Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

Dariau pagal šį receptą - laaabai patiko thumbup.gif

http://gyvenimas.del...s.d?id=48096343
Atsakyti
aš į vidų dedu sūrio ir rūkyto kumpio thumbup.gif
Atsakyti
O aš abrikosų ir dž.slyvų
Atsakyti
Noreciau Kaledom issikepti zuiki netikra. bet noriu ji kepti netradiciskai. pavz ar jis man izkeptu kekso formoje, ir as lengvai issiimtu paskui man jis is jos ?
ar geriau nerizikuoti ir bandyti daryti didelius farso kepaliukus g.gif
Forma stai tokia, nusiiima sonas
Forma
Atsakyti
Manau, kad turėtų pavykti, aš nesenai kepiau silikoninėj kekso formoj, tai super gavosi ir atrodė tikrai šventiškiau negu įprastai. Galima dar padekoruoti kaip nors gražiai.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 11 gruodžio 2013 - 21:57
QUOTE(suntea7 @ 2013 12 11, 21:56)
Manau, kad turėtų pavykti, aš nesenai kepiau silikoninėj kekso formoj, tai super gavosi ir atrodė tikrai šventiškiau negu įprastai. Galima dar padekoruoti kaip nors gražiai.smile.gif

kiek cia jusu kg farso ?
jis iskeps man toj kepso formoj, nebus per storas farso kiekis ?
kuo jus istepe kad taip blizga ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 12 11, 23:21)
kiek cia jusu kg farso ?
jis iskeps man toj kepso formoj, nebus per storas farso kiekis ?
kuo jus istepe kad taip blizga ? 4u.gif

Čia buvo sunaudota apie 1,5kg kalakutienos faršo, įbėriau saujelę ryžių (nes neturėjau džiūvėsėlių), dėjau kepintų morkų su svogūnais ir dar skardinę konservuotų žirnelių. Kepė ilgai ~2val, bet iškepė smile.gif
Niekuo netepiau, čia nuo mėsytės sultinukas tubūt savaime prabėgo ir atrodo taip smile.gif
Ir dar: pirmą valandą kepiau uždengusi folija, kad neišsausėtų zuikis, o po to jau atidengiau tik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 12 gruodžio 2013 - 08:05
QUOTE(suntea7 @ 2013 12 12, 08:03)
Čia buvo sunaudota apie 1,5kg kalakutienos faršo, įbėriau saujelę ryžių (nes neturėjau džiūvėsėlių), dėjau kepintų morkų su svogūnais ir dar skardinę konservuotų žirnelių. Kepė ilgai ~2val, bet iškepė smile.gif
Niekuo netepiau, čia nuo mėsytės sultinukas tubūt savaime prabėgo ir atrodo taip smile.gif
Ir dar: pirmą valandą kepiau uždengusi folija, kad neišsausėtų zuikis, o po to jau atidengiau tik.

Aisku
O jei ryziu nenoriu deti tada ka? Monus tarkuota bulve, dziuvesius? Kiek reikia 1kg det?
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 12 12, 11:13)
Aisku
O jei ryziu nenoriu deti tada ka? Monus tarkuota bulve, dziuvesius? Kiek reikia 1kg det?

labai pagerina vaizda ir skoni idejus sauleje dziovintu pomidoru, kur buna vakuoti ir fetos surio gabaliukais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 12 12, 09:34)
labai pagerina vaizda ir skoni idejus sauleje dziovintu pomidoru, kur buna vakuoti ir fetos surio gabaliukais  thumbup.gif

O man labai patinka su obuoliais, jis toks dėgnesnis būna, ir skonis geresnis. http://www.beatosvir...etikras-zuikis/
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2013 12 12, 10:13)
Aisku

Aš kartais tarkuotą bulvę, kartais džiūvėsėlius dedu. Tinka visi variantai.
Dėti daug nereikia, saujelę kokią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 12 gruodžio 2013 - 13:31
QUOTE(*Keila* @ 2011 04 08, 15:04)
Imesiu ir as savo zuikio recepta 4u.gif
user posted image
Produktai:

800 g. faršo (naudoju kiauliena/jautiena 80/20%)
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 vidutinio dydžio morkos
druska, pipirai

Eiga: svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir viską pakepti, kol suminkštės. Atvėsinti. Į faršą įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti, sudėti prieskonius, grietinę, manus ir vėl viską išminkyti. Galiausiai sudėti keptas daržoves ir perminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sušlapinti rankas vandeniu ir formuoti 2 didelius "kotletus". Kepti 180 laipsnių, 1 val.
user posted image

dariau si, tik vietoje manu dejau piena/dziuveselius 4u.gif
Atsakyti