Įkraunama...
Įkraunama...

*Raudonojo Kryžiaus ligoninė(RK)*

QUOTE(FAJITA @ 2009 09 26, 17:09)
as gimdziau RK,kartu su vyru,bet i okias paskaitas neejom,net kalbos nebuvo. tik vyras turejo vaziuot namo sau rubu atvezt,nes apie tai kazkaip nepagalvojom, kad ir jam reikes persirengt.
o gal tos paskaitos,tai naujai ivesta tvarka? nes gimdziau pries 1,7metu. nieko,po keliu menesiu,kai antra karta vaziuosiu gimdyt,tai suzinosiu viska. biggrin.gif
man ten patiko. o ir su gydytojais nesitariau,bet viskas buvo tvarkoj,visi gerai rupinosi ir manim ir vaikeliu

kad nelabai ir zinau nuo kada pas juos tie kursai, bet lb gerai, siaip daug ka paaiskina ir konkreciai apie savo tvarka irgi. duoda sarasiuka net, ko gali prireikt atpirkt, nu ten tik siulai, bintai, klizmute - smulkmenos zodziu, pasako, ka turet gimdykloj, ka siaip su savim imt, nu gaila palatu neaprode, bet su pacia ligonine biski susipazysti ten vaiksciodamas. nu patiko man, naudos gavau.
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 09 26, 18:37)
kad nelabai ir zinau nuo kada pas juos tie kursai, bet lb gerai, siaip daug ka paaiskina ir konkreciai apie savo tvarka irgi. duoda sarasiuka net, ko gali prireikt atpirkt, nu ten tik siulai, bintai, klizmute - smulkmenos zodziu, pasako, ka turet gimdykloj, ka siaip su savim imt, nu gaila palatu neaprode, bet su pacia ligonine biski susipazysti ten vaiksciodamas. nu patiko man, naudos gavau.

tai gal gali, jei nesunku isvardyti, ka jie ten sako i gimdykla imti.
aciu
Atsakyti
QUOTE(lainac @ 2009 09 26, 21:36)
tai gal gali, jei nesunku isvardyti, ka jie ten sako i gimdykla imti.
aciu

i gimdykla tik keleta daiktu, t.y nedideli maiseli smile.gif

pasiimti sau 4 neperslampamus paklotelius, paketa ir kelnaites, vaikui pora pampersu ir rubelius, vyra perrengti svariais rubais ir slepetem, tik nerengt storu treningu-ten ju nemegsta biggrin.gif buteliuka maza vandens, pleduka - is pradziu duos, bet paskui i savo nu ir kad daugiau viskas, nieko ten daugiau nereikia. Naktinius duos, paskui savo persirengsi jau palatoj. na zodz viska bus galima, ko nereikia palikti tokiam rakinamam kambariuke tik sake masinoj nepalikt gal nieko, nes jei reiks kazko paimt, tai vyrui vel reikes persirengti, kad galetu iseiti i lauka. na ir siaip patare nepersistengt, nes sako, kai moterys ivaziuoja su lagaminu ant ratuku, tai nei juoktis nei ka poto, istikro, 2 parom, tai ka ten daug bereikia smile.gif

a ir dar sake lupu vazelina isimest, nes lupos nusauseja ziauriai plius patare vyrui, kad ir koks jis alkanas neimt lukstent sokolado ar ko, nes visgi moteriai negalima nieko ir tas vyro skanavimas atrodo ziauriai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 09 26, 18:37)

tie kursai jau gana seniai ten rengiami, tik i juos eiti visai nebutina, jei lankeisi kituose ar shiaip daugmazh zhinai kas laukia gimdymo metu ir po jo smile.gif)) chia kaip ir moteru konsultacijose kad yra kelios paskaiteles neshtukem... o apie bendra tvarka RK shiame forume gana ishsamiai aprasyta, tik reiktu nepatinget paskaityt...
Atsakyti
QUOTE(kuskusas @ 2009 09 26, 22:57)
tie kursai jau gana seniai ten rengiami, tik i juos eiti visai nebutina, jei lankeisi kituose ar shiaip daugmazh zhinai kas laukia gimdymo metu ir po jo smile.gif)) chia kaip ir moteru konsultacijose kad yra kelios paskaiteles neshtukem... o apie bendra tvarka RK shiame forume gana ishsamiai aprasyta, tik reiktu nepatinget paskaityt...

as tai ejau, kad pamatyt, kaip ta ligonine apskritai atrodo, ar geros tetos ten dirba, nes kaip sakiau anksciau uzpuoliau ir bepietaujancias, bet niekas manes neapibare, na ir kad sarasiuka dave del tu siulu ir kad naktinius duos ir palutes na del tokiu va specifiniu dalykeliu, kurie tik RK, o man ir kuo daugiau kur einu, tai tuo daugiau atsimenu smile.gif gerai, kad tokias rengia.
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 09 26, 22:54)
i gimdykla tik keleta daiktu, t.y nedideli maiseli smile.gif

pasiimti sau 4 neperslampamus paklotelius, paketa ir kelnaites, vaikui pora pampersu ir rubelius, vyra perrengti svariais rubais ir slepetem, tik nerengt storu treningu-ten ju nemegsta  biggrin.gif buteliuka maza vandens, pleduka - is pradziu duos, bet paskui i savo nu ir kad daugiau viskas, nieko ten daugiau nereikia. Naktinius duos, paskui savo persirengsi jau palatoj. na zodz viska bus galima, ko nereikia palikti tokiam rakinamam kambariuke tik sake masinoj nepalikt gal nieko, nes jei reiks kazko paimt, tai vyrui vel reikes persirengti, kad galetu iseiti i lauka. na ir siaip patare nepersistengt, nes sako, kai moterys ivaziuoja su lagaminu ant ratuku, tai nei juoktis nei ka poto, istikro, 2 parom, tai ka ten daug bereikia smile.gif

