Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

Siandien kepsiu zuiki pirma karta, tik galvoju, gal nieko, jei neturiu manu kruopu. g.gif Bandysiu ryziu deti, ziuresim kas cia man iseis. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žemyna_mėlynakė: 05 balandžio 2011 - 18:08
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 04 05, 18:07)
Siandien kepsiu zuiki pirma karta, tik galvoju, gal nieko, jei neturiu manu kruopu.  g.gif Bandysiu ryziu deti, ziuresim kas cia man iseis.  g.gif

Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi blush2.gif Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2011 04 05, 17:04)
Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi  blush2.gif  Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi smile.gif

Finale ryziu nusprendziau nedeti, ziuresime kas gausis. smile.gif
Atsakyti
Gavosi puikiai!!! thumbup.gif Planavau daryti viena zuki, o gavosi du thumbup.gif , dejau kiausiniu i vidu, morkyciu, svoguno, surio, kuris tiesa, neisbego! thumbup.gif Kepiau pradzioje isuktus i folija, baigiant kepti atidengiau ir apskrudinau siek tiek. Neisiro, pjaustosi puikiai, taigi dabar zuikius darysiu dazniau ir su ivairiasniais idarais. drinks_cheers.gif Velykoms butinai! smile.gif
Atsakyti
Imesiu ir as savo zuikio recepta 4u.gif
user posted image
Produktai:

800 g. faršo (naudoju kiauliena/jautiena 80/20%)
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 vidutinio dydžio morkos
druska, pipirai

Eiga: svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir viską pakepti, kol suminkštės. Atvėsinti. Į faršą įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti, sudėti prieskonius, grietinę, manus ir vėl viską išminkyti. Galiausiai sudėti keptas daržoves ir perminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sušlapinti rankas vandeniu ir formuoti 2 didelius "kotletus". Kepti 180 laipsnių, 1 val.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2011 04 05, 21:04)
Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi  blush2.gif  Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi smile.gif

Kepiau kelis kart su ryziais.Man skanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 04 08, 14:20)
Kepiau kelis kart su ryziais.Man skanu biggrin.gif

Skonio reikalas smile.gif
Per TV mačiau, kad į zuikio vidu dėjo grikius. Kas juos mėgsta, tai gera mintis manau smile.gif
Atsakyti
ir as siandien kepsiu zuiki puiki blush2.gif tik dar idesiu slyvu...man jos llaaabai patinka thumbup.gif
Atsakyti
As bile koki farsa imu - koki turiu, apie 500-800 gr. Imetu maltos mesos prieskoniu, trinta svoguna, druska pipirus, 2 kiausiniu trynius ir viska gerai ismaisau, patrankau ta farsa i medine pjaustymo lenta. Baltymus suplaku mikseriu iki standziu putu. Imaisau i farsa. jis tampa toks lengvas ir pukuotas. gauta mase padalinu i dvi dalis: suformuoju apacia, tokia kaip blynas. Ant jos sudedu tarkota suri, alyvuoges - na, kazka tokio, ka randu. Kita puse uzdengiu, standziai sulipdau. Ant virsau padarau tris skylutes su pirsu ir aptepu virsu pomidoru padazu. kepu apie valanda laiko, 180 laipsniu. Nu skanu gaunasi.
Atsakyti
Mano pirmas netikras zuikis, labai skaniai pavyko bigsmile.gif
user posted image

kepiau pagal receptą, kur reikia dėti smulkiai pjaustytų lašinukų mirksiukas.gif
Atsakyti
Ar teko kam kepti netikra zuiki duonkepėje??
pas mane yra tokia funkcija, galvoju pamėginti, bet truputi bijau blush2.gif
Atsakyti
atliko farso su ryziais, bandysiu pirma karta kepti zuiki, ziuresim kas iseis blush2.gif tiek receptuku prisiskaiciau rolleyes.gif
Atsakyti