pasak mano močiutės, labai svarbu visą tą faršą gerai išminkyti (mano mama net su mikseriu paplaka). Čia matyt kad vientisas būtų
QUOTE(MAMICY @ 2006 02 26, 20:05)
pasak mano močiutės, labai svarbu visą tą faršą gerai išminkyti (mano mama net su mikseriu paplaka). Čia matyt kad vientisas būtų
Aga, o maniškė dar padaužo gerai į stalą
QUOTE(Agniuk@s @ 2005 11 20, 09:04)
As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
Cia apie "patrankyma" is praeities atkeliau, taip sakant, is specialistes lupu.
Oi kaip gerai kad čia receptukų yra. Seilė varva jau Reiks pabandyt tą zuikį iškept, tik šaldyto faršo turiu, kažin ar tai turės reikšmės Apskritai nustebino tai, kad šaldytas faršiukas kur kas pigesnis nei šiaip (bent jau tokį kalakutienos atradau), nors ir galiojimo data dar toli gražu nepasibaigus Bent jau kotletus kepiau- labai skanūs gavos, tik miltų reikėjo daugiau įdėt, nes kol normaliai atšyla, skystesnė masė pasidaro
Aš kepiau ne zuikį, o zuikučius radau receptą rusiškas saite, pabandžiau ir patiko.Faršas tas pats viskas, o į vidų dedamas virtas kiaušinis.Pabandykit, gal patiks
[quote=Elena,2006 03 03, 09:58]
[color=purple][font=Optima]Aš kepiau ne zuikį, o zuikučius radau receptą rusiškas saite, pabandžiau ir patiko.Faršas tas pats viskas, o į vidų dedamas virtas kiaušinis.Pabandykit, gal patiks
O kiek laiko kepei ir kiek laipsnių?
[color=purple][font=Optima]Aš kepiau ne zuikį, o zuikučius radau receptą rusiškas saite, pabandžiau ir patiko.Faršas tas pats viskas, o į vidų dedamas virtas kiaušinis.Pabandykit, gal patiks
O kiek laiko kepei ir kiek laipsnių?
Kepiau apie 40 min. 180 laipsnių orkaitėje
QUOTE(artita @ 2006 03 03, 10:05)
oi savaitgalį gaminsiu ir aš...jau kaip noooooriuuuuu pažiūrėsim kas čia gausis.....reiks su grybukais pabandyt....
Su grybukais turėtų gautis
Reiks ir man prie progos tokius zuikučius pabandyti
"Megos" "Hyper Rimi" yra pusgaminis "Netikras zuikis". Jam mėsytė sumalta tokiu stambesniu malimu, su prieskoniais, supakuota į folijos formas. Tik į orkaitė įdėti belieka. Skanu...
QUOTE(AGFA @ 2005 09 23, 19:50)
Aš tai į vidų prikraunu džiovintų slyvų ir "aprengiu" rukyta šonine.
pasinaudojau sitais patarimais ir gavosi super geras zuikis.
QUOTE(dracena @ 2005 10 13, 14:03)
O aš kepu taip.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
Pagal šitą receptą kaiušinis ŽALIAS !!!
Atsiprašau kad nepaaiškinau, tiesiog nebebuvau atsidarius temos ir nemačiau kad merginos kepa su virtu kiaušiniu...
Žodžiu kai įmuši žalią kiaušinį ir sutarkuoji sūrį ir sudedi kitus priedus, kiaušinis visą tai apjungia į vieną masę ir slyvos, abrikosai ar razinos paminkštėja...Ta makaliošė atrodo nekaip, bet iškepus tai būna skanu.
Prieš tai džiovintus vaisius nuplikinti: užpylus verdančiu vandeniu šiek tiek palaikyti kad paminkštėtų.
Skanaus