip keistai. Kadangi neverkė, tai daugiau niekuo rūpintis ir nereikėjo. O tiek kiek reikėjo, tai paskambindavau ir ateidavo smile.gif Pati gi negalėjau atsistoti smile.gif Nors mano situacijoj AK, kiek skaičiau čia SM, tai tikrai nebūtų vaiko palikę unsure.gif
Atsakyti
Na jau supratau, kad nepalieka jei kas ir pades. Aišku labai gerai, kad iškarto vaikelis su mama, jam mažam ir taip toks stresas doh.gif
Atsakyti
idomu, o vertikalus gimdymas RK imanomas?
Atsakyti
Nioninka4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

ka reiskia kada vaikeli atiduoda? sake per paskaiteles, kad niekas tu vaikeliu niekur nepaema, iskart ji turesit, nesirupinkit biggrin.gif

del tarimosi as tikrai nesitarsiu, gal atsidekosiu po to, bet man toks klausimas:

as manau noresiu epiduro, kuo toliau, tuo labiau taip manau, tai prisiklausius visko apie nevykusi epidura, noreciau duoti is anksto anesteziologui, ar bus imanoma kazkur ji/ja pagaut ir duot pinigiuka kitiems nematant? (nes jei neduosiu niekam daugiau ir kazkas matys, tai prastai isrodys... blush2.gif )
Papildyta:
klausykit, o su kojinaitem gimdyt galima? nekenciu but basa ir man nuolat sala kojos...
beje, kaip del kontaktiniu lesiu? esu ziauri trumparege, nenoreciau gimdyt nieko nematydama.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nelly_K: 06 spalio 2009 - 18:33
QUOTE(Hamel @ 2009 10 06, 16:55)
idomu, o vertikalus gimdymas RK imanomas?

smile.gif manau, kad ne smile.gif nebent ishties reikia tartis su gydytoju smile.gif)) nes ash kai su gimdymo planu nuejau, tai man pasake kad ji sman reikalingas, nes daktarai ir taip zhino kas po ko... jie net neisivaizduoja kas tas gimdymo planas smile.gif)) na chia priesh 3metus taip buvo.. labai viliuosi, kad situacija pasikeite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 10 06, 19:37)
Nioninka4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ka reiskia kada vaikeli atiduoda? sake per paskaiteles, kad niekas tu vaikeliu niekur nepaema, iskart ji turesit, nesirupinkit  biggrin.gif

del tarimosi as tikrai nesitarsiu, gal atsidekosiu po to, bet man toks klausimas:

as manau noresiu epiduro, kuo toliau, tuo labiau taip manau, tai prisiklausius visko apie nevykusi epidura, noreciau duoti is anksto anesteziologui, ar bus imanoma kazkur ji/ja pagaut ir duot pinigiuka kitiems nematant? (nes jei neduosiu niekam daugiau ir kazkas matys, tai prastai isrodys... blush2.gif  )
Papildyta:
klausykit, o su kojinaitem gimdyt galima? nekenciu but basa ir man nuolat sala kojos...
beje, kaip del kontaktiniu lesiu? esu ziauri trumparege, nenoreciau gimdyt nieko nematydama.. ax.gif

Visa laika gimdykloj buvau su siltom kojinem, bet kai prasidejo stumimas, pati daktare ar akusere man jas nueme.
Taip pat esu trumparege ir tam kad normaliai viska matyti gimdziau su kontaktiniais lesiais ir dziaugiuosi siuo savo pasirinkimu, nes akiniai ko gero tik maisytu. Tik, manau, geriau rinktis tuos kur tinka visa para, nes neaisku kiek viskas truks ir kada galesi juos isimt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 10 06, 19:37)
Nioninka4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ka reiskia kada vaikeli atiduoda? sake per paskaiteles, kad niekas tu vaikeliu niekur nepaema, iskart ji turesit, nesirupinkit  biggrin.gif

as manau noresiu epiduro, kuo toliau, tuo labiau taip manau, tai prisiklausius visko apie nevykusi epidura, noreciau duoti is anksto anesteziologui, ar bus imanoma kazkur ji/ja pagaut ir duot pinigiuka kitiems nematant? (nes jei neduosiu niekam daugiau ir kazkas matys, tai prastai isrodys... blush2.gif  )
Papildyta:

nuo kada cia jau tu nori epiduro,nes kiek prisimenu tai kitoj temoj labai aiskinai kad yra kitu nuskausminimo budu,i raumeni ir t.t. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 10 06, 18:37)

Visą laiką buvau su kojinytėmis. Nemėgstu būti basa schmoll.gif

QUOTE(jelenyte112 @ 2009 10 06, 18:50)
Visa laika gimdykloj buvau su siltom kojinem, bet kai prasidejo stumimas, pati daktare ar akusere man jas nueme.

Įdomu, kodėl g.gif
Atsakyti