Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai thumbup.gif
Atsakyti
Del morku tai as irgi dedu i zuiki - ir ju, ir svogunu, bet apie makaronus tai pirma kart isgirdau blink.gif
Atsakyti
Jatau net seilė varva. Reiks ir man daryti essen.gif
Atsakyti
QUOTE(dracena @ 2005 10 13, 14:03)
O aš kepu taip.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų  arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o  vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.

pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.



O įdarui kiaušinis virtas ar žalias? Šiandien bandysiu tavo receptėlį, dar niekada nevalgiau netikro zuikio, tik girdėjau girdėjau biggrin.gif Taip, kad ir nusivylimo nebus, nes net neįsivaizduoju kas gautis turi biggrin.gif
Atsakyti
As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:

"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniuk@s: 20 lapkričio 2005 - 10:09
Gaminau, gavosi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nežinau kas turėjo gautis, bet tai kas gavosi buvo labai skanu, o dariau taip (prisiskaičius jūsų visų receptų):

1kg faršo jautienos sumaišiau su 1 pakeliu sojos faršo (jau išmirkyto aišku biggrin.gif), 2 tarkuotom morkom ir 2 kiaušiniais, svogūnais, druska, pipirai. Gaila tada dar nežinojau apie patrankymą biggrin.gif.

Įdarui: vrti smulkinti kiušiniai, džiovintos slyvos, svogūnai.

Padariau tokį didelį kepalą duonos (ne batono) t.y. ėmiau skardą, patepiau aliejum, išdėjau faršo dalį "pagrindui" ant jo dėjau įdarą, tada ant viršaus likusį faršą, aplipdžiau šonus, norėjau didelį cepeliną pagaminti, bet gavosi tipiškas juodos duonos kepalas. Tada dar aplyginau, apspaudinėjau visokius įtrūkimus, kad neliktų (o reikėjo su vandeniu ir kiaušiniu pasirodo, kaip paprasta smile.gif) Dar padariau trijų pirštų kombinaciją biggrin.gif Tada tą šedevrą į orkaitę ant 200C 1h ir visi pirštus laižė, nieks nesutrūkinėjo wink.gif Tokį patiekaliuką tiesiai ant šventinio stalo galima drąsiai drinks_cheers.gif

Ačiū visoms už pukius recepčiukus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Papooga: 20 lapkričio 2005 - 21:13
Mano receptas:
Paruosiu farsa kaip kotletams (naudoju kiaulienos - jautienos farsa). Puse jo dedu i aliejum istepta ir dziuveseliais pabarstyta pailga auksta siaura staciakampia forma. Tada sudedu svieste ir truputyje vandens patroskintas morkas su zirneliais arba brokolius (perku saldytus). Darzoves truputi pasudau. Ant virsaus dedu likusi farsa ir i orkaite (200 laipsniu). Kepu apie 40 minuciu.

Nezinau ar tai galima vadinti netikru zuikiu, bet as ji taip gaminu ir vadinu.
Atsakyti
nu mergos ir as bandysiu smile.gif tikrai jusu patarimai labai i nauda.. atrodo kad visom gerai gavosi, tai as su morkytem ir pabandysiu smile.gif

Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Moliugėlis @ 2005 11 04, 21:55)
Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai  thumbup.gif

Aš nelabai supratau blush2.gif - morkos smulkintos - tai čia tarkuotos su burokine tarka ar su ta visai smulkia, kur bulves tarkuojam kugeliui? 4u.gif
Zuiki kepiau iki šiol be morku, bet dabar norėsiu ir su morkom pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu va - vakar kepiau netikrą zuikį, labai thumbup.gif gavosi tongue.gif
Dariau taip:
1kg kiaulienos faršo, 2 kiaušiniai, česnako skiltelę įspaudžiau, batono pamirkyto piene dėjau, prieskonių, druskos, tada pakepinau svogūną pjaustytą su lašinukais, sudėjau į faršą, morką sutarkavau (tarka ne burokine bet ir ne visai smulkia, tokia tarpinė wink.gif ).
Dėjau į skardą ant folijos (nevyniojau, dėjau foliją tik kad skardos plaut nereiktų blush-anim-cl.gif ), drėgnom rankom suformavau, padariau skylutes, kad būtų kur skysčiui susirinkti, ir - į įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio dar pridėjau bulvių aplinkui zuikį (stambiai pjausčiau skersai). Tos bulvės prisigėrė skysčio, nutekančio iš zuikio, tai irgi buvo labai thumbup.gif Iš viso apie 1 val. kepė, gražiai apskrudo.
Šeima buvo patenkinta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 09 23, 19:50)
Aš tai į vidų prikraunu džiovintų slyvų ir "aprengiu" rukyta šonine. thumbup.gif

Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2006 01 30, 09:54)
Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi  blush2.gif .


Man atrodo, aprengimas - tiesiog apvyniojimas. Reikia imti tokią ilgą šoninę, ir tiesiog vyniuoti aplink zuikį, na, kaip bintuoti lotuliukas.gif

Ačiū visoms už receptus 4u.gif Aš irgi išbandžiau netikrus zuikius. Gavosi thumbup.gif Tiesa, aš už improvizaciją, tad iš visų receptų pasiėmiau tai, kas naudinga ir pasidariau tris skirtingus zuikius, nes negalėjau apsispręsti, kokį padaryti. Vieną su grybais viduje (pakepinau svogūnus su smulkiai supjaustytais pievagrybiais, ir dėjau į vidų sluoksnį pakepintų svogūnų, ant viršaus sveikus pievagrybius, tada vėl pakepintus svogūnus), antrą - su virtais kiaušiniais. Supjausčius pirmame gavosi grybukas viduje, antrame - kiaušinis. O trečią padariau į gatavą faršą zuikiui, įmaišiusi tarkuotą fermentinį sūrį ir smulkiai supjaustytas džiovintas slyvas.

Ačiū dar kartą už receptus 4u.gif Gal ir mano idėjos kam nors patiks mirksiukas.gif
Atsakyti