Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

QUOTE(dracena @ 2006 06 05, 08:07)
Pagal šitą receptą kaiušinis ŽALIAS !!!
Atsiprašau kad nepaaiškinau, tiesiog nebebuvau atsidarius temos ir nemačiau kad merginos kepa su virtu kiaušiniu...

Žodžiu kai įmuši žalią kiaušinį ir sutarkuoji sūrį ir sudedi kitus priedus, kiaušinis visą tai apjungia į vieną masę ir slyvos, abrikosai ar razinos paminkštėja...Ta makaliošė atrodo nekaip, bet iškepus tai būna skanu.
Prieš tai džiovintus vaisius nuplikinti: užpylus verdančiu vandeniu šiek tiek palaikyti kad paminkštėtų.

Skanaus  thumbup.gif

Anksciau as siek tiek vandens po zuikiu pildavau. O dabar kitaip darau. Vyras megsta visokius marinuotus agurkus, pomidorus, svogunus ar peperonius. Kai kepu zuiki, Visus vyro stiklaunius istustinu ir skysti po zuikiu supilu. Man tai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dracena @ 2006 06 05, 09:07)
Pagal šitą receptą kaiušinis ŽALIAS !!!
Atsiprašau kad nepaaiškinau, tiesiog nebebuvau atsidarius temos ir nemačiau kad merginos kepa su virtu kiaušiniu...

Žodžiu kai įmuši žalią kiaušinį ir sutarkuoji sūrį ir sudedi kitus priedus, kiaušinis visą tai apjungia į vieną masę ir slyvos, abrikosai ar razinos paminkštėja...Ta makaliošė atrodo nekaip, bet iškepus tai būna skanu.
Prieš tai džiovintus vaisius nuplikinti: užpylus verdančiu vandeniu šiek tiek palaikyti kad paminkštėtų.

Skanaus  thumbup.gif

Man anksciau neteko kepti zuiki, rytoj pabandysiu pagal tavo recepta. smile.gif
Atsakyti
sveikos,
tik daba radau šią temą, taigi zuikį bandžiau kepti iš nuogirdųsmile.gif Ir pasakykit jūs man tokį dalyką - kodėl man jo masė skysta gavosi:(, kepalas išėjo toks išskydęs:( Į pusę kilo vištienos faršo dėjau du kiaušinius, šaukštą majonezo, neturėjau džiūvėsių, tai manų kruopų prikroviau. Nu ir ko jis man pasileido, a?
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 08 28, 16:18)
sveikos,
tik daba radau šią temą, taigi zuikį bandžiau kepti iš nuogirdųsmile.gif Ir pasakykit jūs man tokį dalyką - kodėl man jo masė skysta gavosi:(, kepalas išėjo toks išskydęs:( Į pusę kilo vištienos faršo dėjau du kiaušinius, šaukštą majonezo, neturėjau džiūvėsių, tai manų kruopų prikroviau. Nu ir ko jis man pasileido, a?

O paminkei normaliai? Vis tiek turi lipnumas atsirast.
Ir dar galbut del to, kad vistiena, bandyk su kiauliena bus OK smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juodoji_nasle @ 2006 08 28, 17:18)
sveikos,

nu negalėjo pasileisti...gi manų kruopos turėjo "skystumą sugerti" unsure.gif o gal čia majonezo reakciją g.gif

va o man Zuikis- Nezuikis schmoll.gif jei jame nėra KMYNŲŲŲ bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ciocia @ 2006 09 07, 10:39)
nu negalėjo pasileisti...gi manų kruopos turėjo "skystumą sugerti"  unsure.gif  o gal čia majonezo reakciją  g.gif

va o man Zuikis- Nezuikis schmoll.gif  jei jame nėra KMYNŲŲŲ  bigsmile.gif

Arba gal faršas buvo skystokas. Kartais ir toks pasitaiko..ypač jei pirkai jį šaldytą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2006 09 07, 11:48)
Arba gal faršas buvo skystokas. Kartais ir toks pasitaiko..ypač jei pirkai jį šaldytą  g.gif

aga, pirkau šaldytąsmile.gif... Antrą kartą kepiau iš jautienos - kiaulienos, gavos jau gerai smile.gif
Atsakyti
labuka smile.gif o i pati farsa vandenuko nepilat?Mano teta sako , kad butinai reikia,jei farsas per sausas,geriau sulimpa mirksiukas.gif
Atsakyti
Receptukas ZUIKIS MIKROBANGINĖJE.Jums reikės:600g.faršo,1 kiaušinio,1/3stiklinės džiuvesėlių,pora šaukštų kečiupo,1-2galvos pakepinto svogūno,mėgiamų prieskonių.Paruošti masę,sudėti į mikrobanginei skirtą indelį,suploti jį ten gerai ir kepti 15min.stipriausiu režimu. tongue.gif
Atsakyti
O AŠ Į ZUIKĮ VISADA DEDU KMYNŲ IR ČIOBRELIŲ.NEŽINAU AR AŠ TAIP SUGALVOJAU AR KUR SKAIČIAU ,BET MAN SKANU.IR DAR TĄ ZUIKUTĮ GERAI IR SKAUDŽIAI MUŠU lotuliukas.gif
Atsakyti
farsa pasidarau kaip kotletams (farsas, svoguniukas, cesnakas, kiausinys, manu kruopos ar dziuveseliai, prieskoniai) formos dugna iskloju farsu, tada i vidu dedu tarkuota suri ar obuoliu ir vel farsas, i orkaite ~40 min, skanaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(inguliux @ 2007 04 04, 15:11)
labuka smile.gif  o i pati farsa vandenuko nepilat?Mano teta sako , kad butinai reikia,jei farsas per sausas,geriau sulimpa  mirksiukas.gif

Na kartais būna, kad faršas sausokas, tai aš ne vandenį pilu, o grietinytės arba majonezo įdedu mirksiukas.gif
Atsakyti