Įkraunama...
Įkraunama...

Neįgaliukų mamyčių plepaliukai :)

Ramunka, ačiū, kad nemoralizavai, mes čia diskutuojame, dalinamės savo baimėmis, kadangi dar nežinome savo vaikučių ateities, o jūs su Žygučiu jau visa tai praėję, todė jums atrodo ir juokinga ir kvaila mūsų diskusija smile.gif Juk pati puikiai žinai, kokia bauginanti buvo tavo vaikelio ateitis..
Papildyta:
GREK, rezonanso nedarė dar, gal rudenį...bet konkrečiai matėsi, kad dešinysis pusrutulis...na, jau motorika sutrikusi, galima spręsti, kuri dalis pažeista, bet ta pusė atsakinga ir už loginį mąstymą....
Atsakyti
QUOTE(Medute28 @ 2009 08 03, 16:46)
Ramunka, ačiū, kad nemoralizavai, mes čia diskutuojame, dalinamės savo baimėmis, kadangi dar nežinome savo vaikučių ateities, o jūs su Žygučiu jau visa tai praėję, todė jums atrodo ir juokinga ir kvaila mūsų diskusija smile.gif Juk pati puikiai žinai, kokia bauginanti buvo tavo vaikelio ateitis..

Tai ir stengiuosi pasidalinti tuo ka pati praejau 4u.gif ir si tema man niekada nebuvo juokinga ar kvaila schmoll.gif pati atejau i sia tema pries 3m kai didieji vargai jau buvo praeiti,per tuos metus cia ateidavo begale mamyciu su savo nusivylimais,baimemis,asarom ir dziaugsmais.tam cia ir esam kad kalbet, diskutuot ir dalintis patirtim,palaikyt kaip sunku ir pasidziaugt pasiekimais 4u.gif
Kai Zygis buvo maziukas po tomografijos pasake kad turim epilepsijos pozymiu,si zinia buvo skaudi,kai jau ruosemes namo docente pasake:"tai tik pozymiai neuzsiciklinkit ant to jie gali neislysti iki gyvenimo galo" jau 14m nei vieno priepuolio 3*pfu .tai tik 1 is pavyzdziu 4u.gif Ernestytaaa dar vienas pavyzdis mirksiukas.gif o jos bukle buvo zymiai blogesne nei dabar tavo Andrejai ir paziurek kiek pasieke mirksiukas.gif 4u.gif
Tiesiog patarciau maziau bijoti to ko gal but gyvenime ir nebus 4u.gif
Atsakyti
Taip, mes ir turime epilepsinius židinukus, deja, jie jau buvo parodę savo nagučius tik po gimimo ir po skiepų..3*tfu, daugiau ne.. taip, reikia mažiau bijoti, bet juk ateitis visada gąsdina savo nežinomybe sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunka:) @ 2009 08 03, 17:07)
Tiesiog patarciau maziau bijoti to ko gal but gyvenime ir nebus  4u.gif

thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Medute28 @ 2009 08 03, 16:58)
Papildyta:
GREK, rezonanso nedarė dar, gal rudenį...bet konkrečiai matėsi, kad dešinysis pusrutulis...na, jau motorika sutrikusi, galima spręsti, kuri dalis pažeista, bet ta pusė atsakinga ir už loginį mąstymą....

as net nz kurioj vietoj pas mus tie plemuciai g.gif

va koks musu israsas is ligonines : Hipoksinis intranatalinis CNS pazeidimas,CNS dirginimo sindromas .

Neuronoskopinis tyrimas - pozievyje padidejusio echogeniskumo zonos.
Klausa - OAE budu abi ausys praejo.
inkstai be patologijos
akiu dugnas be pakitimu.
EEG- registruota miego ir budrumo metu .Lokalus aukstos amplitudes teta 5-6hz bangu svyravimas desinej CFT sr.Aiskiu epilepsiniu pakitimu nerasta.

