QUOTE(mamyte1 @ 2007 04 18, 10:26)
Sveikutes! Gal kas galite priminti, kaip daromas vadinamas ZUIKIS? Labai uzsimaniau, bet nerandu jo recepto...
Mes darome paprastai: į faršą (600 gramų kombinuoto, t.y. kiauliena perpus su jautiena) šiek tiek trintų svogūnų (tarkuoju burokine tarka, tik baisiai bliaut norisi), druskos, prieskonių (galima Vegetos ar pan, jei mėgstate), porą kiaušinių, porą šaukštų manų kruopų, išmaišome, suformuojame kepaliuką, patepame aliejumi, apvoliojame manų kruopose, ir kepame skardoje apie 40 minučių. Tiesa, mes jį paprastai darome su grybų arba kiaušinių įdaru.
O as kepiau su kalukutienos farsu,itarkavau saldyto margarino i farsa,itarkavau morku,idejau reikalingu prieskoniu,i vidu idejau fermentinio surio juosteliu.Kepiau folijoje,i pabaiga atidengiau.Gavosi labai skanus
QUOTE(Amliva @ 2007 05 07, 20:33)
O as kepiau su kalukutienos farsu,itarkavau saldyto margarino i farsa,itarkavau morku,idejau reikalingu prieskoniu,i vidu idejau fermentinio surio juosteliu.Kepiau folijoje,i pabaiga atidengiau.Gavosi labai skanus
va, praėjus tiek laiko prisiminiau... kažkada ir mes gaminom iš kalakutienos faršo - bet ar jis ne per skystas tokiam reikalui? Mat, kai ruošiau faršą, tai plakiau tiesiog pirštais - labai jau lengvai plakėsi Bet iškepus gavosi tokia "plyta", kad visi, kas valgė (žmona, uošviai, švogeris), sakė: vis dėlto iš kiaulienos/jautienos kažkaip geriau... Gal, sakau, geriau būtų buvę nusipirkti kalakutienos gabalą ir jį susimalti patiems? Arba dar ir manų kruopų įdėt gausiau...
as dariau is kiaulienos jautienos farso...kazko sausokas gavosi ar toks ir turi but?
QUOTE(daikirya @ 2007 11 23, 18:29)
as dariau is kiaulienos jautienos farso...kazko sausokas gavosi ar toks ir turi but?
Tikriausia farsas visai be riebaliuku buvo.As i zuiki visada idedu virtos morkos ir butinai itarkuoju virta bulve.O tada ilgai ilgai minkyti reikia.Na,bet verta pavarkt,nes seimynai labai patinka!
QUOTE(motiejuke @ 2007 11 30, 11:28)
gal savos gamybos skanesni? nes pirktiniai tai /......
Tai aisku skanesnis,kai pati pasigamini.
aš į zuikį dedu rukytų lašinukų
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 01, 14:45)
Tikriausia farsas visai be riebaliuku buvo.As i zuiki visada idedu virtos morkos ir butinai itarkuoju virta bulve.O tada ilgai ilgai minkyti reikia.Na,bet verta pavarkt,nes seimynai labai patinka!
farsa reikia gerai isminkyti, slapint ranka su vandeniu ir minkyti, ir vel slapint, ir minkyti, kol kaip mano mociute sakydavo,"mesa klija isleidzia". Tas pats ir kotletams. Nuo mesos isminkymo irgi skonis skiriasi,
Skanu, kai i zuiki, paprika sutarkuojama
O AS PABANDZIAU NETIKRA ZUIKI KEPTI DAR IR SU KOPUSTAIS TIK FORMOJE, KAS VALGE SAKE KAD LABAI SKANU