Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

Sveikutes! Gal kas galite priminti, kaip daromas vadinamas ZUIKIS? Labai uzsimaniau, bet nerandu jo recepto... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamyte1 @ 2007 04 18, 10:26)
Sveikutes! Gal kas galite priminti, kaip daromas vadinamas ZUIKIS? Labai uzsimaniau, bet nerandu jo recepto... smile.gif

Mes darome paprastai: į faršą (600 gramų kombinuoto, t.y. kiauliena perpus su jautiena) šiek tiek trintų svogūnų (tarkuoju burokine tarka, tik baisiai bliaut norisi), druskos, prieskonių (galima Vegetos ar pan, jei mėgstate), porą kiaušinių, porą šaukštų manų kruopų, išmaišome, suformuojame kepaliuką, patepame aliejumi, apvoliojame manų kruopose, ir kepame skardoje apie 40 minučių. Tiesa, mes jį paprastai darome su grybų arba kiaušinių įdaru.
Atsakyti
O as kepiau su kalukutienos farsu,itarkavau saldyto margarino i farsa,itarkavau morku,idejau reikalingu prieskoniu,i vidu idejau fermentinio surio juosteliu.Kepiau folijoje,i pabaiga atidengiau.Gavosi labai skanus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amliva @ 2007 05 07, 20:33)
O as kepiau su kalukutienos farsu,itarkavau saldyto margarino i farsa,itarkavau morku,idejau reikalingu prieskoniu,i vidu idejau fermentinio surio juosteliu.Kepiau folijoje,i pabaiga atidengiau.Gavosi labai skanus  smile.gif

va, praėjus tiek laiko prisiminiau... kažkada ir mes gaminom iš kalakutienos faršo - bet ar jis ne per skystas tokiam reikalui? Mat, kai ruošiau faršą, tai plakiau tiesiog pirštais - labai jau lengvai plakėsi biggrin.gif Bet iškepus gavosi tokia "plyta", kad visi, kas valgė (žmona, uošviai, švogeris), sakė: vis dėlto iš kiaulienos/jautienos kažkaip geriau... Gal, sakau, geriau būtų buvę nusipirkti kalakutienos gabalą ir jį susimalti patiems? Arba dar ir manų kruopų įdėt gausiau... unsure.gif
Atsakyti
as dariau is kiaulienos jautienos farso...kazko sausokas gavosi g.gif ar toks ir turi but?
Atsakyti
Ačiū,receptai jūsų puikūs smile.gif essen.gif
Atsakyti
gal savos gamybos skanesni? nes pirktiniai tai /...... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(daikirya @ 2007 11 23, 18:29)
as dariau is kiaulienos jautienos farso...kazko sausokas gavosi g.gif ar toks ir turi but?


g.gif Tikriausia farsas visai be riebaliuku buvo.As i zuiki visada idedu virtos morkos ir butinai itarkuoju virta bulve.O tada ilgai ilgai minkyti reikia.Na,bet verta pavarkt,nes seimynai labai patinka! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(motiejuke @ 2007 11 30, 11:28)
gal savos gamybos skanesni? nes pirktiniai tai /...... sad.gif

Tai aisku skanesnis,kai pati pasigamini. smile.gif
Atsakyti
aš į zuikį dedu rukytų lašinukų
Atsakyti
QUOTE(lincikas5 @ 2007 12 01, 14:45)
g.gif Tikriausia farsas visai be riebaliuku buvo.As i zuiki visada idedu virtos morkos ir butinai itarkuoju virta bulve.O tada ilgai ilgai minkyti reikia.Na,bet verta pavarkt,nes seimynai labai patinka! thumbup.gif



farsa reikia gerai isminkyti, slapint ranka su vandeniu ir minkyti, ir vel slapint, ir minkyti, kol kaip mano mociute sakydavo,"mesa klija isleidzia". Tas pats ir kotletams. Nuo mesos isminkymo irgi skonis skiriasi,
Skanu, kai i zuiki, paprika sutarkuojama thumbup.gif
Atsakyti
O AS PABANDZIAU NETIKRA ZUIKI KEPTI DAR IR SU KOPUSTAIS TIK FORMOJE, KAS VALGE SAKE KAD LABAI SKANU thumbup.gif
Atsakyti