as del tu tarkuotu bulviu i farsa. tai va - sita dalyka ismokau is anytos. tik ji tarkuotas bulves deda vietoj mirkytos bulkos. kol nesusiduriau su anyta, visada galvojau, kad reikia mirkyto batono , bet kai pamaciau ir paragavau sitoki dalykeli, tai niekad kitaip ir nedariau (ir taip jau 19 metu). viva bulves ! .
ir dar - esu ,,garbingo,, amziaus , bet sekmingai cia sniukstineju ir daug ko is jusu suzinau . dekui
QUOTE(Laimuske @ 2010 02 03, 11:00)
O aš kartais visą zuikį susuku į foliją ir išimu tik pačiam gale kad truputį apskrustų
mano sitas padaras irgi kepa sususktas folijoj.
o i farsa dedu labai ivairiai ir visko. Nu pvz dabar kai cukiniju metas, ir jas reik kazkur panaudot, tai zuikis gaminamas ir cukinijos smulkiai tarkuotos, i ja beriu aviziniu dribsniu ir pamaisius palieku kad jie pabrinktu ..o tada sia tirstoka mase maisau su farsu ir visais prieskoniais . padarau du zuikius, juos pametau i dubenio dugna ( sako taip oras is jo iseina ir nebuna tarpeliu prapjovus) , suku i folija ir kepu
Parasysiu drauges recepta.
Kiaulienos ir jautienos farsas, daug sutarkuotu ir pakepintu morku su svogunu (as 700 gr. farso imu 5 morkas ir viena svogunas, bet cia jau kiekviena pagal save), piene mirkytas batonas, kiausinis, prieskoniai. Viska ismaisyti, suformuoti pagal save zuiki, padaryti su pirstais per viduri 3 duobutes, kad butu kur riebalams subegti ir pasauti i orkaite.
Padazui: marinuotu agurkeliu, majonezo, pieno, garstyciu. Viska sumalti su blenderiu iki tirstos mases, o garstyciu galite nepagaileti.
Bet as kai pas drauge valgiau, tai ji neturejo blenderio ir agurkelius smukliai supjauste, tai man taip skaniau, pati padaziuka darausi irgi plaustytais, o ne trintais agurkeliais.
Kiaulienos ir jautienos farsas, daug sutarkuotu ir pakepintu morku su svogunu (as 700 gr. farso imu 5 morkas ir viena svogunas, bet cia jau kiekviena pagal save), piene mirkytas batonas, kiausinis, prieskoniai. Viska ismaisyti, suformuoti pagal save zuiki, padaryti su pirstais per viduri 3 duobutes, kad butu kur riebalams subegti ir pasauti i orkaite.
Padazui: marinuotu agurkeliu, majonezo, pieno, garstyciu. Viska sumalti su blenderiu iki tirstos mases, o garstyciu galite nepagaileti.
Bet as kai pas drauge valgiau, tai ji neturejo blenderio ir agurkelius smukliai supjauste, tai man taip skaniau, pati padaziuka darausi irgi plaustytais, o ne trintais agurkeliais.
Na parašysiu ir aš išbandytą "zuikio" receptą:
Imame mesos faršą, dedame į jį mėgstamų prieskonių,svieste pakepiname svogūną. Į faršą pilame pieno ir dedame krakmolo.Taip paruoštą mėsą į stalą pamėtome 25 kartus(del šios procedūros iškepęs "zuikis" nebūna akytas) ir kepame orkaitėje apie valandą.Valgome su savo mėgstamu garnyru.Skanu ir šiltas ,ir šaltas.
Imame mesos faršą, dedame į jį mėgstamų prieskonių,svieste pakepiname svogūną. Į faršą pilame pieno ir dedame krakmolo.Taip paruoštą mėsą į stalą pamėtome 25 kartus(del šios procedūros iškepęs "zuikis" nebūna akytas) ir kepame orkaitėje apie valandą.Valgome su savo mėgstamu garnyru.Skanu ir šiltas ,ir šaltas.
Pabandziau ir as siandien issikept "zuiki", na visai neblogai isejo, tik dariau is zverienos... Bet mane domina koki butu galima padaziuka pasidaryti....
o pavirti padaziuko nereikia?