gydytoja nieko neaiskino ,nors paklausiau unsure.gif taip ir nesu tikra kas prie ko ,o del tu hz ,ytariu negerai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NikeZ: 03 rugpjūčio 2009 - 16:36
Pritariu Ramunkai, Medute28. Gyvenime juk gali visko būti, nieks nežino kaip bet kokia akimirka gali pasisukt gyvenimas. Bet iš anksto būt pasiruošus blogiausiam nieko nėra baisiau. Visada, net beviltiškiausia akimirka reik tikėtis geriausio, tuomet taip ir būna. Prisimenu kaip liūdėjai sužinojus tikra Andrėjos diagnoze, galunių kvadriplegiją, o štai rašai kad Andrėjytė jau pastovi truputuka pasilaikydama lovos, prilaikoma tavęs, kai man tokia laimė ėmė šypsotis tik sulaukus gerų trijų metukų. Dabar bijaisi sunkiausios protinės negalios, nors dar kiek supratau nėra ji net tiksliai nustatyta. O dėl tų pažeistų smegenų ir mano prognozėse buvo visokių baisybių,klausimų dėl psichinės raidos, kaip nekart minėjau pasak daktarų turėjau kaip skudurinė lėlyte egzistuot tik vežimėlį.
Aš jaučiu kad Andrėja su laiku dar ir kaip parodys kur vėžiai žiemoja, jei jau dabar tiek pasiekus, tik būtu smagiau jei turėtu didesnę paspirti iš mamytės, tuomet daug lengviau ir greičiau įsikibtu į gyvenimėlį. mirksiukas.gif
Iš dalies suprantu kad pirmi metukai sužinojus apie vaiko negalia yra tikrai nelengvi, ypač jei prieš tai nesi su tuo susidurus, bet butent per pirmuosius metukus reikia dėl vaikučio kiek įmanoma susiimt, pasistengti negalvot apie blogiausia ir tikėti geriausiu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ernestytaaa: 03 rugpjūčio 2009 - 20:05
QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 08 03, 20:56)
Pritariu Ramunkai, Medute28. Gyvenime juk gali visko būti, nieks nežino kaip bet kokia akimirka gali pasisukt gyvenimas. Bet iš anksto būt pasiruošus blogiausiam nieko nėra baisiau. Visada, net beviltiškiausia akimirka reik tikėtis geriausio, tuomet taip ir būna. Prisimenu kaip liūdėjai sužinojus tikra Andrėjos diagnoze, galunių kvadriplegiją, o štai rašai kad Andrėjytė jau pastovi truputuka pasilaikydama lovos, prilaikoma tavęs, kai man tokia laimė ėmė šypsotis tik sulaukus gerų trijų metukų. Dabar bijaisi sunkiausios protinės negalios, nors dar kiek supratau nėra ji net tiksliai nustatyta. O dėl tų pažeistų smegenų ir mano prognozėse buvo visokių baisybių,klausimų dėl psichinės raidos, kaip nekart minėjau pasak daktarų turėjau kaip skudurinė lėlyte egzistuot tik vežimėlį.
Aš jaučiu kad Andrėja su laiku dar ir kaip parodys kur vėžiai žiemoja, jei jau dabar tiek pasiekus, tik būtu smagiau jei turėtu didesnę  paspirti iš mamytės, tuomet daug lengviau ir greičiau įsikibtu į gyvenimėlį.  mirksiukas.gif
Iš dalies suprantu kad pirmi metukai sužinojus apie vaiko negalia yra tikrai nelengvi, ypač jei prieš tai nesi su tuo susidurus, bet butent per pirmuosius metukus reikia dėl vaikučio kiek įmanoma susiimt, pasistengti negalvot apie blogiausia ir tikėti geriausiu.  4u.gif

