Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

QUOTE(Agniuk@s @ 2005 11 20, 11:04)
As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:

"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."

Dariau va taip. Gavosi super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tik kitą kartą dar būtinai įdėsiu morkytės ir gal dar kokių konservuotų žirnelių paįvairinimui, kad nebūtų tik mėsa. O šiaip tai tobulas zuikis gavosi, nors dariau pirmą kartą ax.gif Ačiū jums drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvile @ 2009 10 06, 21:29)
Dariau va taip. Gavosi super  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  Tik kitą kartą dar būtinai įdėsiu morkytės ir gal dar kokių konservuotų žirnelių paįvairinimui, kad nebūtų tik mėsa. O šiaip tai tobulas zuikis gavosi, nors dariau pirmą kartą ax.gif  Ačiū jums  drinks_cheers.gif


O sakykite prasau, tie lasinukai rukyti ar sviezi dedasi? Cia jau buvo toks klausimas tik niekas neatsake. O as vis laukiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(konica @ 2009 11 05, 15:18)
O sakykite prasau, tie lasinukai rukyti ar sviezi dedasi? Cia jau buvo toks klausimas tik niekas neatsake. O as vis laukiu ax.gif

As dejau tokiu kokiu turejau, berods rukyti pas mane buvo. Bet manau dideles reiksmes nera, svarbu, kad riebaliukai butu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elzė 76 @ 2009 03 01, 19:26)
Merginos - pasidalinkit kaip šitą grožį padaryt ... žalia aš  blush2.gif


Geriausiai yra dėti putpelių kiašiniukus, nes tada kotletukas normalaus dydžio gaunasi, nes jei vištos, tai bent jau man - nesuvalgomas su garnyrais dar kokiais ax.gif

O aš bandysiu kitą kartą su bulvėmis vietoje kiaušinio, nes man visada kažkiek suplyšta zuikis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gb78: 27 lapkričio 2009 - 21:07
Patinka ir man netikras zuikis wink.gif
pati jo nekepu, nes mama visada iškepa ir duoda biggrin.gif
Atsakyti
Kokius dar dedat idarus?As pagrinde darau su grybais arba suriu.Su grybais visada o.k,o suris kartais isbega (nors zuikis neitrukes,nera plysiu)-idomu kodel g.gif
Atsakyti
QUOTE(SPYGLIUKAS** @ 2009 05 01, 22:22)
Kepiau nelabai tikra netikra zuiki blush2.gif is kalakutienos farso. Imaisome prieskonius, kaip kam patinka kiausinis ar tarkuota zalia bulve, zoleles, pipiriukai ir t.t. ir itarkuoti turimo kieto surio, kuris lydytusi smile.gif  Ant virsaus barsciau kmynus, nes sita geri mano seimyna beria beveik visur. Zuikelis netoks sausas, ir visai nebyra. pabandykite

reiks išbandyt, kaip tik kalakutienos turiu thumbup.gif
Atsakyti
user posted image
kepiau iš kalakutienos, į kalakutienos faršą įmaliau kiaulienos lašinukų. toliau į faršą įdėjau piene mirkyto batono, truputį džiuvėsėlių, pjaustytų lašinukų, žalią kiaušinį, virtą kiaušinį, morkų ir svogūnų pakepintų ir tada į vieną įdėjau džiovintų slyvų, į kitą abrikosų, į trečią patarkavau olandiško sūrio. foto su džiovintom slyvom,šį valgėm karštą, kiti du puikiai susivalgė šalti thumbup.gif pirmą kart kepiau, skonis superninis, reiks dažniau kept thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristiniux: 06 gruodžio 2009 - 23:43
QUOTE(Kristiniux @ 2009 12 07, 00:42)
user posted image
kepiau iš kalakutienos, į kalakutienos faršą įmaliau kiaulienos lašinukų. toliau į faršą įdėjau piene mirkyto batono, truputį džiuvėsėlių, pjaustytų lašinukų, žalią kiaušinį,  virtą kiaušinį, morkų ir svogūnų pakepintų ir tada į vieną įdėjau džiovintų slyvų, į kitą abrikosų, į trečią patarkavau olandiško sūrio. foto su džiovintom slyvom,šį valgėm karštą, kiti du puikiai susivalgė šalti thumbup.gif  pirmą kart kepiau, skonis superninis, reiks dažniau kept thumbup.gif


Net seile nutyso bigsmile.gif Labai fainas zuikis. O virsaus niekuo neapipilat/netepat? Atrodo toks blizgantis, kaip kazkuo apteptas g.gif
Atsakyti
nuo riebalų ir garu kepant orkaitei blizga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniuk@s @ 2005 11 20, 11:04)
As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:

"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."


ką tik pašoviau į orkaitę pagal šitą receptuką smile.gif žiūrėsim kas gausis, bet jaučiu, kadbus skanu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, susigundziau ir as padaryt netikra zuiki. Jautienos ir kiaulienos farsa paskaninau kmynais ir rozmarinu, imusiau pora kiausiniu, idejau mirkytos piene bulkos, tarkuotu smulkiai zaliu morku ir smulkiai pjaustyto svoguno. Formavau zuiki sluoksniais, i vidu idejau pora vistu kiausiniu, apglosciau slapiomis rankomis ir padriau tris duobutes. Kepiau apie 40min 200C laipsniu temperaturoje.

user posted image

Is kilo farso isejo du nedidukai zuikiai. Tik nelabai gavosi vientisa mase, o labiau kotletas. Kita syki bandysiu labiau sumalt farsa blenderiu, dar ipilt kokio sultinuko, kad gautusi labiau tesla, o ne farsas.

Siaip labai skanu 4u.gif
Atsakyti