QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 04 05, 18:07)
Siandien kepsiu zuiki pirma karta, tik galvoju, gal nieko, jei neturiu manu kruopu. Bandysiu ryziu deti, ziuresim kas cia man iseis.
Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi
QUOTE(Asta @ 2011 04 05, 17:04)
Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi
Finale ryziu nusprendziau nedeti, ziuresime kas gausis.
Gavosi puikiai!!! Planavau daryti viena zuki, o gavosi du , dejau kiausiniu i vidu, morkyciu, svoguno, surio, kuris tiesa, neisbego! Kepiau pradzioje isuktus i folija, baigiant kepti atidengiau ir apskrudinau siek tiek. Neisiro, pjaustosi puikiai, taigi dabar zuikius darysiu dazniau ir su ivairiasniais idarais. Velykoms butinai!
Imesiu ir as savo zuikio recepta
Produktai:
800 g. faršo (naudoju kiauliena/jautiena 80/20%)
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 vidutinio dydžio morkos
druska, pipirai
Eiga: svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir viską pakepti, kol suminkštės. Atvėsinti. Į faršą įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti, sudėti prieskonius, grietinę, manus ir vėl viską išminkyti. Galiausiai sudėti keptas daržoves ir perminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sušlapinti rankas vandeniu ir formuoti 2 didelius "kotletus". Kepti 180 laipsnių, 1 val.
Produktai:
800 g. faršo (naudoju kiauliena/jautiena 80/20%)
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
2 v.š. manų kruopų
2 vidutinio dydžio svogūnai
2 vidutinio dydžio morkos
druska, pipirai
Eiga: svogūnus susmulkinti, morkas sutarkuoti burokine tarka ir viską pakepti, kol suminkštės. Atvėsinti. Į faršą įmušti kiaušinius ir gerai išminkyti, sudėti prieskonius, grietinę, manus ir vėl viską išminkyti. Galiausiai sudėti keptas daržoves ir perminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, sušlapinti rankas vandeniu ir formuoti 2 didelius "kotletus". Kepti 180 laipsnių, 1 val.
QUOTE(Asta @ 2011 04 05, 21:04)
Tai ir be manų kruopų gaunasi. Man tai ryžiai kažkaip su zuikiui nelabai derinasi Skonio, žinoma, nesugadins ryžiai, bet man tai su balandėliais asocijuojasi
Kepiau kelis kart su ryziais.Man skanu
QUOTE(due drops @ 2011 04 08, 14:20)
Kepiau kelis kart su ryziais.Man skanu
Skonio reikalas
Per TV mačiau, kad į zuikio vidu dėjo grikius. Kas juos mėgsta, tai gera mintis manau
ir as siandien kepsiu zuiki puiki tik dar idesiu slyvu...man jos llaaabai patinka
As bile koki farsa imu - koki turiu, apie 500-800 gr. Imetu maltos mesos prieskoniu, trinta svoguna, druska pipirus, 2 kiausiniu trynius ir viska gerai ismaisau, patrankau ta farsa i medine pjaustymo lenta. Baltymus suplaku mikseriu iki standziu putu. Imaisau i farsa. jis tampa toks lengvas ir pukuotas. gauta mase padalinu i dvi dalis: suformuoju apacia, tokia kaip blynas. Ant jos sudedu tarkota suri, alyvuoges - na, kazka tokio, ka randu. Kita puse uzdengiu, standziai sulipdau. Ant virsau padarau tris skylutes su pirsu ir aptepu virsu pomidoru padazu. kepu apie valanda laiko, 180 laipsniu. Nu skanu gaunasi.
Ar teko kam kepti netikra zuiki duonkepėje??
pas mane yra tokia funkcija, galvoju pamėginti, bet truputi bijau
pas mane yra tokia funkcija, galvoju pamėginti, bet truputi bijau
atliko farso su ryziais, bandysiu pirma karta kepti zuiki, ziuresim kas iseis tiek receptuku prisiskaiciau