pritariu 100 % thumbup.gif
Atsakyti
sveikos. kol radau naujus namucius smile.gif pritariu, bet kartais ir stipriausi paluzta, o darjei kirminelis visada griauzia juk pripazinkit visoms tai pat... o jei kas dar zibalo o ugni papila... as per 3,5 metu ismokau slepti savo skausma valdyti emocijas, ramiai atsakyti jei kas paklausia apie vaiko negalia,m bet sirdyje kas vyksta nezino niekas dar daug ko reikia mokintis, bet reikia tiketi geriausiu. turiu vyresneli kuris islekia i kiema palakstyti su kitais vaikais kartu tempesi ir broli juk jam patinka laukia ir ka jus manot vaikai moka buti ziauresni nei suauge ko as tik neprisiklausiau, kad stovedama tarpduryje verkiau ir galvojau is kur pas vaikus randasi tokio ziaurumo norejau islekti ir rekti ant viso pasaulio, kad mano maziuis tos kaip visi, bet vargu ar jie mane suprastu dabar tiesiog bijau vaika i kiema isleisti juk aplink vieni monstrai, net nezinau ka daryti, o atrode, kad ismokau i apkalbas nekreipti demesio, bet cia buvo virsune. labai bijau del maziaus.
Atsakyti
QUOTE(audratum @ 2009 08 03, 22:09)
sveikos. kol radau naujus namucius smile.gif pritariu, bet kartais ir stipriausi paluzta, o darjei kirminelis visada griauzia juk pripazinkit visoms tai pat... o jei kas dar zibalo o ugni papila... as per 3,5 metu ismokau slepti savo skausma valdyti emocijas, ramiai atsakyti jei kas paklausia apie vaiko negalia,m bet sirdyje kas vyksta nezino niekas dar daug ko reikia mokintis, bet reikia tiketi geriausiu. turiu vyresneli kuris islekia i kiema palakstyti su kitais vaikais kartu tempesi ir broli juk jam patinka laukia ir ka jus manot vaikai moka buti ziauresni nei suauge ko as tik neprisiklausiau, kad stovedama tarpduryje verkiau ir galvojau is kur pas vaikus randasi tokio ziaurumo norejau islekti ir rekti ant viso pasaulio, kad mano maziuis tos kaip visi, bet vargu ar jie mane suprastu dabar tiesiog bijau vaika i kiema isleisti juk aplink vieni monstrai, net nezinau ka daryti, o atrode, kad ismokau i apkalbas nekreipti demesio, bet cia buvo virsune. labai bijau del maziaus.

va cia ir baisiausia ,vaikai nerealiai ziaurus schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Mes siandien visa diena lauke prasidavem, nes pirma karta per pastarasias savaites apturejom toki gera ora bigsmile.gif Tai as "pasiskolinau" savo drauges suneli, kad vyresnelei nebutu linksma ir zaidem visi smagiai parke thumbup.gif

QUOTE(kruopa perline @ 2009 08 03, 06:35)
poto su broliu parpia kokias 2 valandas, per kurias nezinau kur save padeti lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Va tomums irgi reiketu lotuliukas.gif

QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 08 03, 09:21)
Tiesiog esu visom keturiom už žmogučius su psichine negalia, puikiai juos pažystu ir žinau kad neuždaryti tarp keturių sienų jie taip pat daug ką sugeba, buna ir savarankiški ir visa kita.

QUOTE(Ernestytaaa @ 2009 08 03, 11:35)
nenumot ranka į lavinimą su mintim kad visvien jis nieko neišmoks.

Nu man vis vien nedaeina kas cia sake, kad protine negalia turincius vaiksu reikia uzdaryti tarp keturiu sienu ir visiskai nurasyti blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(audratum @ 2009 08 03, 22:09)

labukas,
cia gal tokia logika,jei netoks kaip visi,reiskias reikia ignoruoti. atsakingi teveliai turi savo vaikus sviesti. jei vaikas zinos,kad yra vaikiuku kurie sunkiai serga,tai ir susidure su tokiais nepasimes.
eh,bet cia tik mano lukesciai tokie. dabar visi tik palydi akis ispute. buna kad ar replika uzmeta, paziurekit vaikas jusu nepatogiai sedi,galva uzversta.....
maniske isipatogina,kaip jai geriau.
per tiek laiko vis dar sunkiai reaguoju ,i tokias replikas. manau prie to nepriprantama.
vat draugiu vaikai,tai graziai elgiasi su Migle. bet kazkodel visi prieje atlenkineja miglei pirstus,nes ji kumstukuose laiko. keista. bet visi taip daro.
o tau stiprybes. buvo man ir tokiu atveju,kad prieina vaikas ziuri ,ziuri i Migle ir paskui ignybia ir pabega. tai ji dabar nemegsta,kad prie jos vaikai liestusi. jai labiau patinka juos stebeti. thumbup.gif
Atsakyti
laba rytas 4u.gif
niurzgam nevlagom pikti doh.gif

nors naktis gera g.gif ranka burnoj ,maisto net nereikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 08 04, 08:01)
laba rytas  4u.gif
niurzgam nevlagom pikti  doh.gif

nors naktis gera  g.gif  ranka burnoj ,maisto net nereikia  doh.gif

sveikute,
gal dantukai?
Atsakyti