As is tu moteru kurios vaziuoja gimdyt su lagaminu, o isvaziuoja su lagaminu ir keliais didziausiais maisais biggrin.gif . Imu tik butiniausius daiktus, nereikalingu daiktu neimu. Vien tik vyro drabuziai ir kudikio kaldryte jau uzims nemazai vietos doh.gif
Atsakyti
As kai vaziavau i RK gimdyti irgi susidejau i ciumodana visko ko reikia. Dar viena tasike prigriebiau. Gi chalatas, tapkutes, iklotai po gimdymo (gan dideli, vietos uzeme nemazai), kosmetika, naktiniai marskiniai ir pan... Ir tai daug ko truko, vyras vis atnesdavo... smile.gif Bet taip nesmagu buvo, kai po operacijos pora seseliu su patycios gaidele uzreze: Kam cia tiek prisitempei, ar atostogauti susiruosei. O pacios vis klausia, ar ta turi, ir ta turi... Br... Negaliu prisiminti vargu sioje ligonineje...
Atsakyti
QUOTE(Kačia @ 2009 09 27, 00:30)
As is tu moteru kurios vaziuoja gimdyt su lagaminu, o isvaziuoja su lagaminu ir keliais didziausiais maisais biggrin.gif . Imu tik butiniausius daiktus, nereikalingu daiktu neimu. Vien tik vyro drabuziai ir kudikio kaldryte jau uzims nemazai vietos doh.gif

tai va butent kad ten su keliais maisheliais neprasisuksi, jau vien chalatas kiek uzhima, o dar pampiai, kaldryte, zhieminis vokelis vaikiukui, higienos priemones... zhinoma, galima paprashyt, kad vyras visa tai veliau atvezhtu, bet tada jau namie turi tashyte pupsoti, nes kai bandai ishaishkint kas kur namie padeta (lyg jis ten svechias butu) tai nervu kainuoja ir visvien atvezha ne tai ko prashai biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 09 26, 14:22)
zinau, kad su skatinamaisiais lb skauda gimdyt, kai visa ta veikla greitai vyksta... jau geriau palaukt, kiek gali  smile.gif

pirmą man skatino. nuleido vandenis ir nieko, tada pradėjo lašint skatinamuosius. ir...nieko. labai lėtai viskas vyko, gimdžiau beveik šešiolika valandų, gale patarė daryt epidūrą, kitaip visai jėgų nebūčiau turėjus vaiko išstumt... bet viskas baigėsi gerai smile.gif

o dabar man irgi 29 dieną terminas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kuskusas @ 2009 09 27, 11:27)
tai va butent kad ten su keliais maisheliais neprasisuksi, jau vien chalatas kiek uzhima, o dar pampiai, kaldryte, zhieminis vokelis vaikiukui, higienos priemones... zhinoma, galima paprashyt, kad vyras visa tai veliau atvezhtu, bet tada jau namie turi tashyte pupsoti, nes kai bandai ishaishkint kas kur namie padeta (lyg jis ten svechias butu) tai nervu kainuoja ir visvien atvezha ne tai ko prashai biggrin.gif doh.gif

tai va jos ta ir turejo galvoje, kad juk nera taip, kad vyras jus atveza, buckis ir ate. Jis gali atvezti viska, ka busite paruosusios, juk tu paciu kombinzonciku ir dekiuku nereikia tik atvarant pirma para i gimdykla. as tai is tu, kurioms viskas telpa i viena tase, tai manau susipakuosiu viska be didesniu vargu, i Palanga ir visur taip nuriedu smile.gif plius man patogu higienos priemonems turiu mazus buteliukus, tai kur visas butelis sampuno, o kur meginuko dydzio kosmetika, tai vietos susitaupo irgi daug ax.gif nu cia kiekviena, kaip ismano, taip krauna, bet as irgi dar prisilaikau tos minties, kad kita diena vyras visko atves, ko man truks, vistiek gi vaziuos namo ir atvaziuos lankymo valandom, jei negausim jam lovos miegot kartu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nelly_K @ 2009 09 27, 12:56)
as tai is tu, kurioms viskas telpa i viena tase

aš irgi mirksiukas.gif Man visi daiktai tilpo į medžiaginį IKI maišelį blush2.gif
Atsakyti
laba 4u.gif siandien buvom mes RK toniuku pasiklausyt, terminas praejo, pradzia lyg tais ir yra, organizmas ruosiasi lotuliukas.gif jei iki ketvirtadienio nieko nepasikeis tai vel vaziuosim g.gif o seip pati ligonine man patinka, gyvent joje nenoreciau bet tu pora dienu tai viskas ten gerai smile.gif pora kartu teko jau patologiniam gulet, tai likau patenkinta ir aptarnavimu, ir viskuo, niu man tik maistas nelabai, gal todel kad visada zinau kad artimieji atnes skaniau, del to ir nevalgau mirksiukas.gif manau svarbiausia kad leliukai musu butu sveiki, o visi tie patogumai jau antram plane ax.gif linkiu sekmess visoms ir sau nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti