Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai
Del morku tai as irgi dedu i zuiki - ir ju, ir svogunu, bet apie makaronus tai pirma kart isgirdau
Jatau net seilė varva. Reiks ir man daryti
QUOTE(dracena @ 2005 10 13, 14:03)
O aš kepu taip.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
O įdarui kiaušinis virtas ar žalias? Šiandien bandysiu tavo receptėlį, dar niekada nevalgiau netikro zuikio, tik girdėjau girdėjau Taip, kad ir nusivylimo nebus, nes net neįsivaizduoju kas gautis turi
As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
Gaminau, gavosi Nežinau kas turėjo gautis, bet tai kas gavosi buvo labai skanu, o dariau taip (prisiskaičius jūsų visų receptų):
1kg faršo jautienos sumaišiau su 1 pakeliu sojos faršo (jau išmirkyto aišku ), 2 tarkuotom morkom ir 2 kiaušiniais, svogūnais, druska, pipirai. Gaila tada dar nežinojau apie patrankymą .
Įdarui: vrti smulkinti kiušiniai, džiovintos slyvos, svogūnai.
Padariau tokį didelį kepalą duonos (ne batono) t.y. ėmiau skardą, patepiau aliejum, išdėjau faršo dalį "pagrindui" ant jo dėjau įdarą, tada ant viršaus likusį faršą, aplipdžiau šonus, norėjau didelį cepeliną pagaminti, bet gavosi tipiškas juodos duonos kepalas. Tada dar aplyginau, apspaudinėjau visokius įtrūkimus, kad neliktų (o reikėjo su vandeniu ir kiaušiniu pasirodo, kaip paprasta ) Dar padariau trijų pirštų kombinaciją Tada tą šedevrą į orkaitę ant 200C 1h ir visi pirštus laižė, nieks nesutrūkinėjo Tokį patiekaliuką tiesiai ant šventinio stalo galima drąsiai
Ačiū visoms už pukius recepčiukus
1kg faršo jautienos sumaišiau su 1 pakeliu sojos faršo (jau išmirkyto aišku ), 2 tarkuotom morkom ir 2 kiaušiniais, svogūnais, druska, pipirai. Gaila tada dar nežinojau apie patrankymą .
Įdarui: vrti smulkinti kiušiniai, džiovintos slyvos, svogūnai.
Padariau tokį didelį kepalą duonos (ne batono) t.y. ėmiau skardą, patepiau aliejum, išdėjau faršo dalį "pagrindui" ant jo dėjau įdarą, tada ant viršaus likusį faršą, aplipdžiau šonus, norėjau didelį cepeliną pagaminti, bet gavosi tipiškas juodos duonos kepalas. Tada dar aplyginau, apspaudinėjau visokius įtrūkimus, kad neliktų (o reikėjo su vandeniu ir kiaušiniu pasirodo, kaip paprasta ) Dar padariau trijų pirštų kombinaciją Tada tą šedevrą į orkaitę ant 200C 1h ir visi pirštus laižė, nieks nesutrūkinėjo Tokį patiekaliuką tiesiai ant šventinio stalo galima drąsiai
Ačiū visoms už pukius recepčiukus
Mano receptas:
Paruosiu farsa kaip kotletams (naudoju kiaulienos - jautienos farsa). Puse jo dedu i aliejum istepta ir dziuveseliais pabarstyta pailga auksta siaura staciakampia forma. Tada sudedu svieste ir truputyje vandens patroskintas morkas su zirneliais arba brokolius (perku saldytus). Darzoves truputi pasudau. Ant virsaus dedu likusi farsa ir i orkaite (200 laipsniu). Kepu apie 40 minuciu.
Nezinau ar tai galima vadinti netikru zuikiu, bet as ji taip gaminu ir vadinu.
Paruosiu farsa kaip kotletams (naudoju kiaulienos - jautienos farsa). Puse jo dedu i aliejum istepta ir dziuveseliais pabarstyta pailga auksta siaura staciakampia forma. Tada sudedu svieste ir truputyje vandens patroskintas morkas su zirneliais arba brokolius (perku saldytus). Darzoves truputi pasudau. Ant virsaus dedu likusi farsa ir i orkaite (200 laipsniu). Kepu apie 40 minuciu.
Nezinau ar tai galima vadinti netikru zuikiu, bet as ji taip gaminu ir vadinu.
nu mergos ir as bandysiu tikrai jusu patarimai labai i nauda.. atrodo kad visom gerai gavosi, tai as su morkytem ir pabandysiu
Aciu
Aciu
QUOTE(Moliugėlis @ 2005 11 04, 21:55)
Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai
Aš nelabai supratau - morkos smulkintos - tai čia tarkuotos su burokine tarka ar su ta visai smulkia, kur bulves tarkuojam kugeliui?
Zuiki kepiau iki šiol be morku, bet dabar norėsiu ir su morkom pabandyt
Nu va - vakar kepiau netikrą zuikį, labai gavosi
Dariau taip:
1kg kiaulienos faršo, 2 kiaušiniai, česnako skiltelę įspaudžiau, batono pamirkyto piene dėjau, prieskonių, druskos, tada pakepinau svogūną pjaustytą su lašinukais, sudėjau į faršą, morką sutarkavau (tarka ne burokine bet ir ne visai smulkia, tokia tarpinė ).
Dėjau į skardą ant folijos (nevyniojau, dėjau foliją tik kad skardos plaut nereiktų ), drėgnom rankom suformavau, padariau skylutes, kad būtų kur skysčiui susirinkti, ir - į įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio dar pridėjau bulvių aplinkui zuikį (stambiai pjausčiau skersai). Tos bulvės prisigėrė skysčio, nutekančio iš zuikio, tai irgi buvo labai Iš viso apie 1 val. kepė, gražiai apskrudo.
Šeima buvo patenkinta
Dariau taip:
1kg kiaulienos faršo, 2 kiaušiniai, česnako skiltelę įspaudžiau, batono pamirkyto piene dėjau, prieskonių, druskos, tada pakepinau svogūną pjaustytą su lašinukais, sudėjau į faršą, morką sutarkavau (tarka ne burokine bet ir ne visai smulkia, tokia tarpinė ).
Dėjau į skardą ant folijos (nevyniojau, dėjau foliją tik kad skardos plaut nereiktų ), drėgnom rankom suformavau, padariau skylutes, kad būtų kur skysčiui susirinkti, ir - į įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio dar pridėjau bulvių aplinkui zuikį (stambiai pjausčiau skersai). Tos bulvės prisigėrė skysčio, nutekančio iš zuikio, tai irgi buvo labai Iš viso apie 1 val. kepė, gražiai apskrudo.
Šeima buvo patenkinta
QUOTE(AGFA @ 2005 09 23, 19:50)
Aš tai į vidų prikraunu džiovintų slyvų ir "aprengiu" rukyta šonine.
Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi .
QUOTE(babouziuke @ 2006 01 30, 09:54)
Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi .
Man atrodo, aprengimas - tiesiog apvyniojimas. Reikia imti tokią ilgą šoninę, ir tiesiog vyniuoti aplink zuikį, na, kaip bintuoti
Ačiū visoms už receptus Aš irgi išbandžiau netikrus zuikius. Gavosi Tiesa, aš už improvizaciją, tad iš visų receptų pasiėmiau tai, kas naudinga ir pasidariau tris skirtingus zuikius, nes negalėjau apsispręsti, kokį padaryti. Vieną su grybais viduje (pakepinau svogūnus su smulkiai supjaustytais pievagrybiais, ir dėjau į vidų sluoksnį pakepintų svogūnų, ant viršaus sveikus pievagrybius, tada vėl pakepintus svogūnus), antrą - su virtais kiaušiniais. Supjausčius pirmame gavosi grybukas viduje, antrame - kiaušinis. O trečią padariau į gatavą faršą zuikiui, įmaišiusi tarkuotą fermentinį sūrį ir smulkiai supjaustytas džiovintas slyvas.
Ačiū dar kartą už receptus Gal ir mano idėjos kam nors patiks