QUOTE(Kristepala @ 2010 08 21, 19:18)
Padazui: marinuotu agurkeliu, majonezo, pieno, garstyciu. Viska sumalti su blenderiu iki tirstos mases, o garstyciu galite nepagaileti.
o pavirti padaziuko nereikia?
QUOTE(dais @ 2010 08 23, 09:06)
Na parašysiu ir aš išbandytą "zuikio" receptą:
Imame mesos faršą, dedame į jį mėgstamų prieskonių,svieste pakepiname svogūną. Į faršą pilame pieno ir dedame krakmolo.Taip paruoštą mėsą į stalą pamėtome 25 kartus(del šios procedūros iškepęs "zuikis" nebūna akytas) ir kepame orkaitėje apie valandą.Valgome su savo mėgstamu garnyru.Skanu ir šiltas ,ir šaltas.
Imame mesos faršą, dedame į jį mėgstamų prieskonių,svieste pakepiname svogūną. Į faršą pilame pieno ir dedame krakmolo.Taip paruoštą mėsą į stalą pamėtome 25 kartus(del šios procedūros iškepęs "zuikis" nebūna akytas) ir kepame orkaitėje apie valandą.Valgome su savo mėgstamu garnyru.Skanu ir šiltas ,ir šaltas.
na,viskas,siandien gaminsiu pagal jusu recepteli nooooriu zuikio.tik as svoguno nedesiu,nes maniskis nei per kur svogunu....
beje,mergaites,jus kai kepate zuiki puiki dengiate folija?
aga,kepiau jau.nedengiau ir as.skonis tikrai labai geras,tokis purus.dejau pieno ir krakmolo.
QUOTE(gallija @ 2010 08 06, 21:25)
as del tu tarkuotu bulviu i farsa. tai va - sita dalyka ismokau is anytos. tik ji tarkuotas bulves deda vietoj mirkytos bulkos. kol nesusiduriau su anyta, visada galvojau, kad reikia mirkyto batono , bet kai pamaciau ir paragavau sitoki dalykeli, tai niekad kitaip ir nedariau (ir taip jau 19 metu). viva bulves ! .
ir dar - esu ,,garbingo,, amziaus , bet sekmingai cia sniukstineju ir daug ko is jusu suzinau . dekui
ir dar - esu ,,garbingo,, amziaus , bet sekmingai cia sniukstineju ir daug ko is jusu suzinau . dekui
neteko ragauti su bulvėmis...ar labai skiriasi skonis?
sveikos,
nu ka gaivinam temele
vakar kepiau "zuiki" is kiaulienos,jautienos ir sutvirtinimui vistienos dejau farso,dejau manu, daaaaauuuuug morku pakepinau su svogunais,prieskoniu,kiausiu,druskos aisku,cesnako....i vidu kiausiniai virti cieli,zirneliai,morkos virtos ir supjaustytos siaudais,surio...kepiau apie 40 min. atidariau folija ir apskrudinau virsu siek tiek,nesutruko ir labai graziai iskepe,nedariau tu pribumbasu kaip rase merginos (trankymas i stala skyluciu darymas ).siandien jis puikuosis ant sventinio stalo nes prapjovus labai grazi gama spalvine gavosi.
visoms sotaus Nauju Metu stalo ir sekmes!!!!!
nu ka gaivinam temele
vakar kepiau "zuiki" is kiaulienos,jautienos ir sutvirtinimui vistienos dejau farso,dejau manu, daaaaauuuuug morku pakepinau su svogunais,prieskoniu,kiausiu,druskos aisku,cesnako....i vidu kiausiniai virti cieli,zirneliai,morkos virtos ir supjaustytos siaudais,surio...kepiau apie 40 min. atidariau folija ir apskrudinau virsu siek tiek,nesutruko ir labai graziai iskepe,nedariau tu pribumbasu kaip rase merginos (trankymas i stala skyluciu darymas ).siandien jis puikuosis ant sventinio stalo nes prapjovus labai grazi gama spalvine gavosi.
visoms sotaus Nauju Metu stalo ir sekmes!!!!!
QUOTE(mažiki @ 2010 10 03, 16:00)
as tai niekada folija nedengiu,is 1kg farso padarau 2 zuikius,jie iskepa,nes cia juk farsas,jis greitai iskepa.
Aš irgi nedengiu, gerai iškepa - nesudega