as darau is kiaulienos ir jautienos (50/50), bandele mirkau piene, svogunus pakepinu, bet kaip sausas gaunasi , taip sausas, tenka nemazai padazo prie jo padaryti.....
QUOTE(jurgita:) @ 2008 11 17, 22:25)
as darau is kiaulienos ir jautienos (50/50), bandele mirkau piene, svogunus pakepinu, bet kaip sausas gaunasi , taip sausas, tenka nemazai padazo prie jo padaryti.....
mažiau reikia jautienos dėt,o ir riebų kiaulienos faršą galima dėti.
galvoju zuiki kepimo rankoveje issikepti, kazkin ar pavyktu?
Bandysiu ir as zuiki kepti, tik mano farsas jautiena ir labai jau ,,kuda", ka daryti kad nebutu sausa ir koki padaziuka prie jo paruosti? Dar man neaisku, nes nieks lyg ir neminejo..ar reikia pilti i skarda vandens kepant? O morkas reikai pakepinti? Ar galima ir zalias deti?
Na daug klausimu.nes pirma karta bandysiu..daug nezinomuju kyla:)
Na daug klausimu.nes pirma karta bandysiu..daug nezinomuju kyla:)
QUOTE(Gintarilija @ 2008 11 26, 16:27)
Bandysiu ir as zuiki kepti, tik mano farsas jautiena ir labai jau ,,kuda", ka daryti kad nebutu sausa ir koki padaziuka prie jo paruosti? Dar man neaisku, nes nieks lyg ir neminejo..ar reikia pilti i skarda vandens kepant? O morkas reikai pakepinti? Ar galima ir zalias deti?
Na daug klausimu.nes pirma karta bandysiu..daug nezinomuju kyla:)
Na daug klausimu.nes pirma karta bandysiu..daug nezinomuju kyla:)
*taip, zuikiui reik riebesnio farso. jei darau is liesesnio- dedu surio idara.
*padaziukas labai tinka krienu su majonezu...
*vandenuko reikia butinai, tik nedaug. bet nuolat tikrink ir dapylinek, kad nesviltu...
*Morkytes zalias per burokine tarkuok, tada graziai matysis. as dabar tarkavau per smulkesne, tai prapuole kazkur As dar dedu svoguno nemazai zalio. Bet galima ir kepto svieste
Labai svarbu paruosta farsa gerai 'pamusti', 'papleksnoti', formuoti slapiom rankom vis paspaudziant- tada neissiskirs ir nebus oro tarpu viduriuke
O as siandien eksperimentavau ir zuiki kepiau is kalakutienos farso. Sudejau visa kaip ir kotletams, o idarui pjaustyti sampinjonai su tarkuotomis morkomis. Virsu uzbarsciau dzuveseliais. Niam niam gavos.....
O man nesigavo nors labai stengiausi ir idejau daug meiles i ta kurini.. Siaip pats skonis neblogas, bet pamirsau as ta triju pirstu kombinacija ispausti ir mano zuiksi susprogo..viduje buvo surio grybu ir morkyciu idaras..tai suris perkepe tose vietose kur sprogo kiskiuks na pirmas blynas prisvilo, bet bandysiu kita karta..jau turesiu daugiau patirties
O as vietoj mirkyto batono dedu pora saukstu krakmolo (nes pieno kazkaip nevartojam tai jo ir neturim). Visada darau is 100 proc jautienos farso, kadangi kiaulienos praktiskai nevartojame. I pati farsa vietoj riebalu dedu tarkuoto surio, be abejo kiausini, sutarkuota svoguna, man gera skoni suteikia ziupsnelis kmynu. Kepu inde su trupuciu vandens. Visad naudojuosi "triju pirstu kombinacijos" patarimu. Kiek kepiau, dar niekada nebuvo sausas.
Kaip tik orkaiteje kepa vienas zuikis puikis ir siandien dar itarkavau morkyte, tikiuosi, kad neprisisnekejau ir sitas taip pat nebus sausas
Kazkas rase apie pomidoru padazo virsu, nuskambejo idomiai, gal reik pabandyti
Kaip tik orkaiteje kepa vienas zuikis puikis ir siandien dar itarkavau morkyte, tikiuosi, kad neprisisnekejau ir sitas taip pat nebus sausas
Kazkas rase apie pomidoru padazo virsu, nuskambejo idomiai, gal reik pabandyti
Dar galima pridėti maždaug pusę stiklinės pomidorų pastos arba kečupo
Labai daug receptų yra angliškai, nes bent jau amerikoj tai "meatloaf" labai populiarus patiekalas
Kitąkart kai kepsiu, pabandysiu pridėti morkų ir kečupo.
Labai daug receptų yra angliškai, nes bent jau amerikoj tai "meatloaf" labai populiarus patiekalas
Kitąkart kai kepsiu, pabandysiu pridėti morkų ir kečupo.