Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

QUOTE(Dviveide @ 2010 01 16, 17:20)
Sveikos, susigundziau ir as padaryt netikra zuiki. Jautienos ir kiaulienos farsa paskaninau kmynais ir rozmarinu, imusiau pora kiausiniu, idejau mirkytos piene bulkos, tarkuotu smulkiai zaliu morku ir smulkiai pjaustyto svoguno. Formavau zuiki sluoksniais, i vidu idejau pora vistu kiausiniu, apglosciau slapiomis rankomis ir padriau tris duobutes. Kepiau apie 40min 200C laipsniu temperaturoje.


Is kilo farso isejo du nedidukai zuikiai. Tik nelabai gavosi vientisa mase, o labiau kotletas. Kita syki bandysiu labiau sumalt farsa blenderiu, dar ipilt kokio sultinuko, kad gautusi labiau tesla, o ne farsas.

Siaip labai skanu  4u.gif


Šiaip gal nereikia skystesnio faršo, tik reikia jį truputį daugiau pamušti (pvz į stalo paviršių). Turėtų netrupėti tada, vientisesnė masė gaunasi.

O atrodo tai baisiai gražiai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuske: 22 sausio 2010 - 12:48
Aš į faršą įdedu išbrinkinto sojos faršo, arba įtarkuoju žalią bulvę mirksiukas.gif gaunasi minkštesni. Ir formuoju dažniau kelis mažesnius, nei pvz vieną didelį.
Atsakyti
smile.gif Kiek daug naudingo apie zuikį sužinojau.Ačiū Jums visoms.Galiu pasidalinti patirtimi apie tą "padarą"ir aš.Savo zuikį visada kepu su virtais ryžiais.Dar esu kepusi su virtom perlinėm kruopom,bet vaikams labiau patinka su ryžiais.Valgome jį šaltą,beveik be duonos,labai skaniai gaunasi,o ir ryžiai atstoja duonytę ir bulves.Masė zuikio tradicinė,plius dadedame tik išvirtus ryžius.Pabandykite,tai puiki išeitis,kai mėsos neperdaugiausia turime.Būtinai padarau su pirštu paviršiuje duobučių,prieš dedant į orkaitę.Beje patiekalas ,kiek trapesnis ,nei tradicinio,bet tai nemaišo.Svarbu pjaustyti tik jau užšalusį.
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif
netiras zuikis,labai skanus,su dž.slyvomis,otaip pat skanu su džiovintais grybais.
Pakepinu aliejuje svogūną,tuomet sudedu išvirtus dž. grybus,arba dz.išmirkytas slyvas.
Aš iš pat pradžių jį uždengiu foliją indą,kuriame kepu,o tik po to atidengiu jis būna minkštas,sultingas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 02 03, 00:16)
Sveikos, 4u.gif
netiras zuikis,labai skanus,su dž.slyvomis,otaip pat skanu su džiovintais grybais.
Pakepinu aliejuje svogūną,tuomet sudedu išvirtus dž. grybus,arba dz.išmirkytas slyvas.
Aš iš pat pradžių jį uždengiu foliją indą,kuriame kepu,o tik po to atidengiu jis būna minkštas,sultingas. 4u.gif


O aš kartais visą zuikį susuku į foliją ir išimu tik pačiam gale kad truputį apskrustų blush2.gif
Atsakyti
LAbai aciu 4u.gif

Pagaliau agl ir as ismoksiu zuikius kept biggrin.gif
Atsakyti
o as darau is kalakutienos farso, su apkepta morka ir svogunais, dar idedu 2 saukstos manu kruopos, pries tai pamerkta piene ir sampinjonus, labai skanu 4u.gif
Atsakyti
Padiskutuokime, kokioje temp. ir kiek laiko kepam zuikį iš maždaug 1 kg faršo? Ir dar įdomu apačioje ar viduryje orkaitės dedate formą?
Atsakyti
as visada atsizvelgiu kiek sveria mesa,jei vienas kg tai valanda kepu,jei du kg tada dvi val kepu,nes taip nuo seno yra.o kepu as per viduri orkaites kad tolygiai keptu
Atsakyti
viskas varau daryt zuikio..niam niam skanumelis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2010 06 01, 18:35)
Padiskutuokime, kokioje temp. ir kiek laiko kepam zuikį iš maždaug 1 kg faršo? Ir dar įdomu apačioje ar viduryje orkaitės dedate formą?

200 laipsniu,orkaites viduryje,mazdaug valanda
Atsakyti
As kepu 160 laipsniu temperaturoje, orkaites apacioje apie 45 min smile.gif o kad zuikis neskilinetu naudoju farsa, kurio riebumas ne didenis negu 35 proc. :)plius ipilu sojos padazo pries dedama kept, pagal skoni smile.gif ir aisku skaniausia zuikio dalis tai slyvos jo viduje (dar galima ideti fermentinio surio, tik tada maziau prieskoniu, nes buna suru) smile.gif man jis gaunasi toks slapias ir neskilineja smile.gif siaip nemegstu nieko is farso, bet sitas zuikis greit nuruksta nuo stalo smile.gif))) skanaus smile.gif
Atsakyti